Det regnar ute

Målningen är på tork så jag har ägnat dagen åt att rita planritningar till inredningskursens uppgift. Snart är jag klar med uppgiften och kan börja på nästa. Och så rullar det på.

Snart ska jag iväg och träna och bränna lite kalorier. Idag blir det skivstång och spinning. Skoj skoj. Ha det så trevligt ikväll.

Många bäckar små

Idag har jag känt mig lite rastlös. Har haft svårt att sitta still och koncentrera mig en längre stund. Men jag har pluggat lite grann idag i alla fall och även fortsatt måla på en gammal oljemålning som jag inte har målat på, på flera månader. Satt dock bara en kort stund med oljemålningen men lite är bättre än ingenting.

Ja, jag ska till Småland

JAA! Jag ska på antagningsintervju nästa vecka! Inredningsskolan jag sökte till för några månader sedan, vill att jag kommer på antagningsintervju nästa vecka, i Älmhult. Lite kort varsel kanske, men jag klagar inte. Woho.

Fan vad glad jag blir. Är nervös men fan va bra att jag har kommit så långt. Shit alltså. Gud så roligt.

Fynd

Här är lite saker jag köpte i Hälsingland. Jag var ju där så kort stund så det mesta jag gjorde var att shoppa, äta och övningsköra. Men det är ju så roligt att jag aldrig kan tröttna.

Två tröjor. En marinblå och en snygg-lila. Jättesköna. Utan någon jobbigt luva som alltid trasslar till det. Äntligen har jag hittat fynd.

Köpte även två lila tights, schampo, duschkräm och en parfym som var alldeles förtrollande god för dess föga 20kr.

Skönt med träning

Det var verkligen skönt att träna idag. Jag har nästan längtat att få röra på mig. De senaste dagarna har jag ätit chips, brieost och en fet ostburgare så kroppen behövde röra på sig.

Jag körde cirkelgym idag. Helkroppstträning. Svetten rann som vanligt och flåset var som högst, men det är så det ska vara när man tränar intensivt under en timme.

Dess innebörd

Myggbett, skavsår, gräsfläckar, fästingar och skärsår på fingret. Ja nu är sommaren här.

 


Innan hemfärd

Innan vi körde hem ifrån Hälsingland besökte vi en körskola i Bollnäs och bokade upp två körlektioner för i sommar. Oj så nervöst. Blev lite pirrig då.

Sedan shoppade vi loss på kända budgetbutiker i Hälsingland.. Jag köpte tvålar, krämer, två leggings, en duk, en spegel, två tröjor, parfymer och en massa mer. Ena parfymen kostade inte mer än 20kr för 50ml. Vilket kap liksom och den luktade jättegott.

Hemma från Hälsingland

Nu har vi kommit hem från Hälsingland. Ja, det var dags för hemfärd idag.
Jag körde från Gävlebro hem till lägenheten och det gick jättebra. Motorväg, mörker och vägarbetsområden längs Essingeleden, men det gick bara bra. Som fina fisken.

Jag har även bokat upp två körlektioner i sommar. Jag behöver nämligen lära mig köra med nya bilar om jag ska klara av uppkörningen. Och helst få lite mer tips och trix med körningen. Men annars går allt jättebra och jag borde ha ett körkort detta år i alla fall.

Frukost!

Jag vet inte om jag har sagt det tidigare, men jag älskar frukostar. Ungsbakat bröd, ägg, juice, kaffe och en massa pålägg. Mmmm.

Jag kan alltid äta frukost. Hur tidigt eller sent som helst. Spelar ingen roll. Det är så gott och får alltid plats i magen.

Grym video

                 Denna musikvideo äger. Se den. Ville bara säga det.


Mors dag

Grattis till alla mammor där ute. Speciellt min mamma. Du är en stark och bra mamma. Du är en snäll och rättvis mamma. Du är min mamma. Grattis.

Soligt i Hälsingland

Idag har jag vart ute mest. Solat lite grand, gått på promenad och klippt gräset med en icke motordriven gräsklippare.

