Reklam

 

Usch jag hatar reklamen om de där kakorna Oreo. "Först vrider man de, sen slickar man på de och sen doppar man de" (eller nåt sånt). Jag skulle aldrig uppmana mina barn att kladda och doppa och spilla bara för att man ska äta de där kakorna på ett speciellt sätt. Stoppa in de i käften och tugga bara. Hur svårt kan det vara?
Jag hoppas att inga barn ser den där reklamen (eller läser det här inlägget).

Ja sitter man hemma har man inget bättre för sig än att haka upp sig på riktigt dåliga reklamer.

Yummie

Kaffe och popcorn. Bra blandning va?

Känns som att Gud står på min sida ett tag nu

Har stukat foten så jag sitter hemma nu och vilar upp den. Blev sjukskriven fram till på lördag då jag ska stå högvakt igen.


Du vet väll att det finns rötter i skogen? Och att det finns grangrener oftast i huvudhöjd? Tänkt dig då att du är trött, kall och blöt och ska springa över en väg fort och effektivt med ett tungt vapen i famnen. När du kommer fram till den täta granskogen på andra sidan vägen sluter du ögonen en halv nanosekund för att slippa få granris i ögonen och en jävla rotjävel lägger krokben på dig och fäller dig handlöst på marken med en stukad fot som tack.

Inte? Hepp, men det hände mig i måndags i alla fall. Ont gjorde det.
Så jag fick åka in till Livgardet med tryckförband och högläge.

Det komiska med det hela var att när vi tränade på att passera över vägen var det två andra killar som hade ramlat vid det djupa diket som man var tvungen att hoppa över innan vägen. Men jag klarade av det svåra hindret men när vi alla var på den "lugna" sidan av vägen ramlade jag omkull. Funnie

Så idag har jag väntat på sjuksköterskan som skickade vidare mig till läkaren som jag fick sitta och vänta på i två timmar. Men någon röntken blev det inte. Så jag fick vänta på att få hämta ut en rock till högvaktstjänsten istället, innan jag fick packa ihop och åka hem.  

Kalasat hos mamma

Helgen har vart alldeles för kort men väldigt rolig. I lördags var jag på kalas hemma hos mamma som fyllde år. Mormor och morfar var också därtillsammans med Fredrik och min Nalle samt Moa. Så vi var några stycken. Det blev fika med tårta och sen middag på det. Väldigt trevligt.

Grattis mamma och tack för maten.                          
                                                                                          
Idag, söndag, shoppade jag med Kicki igen. Vi åkte tillsammans med Danne och polaren Stefan först ut till Länna och sen vidare till Farstas 50-års jubeleum. Köpte de där gympaskorna som de gör reklam om på tv, de där som man får fastare ben och rumpa av. De som har små halv-pilates-bollar som sulor. Intressanta skor. Jag tror inte att de funkar men jag vill ju i alla fall prova de. Sen köpte jag min alldeles egna turqosa mugg. Jag som har letat så och nu har jag äntligen hittat nån som kan funka. Turqose är den ju i alla fall!

På kvällen käkade vi middag hemma hos mig och Nalle. Vi köpte hem tacos-grejer och efterrätt. Sen när allt var slut och gästerna hade gått kom ångesten tillbaka och stressen flödade på. Städa, packa, duscha..... städa, packa, duscha...
Nu kommer jag vara borta ett långt tag. Står högvakt i helgen och nästa helg också. Åh, pallar inte! Men snart är det muck, bara två månader kvar(!).

Skarpt läge i Marma

Ännu en jobbig vecka har passerat men nu är det inte långt kvar till muck.

I tisdags hade vi en lugn dag med en massa teori om minprotokoll och sen vård av materiell samt så slutade vi dagen med fältlastning och packning. 

I onsdags åkte vi buss ut till Marma, Gävle. Där skulle vi ha ett skarpt eldöverfall med minor och hela faderullan. Så när vi kom dit så började vi med fältförläggning och grävde skyddställningar och fyllde på magasinen. Sedan fick vi vila i några timmar innan jag och 4 till skulle på en ordergivning för att mitt i natten åka ut till eldöverfallsstället och reka området. Så jag väntade och väntade halva natten på att få åka iväg men när klockan var runt 12 fick jag reda på att vi inte skulle någonstans förän imorgon bitti klockan 4. Så yes, 4 timmars sömn....

