Jag är husmor idag

Husmor är i farten igen och står och steker raggmunkar till hela hushållet. Herregud vad mycket smet det blev. Mycket att steka. Inte är husmor så van att steka heller, så ont i benen och ryggen har hon men det går ganska bra. 

Tidigare har husmor vart på vårdcentralen och bokat tid för spruta och sen hos polisen och lämnat ett papper. Samt tvättat två maskiner och plockat lite här hemma. Nu känner hon sig slut i kroppen men måste steka klart raggisarna. Men husmor känner sig duktig idag. Det är det viktigaste.

Ps. Va skönt det var att sitta ner en stund och skriva lite.

Ska gå ut nu

Råkade sova lite för länge idag, men skönt var det.

Nu ska jag gå ut några ärenden. Ha en bra dag så länge, och annars med såklart.

Hit och dit och hit och dit igen

Idag, smått bakfull, blev jag väckt av min lilla Nalle runt 12-tiden och sedan dess har det bara vart full rulle.

Först in till centrum och köpa en present till Nalles farmor som vi skulle fira ikväll, sen hem till Nalles päron och kopiera/lämna lite papper, sen vidare till posten och dumpa min utbrända dator och sen hem och fixa iordning oss för att sedan GÅ hem till Nalles föräldrar igen(!) och fira Nalles farmor som fyller år.

släktkalas har vi haft idag med mycket mat, dessert och fika. Sitter nu här hemma, proppfull och seg vid min gamla stationära dator och saknar min lilla bärbara som knappt blivit ett år. Helt utbränd, datorn alltså. Överbelastad och alltid på gång. Stackars liten. Det kan inte vara lätt att ha mig som ägare.

, nu blir det nog film eller något. Hoppas du har haft en trevlig helg. Hare

Tjejmiddag utan tjejer och middag

Det blev en trevlig kväll igår med tjejerna. Först åt jag hos "familjen Rolle" och lekte med barnen och sen drog jag vidare hem till Kicki, där Milla också var, så tog vi några fördrinkar och pratade skitsnack. Sen drog vi ut på söder där vi träffade två killkompisar till Kicki (och Milla tror jag) som följde med oss. Senare kom det ytterligare en tjejpolare dit och vi alla drack tequilashots och cider och drinkar.
Varför går vi inte ut oftare för? Det är ju så roligt.

Utgång på söder & göra stan

Middag hos "familjen Rolle" ikväll och sen blir det utgång med tjejgänget. Woho. Here I come! Sitt inte uppe och vänta barn.

Farväl dator

Farväl dator. Idag åker du in på service. Jag orkar inte med dig längre, men förhoppningsvis mår du mycket bättre när du kommer tilllbaka så vi kan leka varje dag. Jag kommer sakna dig min vän. Men nu måste du ut.

El peatonal Estocolmo

När jag var i Teneriffa för ett par veckor sedan gick jag och Nalle på Stockholmstrappan.

Ser du trappan längst bort i bilden. Den heter Stockholmstrappan. Den har jag gått på. Wow.

Noll grader ute

Vilken tur att det var nollgradit ute idag när jag för en gång skull tog mig an en springrunda runt sjön. 45 minuter tog det, varken bra eller dåligt. Men jobbigt som vanligt var det, efter att inte ha sprungit på flera veckor.

Men hoppsan då

                             Ibland går hissen inte ända upp för min sambo.

Vi var ute och handlade igår och Nalle packade in allt i kylskåpet, verkligen allt.

Duktig hemmapiga


Annars så har jag plockat och städat här hemma idag. Det
är fortfarande stökigt, men lite har jag gjort i alla fall. En
hel del faktiskt.
Handlat mat, tvättat, lagat mat och tagit hand om disken
har jag gjort idag. Vilken duktig lyxhemmafru jag kan
vara ibland.


Fixar och donar

Har städat stängen idag och den behövde verkligen en omgång, med damsugaren. Oj oj. Bäddat rent nu också så nu luktar sängen sådär fräscht och nytt och tvättmedel och mysigt, du vet. Åhh....

Mest fönstershoppat

Vart och fönstershoppat i Farsta centrum med Lina idag. Fick även med mig ett diadem hem, som jag betalade för. (Eller?) Såg ett diadem för 200 kronor också!? Så not worth it. Hur kan ett enkelt diadem kosta 200 kr? Hur? Det var ju inte ens några låtsasdiamanter på eller inlindat i fake-guldband. Hur?

