Konstigt

Vad är det för vits att tvätta kläder ut och in om de ändå vänder tillbaka sig i tvättmaskinen?! Suck.... Jag förstår inte riktigt..

Äventyrshajk

I helgen åkte jag med på juniorernas "Äventyrshajk" på scouterna. Vi samlades klockan 9.00 och åkte gemensamt ut till Nyköping, där vi hade lånat en stuga som vi skulle övernatta i. Alltså den platsen där stugan låg vid var ju helt underbar. Så otroligt vacker och första dagen hade vi en sån tur med vädret ockå. Strålande sol för en gång skull.
Men först höll vi inte på att hitta dit. Vi hann åka fel en, två ja tre gånger innan vi hittade rätt stuga långt inne i skogen med en stor strand framför sig. Bilturer tog runt 1 ½ timme så man var ganska seg när man kom fram. Men det var bara att hålla humöret uppe och stråla.


Hur som helst så installerade vi oss i stugan och i den vackra miljön utanför. Vi åt lunch, lekte lekar med barnen och de fick även ett eget knoprep som de fick tagla (stoppa upptrasslingen av repet på ett speciellt sätt) själva. Framåt kvällen blev det god kycklingmiddag och även en massa godis, chips, popcorn och en hel del sång tillsammans. Det var jättemysigt.

Fick sova på golvet sen (som vanligt på hajker) och denna gång blev det även under ett bord. En annorlunda upplevelse. Fick även se både solnedgång och soluppgång under helgen. Det var länge sen jag gjorde det. Men vackert var det där längs havet.
Nästa dag var det väckning halv 8 och sedan iväg till Boda Borg som ligger vid Oxelösund. Det är ett stort ställe för små grupper som ska göra kluriga samarbetsövningar tillsammans. Det är svårt att förklara men man ska gå in tillsammans i olika små rum och göra olika små kluriga (och jättesvåra) uppgifter. Allt ifrån geografiska frågor till fysiska klätterställningar och pricksäkerhet. Alltså det var sjukt svårt; Och våra juniorer är ju bara runt 10-11 år och inte ens vuxna klarade av uppgifterna. Men kul var det för både barnen och oss ledare och trött blev man av att springa runt där i 4 timmar.

Bilfärden hem sen blev väldigt sömnigt och det var mörkt och regnint ute. Men helt klart en äventyrshajk var det. Lite annorlunda än att sitta i skogen i ett kallt tält och plocka kottar, inte sant?

Även bestick kan vara vassa

Jag tänkte idag bara rekomendera dig att inte stoppa matkniven i munnen. Om man nu brukar stoppa in kniven i munnen, tänk på att den är vass. Den kan skära dig. Jag vet, det gör väldigt ont, tro mig. Så stoppa inte kniven i munnen.


Det svider fortfarande på läppen.....

Nä, jag har bara..

Nä, jag har bara åkt till Liljeholmen helt i onödan idag. Stressat dit för att få träffa min jobbcoach, men jag kom försent och dörrarna var låsta när jag kom fram. Så det vara bara att åka hem igen.. 

Jag säger bara "suck" för SL idag

Hej hej. Jag måste bara få berätta...!

Idag när jag skulle till Liljeholmen, på ett sånt där veckomöte, började dagen med att jag var sådär allmänt stressad. Höll på att missa bussen, men hann med den tillslut. Men sedan när jag skulle ta tunnelbanan så missade jag den givetvis. Fick vänta ett par minuter och tog nästa. 

När jag hade åkt en stund sa föraren i högtalaren på tunnelbanan att den inte skulle stanna vid Liljeholmen (!). Att den bara gick till Hornstull och att man kunde ta ersättningsbussar i slutet tunnelbanans färdriktning. Underbart..... Så där gick vi, ett helt gäng, mot samma riktning. Folk måste ha trott att vi var dumma i huvudet eller nåt, när vi va så otroligt många som gick åt samma håll. Men roligt i oturen var det i alla fall. Jag gick och smålog lite för mig själv. Inte varje dag sånt händer.

