Gott nytt år!

Ja, så var det sista dagen på året. 2008 har bara flygit iväg så fort. Vet knappt vad man har gjort under året. Nyss var det liksom februari känns det som. 
Imorgon är det ju första dagen på år 2009. Och många som lovat sig själva löften som ska hållas, träna mer, köp mindre, spara mer, res mer, ja allt möjligt, men sånna löften hålls ju inte alltid. De bryts väldigt ofta. Jag har slutat att lova mig själv saker som jag ändå inte kan hålla. Men man kan ju alltid försöka att förbättra sig. Jag hoppas att nästa år blir mycket bättre.
Snart kommer min lilla ängel på middag. Jag ska bjuda på mat och vi ska ha det jättetrevligt. Igår och i förrgår så har jag bara städat och städat. Hela huset och mitt rum och hela huset. Det är fortfarande inte bra, men kanske "okej" iaf. Sen ikväll ska jag och Björn över till Lina och Hugo och fira lite till nyår. Och efter det över till stugan i parken på maskeradfest vid 12 slaget.

Gott Nytt År På Dig! Hoppas att du får en trevlig nyårsafton
Önskar

Mellandagarna

De här mellandagarna som har vart nu, alltså jag har gjort så mycket under de. Jag kan berätta lite iaf. Först har jag gjort en julgransstjärna till min pojkväns julgran. Gjord på julgransdekorationer. Så här blev den. Den andra bilden är bara lite fina ljus, eller mer utbrunna med rinnande stearin.
Sen har jag ju som sagt vart hos min mormor och morfar under julen och sov över där, två nätter. Så på juldagen så åt vi en hel del, tog en långpromenad med söta Moa, provade lite julklappar, fikade lite mera och tog det allmänt lugnt. En till sen kväll och tidig morgon. På annandag jul så gjorde vi inte direkt några äventyr heller. Vi åt och såg lite på filmer och åt lite till. Hehe. På kvällen sen så åkte vi hem igen.
Jag skulle sedan hem till pojkvännen så vi kunde fira vår jul. Mysigt med levande ljus och lite julklappsbyten. Dagen efter bjöd vi över Lina och Hugo på middag. Vi käkade lassagne och tittade på den nya Batmanfilmen. Drack julmust och åt lite mer chips och godis. Det var jättetrevligt att träffa de igen. Länge sen. Den kvällen blev sen, väldigt sen. Mitt i natten började jag att diska t.ex. Det såg ju ut som en katastrof i köket. Disk överallt...!

Nu idag, söndagen den 28:e december, har jag kommit hem. Peter fyller 19 år idag, grattis. Jag har vart ute och joggat, i 8 minusgrader, i en timme. Har frysit en del idag, men sitter nu varm inomhus. Trött efter en del städandes också. Men ska gå och duscha mig pigg och varm snart.

Kram kram

Min julafton

Oj oj vilken jul jag har haft. Jag hoppas att du har haft en bra jul. Min jul var äntligen lugn och skön. Och den här gången hos mormor och morfar med deras lilla hund Moa. Även min familj var med där. Vi brukar fira med mina morföräldrar fast de brukar alltid åka hem till oss då. Men denna gång åkte vi till de.
Jag käkade risgrynsgröt på morgonen. Jag brukar inte äta gröt, men det var faktiskt jättegott. Och proppmätt blev man också. Sedan packade vi det sista in i bilen, klockan var väl runt halv tio då. Sen var det bil färd i nästan 2 timmar ut på landet. Underbart ställe.
Framme så började det att bjudas på glögg, sen fika med lussebullar och kakor. Annars så fanns det alltid godis, frukter och nötter som stod framme som ville bli uppätna. Så där gick man ju och plockade hela tiden. Kalle kom sen på tv:n som alla tittade på. Mina morföräldrar tycker att det är självklart att man ska titta på "Kalle". Den får man inte missa. Även fast man själv smått har tröttnat, men det är klart att man ska se "Kalle"!
Middag efter det. Julskinka, sill, paté, Janssons frestelse, prinskorv, ja all sån julmat. Gott var det också. Ännu mer mätt blev man. Man åt ju konstant hela dagen. Tomten kom sen, eller som för oss, två tomtenissar kom istället. Julklappsutdelning. Oj så kul det är. Kommer alldrig att tröttna på julklappsutdelning. Jag blir så glad då. Alla blir så glada då.
Tänk att jag fick det jag önskade mig också. Tänk vad duktig jag kommer att vara en gång i framtiden..... Det var lite kreativa konstsaker och tillbehör som jag fick. Jag har gått och blivit konst-ig  x)