Åkte hem till mamma sen och bjöd in mig själv på fika och middag. Grillkorv, mmmm.

Sedan stressade jag mig vidare till juniorträffen där barnen fick bygga egna landskap och städer med gamla stenar och leksaker och allt möjligt som de hittadade i lokalen. Såg roligt ut.
Tanken med skapandet var att de sen skulle rita en karta på allt de hade gjort, med "riktiga" kartsymboler.

Extra roligt idag

Kom hem från dansen nyss och det gick faktiskt riktigt bra. Ja både att åka hem och själva dansen då. Väldigt bra och när det går så bra så är det extra roligt också. Synd att det inte är så många gånger kvar bara.

Fick lite bonussmärta idag också. En ny blåsa på blåsan på lillfingret och en extra blåsa på ringfingret. Så patetiskt men det svider som bara den. Löjligt ont.

Letar utbildningar

Har nu suttit hela kvällen och letat efter utbildningar och skolor för min framtid. Men det finns ju inga bra. Och inga för det jag vill syssla med heller. Jag är helt slut i kolan nu och orkar inte leta längre.
Det blir ingen framtid för mig. Kul.....

Tre gånger i rad

Tog en promenad idag igen. Känns så skönt och duktigt men det var riktigt kallt ute idag. Kinderna frös till is nästan.
Imorgon ska jag på dans igen så då blir det mer träning. Nu har jag promenerat tre dagar irad så imorgon blir det ingen mer promenad.

Det är sjukt men jag längtar tills jag kan börja springa igen. Tills snön har försvunnit lite mer (eller att det är plogat bättre) så att man slipper bryta benen eller ramla omkull i någon snödriva. Sjukt att man kan få sån springvilja. Ibland är man bara extra dum i huvudet.

Bilder från Teneriffa

          Här är lite varma och soliga bilder från min semester på Teneriffa

                                                         The beach


                                                       På Loro Park






                                                        Kissemissar

                                                           Sweetie




                                                     Papegojblomma

                                               Mandelträd som blommar


                               Tejde - Högsta berget på över 3000m.ö.h


                                                      The "Old city"


Promenerat

Tog en liten promenad på ca 50 minuter och är nu hemma igen. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Nalle ser på dåligt tv-program.... jag har precis tagit hand om all disk i köket..... så jag vet inte vad jag ska göra längre.  

Promenixa

Jag ska nog gå ut och promenixa lite idag. Har ändå inget bättre för mig. Var ute och promenixade en stund igår också. Känner mig jättedukktig. Höres

Inflyttningsfest

Igårkväll var jag på inflyttningsfest i Haninge. Thomas, en gammal polare till mig, som tidigare bodde på andra sidan stan, har nu hittat en ny lägenhet lite bättre till. Oj vad mycket onödig fakta det blev. Glöm det första jag skrev.

Jag var på en rolig fest igår. Sådär! Och kul hade jag.

Idag mår jag skit istället med huvudvärk och ont i magen. Men jag tänkte dega framför tv:n största delen av dagen ändå. (Borde ut och träna, men vi får se hur det blir med det).

Fet liten blåsa

Igår var jag på dansen igen. Det gick väldigt bra även om det kändes att jag inte hade tränat på över en vecka. Jag lärde mig några nya moves men de var skitsvåra. För det första så glider jag hela tiden och för det andra så orkar inte mina armar bära upp min kropp. Så det är ganska krongligt den där dansen.

Fick en fet blåsa på lillfingret också, (samt träningsvärk) som en liten bonuspresent. Den är liten men svider som bara denn.

Idag har jag vart och shoppat lite. Handlade blommor och lite söta grejer till Nalle, eftersom jag var en dålig människa på alla hjärtans dag och bara fokuserade på vår utlandssemester istället för på gulliga saker och kärlek. Men jag älskar min Nalle så jag har gottgjort (kan man skriva så?) honom idag istället.

Ikväll överraskade vi Nalles pappa som fyllde år förra veckan. Jag, Nalle och ett gäng av pappans vänner kom över med tårta och bubbel och firade honom.
Sedan, spontant, gick vi alla ut och åt på restaurang i närheten. Nam nam.
Så här mycket har jag nog aldrig firat någons födelsedag. Men det var ju jämt han fyllde, såå.

