Grattis Nalle

Har stått ännu mer högvakt nu. Lördg till söndag. 5 postpass istället för vanligtvis 4 pass. Regnstorm istället för strålande sol. Frysa istället för att svettas. 3½ timmars sömnn istället för 4½ timmar.
Med andra ord, ett värre högvaktsdygn än vanligtvis. Stackars mina fötter. Jag lider verkligen. Varje morgon när jag vaknar har jag fortfarande ont i fötterna sen dagen innan. Det spelar ingen roll om jag har stått högvakt eller inte, jag har ändå ont i fötterna.

Sedan vill jag gratullera till min Nalle som fyller år idag. Grattis på födelsedagen! Hipp hipp Hurraa.
Jag kom hem från högvakten idag och vi gick ut och käkade på restaurang, Vapiano, på kvällen. Gott var det men det tog en fasanfull tid att få maten. 

                                      

Imorgon är det sovmorgon till 12.20. Yes. Så jag åker till Livgardet då, imorgon. Då ska vi ha en ganska soft dag innan vi har högvakt igen, på tisdag till onsdag. Sen blir det mer högvakt på fredag till lördag. Kom och hälsa på mig. Jag behöver er.


Pausen från vakttjänst

Under min lilla paus från högvakten har jag roat mig med att spendera en massa pengar. Letat efter present tilll Nalle har jag gjort hela dagen idag t.ex. Höll på att köpa onödiga saker som kläder till mig och en vas, men tog beslutet att låta bli för den här gången.

På kvällen sen gick vi ut och åt på Sjökrogen i närområdet. Det är nytt sen ett år tillbaka, men frågan är om det egentligen är nåt bra där...? Huhm.

Aja, imorgon bitti ska jag tillbaka till regementet. Då är det ännu mer högvakt som gäller. Tror att det är tre dygn kvar. Pallar fan inte med mer högvakt. Så himla kul är det faktiskt inte. Ont har jag fortfarande i fötterna. Aja, kram på dig och var lycklig i dit fria civila liv.


För många gånger

Det märks att jag har stått vakt för länge nu på Lejonbacken. Jag vet vart solen är vid olika tider på dygnet, jag har räknat alla flaggor, sett hundratals turistbussar och tusentals med turister. Som solen nu t.ex.
Solen går upp vid 4-tiden bakom Grand Hotel. "Bakom" slottet hela dagen sen. Så jag brukar stå i skuggan hela dagarna. Men framåt 16-tiden kommer solen fram igen och skiner starkt ovanför gamla stan. Går sakta ner bakom Riksdagshuset runt 20-tiden. Samt släks gatubelysningen klockan 04.05 och så kommer solen fram igen sen. Så finns det även 58 fraggstänger var av 29 sitter på hustak. Vattenspridarna vid Riksdaghuset går igång runt halv 4-tiden och stängs av vid 4-tiden. Jag har sett det där flera gånger nu. För många gånger.

Högvaktsperiod

Har äntligen pausat och kommit hem från högvakten. Har stått från lördag-söndag, måndag-tisdag och onsdag-torsdag. Fan vad det börjar bli riktigt jobbigt nu alltså. Mina fötter och ben får bara ondare och ondare snabbare för varje gång. Snart kommer jag säkert att börja halta också, med alla skavsår som jag har....

             
Jag står ju alltså på vaktpass två timmar i sträck, sen "vila" i 1½ timme ungefär, sen vaktpass igen i två timmar och så håller det på så hela dygnet tills jag får min "nattsömn" på ca.4½ timmar. Första natten blev det bara 3½ timmar... men jag står fortfarande på benen. Det blev även 5st postpass istället för vanligtvis 4st.
             
Efter första högvaktsdygnet fick vi åka tillbaka till Livgardet igen. Trött och sliten och ont i benen och ryggen efter all stillastående rakryggad. Men på eftermiddagen orkade jag med lite styrketräning på gymmet och en skön bastu.

