Idioter och tåg

Nu sitter jag på tåget på väg hem till min sjukling, som är typ sängliggandes idag.  
Jag sitter och pluggar och försöker läsa en bok på engelsk. Men jag är väldigt ofokuserad. Just nu är det en idiot på tåget som vägrar betala, slog till en personal och slängdes ut och bråttades ner på marken. Tågpersonalen har ringt polisen och just nu sitter vi alla och väntar på att polisen ska föra bort idioten. Lite dramatik skadar ju inte. Men så himla roligt är det inte att sitta och vänta på tomtar som inte kan sköta sin grej. Jaja....
 
Tre timmar kvar på resan. Det här ska nog bli kul.
 

Tåget hem går ikväll

Ikväll ska jag ta tåget hem till Stockholm, hem till min sjuka Nalle. Han har vart ledig från jobbet för att han är så sjuk. Så jag vet egentligen inte riktigt om jag vill åka hem och bli smittad... Men tåget går klockan 18 och då ska jag vara där. Ska ju plugga på tåget. Har skitmycket att göra.
 
Jag ska börja läsa en bok (på engelska!) på 250 sidor som ska vara utläst och skriven om till på måndag. Jättekul.... Dumma skitbok. Tidigare idag har jag även skrivit lite om nyrenässansen (stilhistoria) och skrivit en veckorapport om praktiken som sker nästa år.

Börjar känna mig stressad

Tidigare idag pratade vi mycket om stil- och designhistoria. Fick en hemuppgift, ska läsa ut en engelsk bok samt en gruppuppgift som ska vara klart denna vecka. Börjar känna mig stressad nu.

Typiskt med tåg

Skönt att tåget bara var 55 minuter försent idag. Och det var inte alls kallt ute... När man hade vart i skolan på övertid och bara ville hem.

Vitrinskåp till Ettan

Här är mitt nya skåp jag köpte till mitt kök i Ettan, i Alvesta. Nalle köpte tillhörande vitrindörrar till mig. Allt från det allra första IKEA-varuhuset som nu håller på att flyttas 1 km bort.
Jag köpte det för två veckor sedan för ca. 300kr och dörrarna för 150kr/st. Billigt värre.
Här på fotorna står skåpet på mitt nya köksbord också. Men jag ska flytta på skåpet till ett annat bänkskåp i köket. Så jag får mer plats vid matbordet. Men visst blev det bra?
 

Alla väggar är målade nu

Här är förra veckans ommålning. Jag målade om de sista väggarna i köket och bakom den här äckliga radiatorn i onsdags. Så nu har jag målat klart alla väggar i Ettan och det som återstår är några dörrkarmar, men det tänker jag vänta med.
Visst blev det en stor skillnad? Väggen är liksom vit nu istället för äckligt brun-grå-dammig och skitig.

Tråkigt med historia

Så här fort har jag nog alldrig läst ut en bok. 2 veckor på ca. 200 sidor samt fört tillhörande anteckningar, på en kursbok jag inte tyckte var intressant. Historia om design.
 
Jag tycker inte om historia. Oavsett ämne.  
Så fan vad duktig jag är. Det trodde jag aldrig om mig själv. Nu slipper jag den boken och kan övergå till den skitsvåra engelska boken om inredning istället. För den lär det ta hela livet att förstå.

Mot tåget

Tåget går om en halvtimme så jag ska börja dra mig mot stationen nu. Vi höres.

Söndag, söndag, söndag

Dagen då allt roligt tar slut och övergår i rutiner och måsten.
 
Jag har packat i ordning alla grejer inför tågresan idag . Tog en dusch också så jag är ren och fräsch till att sitta ensam på tåget i 4 timmar. Hann med en fika med hallonpaj också.
 
Jag blev lurad av tiden också. Trodde att jag hade bråttom och stressade hela morgonen när Nalle plötsligt säger att vi skulle ställa tillbaka klockan idag och har "vunnit" en timme. Bra, pjuh, då kan jag slutat att stressa då.

