Inga jumbokräftor direkt

Det blev en lång arbetsdag idag. Började klockan 9 och slutade halv 6. Fick stänga förskolan för allra första gången. Låsa och larma och allt sånt. Gick hyffsat bra.

Stress hem sen till bostadsrättsföreningens kräftskiva. Vi fiskade upp kräftorna i söndag och nu smakade de riktigt bra. Men jag kan ju säga att det inte var några jumbokräftor direkt.

Sliten och trött sitter jag nu hemma. Borde egentligen ha tränat idag. Borde egentligen ha duschat idag. Men jag skiter i allt sånt idag. Jag pallar f*n inte.

Redan sliten dag 2

Hej hopp i lingonskogen.
Idag gick det bättre att jobba. Dock så började jag tidigt, klockan 8, så jag steg ur sängen runt klockan 6 imorse. Men jag fick sluta tre idag så det kändes ganska bra ändå.

Låg däckad på soffan när jag kom hem sen. Somnade nästan precis innan Nalle kom hem och vi skulle ut och övningsköra. Men tog mig igenom en timmes körande bland trafik och skarpa kurvor med regn i sikt.

Höger eller vänster?

 När man går på en gångväg. Är det högertrafik eller vänstertrafik då?

Första dagen på heltid

Jag höll på att komma försent till jobbet imorse för all trafik som stod i vägen för bussen. Men sen så flöt allt på bra. Många nya barn att lära känna. Många nya namn att lära sig. Nya regler att ta till sig.

Har haft ont i huvudet hela dagen och känt mig smått bakfull även idag. Men det har gått bra ändå. Fick inte sluta vid fyra som jag ville för min tränings skull så jag kom försent till poledancen istället. Blev bitter över det.

Men poledancen var bra och vikariens inhoppare var ännu bättre. Ja, jag hade alltså en annan dansinstruktör än vad det var sagt från början. En ännu bättre. Så idag var det roligt att träna.
Även fast jag var så otroligt otaggad på att träna ville jag inte sluta när det väl var dags för det. Tiden bara flöt iväg, till skillnad från på jobbet. Men nu ska jag inte vara så bitter längre. Fick ju mat av Nalle när jag kom hem och nu sitter jag och softar på soffan.

Imorgon börjar jag klockan 8. Då skulle det tydligen bli en lång dag också. Mmm. Ha en bra kväll.

Jobb och slit väntas

Imorgon börjar jag jobba på heltid, typ. Eller jag ska jobba heltid i fem veckor irad i alla fall. På favoritförskolan i Enskede, fast på en annan avdelning nu. Det ska bli intressant att jobba på den nya avdelningen. Jag ser fram emot det men just nu är jag bara j*igt trött och orkar ingenting. Ska göra mig iordning för natten nu och samla krafter inför kommande vecka.

Om en vecka fyller jag 23 år också. Känns ganska ofattbart. Men igår när jag var på krogen var jag yngst bland vännerna. Det kändes roligt. Jag som annars brukar känna mig gammal, men då kände jag mig ung och liten.
Tänk, ännu finns det kroger med åldersgräns där jag inte kommer in på. Ännu måste jag visa leg på systemet. Ännu är jag ung.

Shoppat

Här kommer gårdagens shopping i bilder. Jag som inte skulle handla något egentligen. Men hittar nästan alltid något gott.

Hittade en schysst lila tröja. Vanligt snyggt.

Sen hittade jag ett par vinterskor med ludd och snörning. Samt med dragkedja. Coolt va. När jag väl hade köpt skorna började jag titta på vinterjackor och koftor också. Men det är inte dags för det än va.
Köpte även ett stort vinställ till Nalle.


Körkortstest

Efter städning och diskning sitter jag nu och gör några körkortstester på nätet. Pröva själv och se om du fortfarande kan.


Det blev tydligen fest igår

Ja, jag fick en ledig lucka i schemat igår eftersom Nalle åkte iväg och seglade med sin båtpolare. Så då träffade jag Kicki(!). Vi drog iväg och shoppade i Skärholmen.

Kicki som behövde köpa en massa olika saker köpte ingenting. Medan jag som inte behövde någonting köpte ett par höst/vinterskor, en tröja och en stor grej till Nalle. Kan inte avslöja något än.

Sedan åkte vi hem till Kicki, drog dit några kompisar, köpte kinamat och öppnade en vinare. Vårrullar, friterade räkor, kyckling och cashewnötter samt glass, blåbärspaj och daiquiri. Gott var det och vi satt länge på Kickis balkong och snackade skit och hade jätteroligt. Älskar den där tjejen alltså. Så underbar.