Torsdagen då, bestod av stress fram till eldöverfallsplatsen några km bort med pbv:n som inte fungerade till en början. Därefter framme vid skjutplatsen satte jag upp fordonsminor 14 och försvarsladdning 22. Fick dra av snöret så allt sprängdes också. Skitcoolt. Vilken smäll alltså. Marken vibrerade. (Annars så skjöt jag ett halft magasin skarpa patroner också). Jupp.
På eftermiddagen städade vi av området, packade ihop tältet och åkte buss hem till Gardet. Där blidde det mer vård och städning. Kom i säng sent den kvällen men trött var jag. Otroligt trött var jag.

Fredagen bestod av mer vård. Hade även en undervisning om hur våra "fiendefordon" ser ut. Ryssarnas stridsvagnar och pansarfordon m.m. Ganska intressant faktiskt. Sedan var det krigsfys (springa med stridsutrustning och bära runt på andra) som höll på att ta kol på mig. Mådde jätteilla och höll på att spy. Men efter en timmes vila efter träningen tror jag att det gick över, lite grann i alla fall.

Home sweet home

                            Woho! Jag är hemma igen!


Dock väldigt trött och sliten (som vanligt efter en vecka i lumpen och fält).

Pain in my belly

Fick jätteont i magen imorse. Så där ont att jag inte visste vad jag skulle göra. Det kom först när jag var ute och sprang i skogen med lumpen. Sen höll det i sig hela förmiddagen. Men på eftermiddagen sen så försvann smärtan. Skönt.  

Nu när jag kom hem fick jag ont i magen igen. Samma smärta. Samma ihållande smärta. Nåt som sliter tag i magen och drar den innåt. Kunde inte äta middag, kunde inte stå upp. Hade ont jättelänge och det värsta är ju att jag inte vet varför jag har ont heller.

Hemma på en måndag, vilken lyx det är

Jag har inte sovit en blund inatt. Fick typ tre timmars sömn och då överdriver jag inte. Så det har vart en jobbig dag idag med fys tidigt på morgonen och packning inför en skjutövning i Marma på onsdag.


Fick sluta tidigt idag, för en gång skull. Så jag stack direkt hem till Nalle (som sov då och sover nu på soffan). Det var typ 100 år sen jag inte hade någon kvällstjänst och fick sluta innan middag. Appropå middag, Nalle sover ju nu så jag måste nog fixa någon middag själv nu. Är aphungrig och orkar inte svälta idag igen...

Höst

                                      Träden har redan hunnit bli röda
                            Löven dalar sakta ner på den daggfyllda marken
                                     Blommorna har vissnat och är döda
                                      Kylan kryper sakta fram i parken.


Varför blir det alltid så sent på söndagskvällarna?

Ska tillbaka till Livgardet imorgon och jag har mycket kvar att göra här ikväll. Ska packa, duscha, fixa frukosten och hinna få någon sömn i mig eftersom jag inte fick så mycket förra natten.

Nalle har lämnat mig igen ikväll. Sitter och tröstäter chips igen. Fy vad gott det är. Snart kommer han tillbaka, men då har inte jag tid. Nu är min lediga tid och då är han borta. Aja, det är inget att göra nåt åt nu. Han får väl gottgöra mig med att skjutsa mig till centralen imorgon bitti. Mohah

Val men inte vilken val som helst

Idag har jag vart och röstat till Riksdagen. Gjort min röst hörd i alla fall. Hoppas bara att det leder åt rätt håll den här gången. Hoppas att det slutar på rätt sida.

Har du röstat idag?


Idag har jag vart i Kista med Kicki och shoppat loss. Eller det blev inte så mycket faktiskt, bara två tröjor, en halskedja och en present till mamma. Men jag tänkte köpa ett par skor, en turkos snygg vas, ett par jeans, ett par leggings m.m. men det blev inget sånt.

Kunde inte somna

Kunde inte somna inatt. Nalle hade lämnat mig inför en mäss-kryssning och jag hade suttit själv hela kvällen och tröstätit. När jag sen skulle gå och lägga mig framåt 2-tiden kunde jag inte somna. Låg vaken länge. Jag vet inte om det hade nåt med kaffet jag drack några timmar innan eller om det var för att Nalle inte var där.

