Jag har längtat flera veckor på detta

Dricka glögg, julpynta och lyssna på vinterns första julmusik. Mmmm, yummie.
Julen kan komma nu.

Folk glömmer bort hur man kör bil när snön har kommit

Bara för att det är snö på marken verkar folk glömma bort hur man kör bil. Speciellt vid rondeller och rödljus. Idioter.
 
Annars idag har jag vart iväg en sväng till Nacka forun och shoppat lite, för penger jag inte har. Köpte lite julklappar, en tröja till mig, julgradiner och ljusstakar. Till två personer är jag klar med, med julklapparna. Bara fyra personer kvar och kanske lite bonus klappar och annat löst folk.

Twilight igen..

Andra Twilightfilmen, New moon, är avklarad. Hela kvällen satt jag och tittade på filmen. Ganska bra faktiskt. Blir nästan lite kär i Robert Pattinsons rollfigur Edward. Hans mystiska charm och djupa känslor.
Synd att han inte är snygg också.
Tredje filmer ser jag nog nästa helg. Sedan måste jag nog sluta och fjolla mig med töntiga vampyrfilmer och varulvar som jagar på natten. Jag kan inte hålla på såhär längre.

Fikat hos Lina

Det var gott med kaffe, lussebulle, pepparkakor och knäck hemma hos Lina idag. Ville inte ens åka hem efteråt. Snöslasket gjorde inte saken bättre heller när mina skor läckte in. Men tillslut kom jag hem, mätt och belåten.
Tack Lina för fikat.

Snökaos och fika med Lina

Nu ska jag ut i snökaoset för att fika med Lina. Vet inte om bussarna klarar av att köra hela sträckan till Vendelsö utan något problem alls. Trafiken står väl redan på tvären och är jättechockade över all snö.
 
Men det ska nog gå bra. Ta't lugnt.

Ja se det snöa, ja se det snöa

Jaa. Det snöar här i Stockholm! Ja vad roligt.  
Fast all biltrafik verkar tycka att det är jättejobbigt och läskigt. Men jag blir bara glad av just denna snö.

Hej mitt vinterland, nu är jag här!

Fan det är ju snö i Stockholm?! I Småland har det inte kommit någonting, men desto närmare Stockholm jag kommer, desto mer snö finns på marken. Har jag missat snökaoset? När kom snön? Är det verkligen snö?
Jag sitter på tåget till Stockholm nämligen och kollar ut i mörkret. Det ligger ett lätt pudertäcke på marken. Mysigt.

Tuff tuff

Nu blir det tåg mot Stockholm! Johoooh. Tuff tuff.

Inredningsprojekt pågår

Inredningsprojekt pågår. Ettan ska bli finare. Fortsättning följer.

Nu tar jag helg

Dagens checklista
 
Skola - Check
Promenad - Check
Plugga - Check
Laga, äta mat & diska - Check  
Duscha - Check
Se på tv - Snart..
 
Duktiga lilla jag förtjänar roliga serier på tv nu och ett glas bubbel till. Alkoholfri cider alltså. Skål. Nu börjar min helg.

Tåg mot Alvesta

Nu sitter jag på tåget till Alvesta igen. Jag är trött och seg efter gårdagen. Mår en aning illa också. Men jag tror att det blir en lugn vecka nu. Det är en skolvecka mitt imellan två kurser liksom. Så jag räknar inte med så mycket arbete den här veckan.
(Men bara för att jag sa så där så kommer det säkert att bli skitjobbigt, bara för att).
 

Trevlig utgång

Men visst hade jag roligt igår. (Tror jag. Hehe). Hugo och Lina kom senare på kvällen också. Då blev det några fler glas.
Goda drinkar och trevligt sällskap. Jag är nöjd.

Utgång på söder

Micke kom över igår så planerade vi lite kryssningar och komedishower vi ska gå på i december. Ska bli jättekul. Sedan drog vi ut på stan för lite middag. Vi drog till Texas Longhorn Steakhouse. 
Sedan drog vi vidare till Akkurat och tog några glas där. Det är ett jättebra ställe på Hornsgatan för alla som hillar öl och wiskey. Finns hur många olika sorters som helst.

Chillar

Ikväll blir det utgång på söder. Men än så länge blir det bara kaffe framför tv:n.

Middag hos svärföräldrarna

Jag sitter hos svärföräldrarna på middagen nu. Maten är uppäten och det nya vinet smakade gott. Sällskapet är trevligt som vanligt.
 
Jag ska precis skicka in hemtentan, så får jag den överstökad. Hoppas bara att den blir godkänd. Nu får det bära eller brista. Jag har gjort mitt bästa i alla fall. Suttit flera timmar med skiten. Så det ska bli skönt att släppa den tyngden från mitt hjärta.
Ha en fortsatt fin kväll och önska mig lycka till.

