Plugg, städ och danspremiär

Jaa, vad ska man säga om denna dag. Jag har varvat plugg med tvätt, gardinbyte och städ. Snart klar med alla uppgifter, några små justeringar kvar men får göra det i helgen. Imorgon får vi gäster hem på middag nämligen.

Ikväll har jag självklart tittat på sessongspremiären av Let's Dance. Underhållande. Tog en drink precis. Njuter av livet.

Torsdagslyx

Har man vart duktig och tränat
kan man unna sig lite gurkstavar och dipp så här på en torsdagskväll. Hemmagjord dipp med en massa kryddor i.

Annars har jag ju vart duktig och pluggat hela dagen också. Fotat, redigerat en massa bilder och skrivit texter till det. Lång tid tar det och inte är jag klar med uppgiften heller.

Läst 30 sidor idag

Jag har pluggat hela dagen. Läst ca 30 sidor ur en färgsättningsbok och försökt knåpa ihop lite passande texter till mina kursuppgifter.

                          (Olika faktorer som samspelar i en färgsättning)

Ikväll blev jag även bjuden på middag hemma hos Petra och Rolle med barn. Jag och Nalle hade med oss lite choklad till kaffet efteråt och satt och snackade och busade med barnen. Gott och trevligt.  

Nu har jag kommit hem, bloggar lite och ska snart fortsätta att plugga.


Träff med vännerna

Det blev tydligen sent hos Kicki. Vi fikade kaffe och tårta och snackade om allt möjligt. Det var jag, Kicki, Emelie, Milla, Danne och Jonas på fikat. Sedan blev det en pizza på det och ännu mer snack.

Helt plötsligt hade klockan slagit 21 och det var typ dags att dra sig hemmåt. Blev en rolig dag men kanske inte så effektiv. (Borde kanske ha pluggat mer men får väl ta den smällen imorgon).

Äsch, nu ska jag se på film med sambon.

Bjöd in mig själv

Tänkte åka över till Kicki idag. Hon ska tydligen ha någon tillställning hemma hos sig, så jag bjöd in mig själv. Blir eventuellt någon fika där med en massa kompisar som ska fira henne.

Hörs senare. Nu måste jag sminka mig och sen springa till bussen. Ha e bra dag.

Annars bra

Ahh! Sträckte nacken när jag var och tränade. Nu har jag ont i nacken och ut längs med högra skuldran.
Nalle har precis smörjt in mig med tigerbalsam så det börjar brännas till nu. Hoppas att det hjälper.

Träningen gick annars bra.

Frisk, tror jag

Nu när jag ska föreställa frisk tänkte jag åka och träna idag, istället för vanligvist tisdagar. Ska bara köra lite skivstång denna gång. Ha det gott.

Hoppas på det bästa

I slutat av förra vecka tog jag min sista förkylningsmedicin. Jag har slutat dag för dag med alla mediciner nu och hoppas på det bästa.

                      (En gammal bild på förra förkylningens mediciner)

Jag har slutat att ta alvedon, hostmedicin, naturläkemedel, cocillana, koksaltlösning, halstabletter, nässpray och helt vanliga vitaminer.
Nu provar jag all natural och hoppas att jag får vara frisk länge.

Dagens outfit

Dagens kalas-outfit bestod av en rosa topp (för Kickis skull) och mina nya mintgröna byxor från Gina tricot. En salig blandning av färger.

Kändes som att jag skulle gå på barnkalas med de kläderna och kalas var det ju och ett "vuxet" barn var det ju som fyllde år också. Saknades bara ballonger och fiskdamm.

Kalasfika

Här är lite bilder från Kickis kalasfika som jag var på idag. Söta tårtot.

Hoppas att du gillade presenterna och hade en jättebra födelsedag.

På födelsedagsfika

Nu drar jag iväg på kalas
. Ska fika med Kicki som fyller år idag. Grattis tjejen. Ses snart.

Du bär min halva

Jag lämnade min bästa vän. Du lämnade din bästa vän.
Tillsammans står vi nu här med ett guldhjärta i handen,
brutet på mitten.
Du bär min halva, jag bär din halva. 


Grattis Kicki

Ja må hon leva
, ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade år! Hipp hipp hurra!! Grattis till min bästa kompis Kicki som fyller 25 år idag! 
 

Nöjd dag

            Behöver jag säga annat än att dagen har vart lyckad
.