Runt 23-tiden drog vi ut på krogen. Drog först till ett apdåligt ställe på Medborgaplatsen där vi egentligen mötte upp några andra kompisar.
Det blev en drink där också. Men eftersom stället var apdåligt drog vi vidare och provade Göta Källare för första gången. Där var det 23-årsgräns men jag kom in ändå, fast jag fyller 23 om en vecka. Lucky me. Hehe.

Där dansade vi som 18-åringar igen. Skithög musik, konstiga människor och flera dansgolv. Det blev några drinkar på det och sen ännu mer dans.
När de stängde stället sen drog vi hem till mig på efterfest tills Kicki, Danne och Linkan slocknade på soffan runt 6 på morgonen. Men vilken underbart bra dag jag har haft alltså. Sist jag var på krogen var i vintras liksom. Så jag var extra taggad på en spontankrogrunda med de bästa vännerna. Love ya


Köra brum brum bilen

Tog en tur med bilen idag och övningskörde i 1½ timme. Körde i tätbebyggtområde samt en hel del backning och parkering. Jag har inte kört bil på över två veckor så det gick ganska ryckigt. Men annars hyffsat bra.

Jobbigt värre

Oj vad jobbigt det var att springa idag. Solen sken och svetten rann som bara denn, då från hela kroppen. Skönt att ha det avklarat i alla fall, så att jag nu kan käka upp mig hela helgen.

Solen skiner en fredag eftermiddag

Och jag drar ut och springer en stund. Vet inte vad mer jag ska göra idag. Skönt att det är fredag ändå.

Körkortsteori

När jag och Nalle kom hem från middagen började vi snacka om körkortsteori. I flera timmar. Lärde mig lite nya saker också. Sen slutade det med att jag bokade en körlektion. Mhm! Min första "riktiga" körlektion. Känns redan nu nervöst. Jag som inte har kört bil på två veckor.

Trevligt middag

Jahapp, då har man blivit bjuden på middag hos Rolle, Petra och två barn. Jag har även byggt tågbana och lekt med barnen en lång stund samt blivit klöst av deras katt som jag myste med på soffan. Det är en sån trevlig, snäll och rolig familj, de där. Alltid glada och positiva.
Och barnen som alltid vill leka med mig, berätta en massa saker och visa en massa saker hela tiden. Som på jobbet. Borde börja ta betalt, hehe.

Konst-igt

Sådär, då har jag avverkat någon timme med underbar oljemålning. Det går sakta men säkert framåt och det är ju så otroligt roligt också. Har en liten period där jag älskar starka färger just nu.

Nu ska jag fixa  iordning mig för snart kommer Nalle och då ska vi åka bort på middag. Ha en trevlig kväll.

Min namnsdag

Grattis Louise på din namnsdag. Tack Louise. Det är en underbar dag idag.

Ja idag är det min namnsdag! Woho. Den firas hemma av mig själv, med kaffe i vardagsrummet och musik på, ja som vanligt, helt enkelt. Nalle jobbar och chefen ringde inte imorse. Så jag är hemma själv.
Men runt 4-tiden kommer Nalle hem och då ska vi åka hem till "familjen Rolle" på middag. Mums. Skönt att slippa laga mat idag i alla fall.

Så idag tänker jag inte göra något vettigt, bara njuta av mat och förmodligen måla lite också. Slappa och sega.

Träning, blommor och kinamat

När jag kom hem från Riskettan sprang jag ut och tränade. Gick inte så jättefort men det kändes bra att röra på sig lite.

Nalle kom hem sen och firade min namnsdag med blommor och middag på kinarestaurangen i området. Fast det är egentligen först i morgon som jag har namnsdag, men då kommer vi inte kunna fira mig för det är jobb och sen ska vi bort på middag hos "familjen Rolle" och sen är det läggdags. Så det blir ingen tid för mig imorgon. Så jag fick tydligen blommor idag och sen ett restaurangbesök. Tihi.

Riskettan

Chefen ringde mig imorse och ville att jag skulle jobba idag, men jag tacka nej eftersom jag skulle på kurs idag. Riskutbildning 1 för körkortsutbildning. En ny kurs sen 2009. Dyr och ganska meningslös kurs, om jag får säga min mening.