Syns det att jag har klippt gräset idag eller? Jag gick barfota och fick jätteskitiga händer och fötter. Fick nästan skavsår på tummarnaoch blev helt slut i kroppen också. Det är faktiskt jobbigt att klippa gräset utan en motordriven gräsklippare. Har du någonsin provat?
Men jag är duktig minsann.

Kommer Globen palla trycket?

Helt plötsligt känns Globen liten och omodern inför Eurovision nästa år.

Alla andra platser där Eurovision songcontest har vart tidigare känns större och med mycket mer ljussättning och teknik. Kommer Globen palla trycket nästa år? Kommer lilla Globen räcka till?

Vi vann!

Vi vann Eurovision songcontest år 2012. Helt sjukt alltså. Lilla Sverige vann. Lilla Loreen.
Med 113 överlägsna poäng från den ryska 2:an och 18 12:or. Helt sjukt.
Fan va bra.

Vinnaren av Eurovision songcontest 2012

JAAA! VI VANN! VI VANN! LOREEN VANN EUROVISION SONGCONTEST ÅR 2012!

Fan va bra. Vilken lycka. Vilken glädje. Vi vann Eurovision soncontest år 2012. Utklassning. Fan va sjukt. Är det verkligen sant? Jaaa!



Åh vad spännande

Åh vad spännande. Vi ligger på första plats med 50 poäng plus. Snart är det över. Åh så spännande.

Tittar på Eurovision songcontest

Kan det bli en finalplats för Sverige i år? Kan Loreen vinna Eurovision songcontest år 2012?

Ja, än så länge leder vi och har fått många 12:or. Men röstningen har inte kommit halvvägs än. Åh så spännande.

Värmande sol

Visst älskar jag sol och värme, men att sitta i en bil utan AC i 4 timmar är inte skönt.

Att sova i egen säng

Känslan av att få sova i en egen säng, det är semester det.

(I vanligt fall brukar jag och min sambo dela på en 120 cm bred säng. D.v.s. att han ligger på diagonalen och tar allt täcka.)

Framme i Gävleborgs län

Då är jag uppe i Hälsingland då. Första gången för i år. Resan gick bra och jag körde bil den sista timmen. Även det gick bra. Jag kan väl påstå att jag kan köra bil nu, förutom att läsa alla skyltar, hitta överallt eller den tekniska biten. Men annars så.

Just nu sitter jag och myser i stugan med en cider i handen. Sängarna är bäddade, jag är sugen på chips och semestern har börjat. Ha en trevlig helg mina vänner.

Goda minnen

Åh! Det luktar fortfarande klor från min bikini, sen Gran Canaria semestern i december förra året. Mmmm. Det luktar så gott.

Det svalkande poolvattnet, den starka solen och jag som låg i solstolen och solade. Nu kom minnerna fram.

Snart bär det av mot Hälsingland

Blommorna är vattnade, jag är nyduschad och väskan är packad. Snart bär det av mot Hälsingland. Några småsaker kvar bara, men sen så.

Jag ska nog övningsköra också. En bit i alla fall. Skoj. Aja, jag ska inte uppehålla dig längre. Vi hörs senare.

Många bollar i luften

Jag håller på att packa samtidigt som jag äter lunch, vattnar blommorna, förbereder en dusch och tar hand om disken i köket. Det är lite stressigt. Men snart bär det av mot Hälsingland till sambons landställe, men än så länge är inte ens väskan packad.

Aja, det får väl va stökit hemma där jag inte ens kommer att vara och så får jag väl gå naken och oduschad resten av veckan då, för att överleva alltså. Mäh.

Faderullan I wish

Häromdagen var min Nalle duktig och investerade i en ny kylväska som går på el och hela den faderullan. Så då passar vi på att ta en till minisemester på 4 dagar för att prova den.

På fredag eftermiddag/kväll åker vi upp till Hälsingland till Nalles familjs sommarstuga. Där ska vi bara mysa och njuta av den vackra miljön vid Ljusnan. Jag har önskat soligt och varmt väder där, så det kanske blir att jag ligger och solar några dagar också. I wish! I wish!