Först vårpromenad i solen sedan shopping och nu våffelmiddag med sylt och grädde. Jag är väldigt nöjd med denna dag.

(Jag vet att våffeldagen är i morgon men vi tjuvstartade lite här hemma idag. Gott var det också. Imorgon ska vi ju iväg på kalasfika).

Mumsfilibaba

Självklart tog vi en fika också under shoppingrundan. En stor kaffelatte och en klassisk kladdkaka. Mumsfilibaba och skönt att få vila benen lite från allt butiksspringande. 

Dagens shopping

Dagens shopping består av en present till Kicki, några produkter från apoteket och den här toppen från MQ.

En limegrön-gul färg med spets upptill och knappar. Söt med en udda färg.

Samt denna fina lila vas och nyköpta lila tulpaner. Me love.

På shoppinghumör

Jag är på shoppinghumör och ska dra iväg till Sickla centrum snart och shoppa lite. Dels ska jag köpa en present till Kicki som fyller år imorgon och dels vill jag köpa nya kläder till mig själv. Jag har tvingat med Nalle på shoppingturen så jag får lite sällskap också.

Usch, det är inte bra att köpa en snygg och fin och bra plånbok. Jag vill ju bara använda den hela tiden, även om bankkortet säger något annat. Men den är ju så fin. Köpte ju den för ett par veckor sedan och jag är fortfarande helt kär i den.

Kladd kladd

Ni vet Taco bar, den där restaurangkedjan som finns lite här och där i landet. Det är ju jättegott där. Äter jag där brukar jag alltid ta Nacho delux menyn. Och igår kväll ville jag prova att göra den menyn på egen hand. Jag har länge velat prova den sortens tacos/nachos själv.
Vi skulle ha lite fredagsmysmiddag jag och Nalle och hade tänt ljus och myst till det bland all oreda i köket.  

Jag gillar egentligen inte smaken av köttfärs så därför brukar jag inte äta tacos längre. Eller köttbullar eller köttfärssås eller liknande. Men det här var både roligt och gott att äta. Annorlunda.

En välförtjänt drink

Ja då var det fredag igen. Solen har vart framme hela dagen. Jag har pluggat och suttit inne hela dagen. Men har hunnit med att tvätta, diska, hängt tvätt, övningskört, handlat mat och som sagt pluggat. 

Nu sitter jag med en drink i handen. Ska snart äta middag. Chillar och njuter av fredagen.

Godnatt alla hjärtan där ute


Lugnt tempo och snart lassange

Det går bättre och bättre på träningen nu. (Jag är ju fortfarande lite sjuk). Idag fick jag varken svartnande ögon eller ont i halsen. Visserligen tog jag det lugnt med lättare vikter och lugnare tempo på spinningen. Men det gick bra ändå.

Så ja, jag har tränat idag. Rört alla muskelgrupper och svettas en aning. Lagom mycket. Skönt nu efteråt som vanligt. Känner mig starkare och friskare men samtidigt trött och eländig. Typ.

Kanske dags att slänga i sig lite energifyllt käk, lassange. Och sen ta en dusch.
Så hörs vi väl imorgon då. Godnatt till er alla.

3 timmars vaka

Jag förstår inte varför jag inte kunde somna inatt. Jag hade ju sovit till klockan 14 igår och då är det inte speciellt länge för mig. Bara 12 timmars sömn. (Men förra veckan sov jag 15 timmar, då kan vi snacka om mycket sömn).

Jag borde ju vara trött, efter allt plugg jag höll på med på dagen och allt folk jag träffade på kvällen, men nepp. Jag var helt enkelt inte trött och låg bara och tänkte på en massa olika saker.
Alvarligt talat tror jag inte somnade först efter tre timmars vaka.

Fegisar

Det är väldigt många som läser min blogg men det är väldigt få som törs kommentera något! Change that!

Uppdatering

Jag vill egnentligen skriva något fascinerande här på bloggen idag. Men jag har inget skoj att skriva om....

Så här kommer lite tråkig uppdatering:
Jag har inte jobbat något denna vecka. Jag har pluggat och läst till min kurs istället. Det går inte så fort fram och det är jobbigt men ganska kul ändå. Min rygg tar skada för jag sitter som en ostbåge. Jag var och tränade igår. Först fick jag blixtrande syn och dunkande huvud av skivstången men inte ont i benen som jag tränade just då. Sedan gick det över och jag blev torr i halsen i slutet av spinningpasset istället. Men annars gick det bra och jag tog det riktigt lugnt. Ska träna på torsdag också.