Jag tror att de allra flesta vet att det är dåligt att köra bil alkohol- eller drogpåverkad. Till och med att köra bil trött kan vara jättefarligt, både för sig själv och för andra trafikanter. Allt handlar ju om sunt förnuft.

Drygt tre timmar tog kursen, men med kafferaster imellanåt. Skönt att ha den avklarad i alla fall. Nu är det bara lite körlektioner, halkbanan, teoriprov och uppkörning kvar att göra. Jag har 4-5 år på mig innan tillstånden går ut. Så jag borde väl klara det. Väl?

Kurs på hemmaplan

Imorgon (onsdag) ska jag gå på kurs, Riskettan. Den där hyffsat nya kursen (från 2009) om alkohol och droger man måste gå för att kunna ta körkort.
3 timmar lång utbildning och att ta troger och köra bil samtidigt är dåligt. Mmm.

Men men. Det är saker som måste göras. Det är bara att bita ihop, som vanligt och göra sitt bästa.

En nyttig dag

Jag tog en promenad nyss, som sagt. Drygt 1 timme tog det. Snacka om nyttig dag idag alltså.
Först en fruktfrukost för kroppen, sen måla som stärker själen och sist en lång promenad för hälsan. Så himla bra.

Penseldragens rörelse

Idag var jag ledig så jag fortsatte med min oljemålning. Det är ju så roligt men så koncentrationskrävande. Idag satt jag nästan 2 timmar och fokuserad på penseldragen på tavlan. Färgen var densamma, men det är detaljerna som räknas.

Nu måste jag gå ut och röra lite på mig. Tänkte ta en promenad.
Har faktiskt fått lite träningsvärk från dansen igår också. Jobbigt men bra. Ha en bra dag. Vi hörs.

Nyttigt känns skönt

Tänkte börja dagen med en nyttig frukost, för första gången i mitt liv, typ.

Men varför måste nyttig och bra mat vara dyrare än "vanlig" mat för? Jag menar müsli, ekologiska produkter, fettsnåla mjölkprodukter, vissa frukter med mera är ju alltid dyrare än vitt bröd, korv, färdiga såser med mera.

It makes me happy

Eftersom min chef håller på och strular med mina jobbdagar med velanden om att jobba eller att inte jobba slutade det med att jag var ledig idag. Mina kollegor skulle ha behövt mig på jobbet de här två veckorna bara, men chefen ville något annat.

Hur som helst. Idag när jag var ledig tog jag mig friheten att måla på mina gamla oljetavlor. De ligger ju annars på tork på obestämd tid men idag så fick jag blåsa bort dammet på två av de i alla fall. Är jag ledig imorgon tänker jag fortsätta att måla. Because it makes me happy.

Speciell dag

Idag var den speciella dagen då poledancen började, men det visade sig att den inte var så speciell ändå. Allt var som vanligt. Alla röda märken på benen kom tillbaka, all halka från händerna kom tillbaka och tränaren var inte den som det skulle vara, vilket resulterade i att det inte blev så bra idag. Den tränaren som jag hade förra terminen, hon som var bäst, hon kan inte närvara de första 4 veckorna så vi har fått in en annan tränare som är jättedålig istället... Morr.

Som vanligt är det struligt och krongligt så jag tänker nog byta dag och tränare. Men roligt var det att jag fick träffa Kicki igen i alla fall.

Imorgon..!

Imorgon börjar en ny vecka. Imorgon börjar en ny dag. Imorgon börjar poledance! Woho!
Det var så roligt förra terminen att jag tänkte fortsätta att dansa några veckor till. Så imorgon börjar det igen, fortsättningskursen på poledance och håller på i 8 veckor. Åh så roligt. Jag har längtat. Kicki kommer att joina mig också.
Skoj skoj.

Fikat

Idag har vi vart och fikat hos Nalles farmor. Det kom som en impuls imorse när Nalle väckte mig hastigt. Men inte kan man tacka nej till fika med "släkten" heller.
Goda kokor var det också. Så ikväll måste jag ta en promenad eller något för att inte få dåligt samvete. Den här veckan har jag ju vart jätteduktig med träning och kost.

Lördag kväll

Åh vad skönt det är med helg nu. Den här veckan har ju vart så jobbig, eller inte. Har ju bara jobbat en dag den här veckan, men däremot så har jag tränat 3-4 gånger istället.

Som idag till exempel så har jag sprungit den vanliga rundan runt sjön. Det kändes jättebra och jag sprang väldigt fort, kändes det som. Men klockan visade något annat. Hur som helst så kändes det bra.