Den känslan

Känslan av att sitta på tvärbanan instängd i en hörna och mannen brevid mig stinker svett. Stinker svett! Den du.

Föreningsstämma och gratis mat

Maten var helt okej. Jag ska inte klaga. Gratis mat är bättre än att själv stå och laga mat, ensam till sig själv. Jag kunde tyvärr inte ta någon bild. Vi var över 60 personer som satt trångt kring långbord och det kändes inte helt rätt att ta fram kameran och börja fota överallt.

Efter middagen var det en lång och utdragen föreningsstämma med uttjatade diskussioner om siffror och gamla räntor.

Men maten slank ner i kistan och jag tackar för maten som inte kostade mig ett öre.

Gratis är gott

Hej gratismat. Gratis är gott brukar man säga. Ja vi får väl se. Jag är bortbjuden på middag/möte med bostadsrättsföreningen ikväll. Det blir en restaurang i närheten där föreningen står för maten. Schysst.

Och gratis mat tackar jag inte nej till. Bye bye.

Sol, plugg & träning

Jag har suttit ute i solen och pluggat idag. Läst en hel del körkortsteori och innan det satt jag en stund och pluggade till inredningskursen, som jag läser på distans, framför Estelles dop på tv:n. Ja lillsessan döptes idag, ifall du har missat det.

Hur som helst ska jag snart dra och träna. Blir cirkelgym. Det sägs att det är den bästa träningen ifall man vill gå ner i vikt. Jag vet inte om det stämmer, jag har ingen våg att jämföra mig med. Men det är en bra träningsform som både är rolig och skitjobbig. Så något bra måste väl det ändå föra med sig.

Prinsessdop

Idag döptes lillprinsessan Estelle i slottskyrkan. Grattis och lycka till Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotter.

När dina föräldrar gifte sig år 2010 stod jag och vaktade de på slottet. Ingen fick komma nära utan min tillåtelse. Eller alltså. Nja. Kanske inte. Men jag stod och vaktade slottet och kronprinsessan Viktoria och prins Daniel under deras giftemål.

Lycka till nu lillprinsessan. Det ska bli kul att se dig växa upp.

 


Plugg och huvudvärk

Skolböckerna och onlineuppgifterna kom fram idag. Men det var alldeles för tråkigt och alldeles för fint väder för att bara sitta inne vid datorn och plugga, så jag tog en promenad i solen i drygt en timme istället. Blev konstigt nog riktigt trött av att bara gå och gå. Vet inte varför men det kan bero på att jag kanske har vätskebrist eller något för jag har haft ont i huvudet idag.

Soff-chill

Idag har jag inte bränt många kalorier. Jag har bara legat på soffan, tittat på långfilmer och serier och käkat mat i omgångar. Ja, som söndagar ska spenderas helt enkelt.

Andra bilder från Åland

Här är lite andra bilder från Åland.


Åländska träd. Stor skillnad. Eller inte.


Havsutsikten en bit bort från tomten.

Mina vackra gummistövlar. Föredetta vita, nu leriga. Jag sitter på den upphöjda vägen vi byggde på Åland.




Minisemester med stress & kaos

Jag är som sagt hemma från Ålandsresan nu. Jag kom hem igår kväll och var jättetrött. Är det fortfarande faktiskt. Men skitsamma.

I onsdags på väg till Åland höll vi på att missa båten. Vi var försenade redan från början och satt i oväntat mycket bilkö i Stockholm. Båten skulle avgå klockan 20.00 och jag och Nalle kom väl dit kvart i och fick då fortsätta köa förbi grindarna. Sedan fortsatte resan med att jag knappt kom av båten. Jag skulle bara pudra näsan lite och Nalle hade satt sig i bilen. När jag kom ner på bildäck var Nalle och bilen redan borta och jag fick gå av tillsammans med alla passerande bilar. Aja, vi kom både på och av båten i alla fall.