Annars så ska jag väl fortsätta att plugga idag. Ska även till Rolle och Petra på middag ikväll. Ha det gott.

Pausar och tränar istället

Nu tar jag en paus från pluggandet och drar och tränar istället. Ska iväg till Friskis och köra lite skivstång och spinning. Har inte tränat något på en och en halv vecka för att jag har vart sjuk, men nu så, nu låtsas jag ju att jag är frisk och kör ett lungt träningspass till att börja med.
Det är ju konstigt nog roligt att träna.

Färgkominationer och andra färger

Jag fortsätter att plugga till kursen jag läser. Det här med färg är roligt, men mycket svårt. Det finns 10 miljoner olika färger i världen så det kan vara lite krurigt att hitta just den där speciella färgen som just du pratar om, eller jag nämner eller som finns på den där bilden i tidningen.

Men jag jobbar och sliter. Läser en massa mest.

Ostbågerygg med salttopping

Trodde jag var klar med koksaltet i näsan men tydligen hade jag en liten klump kvar som ville ut ikväll efter bihålstömningen. Kanske inte världens roligaste att läsa om halv ett på natten, men jag är vaken och för tillfället var det mitt liv. Helt enkelt.

Jag borde egentligen gå och lägga mig nu och vila ryggen lite. Den har vart som en ostbåge hela dagen. Plus så är jag trött på riktigt också. Så godnatt då.  

Tänk dig en värld utan färg

Färg är mer än bara ett verktyg - färg är väsentligt för att ge oss information om vår omgivning. Med färg kan man skapa stämning och få människor att känna sig avslappnade eller skapa en uppiggande effekt. 

Här kommer kortfattad information om färgens grunder:

NCS-System: Natural Color System®© är det enda färgsystemet som beskriver färger exakt som vi ser de.
Elementarfärgerna: Är de klara rena färgerna från White - Black - Yellow - Red - Blue - Green.
NCS Färgrymd: En tredimensionell modell där alla tänkbara ytfärger placeras in och därmed ges en exakt NCS-beteckning.
Färgcirkeln: Är ett horisontellt snitt genom färgrymdens mitt där de fyra kulörta elementarfärgerna är placerade som väderstrecken i en kompass. Yellow - Red - Blue - Green. Mellan varje färg delas ett 10 tal steg in som gör det lättare att hitta den "rätta" färgen i färgcirkeln. Y40R = Gult med 40% rött i sig.
Färgtriangeln: Är ett vertikalt snitt genom färgrymden för varje kulör. I färgtriangeln ser man den visuella summan av vithet, svarthet och kulörhet.
NCS-Beteckning: S 1050 - Y80R. En beteckning som beskriver färgens nyans. Svarthet (10%) och den maximala kulörheten (50). Kulörtonen beskriver graden av likhet mellan t.ex. Yellow och Red. En gul färg med 80% rött i sig.
Kulörtonslika färger: Färger med samma kulör hittas på samma plats i färgcirkeln och på samma plats i färgtriangeln, oavsett nyans.
Nyanslika färger: Färger som har samma nyans har samma plats i de olika färgtrianglarna, oavsett kulörton.
Vithetslika färger: Färger som har samma vithet hittas på alla raka linjer parallellt i färgtriangeln.
Svarthetslika färger: Färger som har samma svarthet hittas också på en rak linje parallellt i färgtriangeln.
Kulörhetslika färger: Kulörhetslika färger finns på alla raka linjer parallellt i färgtriangeln.
Mättnadslika färger: Färger som har samma mättnad hittas på alla räta linjer som utgår från svarthetspunkten i triangeln.
Ljushetslika färger: Färger som är ljushetslika finns på räta linjer, men placeringen beror på den specifika kulörtonen.


Läser så det knakar

Jag har nu läst 50 sidor ur en bok, läst en massa stenciler och googlat fram en massa bilder. Men egentligen inte åstakommit något vettigt på inredningsuppgiften.

Jag har varvat plugg med tvätt, vikt tvätt och hängt upp nya gardiner. Jag är aphungrig och har ont i ryggen (eftersom jag sitter som en påse potatis) men jag orkar inte fixa någon mat...... än.
Ska kanske trycka i mig en energifylld och vitaminfylld apelsin.