Ute sen så fick jag leta efter den "rätta" bussen/busshållplatsen eftersom jag typ aldrig har vart där eller behövt åka buss till Liljeholmen därifrån. Hur som helst så hittar jag den efter ett tag, vilket ungefär 100 pers till har gjort. Efter typ 10 minuter kommer det två tjejer, som ska representera SL, och ropar ut att det kan ta upp till nästan en timme innan första ersättningsbussen kan komma och att man skulle ta en buss (4:an) mot Gullmarsplan och byta där mot tvärbanan. En gammal man blev skitsur på de och skrek och skällde ut ena tjejen för att det var så dåligt av SL att inga bussar kunde komma tidigare och att tunnelbanan var så dålig som inte gick ända fram och Gud vet vad. Jag tyckte synd om henne  och höll på att skrika tillbaka på gubben att det inte var hennes fel men ville inte sjunka till hans nivå.

Så jag fortsatte att gå mot bussen som blev full och åkte iväg utan mig. Fortsatte lite till längs vägen och då kom det en ny buss som jag fick åka med och trängas i. Långsamt åkte den igenom hela staden och ut mot Gullmarsplan där jag fick byta till tvärbanan. Allt detta gjorde att jag kom väldigt försent till mitt möte. Vi hade precis fått en ny jobbcoach då också och mitt första intryck kanske inte var så lyckat precis.
I alla fall så fick jag sitta med på mötet i ungefär 5 minuter innan hon avslutade allt. Känns väldigt lyckat. Skyndat och stressat till ett möte som jag bara fick vara med på i 5 minuter. Då blev jag lite bitter.

Men sen åkte jag hem, tänkte lite på lumpen och mådde genast mycket bättre. Just det, jag fick bekräftelsen om att få göra lumpen nu. Rycker in i början av Januari nästa år i Kungsängen. Ska bli såå spännande.

Långpromenad

                                      (Den välförtjänta fikapausen)


Idag har jag gått en långpromenad i Hellasgården med Björn. Det skulle vara en slags träning inför lumpen, att vandra med tung packning i skogen, vilket jag gjorde. Jag hade en ryggsäck som kanske vägde runt 10-12 kg, det duggade och det blev mörkt efter halva tiden. Gick omkring lite "off-road" i drygt en timme med en liten fika efteråt. Jobbigt och väldigt trevligt blev det ändå där i skogen, i mörkret. Nästa gång blir det ännu längre och ännu tyngre packning.


Lockat håret

Jag lockade håret häromdan. Det var en försenad födelsedagspresent från Nalle, locktången alltså, som jag hade önskat mig. Så jag provade den. Tog ungefär 1½ timme att locka hela mitt hår. Det är väldigt tjockt och allt underhår skulle ju också lockas.

Men vad tycks? Visst blev det fint? Jag har alltid tyckt om vågigt hår. Så vackert.

Tränar

Working out, dag som natt.  Nu är det hårdträning som gäller. Träning, träning och ännu mer träning. Pump it up. Försöker träna varannan dag nu. Om jag ska in i lumpen i Januari, som skyttesoldat måste jag verkligen träna upp min styrka ( i hela kroppen).

 


Lumpen, here I come!

Woho! För jag ska göra lumpen, för jag ska göra lumpen askedaske dah!
Japp, de har ringt från pliktverket idag. (De ringde och väkte mig till och med men det gör ingenting, det var det värt). Men de ringde och sa att det fanns bara en plats kvar som skyttesoldat och att den snart skulle försvinna om jag inte sa ja, vilket jag gjorde väldigt fort. I Kungsängen blev det också, Livgardet. Så nu ska jag göra lumpen! I januari rycker jag in. Fy fan va roligt.

Nu är det bara hårdträning som gäller. Inte långt kvar. Åh så glad jag blir.
Tack så mycket.

Klarade mönstringen

Sådär ja, då var det klart. Nu har jag mönstrat helt klart och det gick faktiskt väldigt bra (tror jag). Jag har överlevt med goda resultat, bättre än medel på vissa punkter. Bättre än vissa killar också. De hade inte den befattningen ledig till i början av nästa år, men kanske senare till sen-sommaren. Jag är reserv nu i alla fall. Ska återkomma och se om det finns några avhoppare. Snälla, låt det finnas avhoppare. Snälla!
Nu ska jag bara söka min befattning på deras hemsida, istället för att de väljer några åt mig. Så det kommer att ta längre tid nu. Med det här, så kallade, nya systemet. Alla ska söka själv vad de vill göra på lumpen. Låter lite konstigt och väldigt krångligt, men men.
Jag klarade av alla test och var bättre än medel så jag är väldigt nöjd faktiskt. Det känns skönt att ha gjort mönstringen, men samtidigt saknar jag den roliga spänningen. Nu får vi se nästa år hur det blir. Längtar redan så mycket. Vill göra lumpen nu, nu!

RSS 2.0