Slut i hjärnan

Igår satt jag hela kvällen och gjorde svåra engelska uppgifter och läxor. Direkt när jag kom hem från plugget imogon började jag med engelska läxan.
Nu idag är jag helt slut i hjärnan och har inte orkat göra någonting ansträngande. Borde läsa lite mer i engelska boken, borde gå ut och träna, borde städa rummet. Mmm, suck, det är mycket som man borde göra här i livet. Men jag tar det en annan gång

Igår, när jag skulle åka hem med bussen, föresten. Då var bussen försenad på grund av att busschauffören var och handlade mat på coop. Jag vet inte om det känns så bra det. Han sprang fort till bussen med kassen i högsta hugg. Är det en bra anledning till att bussen blir försenad? Jag vet inte riktigt

Första skoldagen idag

Idag var det den första skoldagen för mig. Lite nervöst var det. Svårt också för den delen. Engelska är inte mitt starkaste ämne och under hela lektionen pratades det bara engelska. Men allt gick bra och imorgon ska jag dit igen. Det känns bra ändå. Fick min första läxa idag också. Den ska vara klar imorgon, kul va. Så gissa vad jag har gjort hela kvällen.

Inatt kunde jag inte sova. Först kunde jag inte somna för att jag hade så ont i tanden. Sen när jag väl gjorde det vaknade jag efter 3 timmar ungefär och hade så fruktansvärt ont igen. Kunde inte somna om på flera timmar. Tror att jag sov bara typ 5 timmar inatt. Vaknade runt 7 på morgonen. Fy fan vad ont jag hade då. Ringde till tandläkaren imorse med de kunde inte hjälpa mig. Så efter skolan idag åkte jag in till stan till akuttandläkaren. Hittade inte dit först och fick gå fram och tillbaka och leta efter rätt adress med en svidande tandvärk och svullen kind. Men efter nån timme eller så.....
Fy vad ont det gjorde när tandläkaren pressade ur all var och blod. Petade lite här och tröck lite där. Tandrotsinfektion. Jaja, nu får jag pencilin i alla fall sen får vi se om tanden ryker eller ska skapa mer smärta om några år. Men nä, jag är inte bitter. Jag har inte ont 24-7.......

Ska börja plugga igen

Imorgon börjar skolan. Jag börjar bli lite nervös. Det var länge sen man satt framför skolbänken. Men ta det lugnt, det är bara en fördjupningskurs i engelska. Mitt starka ämne..... (inte!).
Men det ska bli kul ändå. Nått att göra liksom. Få lite ännumer att göra på dagarna.
Tänkte ringa till tandläkaren imorgon också. Om jag vågar. Jag har fått (tillbaka) en sån fruktansvärd tandvärk. Alltså vilken smärta, jag skojar inte. Visdomstandsinflammation eller nåt. Inget jag rekomenderar att få. De lär väl dra ut tanden på mig, precis som de gjorde med min kompis Kicki när hon fick ont i tanden. Usch jag ryser. Vill inte dra ut några tänder här heller.... Men måste man så måste men. Får väl se vad tandläkaren säger imorgon. Ska väl ta en Ipren snart igen.
Men du, ha det gött

Seglat

Japp, äntligen fick jag segla. Jag kom hem idag och åkte som sagt iväg i söndags. Vi var ett gäng på 8 pers som hyrde en stor segelbåt. Det var skitkul.
Första dagen åkte vi till ön/udden (?) Säck och la till. Åt god middag och drack lite öl och cider. Sov där under natten.
Dagen därpå seglade vi till Nämndö. Det blåste på bra och båten tippade läskigt sida till sida. Gu' vad hon gungade. I säkert 45 timmar seglade vi i sträck. Vi lade till vid Nämndö, åt tacos till middag och tog en bastu och kvällsdopp på kvällen. Helt underbart skönt men otroligt svinkallt i vattnet.
Sista dagen seglade vi mot Värmdö för att jag skulle åka hem. Då först, den dagen började det regna, spöregna vissa minuter, mmm bara minuter, under dagen. Och ibland sken solen, men mest var det bara molnigt.
Precis när jag steg av den sista bussen, på väg hem, började det att spöregna igen. Kul..... Det som just hade slutat att regna på eftermiddan. Uppehåll i flera timmar ju.
Men det har vart en bra segling. Kul med lite nytt folk också. Några av Björns vänner och så.
Nu sitter jag hemma, nyduschad och trött. Har knappt sovit något det närmsta nätterna. Men sitter nu med fruktansvärd tandvärk och nästäppa. Visdomstandvärken har kommit tillbaka och jag har ätit Ipren och nässpray i nästan en vecka nu. Vaknade t.ex. imorse, klockan var runt 6 och det bara dunkade i tanden. Pulserande värk och jag visste inte om jag skulle skrika, gråta eller svimma. Usch, riktigt hemskt. Hoppas att du har haft det bra.  