Lördagsmys!

Jag tänkte inte säga så mycket mer än att jag har lördagsmys med min underbara pojkvän just nu. Skål!

Hunnit med mycket idag

Det blev en ganska bra dag idag ändå. Fast jag sov bort halva dagen.
Men jag har hunnit med en hel del nyttiga saker ändå. Som till exempel att ta en långpromenad på 1½ timme med Nalle i höstsolen, handla mat och annat skoj, samt tvättat två maskiner, vikt tvätt, packat inför morgondagens resa och nu lagar jag och Nalle mat tillsammans.  Plus tar oss ett välförtjänt glas vin. Hej lördagsmys.

Huvudvärk..

Det är faktiskt inte roligt att gå och lägga sig med huvudvärk och sedan vakna upp med samma huvudvärk morgonen efter. Jag har ju redan tagit två alvedoner till frukost, så nu är det dags att huvudvärken försvinner.

En bra resa

Gårdagen spenderades i bilen. På väg hem till Stockholm!
 
När Nalle hälsade på mig i Småland förra veckan lämnade han bilen kvar, så att jag skulle köra hem den. Så det gjorde jag igår. Första gången jag körde helt själv, hela vägen.
5 timmar tog det men jag trodet att det skulle ta 6 timmar faktiskt. Men allt gick jättebra.  
Solen sken halva resan. Helt plötsligt kom det hagel, när solen sken. Slutade efter några minuter. Sedan kom snöblandat regn i några minuter. Sedan uppehåll och sol. Efter en timme låg det helt plötsligt snö på marken och där åker jag på motorvägen med sommardäck.  
Men resan gick otroligt bra. Så nu är jag hemma och idag ska jag tillbringa dagen i soffan framför tv:n. Skönt att vara hemma.

Fan vad bra

Yes, Yes! Fy fan vad bra.
 
Jag fick VG på tentan i marknadsföring! (Som jag skrev för två veckor sedan.) Oskulden är tagen.
Min första tenta är skriven och slutbetyget blev VG. Jag är supernöjd. Kan inte bli bättre.
Så här glad är jag nu! Lagom stolt och nöjd.

NCS Colour Academy

Nalle tog tåget hem till Stockholm i söndags och jag har haft fullt upp med skolan den här veckan. Eller egentligen inte. Men några småuppgifter har jag haft i alla fall. Inlämningsuppgift och läsning i några böcker mest.
Idag hade vi färgskola, som det hette för länge sedan. Nu för tiden kanske man säger NCS Colour Academy, eller typ färglära. Hur som helst var den en lång och rolig dag med mycket färgövningar och klistring.

IKEA

Idag när Nalle var här åkte vi till Älmhult och kollade läget. Kikade på min skola som jag går i. Åkte sedan till det allra första Ikea-varuhuset, här i Sverige. I Älmhult alltså. Jag shoppade loss och köpte ett köksskåp, två handdukar, två badrumsmattor, garderobsförvarings lådor m.m.  
Nu håller de på att flytta Ikea-varuhuset 500 meter bort. Och det gamla, första, varuhuset ska bli ett museum. Vet inte om det känns så bra faktiskt. Att flytta på det allra första varuhuset, till ett nytt modert varuhus med rulltrappor, större lager och säkert mer kassor än åtta stycken. (I Ikea:t i Älmhult finns det två små lager, inga rulltrappor, åtta kassor och knappt några köer.)
 
Jag tycker att Ikea ska vara kvar där det är i Älmhult. Litet, gammal och annorlunda. Som ett minne av det första Ikea-varuhuset. Inte någon modern byggnad som ser ut som alla andra Ikea-varuhus som byggs upp av alla andra Ikea-varuhus-anställda. Eller som något museum. Vad är det för en dum idé?