Ett väldigt farande

Jag har vart en sväng hos mamma idag. Hälsade på. Fikade. Fick med mig lite grejer till Ettan i Småland också. Lite julpynt och grejer till skolan. Tygprover bland annat.
 
Åkte förbi Colorama för att få lite färgprover och kolla på kulörer, men de hade inga lösa färgprover som jag kunde få. Men lite NCS-beteckningar kunde jag ta med mig i alla fall.
 
Sedan blev det en sväng till Nalles föräldrar för att från början bara hämta honom och köra hem sedan. Men det slutade med att jag blev bjuden på fika och sedann middag framåt kvällen.
 
Så jag åkte hem för att plugga och skriva några rader på tentan, för att sedan åka tillbaka till svärföräldrarna på middag. Så det är så det ligger till för tillfället. Plugg alltså..... hemtentan ska bli klar......

Twilight?

 Jaha. Ska man försöka sig på en Twilightfilm ikväll då? Jag gillar inte konstiga vampyrfilmer eller varulvar som jagar på natten. Inte heller jättebleka töser.
Är den verkligen så bra? Den första Twilightfilmen. Värt att se? Man ska ju inte döma något på förhand, så jag måste nog ge den en chans i alla fall. Vi hörs imorgon.

Skriver tenta nu

Ja, då har jag suttit med tentan ett par timmar nu och börjar tappa fokus känner jag. Det är mycket att skriva och blir mycket sökning på nätet och i böcker.
Har väl kommit halvvägs nu och borde nog ta en paus. Svåra frågor ju....

Tenta tor-fre

Då laddar jag inför torsdagens tenta. Bullar, sen kväll framför tv:n, ingen middag och ont i ryggen. Fredagen är också räddad av hemtenta. Två roliga dagar.... eller inte. Tack och godnatt.

T&R Stockholm-Alvesta

Igår kväll fungerade äntligen SJ:s hemsida så att jag äntligen kunde boka en tågbiljett hem till Stockholm för idag. Det har inte gått att boka biljetter från typ i fredags, men nu så. Så nu bokade jag 6 biljetter på en gång, på olika dagar. Så nu ska jag klara mig ca. 3 veckor i alla fall.
Fram och tillbaka från Alvesta till Stockholm. Finally!

Inredningsprojekt

Jag har ett litet inredningsprojekt på gång, som ska underhålla mitt inredningsbehov.

Tisdagshelg

Nu tar jag helg. Det är bara tisdag men skolan har slutat för den här veckan och på torsdag och fredag har jag hemtenta. Så idag laddar jag med filmkväll, något gott att äta och lite packning. Sedan ska jag bli irriterad på SJ som inte kan fixa mig en tågresa hem till Stockholm, eftersom det är kaos hos SJ just nu (och alltid).
Ha en trevlig fortsatt vecka.

Rosa

När Kicki var här och hälsade på i helgen tyckte hon att jag behövde lite rosa färg i lägenheten.
Tack för dessa fina blommor. (Vacker vas jag har va?)

En rolig helg i Småland

Finbesöket har vart här sedan i fredags. Min bästa kompis Kicki kom i fredags. Vi härjade fritt här i Alvesta och gjorde gatorna osäkra. Eller egentligen köpte vi lite öl och cider och satte oss hemma i Ettan och spelade spel och åt god mat och drack glittrig cider.
Nalle skulle komma på kvällen men hans tåg var nästan två timmar försenat så han kom hit mitt i natten istället.
 
Dagen efter, i lördags, drog vi till det nya IKEA i Älmhult och kollade läget. Jag köpte lite skålar och en massa ljus, sånt där krimskrams som alltid är bra att ha. Sedan drog vi vidare till Växjö och hängde där. Åt på restaurang och gick på bio på kvällen. Vi såg Hypnotisören.
 
Den var väll ganska bra. Helt okej faktiskt men kändes inte som en passande "biofilm" direkt. Mer som en bra långfilm på tv en fredagskväll istället. Men popcornen var goda och sällskapet var perfekt.
 
Idag, i söndag, tog vi det mest lugnt. Sovmorgon, långfrukost och packning. Nu sitter de på tåget hem till Stockholm och jag är kvar här i Alvesta och ska försöka plugga lite. Eller mest återhämta mig.

Finbesök

Snart kommer det finbesök hit till Alvesta. Det är min bästa kompis Kicki som kommer och hälsar på och senare på kvällen kommer min bästa Nalle hit också. 
Det ska bli jättekul. Jag har längtat så. Ska bara städa det sista och slänga i mig något att äta så är hon här snart. Nu är det helg!

En soft dag

Idag är jag ledig från skolan men ska försöka att göra lite skolarbete ändå. Plus städa och fixa här hemma i Ettan för imorgon kommer det finbesök.