Sen på kvällen blev det lite lugnare. Vi alla kollade på julfilmer och åt lite mera. Det blev trots allt sent och upp tidigt morgonen efter. Men ändå, min jul var jättetrevlig.

Julen

Tänka sig, nu är det snart julafton, alltså afton på kvällen. Kalle Anka börjar på eftermiddag och middag och julklappsutdelning och ja, allt det där mysiga och trevliga. Fast denna julafton blir inte som den brukar vara. Den blir inte hemma och så saknas det en person. Men jag tror att den blir bra iaf. Det tror jag. Jag längtar. Har inte gått och lagt mig än och ska upp tidigt på morgonen. Men det har vart så mycket som skulle göras idag. Allt som man skulle hinna med sista dagen.

Men nu, trött och sliten, klar med allt slit och släng sitter jag ner, en lugn stund, i mitt rum och andas ut. Imorgon blir en lång dag och jag borde verkligen gå och lägga mig nu. Godnatt!

God Jul! Ha nu en underbar jul.
Önskar....

Bättre och snart jul

Sådär jah, nu mår jag lite bättre. Jag har haft fullt upp med så mycket nu att jag inte har haft tid att tänka på det dåliga och det jobbiga. Det har liksom gått över för tillfället.
Jag har vart mycket med min pojkvän denna vecka. Och julhandlat så mycket att jag storknar snart. Slut på pengar i kassan men många julklappar blev det (!). Den här veckan har vart jättebra. Lugn och skön.

Nu är det inte långt kvar till julafton heller. Bara 1 dag. Skönt och så roligt. Ska åka bort under julen också. Det var länge sen. Hoppas du får en trevlig jul och att du har hunnit med att köpa alla julklappar (om du nu köper julklappar?).

Ciao ciao

Jag orkar inte längre

Jag orkar inte ta någon skit längre. Jag vill inte få skulden för nåt som jag inte förtjänar. Det är inte mitt fel att ni bråkar. Jag orkar inte gå imellan er två längre. Det är alltid jag som måste lyssna, alltig jag som ska försvara, alltid jag som ska ta på mig allt det jobbiga och få leva med smärtan som egentligen inte är min, från början. Varför är det alltid så? Jag orkar inte längre vara den som alla kastar skit på. Jag är väl också en människa med rättigheter och åsikter?!
Jag pallar inte vara din sköld hela tiden som skyddar dig från allt ont. Men jag vet att jag måste. Det är klart att jag ställer upp och skyddar dig när du behöver min hjälp, självklart, men det hindrar mig och mitt liv.
Jag har fått nog nu, mitt tålamod är slut, jag orkar inte längre...


Luciatåg och julmiddag

Har precis kommit hem från en efterfest från ett julbord från ett luciatåg. Men det började med idag, mitt på dagen ungefär. Då var det luciatåg i vår scoutstuga med våra scoutbarn. De var jätteduktiga. Så söta i sina små tomtedräkter, tärndräkter och stjärngossedräkter. Luciatåget började runt 2-tiden och jag var väl där runt halv 2 och förberädde lite med fika och ljus och sånt.
Sen var det hem och och byta om en snabbis innan man skulle tillbaka till förfest och julbord. Julbordet började runt 6-tiden så det var snabba puckar som gällde. Julmaten var jättegod och det var jättetrevligt att sitta där. Det var kållåda och jansoons, patéer, lax, fårfiol, ål, olika korvar, sill ja, allt möjligt. Mums. Sen fick vi gå en tipspromenad och fika på det. ja det var jättetrevligt där. Nubbar och lussebullar.
När kvällen hade haft sin gång och det började närma sig natt blev det efterfest hemma hos Krisse. I hans nya lägenhet. Skitsnygg måste jag medge. Superläcker. Där satt vi i några timmar tills klockan blev runt 4 och det var dags för hemfärd. Påverkad och glad så tycker jag ändå att hela kvällen var bra och blev lyckad. Roligt med julbord med goda vänner och kollegor.