Pappa har en skogstomt med en sommarstuga på Åland som vi har jobbat på under vistelsen där. Flyttat granris, gjort en upphöjd stig till havet och jag har fått provat motorsågen.

I lördags, innan vi skulle åka hem, var vi på kalas hos min äldsta kusin och grattade henne och åt en smörgåstårta som var var supergod.

För att varken stressa eller missa båten hem åkte vi tidigt till båten och satt och väntade i solen. Jag var jättetrött på båten. Trött och mätt. Nalle med. Vi nästan somnade.  

Sist övningskörde jag hem för första gången. I nästan två timmar. Och allt gick jättebra. Snart sitter jag med plastkortet i handen och viftar glatt.

Hemma ifrån Åland

Jag har kommit hem från Åland nu och är helt trött i kroppen. Jag körde hem från båten, hela vägen, för första gången, i nästan två timmar. Det gick bra och var både landsvägskörning, motorväg och Essingeleden. Och jag klarade av det utan problem.

Men nu är jag trött och håller på att decka på soffan. Bloggar mer imorgon. Godnatt på förhand.

För två år sedan

Tänk, för två år sedan gjorde jag lumpen och sprang omkring bland skogarna med en ak5 i handen och en stridsvagnsmina i den andra. Inte trodde jag att jag skulle klara av det.
Inte trodde du det heller kanske? Men det är helt sjuk att jag klarade det. Ett under.

För precis två år sedan stod jag min allra första högvakt vid det Kungliga slottet. Jag stod vid lejonbacken i glansiga skor, stel uniform, glansig hjälm, bajonett och vita handskar. Det var jag och 20 killar till. Men en värdig upplevelse som jag numera är stolt över. 

Läs mer om det här 

Plötsligt händer det

Jag törs inte skrapa mer
. Man ska sluta när man är på topp va? Borde göra det. Men tänk om... Äsch, nu får det bära eller brista. Jag måste få veta. Kan inte hålla mig längre.

(Men nepp, det blev inga pengar för min del. Jag blev ingen miljonär Inte ens en tionär. Men det var bra nära i alla fall. Lever på hoppet.)

Några till..

Okej. Några rutor till då. Jag skulle behöva en nolla till bara. Har jag någon frivillig?

Det börjar bra

Ibland har man tur. Spänningen är olidlig. Jag och Nalle törs inte skrapa mer.

Är på båten

Vi hann med båten också. Vilken tur. Annars om vi hade missat sista båten hade vi fått åka hem eller ta in på hotell tills morgondagens turer. Men det slipper vi nu. Skönt.

Nu blir det middag och sen shopping på taxfree:n. Alltid kul att bränna pengar (om man har mycket d.v.s). Hoppas att de har det där goda söta vita vinet. Eller kanske den här boxen som jag hittade förra året.

Den var god minsann. Och räckte länge också. 2 i 1 liksom. Perfekt.


Sitter i bilen

Nu sitter vi äntligen i bilen på väg till Grisslehamn där båten går ifrån. Om ett tag ska jag få övningsköra också. Tror det går bra. Typ. För säkerhets skull så håll dig borta från trafiken de närmsta timmarna.

Hur som helst är jag på väg nu. Ha det så trevligt nu utan mig och gör inget dumt. Ciao.

Det börjar bli dags

Då börjar det bli dags att dra iväg. Jag är nyduschad, mätt och håller på att packa ner det sista. Ja, som det borde vara vid det här laget.

Måste fortsätta nu men vi hörs senare.

Lämnar landet ikväll

Ikväll åker jag till Åland då, och blir borta till på lördag kväll. Uppdateringen kommer att minska när jag är där borta, men det är väl inget någon har dött av?

Det ska bli kul att komma iväg lite. Lämna Stockholm, lämna landet. Vädret är väl detsamma där som här och språket likaså. Men ändå skönt med miljöombyte.