Kaffe

Åh vad kaffe är gott. En varm god känsla som sprider sig i hela kroppen.
 
 

Lång vecka

Fast jag har sovit dåligt 2-3 nätter  i rad nu och gått i skola tre dagar i rad två veckor i rad nu, istället för vanligtvis två dagar, tog jag mig en promenad på 42 minuter idag efter skolan. Det är första gången nånsins tror jag. Att jag motionerara själv här i Alvesta. Men duktig känner jag mig. Och det kanske hjälper min sömnlöshet också.

Det tredje och sista paret

Det tredje och sista paret skor från shoppingen i lördags är ett par svarta låga stövlar med lågt skaft. Supermysiga och alldeles luddiga inuti.

Andra paret skor

Här är de andra skorna jag köpte i lördags. Ett par gympa-vardagsskor med dold klack som är supersköna att gå i.

Hittade 3 höstskor

Titta vilka snajsiga skor jag köpte i helgen. Jag hittade tre stycken som jag köpte. Bäst att passa på att köpa alla som passade, eftersom jag så sällan köper skor.Så nu har jag höst- och vinterskoförrådet klart inför kommande kyla.
 

Letar höst/vinterskor

Idag ska iväg och kolla på skor! Äntligen. Hoppas att jag hittar några fina att ta med mig hem. Det är inte ofta jag shoppar skor direkt. Speciellt inte nu när jag pluggar på heltid. Wish me luck.

Icke för känsliga

Om du är en känslig läsare bör du inte fortsätta att läsa detta inlägg. Inte heller titta på bilderna.
 
Dåså, nu är du varnad. Nu kan jag fortsätta med mitt inlägg.
 

Nä, jag är ingen händig husmor. Så fort jag gick in i köket och fixade lite gick det hål i huden. Det roliga var ju att jag precis just då (och innan) tänkte att nu ska jag ta undan den här vassa grejen så att jag INTE kommer skära mig på den senare.
Och så skar jag mig så att det inte ville sluta blöda. Typiskt. Det är nog inget allvarligt, fingret sitter kvar och har slutat att blöda nu, men just då sved det som satan.

Gifflar och popcorn

Åh. Jag har ett sånt där sug efter popcorn eller gifflar idag. Jag har haft det i 2-3 dagar nu. Åh popcorn, det är ju så gott. Tror att jag får äta det ikväll helt enkelt, för att stilla mitt begär.
Jag har också, konstigt nog, någon lust att baka något. Något sött, gott och vanligt. Typ sockerkaka, chokladbollar, bullar eller liknande. (Gifflarna nu igen... suck.) Tror inte att jag har bakat något på snart ett år. Förmodligen förra julen tror jag att jag bakade sist. (Nä, jag är ingen husmor.)

Före och efter

Nu är jag typ klar med ommålning och inredning i min nya lilla lägenhet i Alvesta. Här kommer lite för- och efterbilder på min lilla etta.  
Jag kan ju inte göra så mycket nu när det är en hyresrätt. Men jag har målat om alla väggar, flyttat in några möbler och inrett med färgglada dekorationer och tillbehör.

Skomakarens barn..

Å jag ska (snart) föreställa inredare och kan jag inte ens inreda "rätt" i mitt eget hem. Bra där.

Borta bra..

Jag tog tåget hem till Stockholm idag. Satt och pluggade för att fördriva tiden. Började på en ny bok.  
Det känns skönt att vara hemma nu. Är supertrött och ska väl snart gå och lägga mig. Jag har legat på soffan och tittat på tv sedan jag kom hem. Skönt.
Imorgon ska jag börja med en större inredningsuppgift och färgsätta en lägenhet (teoretiskt). Ska bli kul men jobbigt.

Presidentvalet

Grattis Barack Obama till vinsten för presidentvalet i USA. Du förtjänar vinsten. Gör det bästa av situationen nu. Välden litar på dig.

Spännande val i USA

Vem tror du vinner presidentvalet i USA då? Ska man rösta på Barack Obama eller Mitt Romney? Jag vet inte vem jag skulle rösta på, men jag har inte vart så insatt i det heller.
         
Röstningen började imorse och ikväll ska resultatet vara klart, vem som vinner. Spännande.

Alvesta uppgraderar sig

Lilla Alvesta har fått en ny tågstation. Nu är den uppgraderad mer rulltrappor, trappor och hissar iställer för innan då man gick enbart på utomhusperrongen eller direkt över tågrälsen igenom bommar.
Jag tror att det är de enda rulltrapporna som finns i hela Alvesta. Det blev som en helt ny tågstation nu i alla fall.

Bye bye book

Nu får det räcka med denna läsuppgift. Jag orkar varken läsa eller skriva mer om denna engelska histora-om-olika-boende-bok. Nu skickar jag in uppgiften och hoppas på det bästa.  
(Jag hoppas att min lärare aldrig läser detta inlägg för jag har inte läst klart boken ens.) Dags att börja med nästa istället.