Hemma med mer plugg

Tydligen så snöar det nu. Fast det blåser mycket mer så det ser riktigt risigt ut ute. Ser nästan ut som storm. Men det är varmt och skönt här inne.

Chefen ringde inte i morse så jag blev ledig idag. Då blir det alltså lite mer plugg idag då. Kul.

Låtsas vara frisk nu

Jahapp, då är det bara att bita i det sura äpplet, ta sig i kragen och kämpa för nästa vecka. Jag har nu vart sjukledig en hel vecka med soffligg, plugg och tv tittande men nästa vecka kan det eventuellt (förmodligen) bli jobb och slit. Ska tillbaka till träningen på tisdag också. Får se hur det går. Men måste komma igång nu. Kan inte gå runt och vara sjuk hela tiden.
Jag får helt enkelt låtsas att jag är frisk nu.

Jag hostar fortfarande och är täppt i näsan varje eftermiddag eller så fort jag lägger mig ner. Men det blir inte så roligt att läsa en blogg som handlar om hur sjuk jag är hela tiden. Så jag försöker att undvika det, för er skull.

F*n, när jag var liten och gick i grundskolan, då var jag aldrig sjuk. Från klass 1 till 5 var jag sjuk bara en endaste fredagseftermiddag och fick gå hem från skolan. Måndagen därefter var jag frisk igen och gick till skolan.

Nu ska jag vara glad om jag kan vara frisk en vecka.... Ett par dagar i alla fall.

Inskickad och klar

Woho. Första skoluppgiften är inskickad och jag har redan fått uppgift 2. På första uppgiften skulle jag skissa av en byggnad, kalkera den i tusch och sedan skriva ett A4 papper om den. Ganska enkelt även om det tog tid.

Andra uppgiften verkar svårare. Den handlar om färgsättning och NCS-beteckningar och jag fick ett helt gäng med uppgifter. Det känns plötsligt jättejobbigt att göra alla dessa uppgifter på distans utan en lärare som berättar hur jag ska göra. Jag har fått allt i pappersform men ändå. Känns plötsligt jättesvårt.

Men det kanske är så för att just nu, idag, är jag trött, har ont i ryggen, vet inte om jag ska jobba imorgon, är sjuk samt är nervös för betygssättningen på uppgiften jag precis skickade in. Tror att jag kollar på tv en stund nu istället.  

Scannat skolarbete

Jag har vart på Nalles kontor idag och lånat hans scanner för att scanna in mitt skolarbete till datorn för att kunna skicka in det. Det tog en ganska lång tid att fixa det men nu äntligen är det klart. Nu ska jag bara finsjustera bilderna lite och lägga in lite text innan jag kan skicka iväg det.

Varken jag eller Nalle orkade laga någon middag idag så vi åkte till Kinarestaurangen och åt där. Gott, sött och sliskigt. Namnam.

Pastellgrönt

Egentligen borde jag inte visa upp de nya byxorna jag köpte igår, eftersom de har legan nerknölade i en påse i 20 timmar och fått fina väck överallt. Men gör jag inte det nu kommer jag att glömma bort det. Så här är de.

Mina nya byxor från Gina Tricot, i vårens färg, pastell-mint-grönt. Älskar verkligen färgen. Tänkte köpa ett par lila också, men de fanns inte i min storlek. Ska kanske inviga de idag när jag ska över till svärföräldrarna. Hur som helst, ha en trevlig helg. Kramar från den lite mer friskare Louise.

Shopping, bandy och milkshake

Fan, jag skulle ju ha pluggat idag. Så blev det shopping med Kicki istället.
Och träffar man Kicki kan allt hända.

Köpte ett par byxor i vårens modefärg, pastellgrönt. Vår:iga och skitsnygga.
Oj så modern jag känner mig nu. Sedan blev den en fika hemma hos Kicki med Milla och Danne. Jag träffade mamma och bror hemma hos mamma, för att jag skulle hämta en sak där också.

Sedan slutade kvällen med att vi åkte till Linkan och såg på bandymatchen mellan Hammarby och Söderviken eller vad de nu hette. Jag, Kicki, Danne, Thomas och Linkan. Men vi drack drinkar och gjorde hemmagjord milkshake och hade det supertrevligt också. 