Igår, efter mitt andra postpass fick jag hala den militära och kungliga flaggan på Kastellholmen. Det var riktigt häftigt att få komma upp högst upp i byggnaden och blicka ut över hela stan.. Slussen, Gröna Lund, Slottet alla kryssningsbåtar och allt möjligt. Det var riktigt högt där uppe så man såg ju hur långt som helst. Häftigt säger jag bara. All min smärta bara försvann och jag trollades bort för en stund.
             
             
Tredje dygnet var man så trött och sliten att man inte orkade räknade timmarna längre. Plus att det var så sjukt varmt att jag höll på att dö. Vid ett tillfälle kände jag mig lite svimmfärdig också. Stod i solen framåt kvällen. Svettan bara rann på mig. Till och med benen var alldeles blöta.


Middag i segelbåten

Samma kväll slutade jag tidigt från lumpen. Jag fick kvällspermission, så jag åkte hem till Nalle då. Och vi blev bortbjudna på mat till familjen "Rolle" som hade vart ute och seglat och lagt till i närheten av oss. Så middag i lilla segelbåten med spralliga barn blev det. Och sen framåt kvällen gick vi ut på en promenad bland hästhagar och klätterställningar. Det är skönt det där med det civila livet. Tänk att man inte uppskattade det när man hade det innan inryckt till lumpen. Det civila fria livet utanför grindar och en massa regler. Superskönt ju.

Trevligt hade jag i alla fall och det var skönt att få komma ut lite. Sen var det dags att åka tillbaka till regementet och packa i ordning allt inför högvakten för morgondagen.

Bra start..

När jag sitter i bilen, på väg till centralen, kommer jag på att jag inte har med mig min frukost som jag sent kvällen innan hade fixat till. Fan liksom, tänker jag för mig själv upprepande gånger. Fan.
På t-centralen sen, innan tåget kommer, försöker jag desperat att köpa mig någon slags frukost, men alla pressbyråer är stängad och någon tid har jag inte att springa iväg någon annanstans. Typiskt mig liksom. Fan igen, tänker jag upprepande gånger, igen.

Jag blir tvugen att sätta mig på tåget till Livgardet i alla fall, hungrig och arg. Aja, inget mer att göra åt saken... Svältit har jag gjort förut liksom.
Efter en stund kommer jag på att jag har glömt mina skåpsnycklar också! Mina livsnödiga skåpsnycklar till allt jag har i lumpen.... Fan fan fan... Varför händer det här mig för?! Varför har jag en sån otur första dagen jag ska tillbaka till regementet för? Vad vill Gud Säga med detta?

Desperat ringer jag till Nalle och ber honom komma och lämna nycklarna. Han är min hjälte. Min riddare på sin vita springare (volvon). Jag älskar verklige min Nalle. Han är mitt allt.
Hur som helst, han kommer och jag möter upp honom vid gardets grindar. Och vet du vad han har med sig? Min bortglömda frukost! Så mätt i magen hann jag bli innan det var uppställning och dagsprogrammet skulle börja. Vilken morgon alltså.


Sista semesterdagen

Har haft lite ångest idag. Det är min sista semesterdag från lumpen idag och jag vet inte när jag får ledigt igen...

Men det ska ju kännas att det fortfarande är semester, så jag har solat på balkongen idag. Samt har jag och Nalle käkat grillad mat med Kicki och Danne, hos Dannes place och även Milla, Jonas, Stefan och en kille vid namn Patrik var där. Till efterrätt hade vi köpt med oss jordgubbar som vi mumsade i oss i det soliga vädret.

Men som sagt, imorgon är det slut på friden, imorgon är det slut på fröjden, imorgon börjar helvetet igen och högvakt på lördag-söndag plus ännu mer högvakt. Vår riktiga högvaktsperiod ska börja nu tydligen... Hoppas att du har haft det bra i det underbara och soliga sommarvädret. Jag längtar redan till nästa permission. Hare!