Studiebesök

Studiebesöket idag blev väldigt roligt och intressant. Först besökte jag Svenssons i Lammhult och såg en massa fina möbler jag bara ville köpa och ta med hem. Till min framtida herrgård. Fick lite historia om några möbler och mycket information och tips angående Svenssons möbler.  
(Charles Eames "Lounge chair" år 1965)
 
Sedan besökte jag Norrgaveln i Lammhult. Möbelfirman, även som Svenssons, grundades i Lammhult och har sina produktioner och lager nere i Lammhult. Norrgaveln kör även på det humanska och miljövänliga sättet i sina produktioner och arbetssätt. Föreläsaren sa att man skulle kunna ta vissa av deras stolar och tippa ner de i sjön utan att de skulle påverka miljön negativt på något sätt. Träet och ytbehandlingarna är bara naturliga ämnen.
 
(Översta bilden: Yngve Ekströms "Lamino" i läder år 1956. Sven Engströms och Gunnar Myrstrands "Bågen" år 1950-tal)
 
Jag tycker att det är alltid kul att titta på fina möbler i alla fall. Jag blir så inspirerad och vill genast köpa nya möbler och möblera om i hela hemmet. (Men jag får väl vänta tills jag bor i en stor villa och har plats för alla möbler och inredning som jag vill ha. Plus har jävligt mycket pengar.)

Jag tänder ett ljus

Jag var på kyrkogården i lördags och tände några ljus. Jag skänkte några tankar och delade lite värme till min farfar och alla andra som är i himlen.
De har det bra där uppe i himlen. De slipper den här tragiska kalla världen.
Jag tänder ett ljus för dig.

Denna lilla söndag

Denna lilla söndag bestod till största del av en tågresa ner till Alvesta. Jag pluggade på tåget också. Inget roligt alls.
Nu är jag i Alvesta. Tågresan gick bra. Jag är nyduschad. Seg. Blev lite smått less på allting just nu. Men det går nog över imorgon i alla fall. Då ska jag på studiebesök på Svenssons i Lammhult, i Lammhult alltså. Och sedan till Norrgaveln också. Det blir nog roligt.
Bjuder på en bild från gårdagen istället.

Kanske inte som Halloween borde vara

Jag blev inte bjuden på någon Halloweenfest denna helg, så jag gjorde mitt eget party. Jag klädde ut mig och öppnade sedan en flaska vin som jag gottade mig med.
Ja, det var min lördag det. Hur var din?

Alla Helgonas dag

Det är lördag idag men det känns som att det redan är söndag. Jag sitter och dricker kaffe samtidigt som jag läser några sidor ur engelskaboken. Det är tråkigt men något jag måste göra.
Senare idag ska jag åka till Nacka Forum och kolla på deras nya inredningsbutik "Spisa". De öppnade i veckan. Den är jättefin. Det var där jag (Nalle såklart!) köpte min nya lila kaffebryggare. Nu ska vi titta på en brödrost och vattenkokare i samma serie. Det måste ju självklart passa ihop med den övriga lila inredningen. (Åh så fint!)
 
 
Ikväll ska jag och Nalle gå till gravarna. Tända lite ljus. Skänka några tankar. Dela lite värme.

Ett annorlunda fredagsmys

Kvällens fredagsmys blev hemmagjorda raggmunkar med morot i, stekt bacon och sylt på sidan om. Blandades med goa drinkar och en cider. Mums.
Det tog bara 1 ½ timme att göra maten och ca 15 minuter att äta den. Alltid lika uppskattat.
Annars ikväll så fungerar varken tv:n eller internetet. Nalle somnade nyss på soffan och jag sitter och försöker plugga istället. Men jag vill hellre se en film nu. Eller gärna en dålig serie. Ja, vad som helst förutom att plugga.

Typiskt mig

Är man inte skicklig om man bränner sig på varm mat, direkt uttagen från ugnen? Och får en blåsa och bränt finger. Det är väl jätteduktigt av mig?
 
Alltså det var ingen varm form eller ugnen själv som brände mig, utan bara varm mat. Jag borde fan skriva in mig i Guinness rekordbok på att vara skicklig.  Ja... ja... Det var min dag det.

Pluggeliplugg

Då är det dags att fortsätta att plugga då. Jag har inte äns kommit halvvägs i boken som ska vara klar på måndag förmiddag. Så.....

Kvällspromenad

Jag varvar mitt pluggande med en kvällspromenad med min sjuka Nalle. Jag pallar inte att läsa längre. Fattar ju inte allt på engelska. Känns som en ganska meningslös bok. Har inte äns kommit halvvägs och skiten ska vara utläst och skriven om innan måndag. Suck.
 
Det är bara att fortsätta att läsa då..

RSS 2.0