Nu är jag civiliserad i Alvesta också

Sedan Nalle kom och hälsade på mig i torsdags har jag fått hit ett matbord, två stolar, ett köksskåp, en liten ugn, kläder, filmer, internet, två mattor, en fungerande tv och en massa saker till köket.
 
Fortsätt kom och hälsa på mig, Nalle!
 
Nu känns det faktiskt ganska bra att bo i Ettan i Alvesta och inte bara som en renoveringsobjekt med målning, städ och fix hela tiden. Det största jag saknar nu är en brödrost. Och det är egentligen bara en onödig lyx....
Som jag bara måste ha!
 

Ooops!

Hoppsan. Ibland blir det inte som man tänkt sig.

Pluggar 50-tal

Hej allehopa.
Jag sitter och pluggar på biblioteket. Försöker få fram information om
50-talet. Går väl sådär med just den biten. Men intressant är det.
När jag kommer hem till Ettan igen ska jag städa och fixa lite, för imorgon kommer Nalle ner hit och hälsar på. Så då måste det se fint ut i alla fall.
Det ska bli skoj att han kommer och hälsar på. Jag längtar så.
 
Han stannar till på söndag. Men jag vet inte vad vi ska hitta på här då. Det finns ju inget skoj här i Alvesta direkt. Kanske blir en sväng till Ikea i Älmhult, eller shopping i Växjö, eller kanske bara ett restaurangbesök här i Alvesta. Jag vet inte. Spelar egentligen ingen roll. Bara att han kommer.
 
Det skulle ju vara bra, i försig, om han kunde hjälpa mig att installera tv:n också. Men vi får väl se vad vi hittar på.

Hösten är tydligen här nu

I måndags åkte vantarna på och i tisdags åkte halsduken på. Det märks att det är höst nu för det är fasiken kallt ute. Men det är svårt att släppa sommaren (som inte ens har börjat) och välkomna kylan och snön.
 
Såg en bild på facebook att det redan har kommit snö i norrland. Känns ju.... jättekul.... eller inte.
 
Den nya inredningskursen som började i veckan verkar vara jättebra. Vi började med designhistoria. Inte min starka sida med historia kanske, men det är bra att känna till dagens historia och hur allt blev till från början. 
Min lärare är en stor känd inredningsarkitekt. Han är jätteduktig och har en sådan stor kunskap inom inredning att ibland hänger jag inte med vad han säger äns. Fast det är basic och sådant jag borde fatta.
 
Men kursen verkar bra i alla fall. Äntligen blir det roliga lektioner. Ska bara hinna med att göra alla uppgifter. Läsa typ 3 böcker och sedan en massa hemuppgifter på det. Visst är det roligt men vet inte hur jag ska hinna med eller orka med att göra alla uppgifter. Men det blir nog bra.
Jag är bara lite skeptiskt till allt.

Ny kurs!

Idag ska jag börja på en ny kurs, grundläggande inredningskunskap heter den. Ska bli jättekul. Och intressant.
Få se om den lär mig något eller om jag nu behöver en mer djupgående information om inredning. Jag har ju redan läst typ 3-4 st inredningskurser sedan tidigare.
Men det är ju roligt och alltid kan man lära sig något nytt. Så den kursen ser jag fram emot.

Ännu en tågresa

Sådär ja. Då sitter jag på tåget på väg mot Alvesta. Alltid lika roligt att sitta här ensam och kall med huvudvärk och illa mående.
Men det är smällar man får ta när man går i skola på annan ort.
Men när Nalle kommer ner sedan, på torsdag närmare bestämt, tar han bilen ner och tåget upp. Vilket resulterar i att jag får köra bilen hem till Stockholm sedan, om ca två veckor.
 
Det ska bli intressant. Jag har aldrig kört så långt själv någon gång förut. Fem-sex timmar lär det ta. Säkert sju timmar om jag ska stanna och pausa var 80:e minut. Men det kommer gå bra. Så jobbigt kan det väl inte vara? Jag menar, bil kan jag ju köra.