Con leche y helados de fresa

I tisdags åkte jag som tidigare sagt till Teneriffa. 4 på morgonen ringde klockan och klockan 5 kom taxin. Jag och Nalle med hans familj var med. Planet var försenat en timme och när vi skulle hämta ut väskorna hade "väskluckorna" på planet frusit fast så vi fick vänta ännu längre.

Flygresan tog nästan 6 timmar så jag var ganska slut i kroppen när jag kom fram. Men solen sken så jag och Nalle tog en promenad efter att vi hade installerat oss på hotellet.

I onsdags sken solen på förmiddagen så jag tog ett kallt dopp i poolen efter att ha solat lite grann. Det kändes jättekonstigt att bada utomhus i Februari. Ovanligt. På eftermiddagen spöregnade det. Schysst blandning liksom. 

Under torsdagen var det strålande sol igen. Jag och Nalle gick ner till stranden och jag tog ett dopp i havet. Så himla roligt att bada bland vågorna. Synd att Nalle bangade på att bada. Vi tog en lång strandpromenad på eftermiddagen och njöt av restaurangmaten på kvällen. 

I fredags åkte vi till en djurpark, Loro Parque, och såg på äkta djurshower med sjölejon, delfiner och späckhuggare. Det var jättekul och underhållande. Vi såg en massa andra djur också. 

Lördagen bestod av en biltur till Masca dalen. Man var tvungen att åka upp på en massa berg och serpentinvägar innan man kunde komma till dalen. Som kallast var det 8 grader i luften där uppe bland bergen.
Nalles pappa fyllde år också så på kvällen hade vi en dunder middag på en mysig restaurang i närheten av havet.

Under söndagen var det dåligt väder så vi tog en shoppingtur i stan. Köpte lite smått å gott. Hittade till och med en klänning(!). Jag som egentligen inte tycker om eller använder klänningar hittade en som jag såg hyffsat bra i. Så nu längtar jag extra mycket till sommaren så jag kan börja använda den igen och lära mig gilla klänningar.

Näst sista dagenn var det strålande sol mitt på dagen så jag låg i solen flera timmar den dagen. Tog en sista simtur i poolen och solade lite mer. Röd som en kräfta blev jag men det var det värt näst sista dagen.

Och slutligen sista dagen var det packning och tidpassning som gällde. Buss till flygplatsen och där fick vi vänta på planet som var försenat en timme (igen!). Framme på Arlanda sen fick vi vänta ännu en gång på väskluckor som inte kunde öppnas, för att de hade frusit fast. Suck!

Men med frukostbuffé varje morgon och restaurang varje middag var det en riktigt lyxsemester jag hade. Det är så tråkigt nu när det är över bara.

Imorgon åker jag hem till Sverige

Oj oj oj. Vilken vecka det har vart. Imorgon åker jag hem, vilket är väldigt tråkigt. Jag hade gärna stannat här längre, mycket längre. Men plikten kallar hemåt. Hem till kalla Sverige. Och då ska jag visa er lite bilder på min semester. Ha det gott så hörs vi kanske redan imorgon. Ciao.

Alla ♥ dag

Det är alla hjärtans dag idag och jag ligger och solar vid poolen. En god läsk i handen och en roande tidning framför mig. Är inte livet underbart ibland.

Självklart har jag min älskade Nalle här brevid mig. Imorse fick jag en fin ros av Nalle och ikväll ska vi gå ut och äta på en mysig restaurang. Mysigt.

Rolig humor

                                     Inte "alla hästar i stallet" här.

I vintras..

Appropå vintern i förra inlägget.
I vintras (typ januari) var det 6 stycken takskottare på taket och en snubbe som stog neranför och "kollade läget". Det kändes väldigt överskattat att ha så många på ett och samma ställe. Snabba var de inte ens.

Annars har jag det superskönt och avkopplande här i Teneriffa. Ciao

Grattis B

                                   
Grattis till Nalles pappa B som fyller år (jämt) idag. Hipp hipp hurrraaaa!


Fin va

Den här julen som var fick jag min första chokladkalender. Den kanske inte användes så flitigt varje dag, eller var turqoise, men chokladen satt fint i magen då och då. Appropå att solen är het liksom.

Hola

Nalle är bäst!!!


(Detta är ett gästinlägg som Nalle själv har skrivit (även om jag själv håller med)).

Schyssta lökar

                                                    Schyssta lökar!

