Äventyrshajk

I helgen åkte jag med på juniorernas "Äventyrshajk" på scouterna. Vi samlades klockan 9.00 och åkte gemensamt ut till Nyköping, där vi hade lånat en stuga som vi skulle övernatta i. Alltså den platsen där stugan låg vid var ju helt underbar. Så otroligt vacker och första dagen hade vi en sån tur med vädret ockå. Strålande sol för en gång skull.
Men först höll vi inte på att hitta dit. Vi hann åka fel en, två ja tre gånger innan vi hittade rätt stuga långt inne i skogen med en stor strand framför sig. Bilturer tog runt 1 ½ timme så man var ganska seg när man kom fram. Men det var bara att hålla humöret uppe och stråla.


Hur som helst så installerade vi oss i stugan och i den vackra miljön utanför. Vi åt lunch, lekte lekar med barnen och de fick även ett eget knoprep som de fick tagla (stoppa upptrasslingen av repet på ett speciellt sätt) själva. Framåt kvällen blev det god kycklingmiddag och även en massa godis, chips, popcorn och en hel del sång tillsammans. Det var jättemysigt.

Fick sova på golvet sen (som vanligt på hajker) och denna gång blev det även under ett bord. En annorlunda upplevelse. Fick även se både solnedgång och soluppgång under helgen. Det var länge sen jag gjorde det. Men vackert var det där längs havet.
Nästa dag var det väckning halv 8 och sedan iväg till Boda Borg som ligger vid Oxelösund. Det är ett stort ställe för små grupper som ska göra kluriga samarbetsövningar tillsammans. Det är svårt att förklara men man ska gå in tillsammans i olika små rum och göra olika små kluriga (och jättesvåra) uppgifter. Allt ifrån geografiska frågor till fysiska klätterställningar och pricksäkerhet. Alltså det var sjukt svårt; Och våra juniorer är ju bara runt 10-11 år och inte ens vuxna klarade av uppgifterna. Men kul var det för både barnen och oss ledare och trött blev man av att springa runt där i 4 timmar.

Bilfärden hem sen blev väldigt sömnigt och det var mörkt och regnint ute. Men helt klart en äventyrshajk var det. Lite annorlunda än att sitta i skogen i ett kallt tält och plocka kottar, inte sant?

Skriv tillbaka
Postat av: Emelie

Det ser fint ut. Schysst med solnedgång också. Nice. ;P

2009-11-25 @ 23:56:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0