Ska segla!

Jag kanske äntligen ska få segla båt med Björn. Ja det är ju inte hans båt, men det är en stor segelbåt och det är med Björn. Plus några av hans vänner plus deras flickvänner. Så det blir nog skoj. Jag har ju tjatat om att få segla ända sen förra sommaren, men det har aldrig blivit av. Men nu så, imorgon (söndag) till på tisdag.
Åh så spännande.

Åländska

Åland, en finsk ö med ett svenskt språk och egen kultur och flagga.

Det åländska språket är mycket som det svenska språker, fast det lutar mer åt den norrländska dialekten. Här tänkte jag visa dig några åländska ord och uttryck och dess översättning:

Int - Inte
Jo - Ja
Softglass - Mjukglass
Kattor - Katter
Bröms - Broms
Smältost - Mjukost
Vill inga mer - Vill inte mer
Fara och simma - Åka och bada
"Iss inge noisa nu" - Sluta att tramsa (ungefär)Åland med Nalle

Kom hem från Åland igår kväll. Åkte dit med Björn i torsdags. Så vi har nu lekt turister i fyra dar. Min pappa har en liten nybyggd stuga på en ö mitt på Åland så dit åkte vi först av allt. Vi åkte runt på ön och tittade på det mesta. Ett högt utsiktstorn, Finlands största ek (knappt vid liv), lite gamla fiskehamner m.m.
I fredags åkte vi runt i hela Mariehamn, Ålands huvudstad. Vi åkte längs hamnen och tittade på Pommern och till ett till utsiktstorn. Såg ut över havet. Vi gick igenom Lilla Holmen, som en liten ö kallas för. Där finns det fåglar, svanar, höns och påfåglar och sånt. Åt en glass i solen och såg havet. På eftermiddan åkte vi och hälsade på lite av min släkt. Fikade lite och pratade lite. Åkte sedan tillbaka till stugan och grillade och drack gott hela kvällen.
Vi fortsatte att turista även på lördagen. Vi åkte först till en Röda Korsets marknad inne i stan. Min farmor skulle sälja Ålandspannkaka där. Inte alls lika goda som vanliga pannkakor, helt annorlunda.... Så vi strövade omkring där en stund. Tittade lite på olika saker som de sålde.
Sedan åkte vi vidare till Bomarsund och tittade på en gammal militär fästning från kriget. Fanns bara ruiner kvar. Såg en annan borg med gamla kanoner på från andra världskriget. Åkte sen igenom Finlands första tunnel. (Åland måste ha vart försöksdjur eller nåt?!) Vi såg "Uffe på berget" också, vilket var ett till högt (jävla) utsiktstorn, med ett lustigt namn. På kvällen åkte vi till en släkting till mig som fyllde 66 år. Vi drack kaffe och åt en väldigt god hallontårta.
Sista dagen åkte vi till en kyrka i Pålsböle, där min farfar ligger begravd. Han fick lite fina blommor som jag och Björn hade plockat. Sen åkte vi vidare till Geta, Geta bergen där vi klättrade upp i ett till (jävla) utsiktstorn. Vi åkte vidare till det kända Havsviddern, ett hotell och ett till utsiktstorn högt uppe på ett berg med havsutsikt norr över. Smällde i oss lunch hemma i stugan, hälsade på lite mer släkt igen och åkte sen till Eckeröfärgan hem till Sverige.
Så nu har jag och Björn vart på hela Åland på fyra dagar, vilket jag inte har vart på 20 år tidigare. Tur med vädret hade vi också. Så det var en helt okej bra långhelg med Björn på Åland med min far och släkt. Mycket farande hit och dit hela tiden dock, men okej ändå.

RSS 2.0