Old friends

Vad har man inte vänner till, om inte för att sitta ute i regnet i en liten trähydda och snacka om livet. Frysa en hel del men samtidigt ha det jättetrevligt.
Det var länge sen jag träffade Håks. Superlänge sen. Håks, du är ju min vän sen högstadiet. Det var jättekul att du hörde av dig. Jag vet att jag borde göra det oftare men jag är så otroligt dåligt på sånt. Kul att du ville träffas, det uppskattar jag. Visst var det skönt att komma in i värmen sen? Hehe. Det tyckte jag iaf. Och klockan bara rann iväg. Tänk vad roligt vi hade i 9:an. Vi satt längst bak på svenskalektionerna i klassrummet. Kanske förde lite för mycket oväsen.... Men det var roligt.
Gamla vänner som varar, det har jag nog lite för lite av. Kompisar som kommer och kompisar som går, så har det alltid vart. Det är bara vissa, speciella vänner som stannar. Håks, du är speciell. Tänk, jag skriver ett helt inlägg om dig, känn dig speciell. (Jag hoppas att du läser det här också).

Hoppas att ni får lägenheten som ni ville ha. Jag håller tummarna.
Efter varje motgång kommer det en ännu bättre uppgång. Snart kommer allt att vara mycket bättre.

// L

Nalles glöggsätt

Hej hopp alla människor (och pantrar ^ ^)

Jahapp, då satt man här igen. Trevligt att få skriva ner lite. Berätta om sitt liv i bokstäver. Mycket enklare än att berätta för någon. Kunna beskriva upplevelser med skriftliga ord istället för uttal och röstlägen. Aja, hur som helst. Igår kväll hade jag en mysig middagskväll med min Björn. Vi drack gott, åt gott och hade det jättemysigt. Konstigt nog så sover jag konstigt om nätterna. Jag vet inte vad det är. Men jag sover ganska dåligt. Svårt att somna, vaknar ofta, blir lätt rastlös, drömmer mycket.... obetydliga drömmar.

Idag så skulle vi handla lite också. Björn ville ha ett glöggsett och jag skulle ha pepparkaksdeg till på scouterna på måndag, då vi ska baka. Men iaf, vi åkte till Forum Nacka. Gick runt lite där. Strosade omkring. Jag hittade ett par ursöta ljus. Det var små isbjörnar. Hur söta som helst. Vet inte vart jag ska ha de, eller OM jag ska ha de, kanske ska ge bort de. Men de var hur söta som helst så de vill man ju inte elda upp. Hittede ett par schyssta glöggmuggar till Björn, men han ville ha en glöggkanna också, så vi fortsatte att leta. Hittade inte så mycket där faktiskt. Men i Sickla centrum finns det andra butiker, som Forum inte hade. Så vi sprang dit sen.
Vi fick verkligen skynda oss dit innan de stängde. Sprang sista biten verkligen. Kom till Cervera 5 min innan de stängde. Tur va? Fast en av personalen där började typ skrika på alla kunder som var kvar i butiken, typ att de skulle stänga nu så att alla skulle gå till kassan eller fort ut därifrån. Dryg var hon. Irriterad. Men vi hittade en snygg glöggkanna tillslut. En tunna med kran och värmeljus under, precis som Björn ville ha.
Nu var det min tur att handla....... pepparkaksdeg och mjöl på Ica. Inte lika kul, men nödvändigt. Allt är inte roligt här i livet. Nöjda och glada (och trötta!) gick vi hem sen. Tog en fika. Gott kaffe med varm bulle. Otroligt gott och skönt efter en heldag springandes mellan olika butiker och köpcentrum.
Gu' så trött jag var då. Åkte hem till mig sen. Vilade lite.

Vi såg 9 rådjur då, på vägen hem. 9 !? De måste ha haft ett årsmöte eller nåt för många var de. Men aja, ska inte uppehålla dig längre. Ha det så bra och ha en underbar 1:a advent imorgon. Drick inte för mycket glögg.
Kram kram

// L

Sovit bara 5 timmar inatt

Ja, jag kan ju inte säga direkt att jag är pigg och kry idag. Inatt sov jag bara 5 timmar. Jag hade käkat middag hos Björn och skulle sen sova där. Jag gick och la mig runt halv 12 men somnade kanske runt 1, halv 2. Jag var liksom inte trött, kunde inte sova. Bara låg där och vände och vred på mig. Magen knarrade, knorrade och gnällde hela tiden. Luften var kall men det var jättevarmt under täcket. Jag låg och tänkte på en massa olika saker.... utbildning, jobb, allt som jag har gått igenom, gamla vänner, vänner som jag har nu, allt som jag saknar, vem jag är.... ja allt, mitt liv som Louise. Vet inte om jag blev så glad över allt. Mycket elände och smärta som man har fått uppleva genom åren.
Tillslut lyckades jag somna iaf. Drömde några drömmar. Vaknade igen.... somnade om... frös, svettades. Vaknade av nån anledningen sen av att täcket drogs bort från mig. Björn som sov brevid mig hade virat in sig i täcket. Jag började frysa. Ville inte väcka honom. Täcket hade lagt sig på tvären. Jag rättade till det och försökte somna om igen. Det tog en stund.

