Fotograf & publik sökes

Veckan som har vart har varit väldigt monotomt och det har vart mycket nytt att lära sig varje dag.

Jag sprang på fysen i måndags, för första gången på typ tre veckor. Det kändes i lungorna, men det gick skitbra.
Sedan började min/vår första högvaktsträning. Japp, det är sånna tider nu.
Jag delades in i första avlösningsgruppen. Ska stå längst fram i mitten. Schysst plats va? Så jag tränade på paradvapenrörelser med marsch med mera hela dagen. På kvällen hämtade vi ut våra charmiga uniformer och körde uniformsvård så som skoputs och strykning av kläder till sent på kvällen.

Även under tisdagen tränade vi på högvaktsträning med vapenrörelser och pågångar/avgångar. Tränade på hur man ska marscha och vart man ska marscha. Hela förmiddagen övade vi i 4 timmar sträck under gassande sol med en nerdragen mössa över halva pannan. Så gissa om jag fick en söt solbränna i ansiktet. Mmm, halva pannan röd, halva vit.
Men i alla fall, på eftermiddagen hade vi vapenvård och putsade upp vår Ak5:a som vi ska ha under högvakten. Så nu blänker den som morgondiset i gryningen.
Och på kvällen var det skoputs som gällde till sent på kvällen.

Kan du gissa vad vi tränade på under onsdagen då? Jo ännu mer högvaktsträning och paradmarsch och vapenrörelser. Vi börjar bli riktigt bra nu, men det är fortfarande mycket att träna på. På eftermiddagen åkte vi iväg först till K1 (kasern för Stockholms militärpoliser och militärpolisjägare), för att äta middag där för att senare marscha iväg till Armémuséet och träna på den vägen som vi ska paradgå till slottet. Väl framme på slottet hade vi en liten rundtur på och kollade på hur posterna ser ut och är någonstans. Sedan fick vi tillåtelse att fika innan vi skulle åka hem igen. Och jag fick åka hem till Nalle då och sova i en skön varm säng. Sweet.

Torsdag förmiddag fick vi äntligen ut våra bajonetter. Du vet den där glansiga "kniven" som sitter fast längst fram på vapnet. Så under förmiddagen tränade vi på att sätta fast den korrekt under rätt tid på paradmarschen. På och av, på och av, på och av..... Annars fortsatte vi med mer högvaktsträning och på kvällen hade vi närkamp i nästan två timmar. Jättevarmt och superjobbigt var det. Så nu är i alla fall alla tester och prov avklarade för att få gå högvakt på slottet. Så kom gärna och titta på, på onsdag vid 12-tiden vid slottet.
Senare på kvällen var det dags för mer skoputs och uniformsstrykning. Så det blev ännu en sen kväll.

Fredag, äntligen fredag. Efter frukosten hade vi CBRN undervisning (kemikaliska-, biologiska-, radiologiska- och nukleära ämnen), vad det är för nåt, hur man ska skydda sig mot det med mera. Sedan lite gasmasksträning igen. Och efter den uttråkande undervisningen hade vi fys. Fast vi slapp springa den här gången. Nu var det bara styrketräning och på eftermiddagen hade vi städning och fick sluta en kvart tidigare. Wow.

Skönt att vara hemma nu i alla fall. Ont i kroppen har jag och är ovanligt trött efter alla sena kvällar denna vecka. Ont i huvudet har jag haft hela dagen också. Men som sagt, skönt att vara hemma.
Nästa vecka är det högvakt som gäller.

Skriv tillbaka

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0