Helt enkelt

                                                             Hej
Jag vet inte vad jag ska skriva egentligen. Har inte gjort något speciellt. Men jag kände att jag behövde uppdatera här.
Jag har köpt en (dyr) svankkudde idag till mig och Nalle. Ja, man börjar ju bli gammal nu så ryggen tar skada för minsta lilla. Men det är faktiskt väldigt skönt att ha en kudde på svanken, speciellt om vi ska sitta 6 timmar på ett flygplan snart.

Resväskorna som vi beställde kommer på fredag till en butik inne i stan. Så då ska vi hämta och betala de. Det känns bra att ha det avklarat inför resan. Mmmmm, resa bort om 7 dagar. Mmmm.

Åh annars är livet som vanligt. Hänt något kul för dig då?

Tvärs över hela stan

Hela helgen har det vart full rulle hela tiden. Jag och Nalle har åkt tvärs över hela stan flera gånger och letat efter stora resväskor till semestern om drygt en vecka. Tillslut hittade vi en i Åkersberga som vi beställde så i slutet av veckan ska vi åka och hämta den. Allt detta har varvats med städning, undanplockning av julsaker, flashiga middagar och sovmornar.

Så nu känns allt bra. Julen är undanstoppad och väskan är hittad. Nu är det lite småplock kvar och sen är det semester. Woho! För jag ska resa till Kanarieöarna en vecka. Känns underbart. Längtar så.

Hur gick det här till?

Hur fan kunde Bagge åka ut ur Let's Dance ikväll? Han skulle ju vinna, eller komma på andra plats. Hur gick det här till? Vet inte om jag vill titta längre på programmet...

Vilken soppa det blev

Det är fredag kväll och jag sitter och äter soppa, ensam framför tv:n. Vilken lyx..

Varmvatten är väl överskattat?

Vi har tydligen inget varmvatten hemma. Har inte haft det på hela dagen. Det är någon vattenledning som har pajjat, tydligen. Vilken tur att jag duschade igår då!

Månadens problem

Tre saker jag inte gillar denna månad:

1. Jag fryser när jag står och väntar på bussen
2. Jag fryser efter träning 
3. Jag fryser när jag duschar 

Månadens I-landsproblem. JAG FRYSER. Tyck lite synd om mig i alla fall.

Shake that ass

Idag har jag vart på min första riktiga....... ehm........ riktiga...... ehm........ pinn............
tränings-poledance! Det låter helt stört men det var sjukt kul och för att inte tala om hur jobbigt det var. Man skulle kunna tro att det är någon slags
stripp-dans med sexiga rörelser mot en stång, men det är ingen strippdans. Alla kläder behåller man på och man får till och med med sig "gåvor" hem varje gång också; Så som blåmärken, träingsvärk, nackskada och lättare brännmärken på ben och armar. Låter det inte underbart?

Skämt åt sido men det är faktiskt skitkul och jättejobbigt. Och så känner man sig smal, sexig och duktig också. Plus att man får muskler (och ett liten bonusblåmärke på smalbenet).

Annars kan man poledance:a där på möhippor eller konferanser eller liknande. Såg föresten en kille som hade dansat där också, så det är till för alla. Try it!

Nalle älskar dig!!!

Min guldkedja gick sönder idag och Nalle skulle försöka säga vad vi skulle göra åt saken.

Nalle: Men då får väl vi ta med väskan till urmakaren då?
Jag: Ehm? Du menar ta med guldkedjan till guldsmeden?
Nalle: Jag menade ju det..

Undrar vad han tänkte på?

P.S. Det var Nalle som skrev rubriken till detta inlägg också. Fint va.

Första upptäckarträffen

Usch vad det är kallt ute. Riktigt skitkallt. Men nu har jag kommit hem från min frusna färd ifrån årets första scoutmöte - upptäckarträff. Jag ska vara scoutledare i år för kårens upptäckarscouter (nytt ord för juniorerna 10-11år).

Det var som det brukar vara - ledarbrist, stökiga barn och roligt. Vi körde lite tänkarlekar under träffen.

Jag borde och har gjort det

Sådär, nu har jag faktiskt både vart ute och tränat och läst teori. Sitter nu här hemma stretchad och trött med en kaffekopp i handen och känner mig ganska stolt faktiskt. En skön men ovanlig känsla.

Den här gången ramlade jag inte heller. Duktigt va?!

Jag borde

Idag borde jag både springa och läsa körkortsteori men jag orkar inget just nu..

Brors dag

                    Grattis grattis bror på födelsedagen! Hipp hipp hurraaa!