En stund innan klockan 6 vaknade jag igen. Pigg (!?!). Jag försökte somna om, men det gick inte. Magen knorrade igen och jag vände och vred på mig. Tillslut gick jag upp en stund. Gick runt lite i lägenheten. Gick och la mig sen i sängen igen för att försöka att somna om. Det gick inte. Still awake. Halv 7 ringde Björns första väckarklocka. Sen var det bara kört för min del att lyckas somna om. Nästa klocka ringde lite senare. Han låg och "snoozade" i nästan en timme. Jag blev bara piggare och piggare. Jag räknade väckarklocksringtillfällerna, 18 tror jag att jag slutade på. Efter det gick jag upp och förberädde Björns frukost. Hade ändå inget bättre för mig. Gick och la mig sen. Klockan var väl då runt 8, halv 9.....
När Björn sen hade gått upp, ätit frukost och försvunnit till jobbet låg jag kvar i sängen. Jag lyckades faktiskt att somna om då! Sov runt 4 timmar tror jag. Vaknade vid 12 tiden, mitt på dagen. Skönt. Kunde inte sova mer sen. Tog en långsam frukost. Softade lite och åkte hem sen till mig. Sitter här nu hemma och kände att jag var tvungen att skriva om min långa, långa, vakna natt. Trött är man och ska snart iväg igen. Ska äta middag med Björn igen ikväll och imorgon ska vi ut och handla lite.

Snön är nästan helt borta nu. Trist och tråkigt. Vill ha mer snö.

// L

Förberätt och pysslat

Jag har pysslat lite idag. Gjort ett dekorerat fleecehjärta och en garn-ring-tomte. De blev jättefina. Jätteenkla att göra också och det tog inte alls lång tid.
Om två veckor på scouterna så ska jag låta mina miniorbarn få göra liknande. Så de här är jättebra visningsexemplar. 
 
Alla saker som behövs innan. Glitterfärg och fleecehjärta.

Olika mönster och dekorationer gjorde jag.

Här är alla saker till garn-tomten. Ring, garn, lim och tomtenäsan (pärlan).

Nästan klar.

Här är han klar. Visst blev den fin?!

Pyssla lite du med. Det är kul.

// L

Varför bryr du dig inte?



Du verkar inte bry dig om mig.
Varför bryr du dig inte?
Vad är det som jag gör fel?
Andra ser mig, men inte du.
Andra hör mig, men inte du.
Varför vill inte du, när jag för en gång skull vill?
Varför måste just du vara speciell?
När du inte bryr dig.


// L

Klättrat på tak

Japp, idag har jag klättrat på ett tak. Läskigt var det faktiskt. Hela kroppen darrade....
Efter scouterna ikväll såg Pelle, (en annan scoutledare), att det var någon på scoutlokalens tak. Vi alla sprang runt överallt för att se vilka det var och vart de tog vägen. Helt plötsligt var de borta men vi hade inte sett vart de tog vägen så vi antog givetvis att de var kvar på taket. Ivrigt och nervöst försökte jag att klättra upp på taket. Snöigt, halt och halft ruttet var det och hela jag skakade. Trots rädslan för att falla var jag nyfiken och fast besluten att jag skulle upp iaf.
Väl uppe så fanns det inga där. De hade förmodligen snabb som f*n hoppat ner så fort de fick syn på oss och sprungit iväg. För det fanns inga på taket. Bara en massa spår av att det hade vart folk där tidigare. Massa spår över hela taket.  
Fortfarande darrig så försökte jag att ta mig ner sen. Hoppade och slängde mig i snön.

Det var ett spännande litet äventyr ikväll. Läskigt. Men en stark energi pumpades i kroppen, så jag var bara tvungen att klättra upp på taket. Det är inte ofta man för göra det. Känner mig lite stolt, lite duktig, att jag klarade av det. Brukar annars stå och fega hela tiden. Men men, mycket förändras hela tiden.

Våga lite i livet!