Nu ska jag se på film om Coco Chanels liv och sen blir det ost och kex med sambon. Ha en trevlig kväll.

Känns bra att vara tillbaka

Alltså jag måste bara få säga en sak. Fy f*n vad skönt det var att komma tillbaka till jobbet idag. Så fort jag hade öppnat gårdsgrinden kom det springande barn mot mig och hälsade, berättade saker och ställde frågor. De kände igen mig!

Från "fröknarna" fick jag även kramar och välkomstord. De hade även saknat mig och ville ha mig där oftare. Det var jätteroligt att höra. Det kändes så bra. 

Jobbet gick bra och jag gick och log för mig själv hela dagen. Det var som vanligt kaos och virrigt på jobbet men allt sånt kändes bara bra, som vanligt liksom. Jag trivs verkligen att jobba där, kollegorna, barnen och arbetsuppgifterna. Det må vara rörigt där, ofta, men jag är van och trivs med det.

Redo inför imorgon

Hemmaspa - Check

Jag tycker att det är så skönt att ta en varm dusch innan jag ska gå och lägga mig på kvällen. Smörja in mig i oljor och krämer, lägga på en ansiktsmask och fixa till håret. Mmmm.
Så nu känner jag mig som en ny männisika igen. Fräsch och luktar gott. Redo att möta morgondagens jobb och människor. Allt är förberett nu.

Är jag superduktig idag också så går jag och lägger mig tidigt också. Men det brukar jag inte lyckas med så ofta. Men har jag tur (med mig själv alltså) så lyckas jag lägga mig runt 12, eller kanske till och med tidigare. Idag mår jag så j*la bra bara. Ville bara säga det med.

Godnatt så länge så hörs vi imorgon. Sov så gott.

Rekordtid

Träna - Check!

Har sprungit den vanliga rundan på rekordtid idag. 41 minuter istället för 42-44. Kändes riktigt skönt.

Så fort jag klev utanför dörren började det spöregna en stund dock. Lite typiskt, men det gjorde inget, var mest underhållande och lite som en lättare utmaning. Springa i regn liksom. Aja, vad jag babblar på.

Nu tänkte jag vila lite. Sen middag och sen hammaspa.

The semester is over

Chefen ringde mig idag och ville ha tillbaka mig på jobbet, redan imorgon. På mitt favoritställe i Enskede. Så nu är min semester också slut.

Jag känner mig jätteglad men samtidigt tycker jag att det är synd att semestern måste ta slut nu. All frihet.
Men jag har ju längtat till att börja jobba igen. Jag har ju det. Och få pengar på kontot är ju aldrig fel det heller.

Så nu ska jag fira min sista semesterdag med att gå ut och träna och sen köra ett litet hemmaspa med ansiktsmask och krämer. Till helgen blir det kanske lite segling igen också. Vi får se. Ha en bra dag.

Walk on

Nu tänkte jag och Nalle gå ut och gå en stund. En liten kvällspromenad bara. Försök att underhålla dig själv nu när jag lämnar bloggen en stund. Misstolka mig rätt nu.

Trevligt besked

Idag fick jag höra på radion att Kronprinsessan Viktora och prins Daniel väntar barn. Åh så roligt. Jag var ju där på deras bröllop förra året och vaktade brudparet, sedan har man knappt hört något ifrån de och nu så väntar de barn.

Tänk en liten mini prins eller prinsessa. Man blir ju nästan stolt. Trevligt besked i alla fall.

Trötta ben

Hej hallå med en himmel ej så blå.

Idag har jag vart i Sickla centrum och kollat runt lite i butiker. Köpte lite ansiktskrämer och sånt där trams. Har även införskaffat mig ett par nya shorts, på rea(!) också. Det är ganska ovanligt för mig.

De är varken turqouise eller lila, men jag gillar de ändå. Shorts behövdes i min garderob liksom. Så nu är jag tråkigt nog fullbordad.

Efteråt tog jag en timmes promenad. Solen låg och värmde lite grand och det blev nästan riktigt jobbigt att gå. Sweet.

Nu blir det en kaffe framför en (dålig) film. Hare.

Nöjd flicka

Det verkar som om min semester tänker fortsätta en stund till. Chefen har inte ringt än, så jag har vart ledig både i måndags och idag. Nice.

Så idag har jag blivit bjuden på fika hos mina svärföräldrar (eller vad jag nu ska kalla de, jag är ju inte gift, men sambo?). Kaffe och kladdkaka slinker alltid ner i kistan.