Idag har jag och Nalle ätit middag hemma hos mamma och bror. Brorsan fyller som sagt år idag så vi fikade efter maten med kaffe och någon slags choklad-tårt-bakelse med grädde. Sådär mitt på en måndag.
Han har fortfarande ont efter sin operation men stenhelvetet är ute ur kroppen nu i alla fall. Skönt det.

 


Hemma från kryssningen

Nu har jag kommit hem från kryssningen och redan tryckt i mig en bakispizza. Det var gott, men jag var inte speciellt hungrig. Mest illamående och ont i huvudet. Men nu har det gått en stund och jag mår bättre. Ser på Solsidan och allt. Alltså det är ju en sån rolig serie den alltså. Skrattar varje gång.

Men vilken rolig kryssning det var. Dans och drinkar och skitsnack och god mat och gott sällskap. Det måste vi göra om.

Kryssar nog fortfarande

Usch, drack nog någon drink för mycket igår. (Eller kanske inte). Men jag lever för det. Ska försöka piggna till lite nu. Eller kanske gå och vila... humh. Who cares.

Kryssar

                                      Oh la la laaa! För jag är på kryssning. 
De första dansstegen är tagna och drinkarna dricks med glädje. Hallelulijah!
Ses i dimman för skriva här lär jag inte kunna göra då. Bye bye.


Är på båten

Woho! Nu sitter jag på båten. Kryssning för hela slanten. Och vi ska börja med att käka på restaurangen. Nice. Sen blir det party party. Cioa ha en bra helg.

Är på vägen

Är på väg till kryssningsbåten nu. Vi åker kommunallt. Blä. Men snart blir det skoj på båten. Behöver lämna landet en stund känner jag. Det var länge sen.

Inte snabba

Det blev ingen operation för brorsan igår. Han ligger kvar på sjukhuset och väntar på operationstid nu. Jag kan inget annat säga än att de är inte snabba inom sjukvården.
För att åka in till akuten måste man vänta 4 timmar innan läkaren kan konstatera vad felet är och ge en "botemedel/medicin". Så 4 timmar innan du bryter benet på fotbollsmatchen är det dags att åka in till akuten.


Sött dop

Nyss hemkommen från dopet. Det var jättegulligt och flickan var så söt så. Vi fikade efteråtoch träffade en massa vänner och barn.

Nu är det dags att packa ner det sista för snart är det kryssning. Ha det gott.

Är på dop

Dopet har precis börjat och flickan är jättesöt. Flickan som ska döpas alltså.
Det är Nalles gamla kompisar, som för övrigt gifte sig för två år sen, men deras lilla dotters dop. Gulligt.

Fullproppad helg

Imorgon blir det full rulle hela dagen. Först ska vi på dop mitt på dagen och sedan är det kryssning på kvällen som gäller. Men först idag måste jag både packa och duscha och självklart se klart på Let's Dance och äta ost och kex till. Nam nam.
 

Vurpa

Årets första vurpa har jag åstakommit idag. Japp! Rakt på rumpegumpen på en hal stig i skogen när jag var ute och sprang. Snorhalt var det och nu några timmar senare ömmar svanskotan fortfarande. Men jag lever. Tackar som frågar.

Operation

Opererat bort gallblåsan har brorsan gjort idag. Han låg ju inne under natten med dropp på sjukhuset och idag har han då opererat bort gallan. Gallsten hade han fått tydligen.
Jag har inte hört något ifrån honom förutom imorse, innan operationen, men jag hoppas att det har gått bra. Han ligger förmodligen kvar där i natt och kanske någon till dag.

Han är på Sös igen

Brorsan åkte in till Sös idag igen. Nu och nästan hela dagen har han legat inne på dropp. Han väntar på en operationstid och läkarna vet inte när de kan. Han ska ligga på sjukhuset under natten. Han kanske måste ligga där i flera dagar.
Jag pratade med honom på telefon idag och han lät dåsig och jättedålig. Usch, jag tycker det är jättejobbigt. Jag sitter här hemma och får nästan en tår i ögat av att bara skriva det här.

Hur kan man

Hur kan man vilja jobba som sjuksköterska? Allt man hör är hur ont andra människor har. Allt man ser är sjuka människor. Och allt man vill är ju att bara hjälpa de.

Smärtstillandet börjar verka 6 timmar senare

Nu har vi vart här i 6-7 timmar och äntligen börjar medicinen verka. Det har vart sjukt jobbigt att bara vara här och se på när brorsan har så ont. Skitjobbigt. Jag har aldrig sett honom ha så här ont förut. Han har gjort några tester hit och dit men det tar ju en sån lång tid innan resultaten kommer fram. Så man får ju bara sitta och vänta och vänta och skjussas till väntrum efter väntrum.