// L

I stan med Fredrik

Idag har jag vart med min bror inne i stan. Han skulle köpa ett par kängor. Först hittade vi inte ens dit. Det skulle ligga en bra butik vid Sveavägen och vi letade och letade. Gata upp och gata ner. Till slut såg vi rätt butik. Jag höll på att dö av värmeslag. Det var så varmt där inne och samtidigt som man hade alla vinterkläder på sig. Jag tog av min jackan och ställde mig och väntade på Fredrik. Då kom det fram nån konstig gubbe fram till mig och mumlade något. Han undrade om det fanns någon toalett han kunde använda innan han skulle handla. Som om jag visste det eller?! Skulle jag ha haft en i bakfickan eller? Jag blev helt ställd, visste inte vad jag skulle svara. Tveksamt och förvånande svarade jag nej till honom till slut, att jag inte visste något. Han såg ut som någon uteliggare nästan.

Fredrik hittade till slut ett par schyssta kängor där och vi gick därifrån. Fortsatte längs hela Sveavägen mot plattan. Gick en stund i Gallerian. Fredrik köpte en massa grejer där. Vi gick in i olika butiker och han köpte lite småsaker överallt. Spel och filmer och massa annat. Det slutade med att han köpte runt 10 saker och jag köpte inget. Inget alls. Jo, förutom lite lunch, 2 frence hotdogs, till oss. Asså satan va det är gott. Annars så köpte jag inget, för en gång skull. Men julhandlingen kommer snart och då går man i affärer så att det räcker och blir över. Så jag sparar mig tills dess ; P .

Trött, träningsvärk i benen och extremt ont i ryggen sitter jag nu hemma och tar det lugnt. Lyssnar på julmusik och softar. Ska iväg senare ikväll till min Björn. Det var ett par dagar sen sist jag träffade honom. Ska bli trevligt.

Ha det så gött


// L

Snö snö och mer snö

Oj vad det har snöat nu. Har nästan snöat konstant i 2-3 dagar nu. Underbart och det är så vackert när det ligger orört på marken och glittrar.

Snön är till för skoj och bus. Jag såg fler människor liggandes PÅ marken än människor som STOD rakt upp. Jag tror att de flesta blir glad av snön ändå, fast den kan vara isbitande och stormig. Men när snön verkligen är här, så vill bara vara i den, men man kanske inte vågar erkänna det. Snöbollskrig, åka pulka i backen, snögubbar eller bygga snöigloos, allt sånt som man gjorde när man var barn. Alla sådana minnen kommer tillbaka nu när det är snö ute.
Har själv vart ute och lekt i snön idag. Använde mina nya vinterskor, täckbyxor och tjock vinterjacka. Lekte med mina miniorbarn på scouterna. Vi åkte i grupp på en stor pressenning ner för en knöglig backe. Det var skitkul att få leka av sig lite och barnen verkade uppskatta det iaf. Man leker inte så mycket i vuxen ålder, vilket är väldigt tråkigt, för ibland så vill man. Har man barn kan man alltid leka med de, men har man inte det så kanske man kan leka med sina vänner, eller bli scoutledare och leka med sina scoutbarn  x ) . Det spelar ingen roll hur gammal man är, alla kan leka i snön. Du borde göra det om du inte redan har gjort det. Det är skönt att få göra det ibland.

Gå nu ut i snön, lägg dig på rygg och gör en snöängel.
Puss och kram

// L

Shoppat

Japp, idag har jag shoppat med min mamma. Det brukar bli billigare så  ; ) . Jag hittade ett par schyssta jeans, en flashig top och en massa strumpor. Lagom mycket på en dag. Skönt att slippa betala så mycket också, för några kläder, nu när mamma är med. Hon är villig att betala ibland, så varför inte ta chansen då?
Finns det någon lag på att man inte får ha 2 P-skivor i bilen? Vi fick P-böter idag, för att vi hade två P-skivor framme. En stor och tydlig där klockslag och allt stod rätt på och en liten som sitter fast på rutan som är otydlig och meningslös. P-böter för att man har 2 P-skivor?! Asså fy fan. Hur fan kan man säga att det är FEL att ha 2 P-skivor?! Att det är vaddå, olagligt? Dumma idioter. Vi ska ringa och klaga över det imorgon. Hur fan kan man ta betalt för att någon har två P-skivor i bilen där en är korrekt? Idioter!

Aja, för en liten stund sen kom jag hem från en promenad med mamma också. En snöig och blåsig promenad. Men jag kände att jag behövde röra på mig lite så vädret fick inte hindra mig. Det är jättemycket snö ute nu! Jag blir så glad då. Speciellt om man slipper att vara ute i snöovädret. Ska snart ta en varm och skön dusch och byta om till varma och nya kläder. Ska träffa killen sen ikväll. Ska bli trevligt.

Har fått en sån julkänsla denna helg. Lyssnat på julmusik hela tiden. Det är så mysigt med jul. Snart blir det julklappsshoppning också. ^ ^
Men fram tills dess, ha det bäst

// L

Pannkaka!