Packar i ordning för tåget

Fikan var jättegod och Nalles släkt var trevlig att umgås med. Som alltid.
 
Nu är jag hemma och ska packa klart det sista innan jag beger mig mot tåget till Alvesta.  
Nalle ska komma och hälsa på mig där nere nästa helg. Det ska bli jättekul. Då ska han få se allt jag har målat om och fixat med där inne. (Kanske inga stora grejer men det är många små detaljer som jag har ändrat på i alla fall).
 
Jahapp, packa var det..... Och sen tåget..

Fika med släkten

Imorgon ska jag fika med Nalles släkt. Vi åker dit, träffar släkten, dricker kaffe och har det trevligt.
 
Sedan ska jag sätta mig på tåget på väg mot Alvesta igen. Inte lika trevligt. Men på måndag börjar jag en inredningskurs. Woho. skoj skoj.
 
Vi hörs förmodligen imorgon. Ha en fin kväll. Nu blir det filmkväll med Nalle här hemma i Stockholm.

Ibland förtjänar jag något sött

Ibland förtjänar man en god fika. Speciellt efter lite skolmaterialshopping inne i stan. Och att jag förmodligen klarade av min första tenta jag hade i onsdags
 
Blev även lite annat smått och gott som till exempel ett kaffemått till min nya kaffebryggare jag fick av Nalle för två veckor sedan, en Simpsonsbox och lite smink.
 
Redo för nästa vecka i Småland med en ny kurs som börjar - inredning (!).

Konsten att bjuda in sig själv på fika - var rak på sak

När Nalle kom hem idag efter jobbet började han snacka om fika och att hans mamma precis hade bakat. Bra, sa jag. Då sticker vi dit. Och där har vi tillbringat resten av kvällen, fram tills nyss.
 
Vi (jag) bjöd in oss på eftermiddagsfika och sedan blev vi bjudna på middag också. Och det tackar jag ju inte nej till, när svärföräldrarna vill bjuda oss på middag.
 
Sedan blev det kaffe (igen!) efter maten och sedan fastnade vi framför en film. Men trevligt är det som alltid och maten var god. (Plus så kände jag att jag behövde lite socialitet).

Lös problemet

Har man ingen locktång för man lösa (det ytliga i-lands-) problemet på något annat sätt. Twistar och klämmor i mitt fall. Otroligt vackert....
men det funkade faktiskt.
Fick alldeles vågigt hår på tentafirandet i förrgår. DÅ var det jättefint.
Nu är det bara ruffs.

Snart är jag hemma

Snart är jag hemma i Stockholm igen. Sitter fortfarande kvar på tåget och har en timme kvar ungefär. Skönt.
Sitter och pysslar lite med datorn. Uppdaterar mig.  
Tentan igår då. Ja, jag tror att den gick bra. Kändes som ett godkänt i alla fall, men det säger jag inte för då blir det bara IG.
 
Efteråt blev det party i Växjö med middag och några cider. Med skolklassen. Det var roligt. Kul att få umgås utanför skolans väggar.
Men det blev inte så sent. Sista tåget skulle ha gått kl. 22.25. Men det kom aldrig och jag fick åka med ersättningsbuss istället. Mmmm, alltid lika kul med kommunaltrafiken.
 
Men snart är jag hemma i alla fall. Skönt. Ha en fin kväll. Så höres vi.

Tentafirande

Oavsett hur det gick på tentan idag ska vi alla i klassen ut och fira. Vi har gjort vår första tenta och ska ikväll åka in till Växjö för middag och några glas. Woho.
 
Ska bli skoj. Trevligt. Kul att göra något utanför klassrummet, om jag säger så.

Tentamen

Då är det dags för min första tenta. Min allra första tenta i hela mitt liv. Iiiiiih!
 
Jag är sjukt nervös. Hoppas att det går bra. Ni får gärna hålla tummarna för ett godkänt i alla fall.
 