Drar ut

Jag drar iväg och shoppar med Kicki nu. Ha en trevlig dag. Just ja, det är ju fredag idag. Skoj. Skönt.

Flushed away

Jag tror att den där koksaltlösningen jag tryckte upp i
näsan igår hjälpte faktiskt. Det känns som att slemklumpen
har minskats så jag tänkte köra en till omgång i näsan ikväll.
Så att jag någon gång blir av med proppen.

Håller på att koka en till saltvattensats nu som snart ska insprutas i vardera näsborre.

Middag med lek och stoj

Jag kom precis hem från middagen hemma hos Rolle och Petra med barn. De två barnen hade lite överskottsenergi precis som jag hade, så vi lekte efter matten och klättrade på varandra, kittlades och busade med varandra.

Innan barnen gick och la sig för natten tittade vi på tv och myste i soffan under filtar. Helt underbara barn de där två alltså. Ursöta.

Sovmorgon

Det blev faktiskt en sovmorgon för mig idag. Fast jag sov kanske inte så bra hela tiden. Vaknade ofta. Jag har fortfarande svårt att andas så jag ligger med öppen mun och flåsar och torkar ut. 

Ikväll ska jag och Nalle förmodligen äta middag hos Rolle och Petra med barn. Nalle brukar äta och fixa med deras båt varje onsdag och jag försöker träffa de så ofta jag kan, men nu har jag vart sjuk så mycket att jag inte har vart där på flera veckor. Men idag ska jag dit.

Saltlösningen

Så om du vill pröva det här själv någon gång så kan du antingen köpa allt på apoteket eller blanda din egen saltlösning. 

Jag blandade knappt 1 liter vatten med 1 tsk salt. Kokade upp vattnet, lät det svalna och hällde i saltet. Jag googlade fram det här blandningen, jag är ingen läkare. Det stod att man skulla använda jod fritt salt, men jag hade inget sådant, så vi får se om det hjälper ändå.

Där och då kändes det inte som det hjälpte något. Jag var fortfarande täppt i näsan när jag hade sprutat klart koksaltet. Men jag hoppas att det blir bättre imorgon. Annars får jag väl göra om det igen.


Varning för snor

Sådär, då var det gjort. Det var inte så obehagligt som jag trodde att det skulle vara. Inte så skönt heller för den delen. Men det gav mig en skön känsla av att rensa gångarna där uppe. 

Jag fick låna en stor stor spruta som jag skulle pressa upp i näsan och spruta in allt saltvatten. Jag var lite nervös över det men när jag väl hade börjat var det mer som en befrielse. Jag kunde se stora snorklumpar rinna ner i handfatet men jag vet inte från vilken öppning de kom ifrån, näsan eller munnen. Allt bara rann från ollika håll. Men med tanke på det jag såg så känns det bättre och jag vill göra det igen och igen och igen. Bara för att få ut allt.  

Salt + Vatten = Frisk?

I eftermiddags var jag och fikade hemma hos Nalles föräldrar och skrev på lite papper också. Nalle var där också och vi åt nybakad äppelpaj med vaniljsås och drack kaffe.

Fick höra där att för att lindra min slämpropp jag har i bihålorna ska jag dränka näsan i koksaltlösing och rensa gångarna. Jag har aldrig gjort sånt förut men jag är öppen för alla förslag att bli av med min hemska förkylning. (Jag måste ha fått något virus egentligen för den här "förkylningen" är inget att leka med. Den håller mig vaken om nätterna. Den kväver mig långsamt. Jag går runt och "snarkar" dygnet runt...) Anyway. 

Jag har precis gjort min egen saltlösning och ska snart pressa in den i näsan. Då kommer det spruta tillbaka ut ur alla ansiktshål jag har, näsan, öronen, munnen och kanske till och med ögonen. Men om det är sättet jag måste göras för att bli frisk så är det bara att bita ihop och göra det. Hehe.... "bita ihop"...... Wish me luck.

Pluggar

Jag har pluggat idag. Suttit och skissat en massa till min inredningskurs. Känns roligt och bra att äntligen göra något vettigt av mitt liv, men tråkigt att sitta hemma själv. Men men. Jag är ju sjuk också, fortfarande.

Fernissat en till tavla

Idag har jag tagit ledigt från jobbet och vart hemma. Tog en liten sovmorgon innnan jag vaknade av att jag inte kunde andas med näsan utan låg och flåsade och dregglade med öppen mun. Not so funny.