Sedan efteråt drog jag iväg och tränade. Sprang runt sjön på 45 minuter. Kändes jättebra och allt gick bra.
= Nöjd

Njuter av semestern

Jag har i alla fall njutit
av min semester. I stort sett hela tiden. Av solen, värmen, drycker, maten och all sälskap. Gött. Jag njuter av min semester.

Segelsemester

Jag var ju på segelsemester de senaste dagarna. Vi seglade i 4 dagar, jag och Nalle. Åkte först till Ängö, där jag skulle laga mat. Kom då även på att jag hade glömt hälften av alla luncher, frukostäggen samt stekfettet. Lyckat...

 

Andra dagen gled vi runt i skärgården under stekande sol och klarblå himmel, på väg till Munkholmen. Knappt någon vind, knappt några vågor. På kvällen gick vi runt på ön och kollade på solnedgången.

Morgonen efter tog jag ett iskallt bad, efter den varma morgonen.

 

 

Tredje dagen seglade vi vidare till Härsö. Då blåste det en hel del och jag trodde båten skulle tippa flera gånger. Jag var rädd stundvis, men jag överlevde. På Härsö gick (klättrade) vi upp på ett berg där vi hade utsikt lång ut på havet. Det var ett vackert klart väder. Fint ställe.
Vi grillade till middag och satt och åt på klipporna längs vattnet när solen höll på att gå ner. Underbart.

 

 

 

Och dag fyra var det dags att segla hem. Då var det lagom blåsigt, lite läskigt i början men sen gick det bra. Ruggigt och kallt var det i alla fall men resan gick bra. Tråkigt att den är över nu.
Men nu är semestern över och jobb väntas inom kort (hoppas jag).
 

 


Hemma från seglingen

Nu har jag kommit hem från segelsemestern. Och jag har överlevt! Hela tiden.
Det har vart jättetrevligt  och skönt. Ganska (väldigt) läskigt då och då också. När båten lutar sådär mycket. Usch, läskigt.

Men solen har lyst på oss och blöt har jag blivit, både av vågstänk och av att bada. Ja, för jag har badat nu igen. I det kalla blåa havsvattnet. Uppfriskande efter en varm morgon i båten.

Tillbaka snart

Är på väg hem nu. Segelsemestern har gått bra. Regn, sol och vind har jag fått på mig. God mat och gott sälskap med min älskade Nalle. Tråkigt nu när semestern snart är slut. Men det ska bli skönt att komma hem. Komma in i alla gamla rutiner med jobb, träning och plugg.

Imorgon drar vi hem

Imorogn åker vi hem från skärgården. Jag har överlevt varenda liten sekund. Läskigt har det vart, på riktigt. Nära döden har jag vart. Men jag har överlevt, hittills. Får se om jag klarar mig hem till fastlandet imorgon.

Tankar kring hjärnan

Jag borde egentligen inte visa upp den här bilden, men jag antar att många av er redan har sett den. Den stämmer ju inte helt, direkt. Vi tjejer ÄR bra på att köra bil. Vi har inte ALLTID huvudvärk. Vissa tjejer KAN mycket om teknik.

Däremot så stämmer ju den här bilden på män. Väl? Inte sant?

Random pics

Här kommer fler bilder från Åland. Olika från hela veckan.  

                 Pappa håller på att gräva på tomten, inte personligen dock.

                                           Åländskt sjögräs i havet.

             Jag poserar träd (stel) bland ruinerna från ett militärt batteri.

                     Utsikt från ett utsiktstorn. Solen håller på att gå ner.

Den här bilden kommer från båtresan hem till Sverige i måndags. Någon ö bland konstiga moln. Det får avsluta dagens inlägg. Ha en bra dag.

Badat i havet

Här är jag och Nalle i Bambölevik och solar och badar. (Fortfarande på Åland). 

Fast det var bara jag som badade. Hoppade från 3:an och 5:an också. Plaskade omkring som en liten flicka. Skoj skoj. Om du ska åka till Åland någon gång, besök Bambölevik och bada där. Det är så bra där. Jag rekomenderar det starkt.

Söta vovvar

Söta vovvar, stort ben. Huhm.. Dela?

Gott vin är bra vin

Känn dig KORKAD! Jag gör det ibland. Speciellt när det handlar om vin.

Erskobb bilder

Bjuder på lite bilder från vår lilla båttur till Erskobb-ön på Åland.

Det är ett vackert land. Blått vatten, rött land med grönska på.