Vaknade runt 9 den morgonen. Kunde inte somna om. Kunde inte sova då heller. Försökte somna om i någon timme innan jag gick upp. Drack några koppar kaffe och försökte att vakna till istället.

Vinar med mig själv ikväll

Kom hem som sagt i fredags som vanligt. Trött och sliten. Hade sprungit i en snabbare löpgrupp då också så jag var helt körd.

Fredagskvällen gick åt att återhämta sig och sova på soffan såklart.
Nu, lördag, sitter jag ensam hemma för att Nalle är på en arbets-kryssnings-mässa-nånting. Jag tröstäter chips och dricker vin framför tv.n. Ska väl snart gå och lägga mig för imorgon ska jag ut och shoppa med Kicki. Det var länge sen jag gick och la mig själv.. Skönt men jobbigt.


Mer fältvecka

Trött och sliten sitter jag ensam hemma med ett vinglas i handen, men det återkommer jag till senare.

Kom hem från en fältvecka igår. Jag har vart ute i skogen, sovit i tält och legat i lera i regnet. Hela bataljonen skulle ut i fält och kriga samtidigt. Så i måndags packade vi klart allt och åkte pbv ut till skogen en bit ifrån gardet. Vi rekade ett eldöverfallsområde, gjorde stridsställningar och grävde ner minor. Förberedde allt och sen åkte vi pbv vidare till förläggningsstället. Slog upp tältet i mörkret och fick några timmars sömn. Jag var både eldvakt och patrullerande vakt den natten men lite sömn fick jag i alla fall.

Upp tidigt nästa morgon. Packade ner tältet i stress och drog vidare till eldöverfallsstället. Fienden skulle komma runt 10 på morgonen. Men det gjorde de inte. Så vi fick vänta och vänta. Jag satt ensam i skogen och väntade på fienden i 5 timmar. Kunde inte äta, kunde inte sova, kunde knappt gå på toa. Jag skulle sitta där och vara berädd på att fort springa där ifrån och ingen visste när fienden skulle komma. Men som sagt, efter 5 timmar kom fienden och mina soldatkamrater skjöt några få pansarskott och sen sprang vi gemensamt därifrån till pbv:n och åkte iväg en bit bort där vi blev beskjutna och fick ta upp striden. Jag vet inte om vi vann striden men vi drog oss ur efter ett tag och åkte iväg med pbv:n

En till natt i tält. Som tur var var det inte kallt i tältet, skitvarmt faktiskt. Vaktpost den natten med så det blev inte så mycket sömn.

Nästa morgon skulle vi upp tidigt igen och förbereda ett nytt eldöverfall. Så vi åkte ut med pbv:n igen några kilometer bort och satte ut minor och fixade eldställningar och allt möjligt. Det blev en hel dels väntande också med väldigt lite mat. Framåt eftermiddagen/kvällen var vi helt klara och bara låg och väntade i flera timmar på att fienden skulle komma. Vi skulle ha mörkerskjutning och jag skulle skjuta upp lysskott över hela himmlen så att de andra kunde skjuta pansarskott på fiendefordona. Vi gjorde allt vi skulle och sen skulle vi springa därifrån, hoppa in i pbv:n och åka därifrån utan att fienden följde efter oss. Vi lyckades med det eldöverfallet och kunde säkert åka tillbaka till vår förläggningsplats. Åt lite middag innan det var dags att åka ut igen och förbereda ett nytt eldöverfall. Lade ut minor, planerade flyktväg, grävde stridsställningar och allt sånt. Sedan åkte vi tillbaka till förläggningsplatsen igen och slog upp tältet i mörkret och självklart fick jag sitta vakt under natten. Dock blev det bara en timme istället för två timmar som det har vart de andra nätterna.

Revelj klockan 6 på morgonen. Packade i ordning allt och drog iväg till eldöverfallsplatsen. Förberedde lite till och sen fick vi bara sitta och vänta och vänta. Tror att vi väntade i 4-5 timmar den här gången. Regnet öste ner och vi turades om att ligga i stridsställningen på vakt. Det var kallt, det var blött, men vi var tvugna. Tillslut kom fienden och vi skjöt på som fan, eller inte jag då, men grabbarna med pansarskott och robot 58 skjöt. Sedan kutade vi därifrån, sjukt långt borta till pbv:n. Jag höll fan på att dö under språnget. Ingen mat den dagen, frusit konstant och sen skulle vi bara springa fort i uppförsbackar i en blöt skog. Nä men det var jobbigt.