Tog en extra lång sovmorgon imorse för att spara energi till min övningskörning dit. Ja, jag ska övningsköra landsvägskörning (igen...) den sista timmen på resan till båten.
Det är det ända jag kör ju, landsväg, mörker, regn, snö, halka och andra skitväder brukar jag övningsköra i, av en ren slump alltså. De få gångerna jag kör i fint dagsväder blir jag förvånad över hur mycket man ser och i mitt fall då, hur mycket jag missar att se för att jag är så fokuserad på annat och tydligen tittar på fel saker.
Men hela livet är en träning så jag får väl bara öva helt enkelt.


Tror det blir bra

I morgonkväll bler det en trip till Åland för att hjälpa pappa på hans sjötomt. Vi ska även grilla lite, dricka vin och jag ska träffa lite släktingar också. Tror att det blir bra.

Tänkte även ta med kursuppgifter och teoriböcker för att underhålla mig och slå igen dötit på. Ifall jag inte skulle ha något annat att göra liksom.

By the way, jag överlevde träningen och är helt utmattad i hela kroppen nu. Orkar knappt duscha... knappt...

Laddad och taggad

Ska snart iväg till träningen. Det blir ett extra jobbigt cirkelgympass idag. Jag är både laddad och taggad inför det. Samlar krafter..

Annars har datorn kronglat idag så jag har inte kunnat plugga så myckt till kursen. Jag har då istället pluggat körkortsteori i solen samt packat inför Ålandsresan imorgon. Får väl försöka plugga lite imorgon innan jag åker.
Aja, nu blir det hårdträning. Sista gången den här veckan. Vi hörs.

Konditionen är tränad

Konditionen är tränad, flåset var högt och svetten rann i ansiktet. Skönt men jobbigt. Men imorgon blir det ännu värre. Då ska jag träna ett extra jobbigt cirkelgympass. Åh..

Men sedan ska jagh inte träna något mer denna vecka. Det hinner jag inte för jag ska åka till Åland på onsdag och blir borta till helgen.

Ska träna kondisen snart

Idag har jag börjat med en ny uppgift från kursen, Feng shui. Det är svårt att förstå alla begrepp men det går sakta framåt. Intressant men klurigt.

Snart ska jag iväg och träna Indoor Walking på Friskis. Den här gången blir det ett jobbigare pass än sist jag provade det för första gången. Indoor Walking är en ny träningsform där man står på crosstrainermaskiner på olika sätt. Styrkan har jag men vi får se om min kondition pallar hänga med tempot. Värt ett försök i allla fall. Ha en trevlig kväll.

En sådan där spontandag

Vilken spontan dag det blev idag. Först var det tänkt att vi skulle möta upp Rolle, Petra och deras två barn inne i stan för att gå i den nya Citytunneln. Det hade tjugoelvatusen till tänkt göra också. Men att stå och vänta i kön i två timmar bara för att komma in och titta i en tunnel kändes inte speciellt lockande. Så vi strövade omkring på stan istället. Köpte glass och åt den i solen på söder. Tittade på utsikten över hela stan från höga höjder.

(Bilden kommer ej från idag. Den är tagen när jag stod högvakt på slottet år 2010, men det är fortfarande Stockholm.)

Vi åkte hem till oss sedan och fikade med hallonpaj och kaffe på en filt i solen. Vi gick till en park efteråt och både jag och Nalle lekte med barnen. Då fick vi alstra av oss lite överskottsenergi.
Jag fick en känsla av att jag jobbade också (jag jobbar på förskolor i vanligt fall). Höll på att kalla mig själv för fröken hela tiden och jag skulle ha uppsikt på alla barn samtidigt. Good luck med det liksom. 

Men denna energi kommer jag knappast ha kvar när jag själv har egna barn. Så det var bäst att passa på att leka i det fina vädret.

Scandinavian modern

Jag tänkte visa er tre olika inredningsstilar jag har studerat lite närmare på. Jag börjar med "Scandinavian modern".  

Denna inredningsstil kommer från 1950-1960 talet och har rena, raka linjer, balans och enhetlighet. Träslagen var ljusa och färgerna blev starkare. Inredningen hade en liten del av materialförbrukning och en stor del av nytta och harmoni. Funktionen kombinerades med enkel och elegant form.