Men nu är det som sagt lite bättre och vi ska snart få åka hem. Nalle kommer och hämtar brorsan medan jag får ta bussen hem. (Jag får inte plats i bilen, men det gör inget). Klockan är runt 1 på natten och varken jag eller brorsan har ätit något sen lunchtid. Konsigt nog är jag inte hungrig heller.
Bror min ska tillbaka till doktorn imorgon och göra ett till test för att få reda på vad felet var exakt och vilka slutgiltiga mediciner han ska få.
Hoppas att det går bra då.

Det är helt sjukt

Vi har vart här in ett par timmar nu och det blir bara värre
och värre med brorsan. Tänker inte säga vad det är med
honom men det syns att han har ont. Nalle har åkt hem
också.
Det tar ju en sån jävla tid här. Sköterskorna säger hela
tiden att det ska komma "snart", "alldeles strax", "ska bara", men det tar ju 30 minuter, en timme innan man får nästa medicin. Brorsan bara ligger här och har ont. Inte schysst. Inte bra. Fan söv ner honom bara!


Sitter på akuten

Sitter på akuten med bror min. Nalle är här också. Hur fan kan de kalla det här akuten?! Man får ju sitta och vänta i nästan en timme innan någon sköterska kan komma och kolla på en. Det är ju helt sjukt.

Snart är jag där igen


En springrunda

                                                   Hej alla läsare
Idag har jag väl inte gjort så mycket. Sovit ut efter helgen började jag dagen med. Sedan har jag faktiskt vart ute och tränat också. Oj oj! Bra va?
Jag tog en springrunda runt sjön på typ 45minuter. Det börjar kännas lite, lite bättre nu med konditionen, men det är fortfarande skitjobbigt.
Vilket det ska vara; Men ändå.

Kaffe, jag vill nu..

Kaffe skulle ha vart gott att dricka nångång idag i alla fall. Men nejdå. Mjölken är slut och sockret har tagit en paus från mig så det blidde ingen kaffe idag. Snyft.

Vad har jag nu gett mig in på

                                      Vet du vad jag har gjort nu? Gissa!

Jag ska börja på poledance nu. Jag har bokat upp mig på poledanceträning om två veckor. Då börjar det. Heheh. Oj oj. Vad har jag nu gett mig in på.

Tredje gången gillt

             Då var boken öppnad och läsningen igång. Igen för tredje gången.

Provdansa inne i stan

Ikväll, efter ännu fler koppar kaffe och sömnlösa timmar, skulle jag och Kicki träffas inne i stan. Men den här gången skulle vi inte shoppa, utan den här gången gällde det dans. Vi skulle prova poledance. Och jävlar vad roligt det var. Men fy sjutton vad svårt det var och jobbigt för den delen också. Måste verkligen träna upp mina armmuskler.

Vi skulle hänga och snurra runt den där hala stången på olika sätt och det var jättekul. Spännande och helt sjukt. Kicki och jag bestämde oss för att anmäla oss till att fortsätta med kursen inom poledance. Kommer vi med blir nästa träningspass om två vekor redan. Oh vad skoj.

Buss-häll-vete då

Vilken jävla skit då. Först missar jag bussen med ett par minuters marginal och sen tåget med några sekunders marginal på vägen hem från planeringshelgen. Typiskt mig. Det både regnade, blåste och var kallt ute. Fan...

Planering, soppa och norsk fylla

Är nu hemkommen från en helg full med planering och soppor.

Igår morse, runt 8- halv 9, åkte jag till Vissvass ute i Tyresö för att gå på ett ledarmöte för scouting. Woho. Det gamla goda gänget och nu med tillskott också.
Hur som helst. Vi började mötet strax efter 9, pratade igenom året som har vart och gick igenom det nuvarande året. Allt sånt där skoj. Det blev lite för mycket kaffe den dagen och en hel del soppa. Både till lunch och till middag.
Efter middagen sen blev det ost, kex och vindruvor med några glas vin till som efterrätt. Avslutade kvällen med att leka "norsk fylla". (Den där pinnen som man springer runt och runt och sen ska man försöka springa rakt fram). Jävlar vad snurrig man blev efter några glas vin i blodet alltså. Riktigt taskigt med balansen där, kände jag.
Men skratta gjorde jag när jag låg där på golvet och sprattlade. Skitkul och snurrigt.