Drar ut och seglar

Jahapp. Då åker jag iväg ut med båten i några dagar. Wish me luck. Jag hoppas att jag överlever, men jag tycker ju att det är läskigt. Vi ska få lite sol på oss har jag hört. Det behövs. Även värme och mod. Men vi får se vad jag får mest av. Kanske inget.

Aja, nu ska jag inte bara babbla på. Allt kommer gå bra. Det är bara jag som är nojjig. Resfeber? Nervös kanske? Äsch, det ordnar sig. Blir säkert roligt. Jag är ju faktiskt taggad på att komma ut på sjön. Det är bara att bita ihop.

Make me happy

Nu när jag åker bort får ni gå in extra mycket på min blogg och läsa och skriva kommentarer. Det kommer komma upp inlägg då med. Jag lovar.
Jag kommer hem på söndag och då vill jag se att statusen har stigit. Så kom igen nu. Gör en insatts.

Det finns olika sorters rädsla

Min är bara dum. Och jobbig.

Imorgon ska jag och Nalle ut och segla. Det ska bli roligt men samtidigt tycker jag att det är (jätte) läskigt. Ja, jag erkänner, jag är rädd för att segla. Där har jag sagt det.

Vi skulle ha åkt idag egentligen men idag har det bara regnat, åskat och blixtrat hela dagen, så... Ingen bra båtstart direkt när man är livrädd för att segla. Jag kan ju inte ens segla. Och alla konstiga båtord ska vi inte tala om. Bom? Fender? Styrbord? Durk? Tamp?

Muséum

Jag var på muséum också när jag var på Åland, Ålandsmuséumet. Var inte så jätteroligt kanske, inte äns intressant, men jag följde mest med Nalle och min pappa som ville dit.

Men det fanns en annan del av muséumet som var ett konstmuséum som jag fastnade för.



Någon konstnär hade målat vanliga figurer i svart med bisarra ansikten för att hedra någon affrikansk folkstam. Såg ganska rolig-läskigt ut, men jag kunde inte släppa blicken.

Sedan fanns det ett vattenregn gjort på riktigt havsvatten i små påsar hängandes från taket. Såg jättecoolt ut. Många små vattenpåsar.

Grillar i regnet

Näst sista kvällen jag var på Åland skulle vi grilla lite mat. Vi drog fram grillen och hade börjat grilla en stund. Då kommer värsta regnskuren med åska och allt. På med regnkläder och fram med paraplyer så kunde jag fortsätta att grilla.

Hehe. Det var ganska roligt i början. Vilken tur att jag slapp grilla så länge i alla fall för maten var nästan klar. Sedan gick vi och satte oss på altan och började äta. Maten var god och till och med välstekt.

Utsikt över Åland

En annan dag på Åland var vi och kollade på gamla militära batterier (föredetta kanonanläggningar och kaserner) som ryssarna byggde under andra världskriget. Men nu för tiden får det inte finnas kvar några militära anläggningar kvar på Åland och alla Ålänningar är befriade från värnplikten.

Vägen som ryssarna hade gjort till anläggningen på den tiden var 7 meter bred och 800 meter lång. Nu var den bara 2-3 meter bred.

Det fanns ett utsiktstorn där också som vi gick upp i. Såg utsikt över Ålands hav och skog. Solen var på väg ner och det var ett klart väder. Såg hur långt som helst. Vackert och fridfullt.

Båttur på havet

En dag när jag var på Åland förra veckan åkte jag, Nalle och min pappa båt med halvgrannen Johnny. Det var en stor och fin motorbåt, även om den var runt 10-20 år gammal (kommer inte riktigt ihåg årsmodellen).

Solen gassade på hela dagen. Vi stannade till på Erskobb-ön och drog igång en grillunch. Efteråt badade jag i det dyiga havsvattnet. Kallt och uppfriskande.

Det var en riktigt trevlig båttur på det Åländska havet. Drack lite Ginlongdrink, njöt av solen, blev road av småvågorna. Jag blev verkligen nöjd. Så underbart roligt också.

Efterlängtad

Åh vad jag har längtat efter att få träna. Två veckor har gått utan att jag har rört ett finger för träning. Men nu så har jag "offrat" en vilodag.

Idag så tog jag den efterlängtade springrundan. Skönt var det. Bra gick det. Men framåt slutet fick jag ont i magen och kunde inte fortsätta springa de sista 100 meterna. Men väl värt varenda meter av träning.