Jag har vädrat lägenheten idag. Hängt ut filtar och kuddar och öppnat några fönster för att få lite korsdrag. Fått in ny fräsch luft i lägenheten. Skönt.  

Samt har jag fernissat klart en tavla. Den blev jättebra. Supernöjd blev jag. Men den fick en skvätt rosa färg på sig (medvetet) så det är tur att jag ska ge bort den. Där av kan jag inte lägga upp någon bild på den än. Men bra blev den.

Tänkte prova..

Vad tror ni om den här geggan då
? Är den bra? Någon som har provat? Fina färger har den i alla fall.
Jag köpte den här om dagen och tänkte prova den. Den kan ju knappast vara värre än någon annan tandkräm liksom.

Stop him!

                            http://www.kony2012.com/

http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc

Se denna video om Invisible Children, jäveln Kony som rövar bort barn och tvingar de döda sina egna föräldrar och bli soldater. Stop him. Make him die.  


Fikat hos pappa

Har vart hos pappa idag och firat hans födelsedag med paket och fika.
Grattis pappa.

Övningskörde både dit och hem och det gick bra. Har inte kört på över en månad, men allt gick bra så. Duktig flicka.

Annars så är jag fortfarande sjuk med hosta, halsont och täppt näsa. Kan inte sova på nätterna. Kan inte andas ordentligt och nässprayen fungerar inte längre. Har en slämpropp mellan näsan och halsen som varken kan fräsas ut eller sväljas ner. Blöh. Make it go away..!

Gårdagens Melodifestivalsmys

 


Finalmiddag

Vilket underbart vårväder det har vart idag. Temperaturen har legat mellan 5-10 plusgrader och solen har skinit. Jag tog en promenad till Nacka forum idag för att leta present till pappa, som fyller år imorgon, och jag hade på mig min vårjacka för första gånger för i år. Vårkänslorna flödade.

På kvällen åkte jag och Nalle över till Lina och Hugo för att äta middag och se på melodifestivalsfinalen med Micke och Fredrik. Jag tippade på att Loreens eller Dannys låt skulle gå vidare men jag gillar egentligen lillpojken Ulrik Münters låt bäst. Men Loreens låt vann, vilken tur va. Skönt att Ranelid och Flinkan kom sist, de var ju verkligen sämst. Varför var de två med i melodifestivalen egentligen?

H.E.L.G

Nu tar jag äntligen helg efter en lång och sjuk vecka med jobbig hosta, halsont och mediciner. Nu tänker jag vara ledig så länge jag kan, helst en vecka, så jag kan plugga och/eller hinna bli frisk.

Ska även hinna med att träffa lite folk också, så som Hugo, Lina, Kicki och min far. Ha en fin kväll.  

I miss..

Det skulle vara skönt att få åka hit igen
- Gran Canaria Aqua land.
Saknar solen, värmen och alla roliga rutschkanor.

Kvinnans år, kvinnans dag

Det är den nationella kvinnodagen idag och på jobbet firade vi det med tårtor och kaffe. Det var även tre äldre män som kom dit och spelade annorlunda instrument och sjöng sånger för barnen. En dans- och musik show. Samt var det febriga och dåliga i magen barn på avdelningen som jag fick ta hand om. En annan hosta hit och dit också och jag som fortfarande är sjuk men tränade efter jobbet ändå. Men annars så.

Grattis till alla kvinnor för att vi får en hel dag av året att tillägna oss själva och kanske slippa att kämpa för jämnställdhet, för en gång skull.

Lyckad träning

Träningen gick väl ganska bra. Tog lättare vikter på skivstången och körde lite lugnare tempo på spinningen. men jag överlevde. Fast min hals blev lite ansträngd. Men men. Imorgon är det fredan.
Då börjar klockan 10 och slutar 16. Sköna tider.

Ska försöka att träna lite

Jag ska försöka träna idag efter jobbet. Får se om jag pallar, men det är ju ganska roligt att träna ändå. Ska åka om en timme och köra lite skivstång och sedan spinning. Men jag tar det lugnt. Har inte tränat på över en vecka nu, så jag tänker inte överanstränga mig.

Schysst startpaket

Jo men det var mitt startpaket från kursen, jag precis har påbörjat, i paketet jag fick på posten. Jag fick lite infopapper, en pärm, två kurslitteraturböcker samt en bonusbiobiljett.