Kom i säng runt 12 på natten och väckarklockan ringde halv 9 på morgonen efter... DÅ var jag trött. Det var ännu en tidig morgon för lilla Lolis. Vi städade av huset och åkte hem.
Tydligen bestämdes det att jag ska bli scoutledare igen också. Så nästa vecka är det ännu ett möte som jag ska gå på. Weii. Sedan varje vecka, men nog om det. Nu börjar livet rulla igen.


Upp tidigt imorgon

Idag har jag inte gjort något speciellt, bara roat mig framför datorn och tv:n. Men imorgon blir det betydligt mer att göra. Då ska jag åka till gamla Tyresö på ledarmöte hela helgen. Massa planering och disskutering och sen en massa mat och övernattning till på söndag förmiddag.
Och på söndag kväll sen händer ännu mer kul.  

Tränat

Som jag skrev förut har jag nu vart ute och tränat i kylan. Ja för det var verkligen kallt ute. Kallt om händerna. Jobbit som vanligt var det nu när jag har tappat min kondition, den lilla som jag en gång har haft. Men snart är den nog tillbaka.

Ska ut och träna

Hello everybody!
Nu ska jag ut och träna i kylan. Tänkte ta en sväng runt sjön här, som det brukar bli. Ska bara byta om lite först.
Wish me luck. Ciao

Trevlig middag

Hemma igen efter middagen hemma hos Rolle. Hela familjen var där, tillslut. Och maten var god. Trevligt sällskap. Och man får alltid höra en ny idiotiskt grej som Nalle har vart med om. Inget förvånar mig längre.

Snart iväg på middag

Idag har vi vart och kollat på resväskor i Fompan. Guess what I'm gonna do? Kan även avslöja att vi har hämtat ut våra pass nu också.

Och sen köpte jag lite grejer till min nya målning. Ny färg, ny duk och lite fernissa. Åh det ska bli så spännande, så kul, hoppas det blir bra.

Nu, snart, ska jag och Nalle över till "familjen Rolle" och äta middag. Rolle själv fyller år imorgon så vi har köpt present och blommor till honom. Så jag borde sluta skriva nu och göra mig i ordning istället. Vi kör på det. Hejdå så länge.

Underkänd underskrift?

Har fixat pass idag. Jag och Nalle for till polisen idag och skulle fixa pass. Det tog bara 1 timme och en kvart ungefär, innan vi fick komma fram till kassadisken. Tjejen bakom disken var lite konstig, först tog hon en jätteful bild på mig där jag tittade uppåt helt cp, sen påstod hon att min underskrift inte skulle gälla, för att det bara stod ett L och en prick på det. Bullshit. Det är min namnskrift, hur kan hon underkänna den liksom? Jag fick skriva om den tre gånger och förklara hur jag skriver den innan hon gick med på det. Sedan fick jag även ta en ny bild också. Men den blev inge bra heller. Såg nerknarkad ut ju. Hatar foton.

Värsta coola idén

Oh! Jag har kommit på värsta coola tavlan som jag ska måla sen. Om jag lyckas kommer den bli skitbra. Men först måste jag skapa plats att måla någonstans.

Päron på fika

Nalles föräldrar har vart här idag och fikat. Jag gillar verkligen de två. Jag vet att många kan ha problem med sin pojkväns/flickväns föräldrar. Att man inte kommer överens eller de gillar inte ens uppfattingar eller nåt sånt. Men jag gillar mina svärföräldrar och kommer bra överens med de. 

Så det blev många koppar kaffe idag med. Men dagen har vart trevlig och underhållande. Mycket gott att äta också.

Spelar ingen roll tydligen

Det spelar ingen roll om man är duktig och gör bra saker ifrån sig ibland, man blir straffad ändå på något sätt. Precis som det var i lumpen. Där var det ingen idé att vara bäst på någonting, man fick lida ändå för att puckot brevid sig hade klantat sig.
Och nu har Gud straffat mig med en dator som inte fungerar. Vilken tur att jag inte är en sån datanörd då, eller?

Ha inte ett eget liv, kom tillbaka

Datorhelvetet har ett eget liv och stänger av sig själv hela tiden.... så jag får sitta med min gamla stationära dator som är sjukt trög istället. Blir bara så förbannad.

Men idag gäller det att hålla humöret uppe. Idag kommer Nalles päron över på fika. More coffe, yummie. Undrar när jag kommer bli beroende av kaffe? Måste vara en tidsfråga bara... Huhm...

Fungera teknologi!

Inte nog med att jag har träningsvärk i kroppen, nu fungerar fan inte datan heller så jag får störda nervsammanbrott hela tiden. Fucking jävla dator! FUNGERA!!!