Är hemma nu

Är tråkigt nog hemma från semestern på Åland. Veckan har gott så fort och jag ville egentligen inte åka hem till Sverige idag, även om det är skönt att vara hemma.

Lägger upp fler bilder här senare imorgon. Nu orkar jag knapp sitta upp i soffan.

Njuter av livet

Lägger upp en gammal bild från Hälsingland då jag satt och njöt av livet med vitt vin, gin longdrink och en värmande kamineld.

Det var stunder det. Sista i kvällen innan vi åkte hem till Stockholm.

Sitter på båten hem

Hej hej hallå!
Nu sitter jag på båten på väg till Sverige igen. Jag har haft en jättebra vecka på Åland med båtutflykt, sol, bad, spel och en hel del utsikt över Ålands hav och land.

Jag har precis ätit en baconburgare med pommes och mår som en gudinna just nu. Sitter och gäser med en fanta på sidan om. Om ca. 40 minuter åker vi iland med bilen och jag ska få övningsköra en bit till Norrtälje. Men vi hörs mer när jag kommer hem. Snart väntas en två timmars lång biltur till Stockholm. Ha det gott.

Imorgon kommer jag hem

Imorgon åker jag hem till Sverige. Båten går kl.18.30 (finsk tid) så jag är väl hemma runt 22-tiden imorgon kväll.
Har ni saknat mig? Klart ni har. Jag har saknat er också. Men jag har haft det jättebra på Åland. Gjort en massa utflykter, badat och åkt båt.

Men vi hörs imorgon kväll. Finska kramar från...............................................................  

Random bilder från Hälsingland del 2

Tänkte fortsätta att bjuda på lite bilder från Hälsingland från förra veckan.

Här är en stor flygmaskin från F15:s flygmuséum. Någon Jas eller Gripen eller något sånt. Don't know, don't care.  

En sådan här flytbrygga skulle man ha. Med grill och allt. Flyta omkring utan mål.

Eller ett hus på vatten med spiraltrappa, övervåning och motorbåt. Lite vin och god mat så lär allt vara perfekt.

Kanske en alldeles egen nallebjörn. Som klänger på ett dött träd och gnager på grenar. Yummie, yummie.

Min egna Nalle hittade ett eget husdjur han ville leka med. Ragnhild var läskig men ett fint nät hade hon gjort i alla fall. Men hon var inte min lekkamrat så jag lämnade henne ifred.

Här nere står Hugo och Lina, efter att vi har vart uppe i Söderhamns utkikstorn. Det blåste mycket här uppe.
Men fin utsikt var det.
Sådär, jahapp, det var en hel del bilder från Hälsingland. Hoppas att det smakar.

Random bilder från Hälsingland del 1

Bjuder på bilder som lite underhållning nu när jag är på Åland utan internet.

Här är en bild på mig när jag duschade utomhus uppe i Hälsingland. Tur att det var sol ute så man torkade snabbare och slapp frysa så mycket.

Här busar jag och Lina med tv-monitorn på F15:s flygmuséumet i Söderhamn.

Charmig bild från F15. Humor. Det fanns en liknande bild på Obelix som var ganska roande också.

Här står jag högt upp i ett utkikstorn och ser ner på lilla Nalle. Det var riktigt högt uppe där. Jag började nästan darra och känna mig knäsvag. Men inget är värre än lumpen förra året. Repellera från fjärde våningen från ett hus till exempel.

Jo man tackar

Jo, när vi åkte hem från Hälsingland förra veckan åkte vi förbi Marma vid Gävle. I Marma gjorde jag min fältarbetsutbildning förra året. Sprängde minor och grävde skyttevärn som soldat under värnplikten.

Vi stannade till vid en rastplats längs den vackra Marmafjärden och fikade i solnedgången. Det kanske inte var på precis samma ställe som jag sprang omkring med ak5 och minor, men hur stort kan Marma vara då?
Där fanns det även en soldatskulptur i trä och en minnestavla till alla (oss/mig) soldater som har vart i Marma.

Jag känner mig hedrad. En minnestavla för min skull. Folk ska bara veta hur jobbigt det var där i Marma när jag var där. Slitsamt, tungt, farligt och hårt.

Att flyga med vingar

Det här lilla planet fanns också med på flygmuséumet i Söderhamn. Ser ni vem som sitter och flyger?

Lila och turkose

Husmor Louise har vart i farten och inhandlat lite inredningsartiklar till hemmet. Hon älskar verkligen turkose och lila.

Här är en lila och en turkose löpare till köket. Samt en massa ljusmachetter som också är lila och turkosa.