Å.n.g.e.s.t.

Usch, jag har en sån j-la ångest idag....

Grill, pool & vin

Har träffat Lina idag. Vi har käkat glass och brännt lite pengar på smått och gott. Framåt kvällen kom Petra och vi drog över till Peter och grillade och spelade badminton i hans (kalla?) pool. Drack lite cider och vin som jag och Lina hade köpt innan.

Nu tillbaka hemma, huvudvärk och trött. Men vill inte gå och lägga mig än. Imorgon är sista dagen på min semester och fritid, innan jag ska tillbaka till lumpens helvete....

Seglat

Det är varmt, soligt, jag har badat, jag är vidbränd och jag har seglat i det blå. Sån himla tur med vädret alltså.
Jag och Nalle har vart ute och seglat i tre dagar, eller inte seglat så jättemycket direkt, mest motor för båten lutade ju så förbaskat mycket att jag var livrädd hela tiden, men i tre dagar har vi vart ute och det har vart strålande sol hela tiden. En sen morgon kom det lite regn men det var fortfarande varmt och solen kom snabbt tillbaka. Badat har jag vågat mig på också. Det tog väldigt lång tid innan jag doppade migmen till sut så.

Nu är det bara två dagar kvar på min semester innan jag ska tillbaka till helvetet. Men ska förmodligen leva livet de sista två dagarana. Ska träffa Lina imorgon t.ex. Sola och bada. (Fast jag har bränt mig idag under solen heta strålar. Men magen är fortfarande vit så lite hud har jag kvar att bränna!).

Ska ut och segla

Imorgon ska jag och Nalle ut och segla i några dagar. Det ska bli jätteskönt och jag hoppas verkligen att det blir soligt och fint varje dag. (Jag vill ju få lite mer (röd) färg på kroppen). Bada längtar jag också till. Det blir sista semesterveckan innan jag ska tillbaka till lumpen igen. Jag kan inte direkt säga att jag saknar lumpen. Nä, jag älskar det "civila mörkret" som mina befäl kallar det.

Appropå något helt annat, idag har jag vart ute och sprungit i 62 minuter, non stop. Det är första gången jag springer så länge utan att stanna. Ganska stolt och nöjd faktiskt.
Innan hade jag och Nalle blivit bortbjudna på middag hemma hos familjen "Rolle". Jag lekte lite med deras underbara barn och barnen verkligen gillar mig också. De klänger och pratar med mig hela tiden, vilket jag tycker är skitkul. De är så söta.

Nä, nu måste jag nog slänga mig i duschen och sen gå och lägga mig om jag ska palla med seglingen imorgon. Hare gött

Tvätta.... städa..... plocka.....

Tvätta, städa, diska, vika tvätt, packa upp, packa ner är ungefär det jag har gjort de närmsta dagarna. Men självklart har jag även hunnit med att fika med familjen "Rolle", äta middag på restaurang och bli bjuden på middag hos familjen "Rolle" igen. Underbart med semester och ledighet.

Sista dagen i Hälsingland

Har vart ute och solat några timmar idag. Det var mest mulet men en hel del sol ändå. Så pyttelite (röd) färg har jag nog fått på kroppen. Nalle ville till och med bada idag, så ett kort dopp hann vi med innan solen försvann nästan helt och hållet.

Imorgon ska vi nog, förmodligen, åka hem. Nalle vill inte men jag har inga rena kläder kvar... Men jag vill till Stockholm och segla i skärgårn. Mmmm. Hoppas att det är fint väder nästa vecka med.

Har du själv någon semester? Vad gör/ska du göra på den?

Solar

Idag blir det stranden som gäller. (P.s. Jag fjällar redan som en fisk, men det är ju så sällan sol ute så jag måste ju passa på att sola lite nu). Vi höres senare. Ciao

Stuga i Hälsningland

Hejsan. Hur mår vi idag då? Här borta i Hälsingland är det bara bra.