Ska väl snart gå och lägga mig men är inte riktigt trött än. Klockan är 05.06 och jag borde ha sovit för länge sen. Jag hoppas att du har haft en trevlig lucia idag iaf med en massa luciatåg, pepparkakor och lussebullar. Grattis Erika som fyller 20 idag också. Kram kram

Idolfinal 2008

Ja, ikväll så koras finalisten i Idol 2008. De två som var kvar var Alice Svensson och Kevin Borg. Och vinnare i Idol 2008 blev KEVIN! Grattis grabben. Alice var också värd finalplatsen, men Kevin vann.

Meckat bil med två vänner

Igår kväll så skulle min popjkvän Björn och vår kompis Hugo mecka lite med Björns bil. Det var något fel med broms-styr-slang-vätske-servo-grejen (?) som skulle lagas. Jag var med också på ett hörn. Men det ledde mest till att jag började servera kaffe och kakor till grabbarna istället för det tog en sån lång tid för de. Det skulle bytas lite hit och dit och det skulle testas lite hit och dit. Till slut tror jag att de fixade allt. Bilen kunde köras och bromsas bra.


Hugo skulle sen äta middag med oss också, men innan skulle han tillbaka till hemort och fixa lite inför morgondagen. Det var någon till bil som skulle fixas lite. Sen ville han att hans flickvän Lina skulle med och äta. Så vi började förtvivlat att ringa efter henne. Ingen svar. Ringde igen. Inget svar. Hugo blev lite orolig så vi åkte hem till henne istället. Utanför huset mötte vi henne och plockade in henne i bilen. Och vi kunde fortsätta vår färd hem till Björn och äta middag. Klockan var väl runt 9 då. Hungriga var vi alla.

Vi åt och hade det jättetrevligt. Mycket bil-snack, men det är väl som vanligt när Hugo är med. Vilket bilfreak han är alltså. Oj oj. Det är ett ämne han kan snacka om i flera timmar.

Har vart och julhandlat lite idag också. Köpte julklappar för de sista slantarna. Men har inte ens kommit halvvägs. Mycket kvar som ska köpas. Imorgon är det Lucia också! Då fyller en kompis 20 år, det är Luciatåg i vår scoutstuga och sen på kvällen är det julbord. Det ska bli så roligt. Har redan bestämt vilka kläder jag ska ha på mig, hehe. ; P
Det är verkligen skönt att kunna skriva såhär om sitt liv. Det kanske inte är världens höjdpunkt, men väldigt avslappnande att kunna skriva vad man gör i sitt liv. Det brukar vara så svårt att berätta saker för andra tycker jag. Lättare att uttrycka sig i ord och meningar.

Terminsavslutning för juniorerna

Avslutning för juniorerna var det idag. Terminsavslutning men vi fortsätter nästa år som vanligt. 
 Vi lekte en massa lekar och alla fick en stor chokladtomte. En liten present till alla barn och ledare, som satt som en propp i magen efteråt. Gott med choklad.
Vet inte vad jag ska göra nu bara. Sitter och tittar på Oskyldigt Dömd men det är snart slut....
Hoppas att du har det bra i alla fall.

Träffat Kicki

Ja äntligen fick man tag på dig också, Kicki. Du som alltid är upptagen med alla möjliga sortes saker och ting att göra. Det var trevligt att umgås med dig. Länge sen. Saknar faktiskt alla fester och allt annat sjukt vi gjorde, när vi gick i gymnasiet med vårt kompisgäng.

Vi tog en fika och satt och pratade länge om allt. Gamla minnen, utbildning, framtid m.m. Sen blev det ju så att vi var tvungna att titta lite i alla butiker i centrumet som vi var i. Eller Kicki ville det och sen smittade det av sig lite på mig. Köpte min första julklapp för i år, som jag ska ge bort. Måste ju börja nångång. Tänkte väl fortsätta att handla julklappar nästa vecka. Köpte ett ursnyggt halsband också, med matchande örhängen. Skitsnygga. Kunde liksom inte låta bli. 
Satt och skissade lite ikväll också. Jag skissade en råtta, till minnet av mina råttor som jag har haft under min uppväxt. Jag saknar de. Puss puss mina älsklingar. They are my angels above the sky.
Jag vet att kvalitén på bilderna är superdåliga. Men de får duga. Det man inte ser tydligt får man fantisera dit istället.