I bilden kan man se de klassiska murgrönorna i var sitt fönster. Symetriskt och lika. Möblerna är från skandinaviska formgivare. Taklampan ”Maskros” har den svenske formgivare Marcus Arvonen formgivit. Den populära Stringhyllan, av Nils Strinning, hänger på väggen och är en känd möbel från 50-talet. Soffbordet ”Stockholm” kommer från den svenska formgivaren Ehlén Johansson och både bordet, soffan och lampan finns på Ikea. (Gungstolarna ”RAR” är formgivna av den amerikanske formgivaren Charles Eames.)


1960-1970 talets inredningsstil

Den andra inredningsstilen kommer från 1960 talet. Storblommigt, gröna, rosa, bruna och orangea färger med raka och kantiga former var typiskt för 60-talets inredning. Rutmönstret ovanför spisen var populärt på 60-talet samt de färgade skåpsknopparna. Begreppet slit-och-släng präglade inredningsstilen och öppna planlösningar mellan matsals och vardagsrum blev populärt.
Stolarna ”Panton” på bilden är formgiva av Verner Panton från år 1960 och det mörka kaklet är en 60-tals klassiker. 

Däremot kommer ”Tulpanbordet” från 1956 av Eero Saarinen, blomvasen ”Savoy” från år 1936 av Alvar Aalto och taklampan ”FL/Y” av Ferruccio Laviani inte från 60-talet. 


Shabby chic

Den tredje inredningsstilen heter "Shabby chic" och är ganska vanlig i dagens samhälle.  

Shabby chic är en blandning mellan den romantiska stilen och den lantliga stilen. Det är en gammeldags stil som blev populär på 1980-talet. Stilen brukar innehålla mycket rosor och volanger och ibland kan man se föremål inomhus som vanligtvis återfinns i trädgården. Möblerna brukar se gamla och slitna ut i den här inredningsstilen.

Det är hemtrevligt och idylliskt och inredningsstilen har matta ljusa nyanser, ofta av vit färg i olika nyanser på allt från golv, väggar och tak till möbler och småsaker. 

Det här rummet är riktigt bra inrett. Allt matchar ihop och passar perfekt till shabby chic-stilen.


Vin + kollage = Asbra

I am freaking awesome! Vinet är snart nere i magen, middagen smakade ovanligt gott (med kött och potatis som jag egentligen inte tycker om) och min skoluppgift blir skitbra. Jag gör ett inredningskollage som än så länge är jättebra. Men jag är inte klar än så allt kan hända. Kanske måste jag dricka mer vin för att älska projektet jag gör. Äsch, det blir skitbra ändå.

(Varför pluggar jag inte oftare med några promille i blodet för?)

Casillero del Diablo

Sådär, nu börjar min kväll, med vin och skolarbete. Hörde jag skål eller?!

Innan har jag bara åkt omkring till olika ställen och kollat på trädgårdsmöbler, fikat och handlat mat. Så nu kan jag äntligen sätta mig ner och ta det lugnt. Hörs i dimman. Skål.

Men annars så

Spännande. Det blev en övningskörningsrunda idag med Nalle. Jag tror att det märktes ganska tydligt att jag inte har kört på över två månader när kopplingen skakade hela bilen varja gång jag kopplade. Och att jag en gång bromsade när jag skulle gasa. Och att jag råkade missa att titta på en massa skyltar. Och att ehm...... Men annars gick det bra. Jag krockade inte till exempel, eller körde mot färdriktningen, eller något annat sådant. Och det är väl bra?

Fredagsmys

Fredagsmys med hemmagjord pizza och saft. Kanske blir det att titta på inspelat Let's Dance också. Om Nalle kan komma och sätta sig i soffan med mig. Tror att vi har lite chips också, eller popcorn.

Där kom regnet

Det ska bli skönt att träna idag. Jag är laddad. Jag är rastlös... och jag har idétorka. Jag vill bort från lägenheten och allt plugg och känna svetten rinna i ansiktet. Ja, eller regnet kanske.