Vaknade med huvudvärk imorse. Usch, det var jobbigt. Har nu haft det till och från hela dagen. Men aja, imorse jah, jag hade sovit hos Björn inatt och när vi vaknade idag så ville inte han gå upp. Jag blev rastlös och började fara omkring. Tillslut tänkte jag göra frukost till mig och Björn. Jag frågade snällt vad han ville äta. Pannkakor svarade han. Pannkakor?! Jag tvekade, jag vet hur dålig jag är på pannkakor, i köket överhuvud taget. Men pannkakor ville han ha. Så då blev det så. Jag gjorde i ordning smeten. När jag var nästan klar med smeten kom Björn på att han inte ville ha tunnpannkakor. Han ville testa ugnspannkaka för en gång skull. Godkänt för min del. (Pallar inte att steka en massa svåra pannkakor). Det blev ett konstigt resultat av ugnspannkakan. Den blev konstigt tunn med stora, jättestora bubblor över hela. Men den smakade underbart. Jättegott med jordgubbssylt på. Nam nam.
Hade julkänsla idag också för första gången. Det hade snöat jättemycket under natten. Upp till en decimeter hög snö på marken. Underbart. Fick då julmusik i huvudet. Började sjunga och nynna för mig själv.

Har annars frusigt hela dagen idag. Skitkallt. Och lyckades man bli varm någongång, så varade det bara ett litet tag. Blev snabbt kall igen. Och nu, när jag har kommit hem, hem till mig så fryser jag fortfarande. Två tjocka strumpor, benvärmare, tjocka mjukisbyxor, ett linne, två långärmade tröjor, halsduk och mössa och tycker fortfarande att det är kallt. Burrrh......
 
Igårkväll skulle vi äta thaimat också som middag. Maten gick ju knappt att äta. Den var grymt stark. Jag är inte van med stark mat, så jag höll på att dö efter varje tugga. Annars så tror jag att det var gott. Men så otroligt starkt det var. Oj oj.

Nästa helg är det 1:a advent också. Ska bli trevligt. Ska försöka att bli varm nu.
Ha det så bra så länge
// L

Sömnlös

Igår natt så tittade jag på lite utbildningar och jag fastnade för en. Jag satt och surfade flera timmar sent in på natten. När jag väl skulle gå och lägga mig sen kunde jag inte somna. Jag kunde inte slutat att tänka på utbildningen och hur det skulle vara att plugga dära. Det satt som en spärr i huvudet på mig. Låg vaken flera timmar.

Tidigt nästa morgon vaknade jag och hade svårt att somna om då. Det tog också lång tid. Låg och slumrade och drömde en massa konstiga saker. Men trött som fan så kunde jag somna om till slut och vakna några timmar senare.

Nu ikväll är jag ganska trött. Ska iväg och käka sen middag med Björn. Thaimat förmodligen, men planerna kan förändras, om man är med honom. Skönt med helg nu. Bara vara hemma och mysa.

(.)"''(.)
( 'o', )
-()-()-<@
(_)-(_)

// L

Pizza med Kicki, Danne, Nattis m.fl.


Inatt drömde jag att jag hade en egen lägenhet. Jag har drömt den drömmen förut, det var samma lägenhet då som nu. En liten men ganska bra. Färdigmöblerad... Usch, tråkigt att det bara var en dröm... Vill att det ska bli verklighet snart...

Ikväll så käkade jag pizza med Kicki, Danne, Nattis, Milla och Karin också. Det var jättelänge sen jag träffade de. Hade faktiskt tänkt att ringa Kicki, men det behövdes ju inte. Jag blev så glad när hon hörde av sig idag. Det var så länge sen. Det är alltid kul att träffa de. Och pizza är ju alltid gott också.
Och Milla, det var ju sjukt länge sen jag träffade henne. Säkert 1 ½ år sen. Sjukt länge sen. Kul att ses igen.
Min brännskada från i måndags, oh ja, den gör illa mig fortfarande. Det svider hela tiden. Usch, gör ju ont. Men men, det är bara att gilla läget och vänta på läkningen.

Bättre tider kommer att ske, inte sant?
// L

Snöigt

Idag har jag vart ute och tränat, för en gångs skull. Jag var ute och sprang i snövädret. Det bara öste ner stora luftiga snöflingor. Det täckte hela kroppen på mig. Jag blev blöt och alldeles vit. Det gick knappt att se heller, snöflingorna landade på ansiktet och blötte ner. Men efteråt så känndes det skönt. Man känner sig så levande, när man har kämpat och ansträngt sig i slitigt, kallt och blött väder. Levande.