Sista miniorträffen

Igår kväll var det den sista miniorträffen för den här terminen. Vi skulle julpyssla och det var jag som höll i det hela. Jag trodde att jag hade koll på allt men nä, det behövdes ännu mer förberedelser än vad jag visste. Vi skulle göra sånna där garn-ring-tomtar som jag har skrivit om tidigare. Shit vad garn man skulle ha klippt innan. Mänger av garnbitar i olika längder. Jag klippte garn nästan hela tiden typ. Men jag tror att det gick bra iaf.
Vi glacerade även pepparkakor och dekorerade fleecehjärtan med glitterfärg. Men men. Barnen hade nog roligt och det är ju det viktigast.

Ska träffa Kicki på eftermiddag idag också. Vet inte när dock, schemat ändrar sig hela tiden och tiderna blir bara senare och senare. Saker som kommer upp imellanåt.  Men nångång ikväll iaf. (!)


Fika med Håks

Idag har jag kommit bort från hemmet iaf. Jag och min gode vän Håks åkte in till stan och tog en fika, eller det blev mer som en sen lunch. Det var trevligt iaf och jag kände att jag behövde det. Du är alltid rolig att vara med Håks. Vi borde fika oftare. Du får bli lite snällare bara och inte bråka med mig hela tiden. Skylla på att det är jag som bråkar!? Pyttsamt. X^)

Det var ett mysigt ställe vi satt på. Ett café i Gamla stan, men där är väl de flesta caféerna mysiga? Aja, jag prövade en focca..... focia......fo....... en foccachia (?) för första gången. En sån där macka med fyllning som de typ grillar. Eller jag vet inte vad de gör med de mackorna, men de var goda iaf. Och mycket fick man på fatet. Nam nam.  =P 

Idag ska jag få träffa Björn också. Om inte det också blir inställt, som igår. Men det tror jag inte. Tänkte åka dit snart, när jag har skrivit klart det hära. Jag känner att jag behöver honom just nu.  Han sa att han kunde ikväll. Weii....

Vet du vad det här är för nåt? Svårt kanske när bilden är så suddig.
Gissa! .............................................................................................................................................................................. Nä, inte vattenmelon........................ Nä, inte blodapelsin......................................... Ja, en blodgrape! Duktigt. Jag hoppas att den var extremt nyttig för sådär supergod var den inte.

2:a advent idag också. Fast det känns det ju inte som direkt. Snön är borta och likaså julkänslan. Nästa helg tror jag att den kommer tillbaka. Då är det ju Lucia och julbord för min del. Skoj skoj.
17 dagar kvar till julafton!

Have a good day

Fan

Ne, allt går bara dåligt idag. Skulle ha träffat Björn ikväll men nä, det gick ju inte. Det blev inställt. Allt går åt helvete nu. Jag orkar inte längre. Tre ungdommar saboterade Fornuddens skola idag när jag var ute. De slog sönder glasrutor. Men jag hann inte göra något förrän de var borta. Det var kaos hemma idag också. Fick ta en lång promenad i mörkret ikväll bara för att få komma bort från allt. Det regnade ute och jag gick typ i 1 ½ timme. Kan inte någon trolla så att allt blir bra igen? Ta mig härifrån. Jag behöver komma bort från det här stället ibland. Jag har levt här så länge nu...


Take me away
To a spirited place
And I'll learn to fly
On my own
Spread my wings
And fly my way
Just take me away


Vi skulle ju dit... men

Ja, asså, igår kväll så var det ju tänkt att vi skulle fira min vän Nattis, på Hard Rock Café, så vi åkte dit ganska sent. Vi var fem stycken som skulle ut och roa oss.
Tjejerna som stod precis innanför dörr'n och hängde upp jackor och sånt sa att det var ca 1 timmes väntetid på att få ett bord, eftersom vi inte hade bokat. Men vi hade inte bråttom så vi fortsatte in. När vi sedan skulle boka ett bord säger de att det inte går, det finns inga lediga bord att boka. Jävla skit. Kunde de inte ha sagt det liiite tidigare eller?! Åh, så vi krongla oss ut där ifrån... smått irriterade.