Jag ska snart rusa till bussen. Vi hörs senare. Ha det så trevligt. Ciao.

Tråk-väder

Idag är det tråk-väder ute så jag sitter inte på balkongen i solen och pluggar idag. Nä, idag sitter jag vid köksbordet och skriver om olika inredningsstilar. Det finns en hel del olika inredningsstilar faktiskt, minst 14 st i alla fall. Nog om plugget.

Jag  Har  Träningsvärk!

Jag tränade ju igår. Ett jobbigare pass än vad jag hade planerat. Och nu har jag träningsvärk i hela överkroppen. Armar, bröstkorg, mage och rygg. Åh!
Känner mig som stela tanten, född innan inbördeskriget. Anyway.

Jag ska väl återgå till mitt pluggande nu och om några timmar ska jag till Rolle och Petra på middag. Weii.

Högt flås

Tränad och helt slut i kroppen, är jag nu. Jag råkade välja ett jobbigare träningspass idag. Jag trodde att det var ett vanligt cirkelgym-pass men det var ett jobbigare och tyngre pass. Tyngre vikter, snabbare tempo och mer flås och svett. Ett skitjobbigt pass som jag inte var beredd på. Men skönt nu efteråt.

Skön dag

Här sitter jag och pluggar idag. Jag ska inte klaga. Sedan blir det träning också. Skön dag.

Det här med att somna

Inatt hade jag hela sängen för mig själv. Jag hade hela täcket för mig själv och även en bonuskudde. Men inte f*n kunde jag somna snabbare för det. Jag kanske sov bättre med all plats, men inte kunde jag somna snabbare för det, fast klockan var två på natten och jag var trött.

Promenad till Sjöpärlan

Jag har vart dålig på att plugga idag. Hade ingen lust och kände mig seg. Försökte sitta på balkongen för att få inspiration, men nä, det blev inget bättre. Lite har jag knåpat ihop men långt ifrån mycket.

När Nalle kom hem ifrån kryssningen (med hans förening) tog vi en promenad i solen. Vi gick sedan och åt middag på restaurangen Sjöpärlan som ligger en bit bort vid vattnet. Nalle bjöd mig och det tackar jag för. Solig utsikt över vattnet och god mat i magen. Tack tack.

Måndag

Det är skönt att det är måndag igen så min bloggstatistik ökar. Jag vet inte vad ni gör på helgen men läsa min blogg, det gör ni inte.
Inte så många av er i alla fall.

Fast så himla kul är det inte att det är måndag. Jag måste plugga. Och jag har hela dagen på mig. Annars kan jag alltid fly till träning eller något, men måndagar är jag bara hemma och pluggar.

I'm lonely tonight

Jag är ensam ikväll för Nalle har lämnat mig för en kryssning med föreningen.

Jag har underhållt mig själv med promenad och jogging i solen, lagat mat, ätit mat och nu slappar jag framfö tv:n innan jag ska ta en dusch.
Timmarna rullar på. Jag överlever ensamheten.

Knas med bloggen

Det är något knas med bloggens layout just nu. Den får jättestora texter på några ställen. Vet inte riktigt hur jag ska åtgärda det, men får försöka lite. Ha tålamod. Eller strunta bara i det.

Planteringsdag

Då var balkongen fixad med blomlådor sådda och planterade med både det ena och det andra.

Jag och Nalle har vart duktiga och tagit en promenad till blomsteraffären och köpt lite blommor idag.
Vi skulle bara köpa en blomma, var det tänkt, men kom hem med tre blommor, en tomatplanta och två 20 kg säckar blomjord. Här ska det planteras och fint ska det bli.

Så nu väntar jag bara på solen och värmen.

Förvirrad tjej

Va? Vad är det för dag idag?

Jag som ligger kvar i sängen och väntar på att väckarklockan ska ringa. Men den gör ju aldrig det. Så hör jag Nalle tassa omkring i vardagsrummet. Jag kollar på klockan, 13.05 är den.