Så var det scouting ikväll också. Juniorerna (barn mellan10-11år) hade hantverk, luffarslöjd och gjorde en massa snygga prylar i ståltråd och sånt. Fina smycken och ljusstakar.
Ibland så  känner man sig mest död, barnen som gör som alla barn brukar göra, skriker, springer omkring, busar, lyssnar inte m.m. Men trots allt så är man där, gör det man ska och har roligt. Jag beundrar starkt alla lärare och dagispersonal. Att ni står ut. Det är jobbigt och slitigt, men det är roligt. Precis som att vara scoutledare fast man inte får betalt.

Have a nice day
// L

Skönt att kunna välja

Det är så bra att man kan välja hur sina dagar ska vara. Ibland vill man stå längst bak, tyst och bara titta på, medan andra dagar vill man stå i rampljuset, i centrum och få all den uppmärksamheten som behövs.
Som idag t.ex. jag skulle ta bussen hem och stod och väntade i busskurer, fullt med en massa andra människor och regnet bara öste ner utanför. Så kommer det en dam och ställer sig framför mig. Först blir jag bara irriterad, men sen när jag har tänkt efter ett tag, så känns det skönt. Jag slipper att bli blöt, jag slipper andras blickar, jag slipper att synas och kan dra mig tillbaka. Det finns någon som står framför mig och får ta den största "smällen". Jag kan stå längst bak utan att behöva röra mig och bara se på... när alla andra gör något. Jag behöver inte engagera mig. Jag står tryggt längst bak utan att något kan skada mig. En trygghet.

Det är alltid skönt att ha någon framför sig. Någon som kan skydda en från allt, som står i vägen, som man kan skylla allt på, någon som kan chansa och kanske riskera skador eller annat istället för en själv. Man slipper helt enkelt.

Jag såg en dokumentär idag på tv:n. Handlade om systrarna Hilton. De kan ju aldrig välja om de vill stå i rampljuset eller om de bara vill ha en lugn dag i bakgrunden. De står ju alltid i centrum, vart de än är.  fy vad jobbigt. Nä, det är skönt att man själv kan välja om man vill stå i rampljuset, eller om man vill låta någon annan göra det. Att man kan variera sitt liv. Ibland vill man vara hjälten och ibland vill man bara hålla sig undan och/eller kanske få hjälp.
Skönt att ha egna alternativ som rör ens egna liv. Egna val.
Tänkvärt
// L

Aj aj, så ont det gör

Aj, fan, skit också. Jag har bränt mig på underarmen... (igen). Fan vad det svider. Jävla skit. Brände mig på en ljuslykta. Hela armen är nu röd och uppsvälld. Försöker att kyla ner den nu med kylbalsam...... men det svider ju så mycket.
Jag vet inte hur många gånger jag har bränt mig... säkert 5-8 gånger. Nån gång varje år nästan.
Annars, innan, så har jag vart så himla trött idag. Sov hos Björn inatt och idag har jag bara sovit och slappat i vaket tillstånd. Åt frukost när Björn kom tillbaka och käkade lunch. Fastnade framör tv:n sen. Såg filmen " Den siste Mohikhanen ". Ganska bra film men alla dog typ i den, det var ju inte lika bra.  

Scouting sen. En annan scoutledare skulle hålla i mötet, men hon kom inte. Good.... Så jag och en annan ledare började leka med barnen istället. Lite längre än vad vi brrukar. Ungarna var väldigt uppspelta, hela tiden. Vilket inte var så passande för mitt trötta humör. "Orka" tänkte jag hela tiden. Orka. Tiden gick och vi fick ta hand om mötet själva. Chiffer, hemliga bokstäver, skulle vi lära de. Lina kom senare och hjälpte till. Allt gick bra och så. Och sen då så brände jag mig också. Jah, kanske inte så bra, men det var ju inte med flit. Jag vet ju hur ont det gör. Det svider i flera timmar. Jag känner det nu. Det svider fortfarande. Det gör ont...... aj.

Ska sova hos Björn igen inatt. Han kan få blåsa på mig, på mitt onda. ;P
Kram kram på er andra

// L

Scout Ting 08

Hej hej.
Igår kväll åkte jag på scouthajk, ( för er som inte vet vad det är så är det en övernattning med en massa andra roliga scouter och vänner ), ute i en stuga i skogen. Jag åkte dit med Lina och Hugo, de kom och hämtade mig. Framme i scoutstugan som vi skulle tillbringa vårt närmsta dygn i så hände det inte så mycket. Vi gick och hälsade på alla, var sociala. Björn, min kille, skulle ha vart där också, men honom såg jag inte. Han hade låst in sig med några polare i ett annat rum och softat lite. Men sedan, då fick jag träffa honom. Då blev jag glad.