Men men. Vi gick vidare. Istället åkte vi till Hötorget typ. En restaurang som hette London. Ganska trevligt ställe faktiskt. Och mysigt. Jag åt en pastarätt med kyckling och nåt grönt gogs på. Vet inte vad det var men det smakade gott. Hungrig hade man ju blivet efter den långa promenaden. Vi satt där i flera timmar. Riktigt trevligt. Hemfärd sen.. Trist men tvungen.

Har sovit nu, vaknat. Sitter hungrig men har ingen matro. Ikväll kanske jag ska ut och fira en av min pojkväns vän, som fyller år. Han skulle ha någon hemmafest tror jag. Men vi får se hur det blir. Björn skulle prata med honom innan.
Just nu mår jag inge bra, men det blir nog bättre sen. Hoppas jag.

Hoppas du har det bra (?)

Duktig!

Oj oj vad duktig jag har vart idag. Jag har städat och fixat här hemma, jag har tränat ute och jag har bäddat rent och nytt i sängen nu. Åh, det är ju så skönt att gå å lägga sig nyduschad i en nybäddad säng som luktar så gott (som i vanligt fall inte brukar lukta nånting... bara trist tyg).
Jag känner mig lite duktig idag. Det är inte varje dag som jag känner det, så nu tänker jag passa på att känna mig stolt över mig själv. Yes box.
Och Nattis fyllde 20 år igår så idag ska vi ut och fira henne. Vi ska ut och äta på Hard Rock Café ikväll. Wow. Coolt ställe. Har du vart där nångång? Supernice.
Det värsta är bara den engelska menyn. Allt står typ på engelska och jag är skitdålig på att förstå engelska. Specialnamn och krongliga ord på menyn. Konstiga rätter och kruxiduller. Det mesta förstår man ju, men inte allt....

Aja, ska fortsätta att fixa iordning mig nu. Ser ut som en kratta just nu, hehe =P

En gammal juldikt

En stjärna i vart fönster
Ett ljus på varje bord
En lingonkrans på dörren
En sång och glada ord




Nu är det bara 20 dagar kvar till julafton. Julaftonen som inte kommer att vara som den brukar i år. Än så länge så har jag inte köpt en enda julklapp heller. De vet ju inte vad de önskar sig och min fantasi är inte som den brukar. Jag känner mig idélös. Tom fast med en massa blandade känslor. Knepigt. Aja, det blir nog bättre sen.



December

Det är december nu. Mörkt ute när man vaknar och mörkt ute när man går och lägger sig på kvällen. Det är kallt och blött. Många tycker att decembermånaden är en av de dystraste månaderna på året. Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Mörkt och kallt är det ju iaf. Man väljer hellre att vara inomhus än utomhus. Det är jobbigt att ta på sig en massa tjocka vinterkläder och tåliga skor bara för att det är kallt och kanske snö ute.

Jag sitter här hemma nu. Ganska själv, ganska kall. Det är den 3:e december och det finns ingen snö ute. Den har försvunnit. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag borde passa på att gå ut nu när det för en gång skull är ljust ute. Men jag vet. Det är ju så tråkigt att gå ut själv. Vet inte vad jag skulle göra ute heller. Promenad? Rulla mig i en lerig lövhög? Träden ser döda ut. Inga löv bara nakna taniga grenar som spretar åt alla håll. Marken är täckt med bruna döda löv och stora vattenpölar som en gång i tiden var snö. Allt är grått.

Såhär trist ser det ut, ute hemma hos mig just nu


Mörkt, grått och dystert. Himlen är täckt med stora grå moln som svävar sakta omkring på himlen. Men det finns ljus....!