Dagens

              
                Här är dagens härliga och sköna bild. Solar på sandstranden.


På väg till värmen

Hej hej.
Nu är jag på väg till Teneriffa. Det är mörkt och kallt här i Sverige men snart är jag härifrån. Sitter i taxin på väg till flyget. Ha det super så hörs vi om en vecka (kanske tidigare).

Sträckt mig

Nu har jag vart på min dans igen. Det gick ganska bra idag igen, men jag stäckte benet efter avslutningsstretchen. Kul va. Äsch, lite skada får man väl ta. Är det inte blåmärken så är det sträckningar.

Nu glömmer vi det onda och fokuserar på min semester imorgon. Klockan 4 i natt, om typ fem timmar ska jag gå upp och fixa iordning det sista inna taxin kommer. Åh så kul. 

Men nu måste jag slänga mig i duschen, så vi hörs om en vecka. Bye bye. 
 

A perfect vision

Sådär, då har man testat synen, igen. Perfekt syn. Hade bara "fel" på en bokstav, kunde inte se skillnad på R och K en gång, men annars gick allt bra. Det var ju så små bokstäver men jag fick ändå göra lite överkurs.

Det är lite jobbigt med sånna där tester. Ja, för jag blir ju så
jävla nervös hela tiden. Minsta lilla test eller undersökning och
jag börjar darra och kallsvettas. Nja, inte riktigt kanske, men
det känns nästan så. Tänk om jag helt plötsligt skulle ha fel på
synen? Eller bara på ett öga? Eller tänk om min hörsel helt
plötsligt skulle bli nersatt, eller ur funktion? Jag vet inte hur
jag skulle reagera då.

Men idag gick allt bra i alla fall. Och jag ska jobba med att inte skrämma upp mig över småsaker. Det är ju så löjligt, jag vet.

Inatt, mellan 4-6, åker jag till Arlanda och blir borta en vecka. Nja, jag ska inte vara på Arlanda hela tiden utan jag ska åka till Teneriffa och vara där i en vecka. Tror inte att jag kommer blogga därifrån, så istället har jag tidsinställt ett roligt inlägg varje dag fram tills jag är hemma igen, för att underhålla er. Bra va? Visst är jag snäll?
Tackar som frågar.

Testa synen imorgon

Imorgon, mitt på dagen, ska jag göra min synundersökning för att få övningsköra igen. Det tar bara 5 minuter att gör det så i förrgår när jag bokade undersökningen kändes det enormt frustrerande att behöva boka det ens. Men men, imorgon ska det ske.
                                                                                      
På kvällen sen ska jag dansa lite också. Lite stångdans.

Packar

 

           Det syns kanske vilka färger jag gillar. Allt har nästan samma tema.


Håller på att packa. Har gjort det typ hela dagen. Men det är ju lite krongligt att packa. Ja det får ju inte väga mer än 20kg, sammanlagt, allting och jag har inte någon våg. Men Nalle kanske skulle få låna en imorgon, så då ska vi provväga.

I övermorgon åker vi till Teneriffa! Woho! Det ska bli så spännande. Jag hoppas verkligen att vädret blir bra, med mycket sol och värme. Men man vet aldrig hur det blir så här års. Aja, jag slipper det gråa Sverige i alla fall.

Kvällens bidrag

Gu' villka dåliga bidrag det var med i kvällens Melodifestival. Alla liksom. Shit alltså. Dåliga låtar med dåliga artister. Men på något sätt är jag inte ens förvånad.

Bokat synundersökning

Idag har jag och Nalle vart och shoppat lite, växlat pengar och jag har bokat in en synundersökning för körkortet. Det gamla hade tydligen gått ut så jag måste göra ett nytt syntest och skicka in till myndigheten, så att jag kan få övningsköra. Orka! Det är ju så krongligt och tar ju så onödigt lång tid. Men det måste göras.

Så nu är vi laddade inför resan på tisdag. Lite packning kvar och sen bär det iväg.

Lila middag

Kom hem för ett litet tag sen från en middag med brorsan, Hugo, Lina, Nalle, Hensch och Niklas. Vi hade firat brorsan födelsedag och hade roligt som bara denn. Alla drack läsk men det var ändå vi som betedde oss som fulla tonåringar. Drev med varandra, skrattade och snackade skit.
Jag får alltid ta mycket skit när jag är med de (men det är för att de gillar mig mest,) men det är ganska underhållande ändå.