Jag och Nalle bilade hit i lördags. Tog ungefär 4 timmar. Då måste det ha vart Sverigen varmaste sommardag ute, Rekordvarmt med solen som stekte och vinden som inte fanns. Och vi satt i en bil utan ac........ mmmm..... det var varmt. Inget jag rekomenderar. Svettades 4 timmar i sträck.

Men framme sen var allt jätteskönt. En trevlig lite stuga med el och vatten supernära en 1 km:s lång sandstrand. Nalles släkt äger stugan så någon hyra finns inte. Bara en massa god mat och dryck som vi har köpt.

Jag visste redan innan att min kompis Kicki och hennes sambo Danne skulle också till Hälsingland. Hans släkt har någon sommarstuga här också. Så jag slog en pling och vi beslöt att vi skulle käka middag en dag tillsammans. Grilla med lite vin hemma hos de. Så det gjorde vi. Det var trevligt och skitkul att få träffa de. Jag blir verkligen glad av de två. Vet inte varför, men det blir jag.

En kuslig sak är att Kicki, var på Åland samtidigt som mig. Hon åkte hem samma dag som jag OCH hon åkte till Hälsingland samma dag som jag gjorde. Och nu har jag fått veta också att hon ska åka hem till Stockholm samma dag som jag ska. Det är lite skrämmande faktiskt. Snacka om sammanträffande.

Annars så har vi åkt på en massa utflykter, kollat runt länet, åkt upp på höga berg och åkt ner vid vattenfyllda dalar. Vilket vackert landskap, vilka vackra utsikter det finns här. Jag har även badat här också. I Ljusnan. Kallt var det och med svag sol. Det var en gammal man där som peppade mig och som försökte prata mig till ett dopp. Då var jag ju tvungen att doppa mig. Så tillslut doppade jag mig och simmade runt lite i det långgrunda vattnet. Jag fick till och med i Nalle i vattnet tillslut. Han är värre än mig på att bada. Men jag tycker att det hör till sommaren, att bada, hur kallt det än må vara.


Sista veckan innan sommarlovet

Jag sitter och tänker tillbaka på den sista vecka i lumpen, ja innan sommarlovet alltså. Varje dag hade vi inventerat allt, vapen och materiell, vi hade städat allt, inomhus och utomhus och vi var nästan klara med allt. Då en morgon sa min förste sergant att vi skulle göra nåt kul den eftermiddagen, typ någon bollsport eller liknande om vi jobbade på flitigt hela dagen. Det gjorde vi och eftermiddagen kom. Då skulle vi ta på oss träningskläderna och springa lite(?). Den roliga bollsporten hade försvunnit och vi alla skulle ut och springa istället. Vi skulle springa lite "lätt" till alla de ställerna där någon hade glömt/tappat något av sin materiell. Alla de gamla fältställen skulle besökas igen. Alla jobbiga minnen skulle komma fram igen. Vi sprang alltså först till ett ställe, gjorde en skallgång och sprang sen vidare till ett annat ställe, gjorde en skallgång o.s.v i stekande sol i ca. 2 timmar. Måttligt roande.
Det var skitjobbigt och jag har aldrig sprungit så mycket i hela mitt liv. Knappt någon vila, knappt någon skugga. Bara en massa sol och mygg. Jag var såå död när jag kom tillbaka till regementet.

Iväg till Hälsingland

Nu har jag vart hemma i två dygn och ska nu, idag, vidare igen. Denna gång ska jag och Nalle åka upp till Hälsingland till Nalles släkt-sommarstuga. Vi ska vara där i några dagar och äta gott, dricka gott, sola och bada. Bara ta det lugnt och njuta av livet helt enkelt. Det ska bli superskönt.
Hoppas Gud tillåter fint väder också

RSS 2.0