Fika, fika, fika


Imorse runt 10-tiden kom Nalles vän med sambo på
besök och fikade med oss. Han bor egentligen i Dalarna men var här och hälsade på (hans släkt och)
Nalle. Så många koppar kaffe blev det och imorgon ska det bli ännu mer. Då kommer Nalles föräldrar över på fika.

Och nu..

Och nu har jag träningsvärk i benen och magen... Blir bara värre och värre....

Årets första..!

Har nu gjort årets första träning! Jag har joggat i 45 min i djup mjuk snö och det kändes verkligen att jag inte har tränat på flera veckor. Men nu känns det jättebra. Jag känner mig rensad från allt, dock inte min hunger..... ska nog.... ehm....

Wii

Det blev ingen jätteshopping igår, med Kicki. Men butikerna stängde ju så himla tidigt så vi hann ju inte med så mycket. Men lite smått och gott hann vi med och en fika såklart.
Sedan fick vi reda på att några av våra kompisar skulle ha en middag och spela wii hela natten, så vi joinade de. Åkte till Tyresö där en av kompisarna bodde, lagade en revbensspjällsgryta och spelade wii och charader hela natten. Åkte hem halv 5 på morgonen. Men roligt hade jag.


Reor, vart är ni någonstans?

Nu ska jag ut och shoppa lite. Har inget bättre för mig än att spendera mina pengar. Men några saker behöver jag faktiskt också. Kicki kommer snart så åker vi iväg snart. Ska bara fixa iordning mig det sista. Woho! Here I come.

Oj då

Idag när jag och en tjejpolare var på väg till simhallen för att simma lite och självklart bada bastu, krockade vi med bilen i en korsning. Vi skulle svänga men bilen ville inte så vi åkte rakt in i en annan bil, som stod stilla i korsningen. "Smack" sa det så låg det en massa bildelar på hela kosningen. Snorhalt var det verkligen. Ishalt.

Vår bil fick en krossad lykta och den andra bilen fick en bucklad bakdörr och däckfäljen i småbitar. Men vi alla överlevde och fick inga skador.
Men läskigt var det när man satt där brevid och inte kunde göra någonting. Bara sitta där och se på när bilen gled på den andra bilen, höra smällen och känna hjärtat slå snabbare. Men det är lugnt, jag överlevde. Det var bara "min" allra första krock i mitt liv.

Efter utbytt information med "offrerna" åkte vi vidare till simhallen och frös i de kalla duscharna (vilket vi förmodligen förtjänade). Men allt annat gick bra under dagen.

Fösta dagen på 2011

Dagen efter nyår var inte en rolig dag, trots att det var första dagen på året... Killarna var kvar efter nyår och vaknade upp runt 11 på förmiddagen. Vi chillade en lång stund innan vi käkade en rejäl lyxfrukost med ägg, juice, kaffe, yoghurt, ungsbakat bröd och en massa olika pålägg. Riktigt gott var det. Och trevligt såklart.
Men jag kan inte påstå att jag mådde särskillt bra.

Illamåendet kom i omgångar, huvudvärket blev bara värre och värre. Men all den där smärtan är självklart värt det, om man jämför med hur kul man hade det dagen innan. Så det var bara att bita ihop och göra det bästa av situationen.

Vi chillade frmför Grotesko senare och åt lite mera.
Chips och cola - bra bakfyllemat.
Fy sjutton vad det ser ut i hela lägenheten nu. Diskmaskinen går nonstop men ändå kryllar det av disk och mat överallt. Tror att Hugo hade matkrig på nyår. Ska gå och kolla nu om maskinen är klar.
God fortsättning på ditt nya år!

Nyårsafton med grabbarna

Igår kom det över fyra killar hit, Hugo, Micke, Hensch och Fredrik. Vi gick iväg och inhandlade lite dricka och mat för kvällens (årets) sista timmar. Vi gjorde en trerättersmiddag, bruchetta som förrätt med vitlök och tomater på, grillat kött, svamp, ananas med potatisgratäng som varmrätt och hemmagjord chokladmouse med kokos/nötkrisp på. Allt var supergott och det vita vinet satt bra till grillningen. 

Det blev fördrinkar och efterdrinkar och skumpa vid tolvslaget då vi gick ut i snöstormen till sjön och såg på fyrverkerierna.

Inomhus i värmen sedan blev det en massa sällskapsspel och fler goda drinkar. Jag hade skitkul hela kvällen. Tror att grabbarna hade det med.

(Dagen efter är ett annat kapitel som jag inte tänker berätta om nu i alla fall.) Hare

Nyår!


                            Gott Nytt År och må nästa år bli ännu bättre.


RSS 2.0