Det var många där som man kände igen Henning, Jenny, Micke och Magnus m.fl. Det var trevligt. Kvällen kom och vi började göra iordning maten. Kyckling med ris skulle det bli. Men av nån anledning så räckte inte den tillagade kycklingen till alla. Så akut fick vi göra mer kyckling. Björn, Micke och Hugo började micra och koka kycklingen. Inte fan kan man koka kyckling, ne usch! Det såg inte gott ut. Men ätbar var den tydligen. De åt den trots allt. (Och ingen blev magsjuk).
Efter maten blev det efterrätt, chokladpudding med grädde. Kanske inte mitt godaste alternativ, men jag avstod gärna. Var ganska mätt efter kycklingen ändå. Efter allt ätande blev det diskning och sånt som vanligt. Men när allt var klart blev det fritt att göra vad man ville. Det fanns spel och filmer man kunde se på. Jag började spela Black Jack. Henning satt redan vid bortet och spelade när jag kom. Det fanns en dealer och en till kille som spelade. Det var skitkul att spela, vi hade riktiga marker också, så fick man satsa. Ibland vann man och ibland förlorade man. Jag satt där ganska länge. Sen kom Björn också dit och spelade med mig. Och man fick popcorn och godis senare hela kvällen. Smarrigt.

Efter ett tag tröttnade jag och gick till Lina istället. Hon ville att jag skulle lära henne att spela Uno. Först var det bara hon och jag som spelade och sen kom det bara fler och fler som ville vara med. vi var väl runt 7-8 som mest som spelade samtidigt. Vi satt flera timmar. Det var skitkul. En spelomgång tog säkert 2 timmar innan alla hade gått ut. Markus tyckte tydligen också att det var kul att samla på sig alla kort. Fan va många kort han hade på handen vid ett tillfälle. Stackare. Alla gav honom kort där han skulle ta upp en massa kort hela tiden. Hehe. Och en gång vann han, trots alla kort på handen som han hade haft tidigare. Vi satt och spelade Uno tills klockan blev runt 2 på natten. Flera timmar....
När man sen fick chansen att sova så ville jag och Björn sova brevid varandra.... på en smal soffa. Asså det var ju ett under att man fick plats där. Låg på samma sida, samma sovställning under hela natten. Ont fick man, trångt var det men tillslut kunde man somna in ändå.

Nästa morgon var det mest om att äta upp all mat som fanns kvar och städa sen. Jag stod och diskade i säkert 2 timmar. Det var så mycket som skulle diskas de sista timmarna på hajken. Men rent och snyggt blev det tillslut.
Sitter nu nybadad och sammarfattar dagen som har vart. Ska iväg till killen snart också. Ett väldigt farande på mig idag. Mycket som man har gjort. Och det här inlägget blev väldigt långt. Sorry.
Ha nu en underbar söndagskväll iaf.
 // L

Glass med en taste of vodka

Igår kväll så var jag hos Lina. Vi såg på film, Norbit, skitrolig film. Sen åt vi glass, men inte vilken glass som helst. Innan hade vi hällt Ahlgrens bilar i vodka. Silat av och lagt det geggiga bilarna i vaniljglass. så igår kväll så smakade vi glassen. Fy fan va äcklig den var. Usch. Konsistensen alldeles gummiaktig, stark smak av vodka.... ne, det blev ingen hit.
Vi spelade även "Fia med hutt". Jag förlorade som vanligt. Jag borde lära mig nån gång att inte tycka om spelet. Men det är ju lite roligt iaf. Sov även över där. Nice och skönt. Sådär, nu måste jag sluta att skriva. Jag ska iväg nu ikväll på en scouthajk, (typ). Hugo och Lina kommer och hämtar mig nu. Men jag skriver säkert lite mer imorgon kväll.

Hug hug, bug hug. x)
// L

Ska träffa Lina ikväll

Ikväll ska jag träffa Lina. Det ska bli kul. Vi brukar inte träffas så ofta på fritiden, bara när vi jobbade ihop. Men ikväll, då ska vi äta glass med Ahlgrens Bilar-smak. Å vi ska se på filmer, spela spela och dricka gott. Bara ha det trevligt och umgås. Lina är ju så himla rolig. Kommer alltid på roliga saker. Jag förstår inte vad hon får allt ifrån. Man har aldrig tråkigt med Lina. Så det ska nog bli superkul ikväll. Jag får väl bjuda på lite fantasi också..

Nu innan jag skrev det här har jag rensat bort en massa gamla mail som jag har fått. Sen flera år tillbaks. Oj vilka minnen som kom fram då. Saker som man har gått igenom för flera år sen. Skoltiden, andra vänner, ex, ja allt gammalt. Tiden som har förändrats. Man lever ett annat liv nu. Tänk vad livet går fort. Nyss fyllde man 13 och gick i högstadiet, sen helt plötsligt är man 20 och har ett helt annat liv. Andra värderingar, andra sysselsättningar. 
Har suttit nu och druckigt kaffe i lugn och ro. Skönt att slappna av lite. Jag har städat lite innan. Vart en duktig flicka. Men sitter nu och tar det lugnt framför tv och datan med musik på i bakgrunden. Ska fortsätta att städa lite nu.  