Det börjar nästan bli för mycket. Ne, det kan inte bli för mycket.

Sommarflörtar

När jag var på F15, flygmuséumet, såg jag en läcker man i uniform där.
Jag skapade ögonkontakt, flörtade lite och jag tror jag fick till det.

Han var lång, blyg, stel och tystlåten men han lät mig ta en bild på oss två i alla fall. Som ett fint minne. Synd att sommarflörtar inte varar så länge. Knappt två minuter bara.

Har det bra på Åland

Eftersom jag nu är på Åland där jag har dåligt (inget) med internet så tänkte jag bjuda på lite tidsinställda inlägg under veckan istället. Här bjussar jag på fler fina bilder från Hälsingland.

Saknar ni mig redan? Jo jag vet, men jag är snart tillbaka. Bara några dagar kvar.


Är framme på Åland

Vid det här laget borda jag ha vart på Åland för länge sen. Båten gick inte på grund. Jag gick inte vilse. Bilen höll ända fram till huset. So I guess I'm alive.

Vi sitter nog och myser med levande ljus och vin och snackar skit medan vi njuter av tillvaron just nu.

Är på båten

Hej hej. Sitter på båten på väg till Åland nu. Vi har handlat vätska (sprit) på taxfreen att förtära senare och snart ska vi äta en tidigt middag.

Dricker en kaffe och surfar på nätet en sista stund innan jag bosätter mig i skogen i en vecka. Så du får ha en bra dag så hörs vi senare någongång. Jag återkommer.

Åker till Åland nu.

Som ni vet åker jag till Åland idag. Håller på att packa det sista nu. Det är tänkt att bilen ska börja rulla mot båten klockan 12, men vi får se. Jag brukar alltid komma försent, eller sent i alla fall. Ha det så skoj så hörs vi en annan gång.


P.s. Jag har inget internet på Åland, men det löser sig. Glad sommar.

Fixat och donat

Nu har vi handlat mat, åkt och lämnat grejer hos min mor, lagat och ätit mat. Jag har även packat lite och fixat några grejer med väskorna. Samt tvättat och hängt upp tvätt.
Bra.  

Sitter vid datorn nu, tar en paus, bloggar och bläddrar lite bland alla Hälsingland foton. Det blev några stycken. Många väldigt bra också. Fint landskap, solnedgångar och närbilder på djur.
Bra.

Blev ingen träning idag vilket får mig att må dåligt. Borde slänga mig i duschen i alla fall. Orkar inte än.
Dåligt.

Mina målningar står framme på tork och suktar mig hela tiden. Jag vill måla! Jag vill fortsätta med de! Men jag har inte tid just nu. Knappt sen heller.
Dåligt.

Vilodag

Det var skönt att ta en sovmorgon idag, även om den inte varade tillräckligt länge.

Jag har inte gjort så mycket idag, tvättat två maskiner och packat upp lite grejer som vi handlade i veckan. Ska fixa lite till.

Sen ska vi åka och handla mat inför kommande vecka på Åland. Vi åker ju imorgon och blir borta i en vecka. Borde få någon sorts träning också. Och en dusch.

Köra brum brum bilen hem

Har inte hunnit blogga något idag, föräns nu. Jag har precis kommit hem från en lång bilresa från Orbaden. Jag körde största delen. Åkte 120km/h för första gången, samtidigt i mörker. Blev nervöst och jobbigt, men allt gick jättebra.
Vi har stannat på några ställen och ätit och fikat, så det tog lite extra tid att komma hem. Men men...

Imorse vaknade jag sent. Nalle skulle ha väckt mig men gjorde det inte. Men sen i alla fall så drog vi och shoppade efter frukosten på Albert & Herbert, ett "måste" om man är uppe i Hälsingland. Albert & Herbert och DollarStore är två butiker man måste besöka. Höll inte på att få betala heller innan de stängde butiken och ropade ut alla kunder.

Annars så har vi bara städat och fixat i stugan innan vi sent lämnade Orbaden mot Stockholmska betesmarker. Trollträsket. 
Känner med helt slut och sliten i kroppen, även fast jag inte har gjort något ansträngande de senaste dagarna. Men men. Det kanske är det friska vädret i Hälsingland som har gjort sitt. Kommer sakna Orbaden.... Ljusnan.... Utsikten.... Lugnet.... Landet....

Nu väntas en "vilodag" innan vi drar vidare till Åland på tisdag.

 


RSS 2.0