Vi åkte iväg med pbv:n och efter ett tag blev vi beskjutna. Fick göra avsittning och tog upp striden. Fienden var för stark den här gången och skjöt sönder vårt fordon och vi var tvugna att fly. Då fick jag springa ännu mer och gissa om det var jobbigt. Vi gjorde vårt bästa och fienden försvann efter ett tag.

Sammanfattning av fältveckan:
Jag kan berätta att vi skjöt med lösplugg och laser så ingen skada skedde. Inget skadat fordon heller eller ens riktiga minor. Det regnade varje dag och någon mat har jag knappt ätit. Det har vart mer väntan än strid och jag har skjutit 8 patroner på hela veckan. Men nu är veckan slut och nästa vecka börjar snart igen.

M90 lätt

Ja jusst det, jag glömde bort att säga att i måndags
fick jag äntligen ut vår sommaruniform, M90 light.
Tunnare och kortärmad. Det är så bra att vi fick den
nu när sommaren är slut och kylan har kommit. Bra
där Försvarsmakten. Snabba puckar.. Synd bara att
jag inte kan använda den, storleken är för stor.. Heh...

Imorgon mer fältvecka

Snart är det dags för ännu en fältvecka. Ja nästa vecka ska vi sova i tält och kriga i skogen med laser och mörkerskjutning. Det är inget jag ser fram emot men något som tydligen måste göras. Jag har hört att vi ska vara i fält mer en hälften av alla veckor som är kvar. Mer än hälften! Det är sjukt mycket. Typ varannan vecka framöver kommer jag att sova i tält och krypa i lera bland kyla och svält. Det är inget heller jag ser fram emot, men något som måste göras.

Hur som helst har denna helg varit lugn och skönt. Har inte gjort något speciellt förutom att ladda inför nästa fältvecka med fet mat och en hel del sömn. Ska iväg till Livgardet redan ikväll och packa iordning det sista. Imorgon börjar fältveckan, men som tur är varar den inte riktigt hela veckan. Å skönt är väl det.


Plutonsfest

Hade plutonsfest igår kväll. Var skitkul. Äntligen någon "riktig" plutonsfest då de allra flesta var med samt två av mina befäl.

Vi började festen med att käka på Hard Rock Café. Fet burgare såklart. Drack glas efter glas och snackade civilt med alla om allt och alla. Det var härligt.

Drog vidare sen till ett ställe vid centralen. Vet inte vad det hette, typ Laughing Duck eller nåt, men musik och cider hade det. Var där tills det stängde vid 3. Då drog jag, min stridsparskamrat och ena befälet vidare till Lobbyn nere vid Stureplan och fortsatte festen. Där fick jag även dansa av mig lite. (Senaste gången jag dansade på en krog var väl kanske för 2 år sen). Så det var skönt och skitskoj. En bra plutonsfest. Varför har vi inte det oftare för?

Fältvecka med pbv

Äntligen har jag kommit hem från fält och skog. Men det har vart ändå den bästa fältveckan någonsin. Jag har sovit inomhus, fått 6 timmars sömn, ätit "riktig" mat med tillgång till diskning och haft tillgång till både toalett och dusch. Jag har även fått åka pbv till skjutövningarna. Och för er som inte vet vad en pbv är så kan jag berätta att det är ett fordon, typ någon stridsvagnliknande med kulspruta på taket och plats för en åttmannagrupp bak till. 

Äntligen ska vi få åka pbv och slippa marscha så sjukt mycket som vi gör. Äntligen ska vi åka pbv till skjutövningarna och även skjuta från pbv:n. Så det är det jag har gjort den här veckan.

Redan i måndags drog jag ut i fält, på eftermiddagen. Vi hade lite förläggningstjänst och sen en massa teori om eldöverfall. En jävla massa teori.