Have it good, I will..
// L

Fri med tid

Jahapp, då satt man här igen. Det var ett par dar sen man skrev sist. Då var det den dagen jag sa upp mig från mitt hemska jobb. Men nu, nu är jag fri! Har fortfarande skitont i ryggen, tack vare jobbet.. men jag hoppas att det kommer att försvinna med tiden. Och med hjälp av lite träning kanske.

Vad har jag gjort sedan jag skrev sist då? Humh...... Jo jag har vart på scout-ting. Det heter egentligen scoutmöte, men möte låter så tråkigt, så jag ska säga ting istället. Tränar man fotboll heter det fotbollsträning och går man på scouter heter det scoutmöte. Fast nu ska jag ändra på det, till scout-ting. Men som sagt, i onsdags var jag scoutledare för våra juniorer, barn mellan 10-11 år. Vi skulle surra. (När man binder fast slanor och pinnar på ett snyggt, bra och hållbart sätt). Det gick jättebra. Jag skulle lära ut en speciell surrning och jag tror faktiskt att min lilla grupp lärde sig nåt. De var jätteduktiga. Jag blir så stolt. x)
          
Sen har jag även träffat min underbara pojkvän. Gjorde det igårkväll och idag. Idag kom han till och med hem på lunchen, från jobbet, bara för att få träffa mig. Det tyckte jag var gulligt.

Idag har jag tränat också! För en gång skull. Det var längre än en vecka sen sist jag tränade. Jag känner min så lat när jag inte har tränat. Men det är ju så tråkigt. Jag brukar springa ute och i det här vädret är det verkligen inget roligt att vara ute. Kallt, blött och blåsigt. Men nu är jag glad och lite stolt över mig själv, att jag verkligen tog tag i det iaf. Det är så skönt efteråt, när man har tränat och sitter inne i värmen. Mmm.
Och imorgon, då ska jag träffa Lina. Vi ska se på filmer, spela "Fia med Hutt" m.m. Vi har gjort en vodkadrinkblandning som vi ska testa sen. Ska bli spännande. Jag berättar mer om det sen.
Ha det så bra
Så hörs vi senare

// L

Uppsagd och klar

Sådär ja, då var det avklarat. Nu är man uppsagd och klar. Fri för förändringar och ett bättre liv. Men jag måste medge att jag var lite nervös över det. Det känndes lite jobbigt just då, när man satt där, mitt emot chefen och berättade att man ville sluta. Men nu känns det underbart. Frihet.

Jobbet hade bara blivit värre och värre med tiden. De tog bort vissa saker som man alltid har haft, de pressade en mer och mer, sänkte lönen för min del, kunderna blev bara jobbigare och jobbigare... Nä, det blev bara sämre och sämre. Så nu känns det så skönt att få slippa allt det jobbiga. Jag har gett mitt arbete så många chanser hela tiden, men det har inte blivit någon förbättring.
Nu tänkte jag satsa mer på olika kurser, utbildningar, projektjobb, körkort, träning och helt enkelt orda upp mitt eget liv. Slippa hålla på att plågas och göra saker som jag hatar. Nu kommer jag att må mycket bättre. Lära mig nya saker! ; P
Hoppas att du har det bra, det borde du ha. Det borde alla ha.

// L

Less på jobbet

Förra veckan när jag jobbade bestämde jag mig för att säga upp mig på jobbet. Jag är så trött på jobbet och mår verkligen dåligt av det, både psykiskt och fysiskt. Det tär på mig dag för dag och jag blir bara mer och mer bitter och irriterad. Jag är trött på att sitta och prata med människor som tycker att jag är dum i huvudet, som tycker synd om mig, som inte lyssnar på mig, som skiter fullständigt i vad jag har att säga...

Jag jobbar som säljare på ett kontor. Sitter och säljer tråkiga och "pinsamma" produkter hela dagarna till dumma människor. Samma sak dag in och dag ut. Nu har jag vart där i ett år och nu har jag tappat mitt starka tålamod som jag alltid har haft. Jag kan inte sitte längre och låtsas vara trevlig, när de jag precis har pratat med har sågat ner mig och skällt ut mig för saker som inte jag ens har gjort!

Jag har inte sagt upp mig än, men tänkte göra det imorgon. Jag mår genast mycket bättre av tankarna bara. Mer gladare liksom, för att jag vet att jag ska slippa den plågan.