Är det redan lördag? Jaha. Just ja, det är det. Godmorgon alla läsare.


Det är storleken som räknas

Eller hur?

Sista chansen att rensa rören

Sa min tränare idag på spinnpasset. Sista låten spelades. Svetten rann. Jag var tröttare än vanligt. Men jag utmanade kroppen och körde på extra hårt. Tyngre motstånd och snabbare tempo. Ja, inte konstigt att svetten rann som den gjorde.

På skivstångspasset kände jag mig istället stark och orkade mer, fast jag hade tygre hantlar än vanligt. Men nog fan har jag blivit starkare. Efter allt slit i träningslokalen. Det hoppas jag verkligen. Eller?

Denna soliga dag

Denna soliga och varma dag har jag suttit inne, framför datorn och pluggat. Måttligt kul, men jag ligger lite efter nu efter Valborg och långledigheten och måste komma ikapp.

Så denna dag har jag än så länge:

Pluggat               [X]
Köpt bussremsa  [X]
Tränat kondition [X]
Äta middag         [  ]

Denna dag har jag alltså tränat. Provade Indoor Walking för första gången. Det är en ny träningsform där man står på en cross trainer och gör olika rörelser. Man tränar mest konditionen men även balans och benstyrka.
Det var faktiskt jobbigt. Jag har egentligen inte tränat konditionen på hela året. Bara korta spinnpass, men inget som det här, en tyngre variant av att jogga i 45 minuter.

Och eftersom jag har suttit inne hela dagen och missat solen åkte jag till träningen i shorts, tjocktröja och solbrillor och passade på att njuta av värmen och solen det sista som fanns kvar.

Skavsåret demonstrerar den första maj

Det var inte tänkt att vi skulle sova över hos Lina och Hugo. Nalle ville inte det även om jag var för det. Men någon "råkade" decka på soffan inatt hemma hos Hugo och Lina, så vi sov över där helt enkelt.

Idag har jag inte vart så bakfull faktiskt, men trött och seg.
Inget illamående i alla fall.

Imorse åt vi en lyxfrukost hemma hos L & H. Yoghurt, kaffe, ägg, mackor, gurka och mycket mer. Då vaknade man till lite. Vi gick en promenad i solen och köpte glass.
Vi fikade sedan hemma hos L & H på deras balkong i solen. Njöt av solens värmande strålar. Barnen lekte ute på gården och livet var underbart, fast det var dagen efter och bakfyllan/tröttheten lurade i varje hörn.

Som tur var fick vi åka bil hem och det ska jag tacka Gudarna för, för med mitt skavsår så kan jag inte gå längre. Haltar med ena foten. Buhu..

Denna Valborg

Då var denna Valborg över. Jag har kommit hem men mår väl sådär. Men solen skiner och gör mig gladare.

Snabbinfo om mitt Valborgsfirande:

Jag och min kille tog bussen till Vendelsö, till Hugo och Lina, där även Micke och Fredrik var. Vi drack en jordgubbsfördrink och startade grillen sedan.

Till middag åt vi grillad fläskfilé, grönsaksgrillspett, rotfrukter i ugn, grönsallad och en massa såser och vitlöksbröd. Det var supergott. Yummie.

Efter en lång diskussion gick vi tillslut ut till en majbrasa 30 minuter bort och tittade på en mesig liten eld. Men det var alldeles för mycket folk där för den lilla ytan så vi tittade en liten stund och sedan gick vi hem igen.
Hej långpromenad i klackskor. Hej skavsår. 

Tillbaka till huset sen så drack vi lite drinkar och käkade efterrätt. Varma bär med vit choklad och vaniljglass. Me like. En efter en började decka ihop (av trötthet...) och tillslut var det bara jag och Lina kvar som var vakna. Vi spelade spel, drack lite fler drinkar och sedan gick även vi och la oss. Kanske inte så jättesent. Men.... 

Det går fort när man har roligt, det kan jag säga i alla fall. Eller hur Micke?

RSS 2.0