Det finns mycket bra saker med december också. Det är en mysig månad. Julen närmar sig med stormsteg. Man kan leka ute i snön med barn eller med en god vän. Man kan sitta inne framför en bra film med en varm filt, levande ljus och se snön falla ner utanför ( det kanske inte händer så ofta att det snöar här i Sverige, men ibland så, om man har tur ). Det är vackert när det snöar. Tycker inte du det? När man kan sitta på avstånd och bara titta på när snön dalar ner från himlen med stora fjäderlätta snöflingor. Eller när mörkret faller och alla lampor är tända. Ja, december är en vacker månad också. Ganska färgrik, trots allt. Det lyser lampor i olika färger i varje hus. När jag är ute ibland kan jag bara ställa mig och titta in i hus, på deras vackra färger, ljussättning och all den mysiga stämningen som finns, just nu i denna decembermånad.


Lite decembertankar från mig bara. Du får tycka precis som du vill om december. Säg din åsikt.

Chockolaijtha Eijtha

Hehe, visst låter det dumt. Jag och min bror kom på de orden idag när vi kom hem från stan. Vi var väl ganska trötta då och började svamla lite, eller jag iaf. Började spåra ur och säga en massa knasiga saker. Men chockolaijta Eijtha, visst låter det lite finskt? Vi började att prata om vanlig choklad sen blev en konstig form av choklad och after eight och lite andra tillvalda bokstäver och nu vet jag inte riktigt vad jag snackar om längre. Vi lämnar det ämnet.

Idag, trött som vanligt. Ute i stan med bror min. Han skulle ha en massa saker som vanligt. Eller det började med en grej som han skulle ha, sen blev det en till och en till. Jag orkar inte köpa nåt. Jag vill liksom börja med julhandel och så men jag vet inte vad jag ska köpa och orkar inte trängas och köa med en massa andra dumma människor. Folk som står i vägen och vägrar att flytta på sig. Nä, det orkar jag inte med just nu men så småning om så måste man väl det.
Inatt kunde jag inte somna heller. (Som vanligt nu för tiden, men ändå). Låg i 2-3 timmar och försökte att somna. Tänkte som vanligt på för mycket. Olika tankar och funderingar kommer som bäst då. Som smarta idéer. Jag kom på jättebra saker som jag skulle göra och skriva ner till framtiden, men nu, dagen efter har jag glömt allt. Precis nästan allt..... 

Ska fundera lite nu på de smarta idéerna som jag inte kommer ihåg. Hummh......

 

Bakat pepparkakor

Ja, idag har jag bakat pepparkakor med mina miniorscouter. Eller det var mest barnen som bakade. Vi ledare sprang mest omkring med nya plåtar och mjölkannor. Men det gick väl bra. Det är ganska kul att baka pepparkakor. Några blev brända, som vanligt, men ätbara. Nästa vecka ska vi också glaserar pepparkakorna. Och även pyssla. Det ska bli kul. Det blir den sista scoutträffen för det här året.

Firade 1:a advent igår. (Vet inte riktigt varför man firar då, men iaf). Drack glögg med min Björn. Det smakade lite konstigt, men det var ganska gott ändå. Vi provade hans nya glöggsett. Det funkade bra. Sov hos honom inatt också. Mysigt. Trött var jag och jag hade ont i huvudet hela kvällen. Det spelade ingen roll att jag tog huvudvärksmedecin, det slutade inte att värka iaf. Vaknade med huvudvärk imorse också. Skönt..... not.

Aja, ha det så bra. Tänk att det är den första December idag. Nu är det bara 23 dagar kvar till julafton.

Jag delar dina tårar

Jag är inte världens bästa människa

Jag är inte världens snyggaste person

Jag har gjort saker som jag ångrar

Men alla mina misstag har lett mig till dig.

MEN:

Jag har två öron som lyssna på dig.

Jag vet inte alltid vad jag ska svara,

men jag försöker gärna att hjälpa dig


Jag har två ögon som alltid ser dig

Så att du slipper suddas bort i skuggorna

och kan lysa som solen själv


Jag har två armar som alltid kan omfamna dig

Som kan ge dig en givande kram

och en axel att luta sig mot

FÖR:

Jag delar dina tårar

Jag sträcker ut en hand för att nå din

Jag skyddar dig från allt ont

Jag gör allt som står i min makt, bara för att du ska må bra

  


RSS 2.0