It will rain

It will rain tomorrow 'cause I killed a spider today.
 
Jag varnade den först. Talade om vad jag hade för planer om den inte flyttade på sig. Inget hände. Jag gav den en andra chans (för det förtjänar alla) men inget hände. So I flushed it away in the toilet. Så nu kommer det att regna imorgon.
 
Ville bara förvarna alla om detta. Ha en bra dag.

Min nya fina älskling

Titta på min nya fina älskling. Jag fick den av Nalle förra helgen som en födelsedagspresent. Visst är den fin? Lila.
Jag har länge letat efter en "vanlig" kaffebryggare som är lila. Inga lysande displayer. Inga jobbiga knappar. Ingen design som man får ont i ögonen av att titta på. Men det finns typ inte. Inga snygga. Inga vanliga. Inga lila. Så hittade jag den här och föll pladask för den. Tack Nalle för den fina presenten.

Snart mot tåget

Det börjar bli dags att dra sig mot tåget till Alvesta. Jag har som vanligt inte större lust att sätta mig på tåget och åka iväg. Men jag har en tenta att genomföra på onsdag. Och en skoldag på måndag.
 
Jag ska sitta och plugga på tåget, som vanligt. Alltid lika kul... Nä men på tåget finns det inte så mycket att göra så jag kan lika gärna plugga, så kanske kanske jag får ett godkänt på provet.
 
Ha en trevlig söndagskväll och gör något roligt nu. Bye.

Är det redan höst?

Säg inte att det är dags att börja använda höstjackan nu? Redan? Säg inte att det är höst ute. Jag vill ju ha kvar sommaren. Värmen, solen och alla sommarkläder.
Men det känns som att det är dags för mössa och vantar redan nu. Snart kommer väl snön också?
 
I försig skiner solen idag. Men det är kallt ute ändå.

En solig dag

Jag har lagt pluggandet åt sidan för idag. Jag orkar inte läsa mer om marknadsföring. Det är inte roligt. Inte alls.  
Så istället ska jag dra med mig Nalle till Ikea för lite shopping. Jag ska se om de har ett bord där på Ikea i Kungens kurva som de inte har i Älmhult. Ett bord som ska sedan ner till Ettan i Alvesta. Och som vanligt brukar man alltid hitta andra saker att köpa också.

Hemma med plugg

Men det är skönt att vara hemma i Stockholm i alla fall.  
Har suttit 4-5 timmar idag och läst om marknadsföring. Sedan orkade jag inte mer. Men jag ska plugga mer imorgon. Tentan är ju nästa onsdag så....

En bulle

Jag vill också ha en bulle!

Äntligen på väg hem

 
Äntligen sitter jag på tåget hem till Stockholm. Det har vart en bra kort vecka här. Mycket grupparbete. Nu måste jag börja plugga på tenten jag har nästa vecka istället. Jag ska kunna 500 sidor utantill typ. Åh. Vette fan om jag klarar av det alltså. Ska läsa lite nu på tåget. Vi hörs när jag har kommit hem. Ciao.

Tentamen om en vecka

Shit alltså. Om en vecka ska jag skriva min allra första tenta. Vet inte hur det kommer att gå. Det är ett svårt ämne med många olika termer, ord och teorier. Det är marknadsföring jag snackar om.
 
Känner mig nervös. Hur sjutton skriver man en tenta? Är det som vanliga prov man hade i grundskolan eller? (Hoppas på det för annars är jag körd.)
 
Men jag ska försöka plugga så gott jag kan. Men jag fattar ju inte allt jag läser... Men det blir nog bra tillslut.

Sitter i skolan

Sitter i skolan och skriver ett grupparbete. Det ska vara klart imorgon för då ska vi ha redovisning inför hela klassen. Iiiiih. Ja lite nervös blir jag av redovisningar. Men det går nog bra. Wish me luck.

RSS 2.0