Precis innan middagen for jag och Nalle iväg in till stan och hämtade/köpte ut våra beställda resväskor. Min är skitsnygg; Lila. Så fin så. Jag gillar lila. Fin.

Fredag

För det är fredagskväll och dans i folkets park. Ja, det är dit man ska gå, om man vill bli stor och stark. Det är vi som är byhålans tuffaste gäng. Med brylkräm och stålkam och Gällevari-häng. 
                                                                 
Det är dags för fredagsmys, om det så är det sista jag gör. Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyys.

På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest. Men fredag är ändå den dagen som känns bäst. Ge mig då kyckling, det gillar jag mest. Kyckling på fredag, då mår man riktigt bra. Kyckling på fredag, det ända jag vill ha.
Kyckling på fredag, vad var det jag sa, jag vill ha fredag idag.

Mosad uppskattning

Inatt när jag skulle sova kunde jag inte somna. Min sambo använde MITT huvud som huvudkudde, han låg tvärs över hela sängen, tuggade och snarkade och vägrade ligga still. Det tog väl några timmar inna jag tillslut somnade. Men det är ju väldigt fint att vara omtyckt SÅÅ mycket. Hehe. Det uppskattar jag Nalle.

Fort gick det

Sådär, då har jag vart ute och sprungit i 40 minuter. Och fort gick det också. Nu håller jag på att stretcha lite innan jag ska äta en frukt och sen slänga mig i duschen. Yay.

Mobilen fungerar igen men den är lite trög och konstig. Knapplåset fungerar inte längre och jag vet inte vad som har hänt med den eller vad jag ska göra med den nu. Aja,frukt var det..

Ska ut och träna i halkan

Jag vågade inte springa igår så jag måste ut och springa idag istället. Usch, blä, fy. Det är fortfarande snorhalt ute men jag måste få igång konditionen igen. Det var många dagar sen jag sprang sist, men jag har ju dansat imellanåt i alla fall.

Ska småpyssla lite här hemma först. Mobilen har slutat att fungera (igen) och den driver mig vansinnig. Fungerar inte datorn så är det mobilen som inte fungerar. ÅH!

Underhållning

Jag är ingen skribent, skrivare eller författare, men jag ska göra mitt bästa för att underhålla dig och din dag.

Humor

Dagens humorbild



Snorigt halt

Det är snorigt halt ute idag. Höll på att slå ihjäl mig flera gånger idag när jag var ute. Vet inte om jag törs springa imorgon.

Hur som helst. Nu är jag hemma från andra scoutträffen och det var riktigt roligt idag. Det kan ha vart för att vi var fler ledare där idag, eller så var det bara för att vi gjorde roliga saker. Lekte krokodiler och stressade barnen. Mohahaha.

Idag sa jag inte fel avgångsstation på tåget heller. Behövde inte säga någonting heller. Kanske bäst så ibland.

Helt trött i kolan

Alltså idag är jag helt trött i kolan. Vilka sjuka grejer som kan hända om man lämnar bostaden ibland.

Först var det tunnelbaneföraren som sa i högtalarna när jag nästan var framme vid Gamla stan, att man lämnade Södermalms län då och kom till det nya länet Uppland. Ja exakt, Uppland, mitt i Stockholm liksom. Så Sveriges huvudstad ligger i Uppland, och inte i Sörmland. Låter helt stört men det kanske är så,
jag vet inte.

Sen var det poledance igen då. Det gick riktigt bra idag i början men desto ondare jag fick på benen desto sämre gick dansen. Alltså vilka brännsår man får av den där stången liksom. Det gör sjukt ont. Men på något sätt blir man bara bättre och bättre, utan att behöva träna imellanåt. Ibland så funkar det bara.

Sedan när jag skulle åka hem efter dansen var jag helt slut i huvudet. Kunde inte prata ordentligt. Visste inte vart jag bodde. När tågkonduktören frågade vart jag skulle sluddrade jag fram en korsning mellan två stationer. Konduktören bara: Ursäkta? Vart skulle du? Jag fortsatte sluddra fram samma svar igen typ. Jag kunde inte säga rätt liksom. Hjärnan var helt slut, tom, trött... Tänk att det kan bli så ibland. Man tappar ord.
Det kan ha med att jag typ inte har ätit något idag så att min hjärna inte hade någon energi, eller så blir det så när man börjar bli gammal....?

RSS 2.0