Tidigt på tisdag morgon, runt 6.20 var vi ute och sprang och fysade med löjtnant. Så tidigt har jag aldrig tränat. Det var sjukt jobbigt också (som vanligt). Sen efter frukost och städning och allt sånt fick vi kika lite på pbv:n. Packade den inför strid och överfall samt tränade på att hoppa in och ur snabbt och effektivt. På eftermiddagen sen tog vi en tur med den. Det var skitkul. Trångt och smärtsamt men skitkul. 

Onsdag morgon var jag ute och fysade igen. Sprang en liten stund och sen lyfte skrok, bokstavligt talat. Hela dagen sen var vi med pbv, körde runt och sen gjorde vi eldöverfall i skogen. Gjorde mineringar och grävde skyddsvärn. Mestadels så låg jag mest stilla i eldställningen eller låg och stirra på en väg där det skulle komma fiender om tre timmar. Sen skulle jag springa fort tillbaka en lång sträcka och hoppa in i pbv:n och åka därifrån. Det var det jag gjorde. Låg stilla och väntade och sen sprang därifrån. 

Samma sak gjorde jag/vi på torsdag också. Eldöverfall med pbv fast då fick vi skjuta lösplugg en hel del. Slapp fysen på morgonen också. Det var skönt. På eftermiddagen sen fick vi åka pbv hem till Gardet också. Städade, packade upp, packade ner, vårdade alla vapen m.m. Fick ingen tid för varken lunch eller middag den dagen, så jag fick småäta lite hela tiden. Russin och nötter och sånt som gav snabb energi. Kvällen blev lång med allt skit vi skulle göra. Kom i säng runt 23-24 nångång, men jag ska inte klaga, jag fick sova i min "egen" säng på Gardet och det är det bästa, förutom att sova i min egen säng hemma såklart. 

Och i fredags var det städning och fys som gällde. En ganska lugn dag med sovmorgon och allt. Men på kvällen däremot, då var det PLUTONSFEST! Återkommer om det när jag inte är bakfull längre, eller jag menar när jag inte är trött längre. 


 

Snart fältvecka igen

Jag vill inte åka tillbaka till helvetet. Jag vill inte åka tillbaka till ännu en fältvecka i skogen och kylan. Jag vill inte..

Men jag ska. I morgonbitti bär det av till Gardet. Och sen är det som sagt fältvecka som gäller. Fan vad jag har tröttnat på skogen. Men jag ska dit. Jag ska överleva. Klarade jag av Operation Stockholm klarar jag av en vecka i skogen. Så vi hörs väl nästa vecka efter att jag har gjort allt för att överleva. Ja just det, nästa fredag tror jag att jag ska ha plutonsfest också. Det måste jag ju också klara av.

En skön långhelg

Jag har haft en underbar helg. Fyllt år och allt.

I fredags bjöd jag över Hugo, Lina, Kicki och Danne på middag. Vi grillade allt möjligt och drack vin. Hemmå gjord tårta blev det också samt några drinkar framåt kvällen blev det. Jättegott. Vi hade skitkul och lite presenter fick jag också.

I lördags fick jag ännu mer presenter. Då kom mamma över på middag. Ännu mer tårta blev det. Gott gott.
Så jag har haft en jätteskön helg. Lång var den också, inte tillräckligt, men 5 dagar var den i alla fall. Bättre än bara två, eller ingen alls.

Min födelsedag

                                       
               
               
                   Grattis till lilla mig som fyller 22 år idag. Hipp hipp hurra!


Det blir party ikväll

Ikväll blir det party. Jag ska hålla i en födelsedagsfest här hemma. Det kommer bli jättebra. Bjuder på middag och allt. (Men det är egentligen imorgon som jag fyller år och då blir det mer som släktkalas).

Kräftskiva

Det blidde kräftskiva igår med bostadsföreningen. Smakade riktigt gott faktiskt. Trevligt var det också. Fick chansen att prata lite med mina grannar, som jag knappt har träffat eller ens sett. (Jag är ju inte hemma så ofta nu liksom).

Hugo och jag har blivit jämngamla nu

Grattis Hugo på din 21-årsdag. Hipp hipp hurraa! Hoppas den blir skitskoj
(på jobbet med de äldre männen).

Så skööönt

Så himla skööönt att äntligen vara långledig igen. Underbart! Ledig ända fram till på måndag morgon. Lovely!

RSS 2.0