Var på ett scouterna idag också. Jag är sen tidigare scoutledare för 8-9 åringar så mina små miniorbarn, skulle ha hantverk denna gång. Vi gjorde namnskyltar, mackramé, söljor och ståltrådsluffarslöjd. Allt gick bra, som vanligt. Barnen var inte så många idag, 15 bara. De brukar vara runt 20-25 på oftast 3 ledare, ibland 4 ledare. Men idag flöt allt på.

Tråkigt att jobba imorgon, men vi får se hur det går med att säga upp sig då. Måste avsluta nu, ska över till killen ikväll.
Bye bye

// L

Inredningskursens sista dag

Jaa, idag var det då den sista inredningskursdagen. Tråkigt och så synd.... det var ju så otroligt roligt. Det är ju verkligen jätteroligt med inredning och att inreda.
Men idag då, det började klockan 9 på morgon. Vi gick igenom mycket om färger, gjorde färganalyser och övningar. Mycket om kulörer och nyanser. Kan du skillnaden mellan de? Jag kan det nu.  =P

Bilden i mitten är då den chockröda receptionen på redaktionen. Det första som man såg när man kom in.
De lila bilderna på sidorna är en snygg kakelvägg. Ascoolt. Och sen en halvtaskig bild på mig framför, för kakelpropotionens skull. Men en snygg lila kakelbård var det. Nice att ha i badrummet eller i köket.

Det här är då salen som vi satt i. Ett mysigt litet rum med mintgrön heltäckningsmatta. Här lärde vi oss allt, alla planritningar, alla skisser, alla inredningstips. En harmonisk och lugn miljö.

På eftermiddagen idag så gjorde vi ett inredningsprojekt. Vi fick en person/behovs analys för en familj. Den beskrev intressen, behov och vardagslivet för en familj i 30-årsåldern. Sedan skulle vi inreda ett rum efter deras behov. De hade ett 60-talsradhus, älskade blommor, tyckte om form och design, en ren stil med en modern tappning. Det var lite knepigt att få ihop 60-talsstil med en modern tappning.
Vi valde några starka färger till beiga, nästan vita väggar. En fondvägg i svart och beige till ett svart och ljusbeige vardagsrum. Soffan matchade fondväggen precis. Assnyggt blev det.
Man ser kanske inte så bra på den här bilden. Men tänk dig ett väldigt ljust vardagsrum. Med oranget och rött som starka "60-talsfärger". Textilier, puffar, blommor och dekorationer i rött och oranget och resten i stilrent svart, vitt och beiget. Supernice blev det. Klart bästa projektet i hela kursgruppen.

Det är så tråkigt nu när kursen är slut. Vill ju fortsätta. Det är ju så roligt. Love it!
Men ja, det här blev ju ett långt inlägg, hoppas att det smakade bra. 

// L

Inredningskurs!

Ja den här helgen ska jag gå en inredningsgrundkurs på "Sköna Hems" redaktion. Äntligen! Så roligt!
Den började klockan 9 imorse och var skitrolig. Vi gick igenom olika färgkulörer, hur färgerna verkligen kan påverka en och att advokado-grönt verkligen kan skilja sig från olika människor. Vi pratade om olika ljussättningar, hur man ska belysa ett rum på bästa sätt och med vad. Samt så gick vi egenom olika strukturer och mönster, former och designer. Asså det är ju så roligt det här. Jag älskar det verkligen. Allt som har med inredning att göra. Jag blir så lycklig. Tråkigt att man inte jobbar med det bara. Jag vill ju, men det krävs ju en sån himla utbildning för det. Jag vet inte vad jag ska göra.
Aja, imorgon fortsätter kursen. Då ska vi göra ett litet inredningsprojekt. Det ska bli så spännande. Jag var nästan lite nervös inför kursen imorse också. Töntigt, men sant.

Igår hade jag en mysig middag med pojkvännen också. Vi käkade förrätt, varmrätt och efterrätt. Jättegott var det. Och mysigt. Sent som vanligt blev det också. När man nu skulle upp tidigt denna lördag. Fast man är ju van nu vid det här laget.

Kram kram på er alla där borta.

// L

Turqoise tänkte börja att blogga lite

Hejsan!

Nu tänkte även jag försöka med att skriva en massa bloggar. Men jag tänker inte hålla på att skriva någon dagbok varje dag. Sånt trams orkar inte jag med. Men ja, börja att blogga är väl inte det lättaste heller. Jag har aldrig sysslat med sånt tidigare. Men tänkte följa "trenden" som alla andra verkar göra också. Skriva ner en massa inre tankar och åsikter. Vi får väl se hur det går.

Ha en bra dag. Det har jag haft idag iaf.

// L

RSS 2.0