Väldigt bra av distanskursen att skicka ut pärm och böcker till alla deltagare tycker jag. Schysst.


Stort paket till mig

Titta vad jag har fått. Ett stort och fint paket. Som jag hämtade ut på posten. Undrar vad det kan vara? Take a guess.

Slut på helgen

Jag är fortfarande dundersjuk, men febern är borta och jag är inte sängliggande längre. Så jag ska jobba imorgon, halvtid. Ska jobba eftermiddagar denna vecka, eller i alla fall till på onsdag, om jag orkar. Jag åker dit på måndag och får väl känna efter hur det går.

Jag får väl knarka en massa alvedoner innan jag anländer till jobbet. Plus nässpray och hostmedecin och naturläkemedel....

Kursskissar

Jag har börjat jobba på min nya inredningskurs. Första uppgiften var att skissa av en byggnad.

Fint va? Nja, men jag är inte klar än. Ska finslipa den lite. Men det tar en bra stund att göra en skiss ändå. Satt ute först en lång stund och fortsatte sedan inomhus. Är fortfarande inte klar så jag ska fortsätta en annan dag.

Inredning på distans(?)

Ja, jag har börjat med en inredningskurs på distans. Alla andra kurser jag har sökt till har ju inte blivit av, av olika skäl. Så hittade jag en kurs på distans som verkar helt okej. Kostar en slant men jag hoppas att det är värt det.
Jag får uppgifter via mail och får jobba i min egen takt, vilket är bra eftersom jag jobbar ganska mycket också. Det ät värt att testa i alla fall.

Snoret rinner under solens varma strålar

Jag sitter hemma och tittar på filmen "The Mask" med Jim Carrey. Ganska underhållande. Snacka om överskottsenergi den mannen har.

Tidigare idag har jag vart inne i stan och letat efter hobbybutiken Kreatima, som jag trodde låg vid Sveavägen, men som de nu har flyttat långt borta på Kungsgatan. Jag gick fram och tillbaka längs gatorna i säkert en halvtimme innan jag hittade butiken.

Det var jobbigt att gå omkring så mycket när jag har vart sängliggande i två dygn. Jag svettades hela tiden fast det var kyligt ute. Men jag kände att jag måste röra på mig lite. Plus behövde jag köpa saker till min kurs som var väl den största anledningen till att jag lämnade huset. Ja just det, jag har inte sagt något om kursen än men jag har börjat på en inredningskurs nu.

Hittade gamla fynd

Jag var ganska bra en gång i tiden. Jag kunde skissa och rita fina teckningar. Mina kreativa händer var som bäst år 2008.

Hittade de här gamla skisserna idag. Från min tid då jag läste en teckningskurs på Folkuniversitetet, samtidigt som jag läste min första inredningskurs. Jag var ganska bra då. Jag hade tid för att skissa. Det har jag inte längre. Jag saknar den tiden lite. Numera vet jag knappt hur man håller en penna.

Hostan ligger kvar i luften

Jag kommer sakta tillbaka till verkligheten. Jag har ju legat i dvala i ett dygn nu, men nu mår jag bättre. Tror att febern har gått ner men hostan retar fortfarande min hals. Men hostar jag blir det bara värre och huvudvärken blir ännu värre då.

Men imorse kunde jag äta frukost i alla fall, till skillnad från igår då jag bara låg och sov hela dagen. Jag har rört på mig idag och tvättat kläder och plockat lite här hemma.

Vippade på persiennerna idag och fick se starkt solljus. Jobbigt för ögonen men underbart skönt. Kan ju bara må bättre nu.

Sjukledig

Jag är sjuk och har legat ett helt dygn på soffan och sovit med feber, hosta och huvudvärk. Har knappt ätit eller druckigt något, bara tagit en massa mediciner.

Sjukskrev mig imorse, efter många obesvarade samtal till chefen, eftersom jag skulle ha jobbat veckan ut. Usch, så här sjuk har jag nog aldrig vart. Det är riktigt jobbigt. Jag hostar så att jag håller på att kvävas. Har kallsvettats hela dagen med en sprängande huvudvärk.

Det har vart riktigt jobbigt, ifall någon undrar hur jag mår. Nu ska jag försöka sova lite till och hoppas att jag mår bättre imorgon.

RSS 2.0