På tåget

 
Sitter på tåget till Alvesta nu. Har tråkigt.

Dags att åka till Alvesta

Då är det snart dags att ta tåget mot Alvesta igen. Ska sitta och ta det lugnt på tåget för på måndag och tisdag är det grupparbete och redovisning som gäller. Hard work, you know.
 
Ska packa i ordning det sista nu och sedan ska Nalle skjussa mig till T-centralen. Kommer sakna hemmet. Men ska måla, städa och fixa i Ettan i Alvesta. Det finns alltid grejer att göra där. Men om några veckor kanske det är klart där.

Kalas hos mamma

Igår var jag hemma hos mamma och firade hennes födelsedag. Vi åt middag och jag gav henne presenter. En tavla som jag målade klart igår. Kämpat länge med den tavlan.
 
Sedan på kvällen, typ vid tolv, drog jag ut på krogen och mötte upp Kicki, Thomas, Danne och Stefan med tjej. Tog några glas. Drog hem sedan runt fyra. Blev inte så länge i stan alltså.

Det är inte jätteroligt att handla presenter när man är en fattig student

Förutom att skriva några rader på grupparbetet har jag äver gjort klart en annan grej, som jag återkommer till imorgon. Men jag har även gått till Sickla och shoppat upp många pengar på mat, vin för utgång imorgon kväll, lite köksredskap samt en födelsedagspresent till en tjejkompis. Imorgon blir det kalas för min mamma och nästa helg är det kalas för Milla som fyller år. Sedan är det typ julafton...
 
Nämen det är full rulle här hela tiden. Dock så har jag tröttnat på skolan, men det kan jag väl inte säga när jag bara har gått 4 veckor. Men just den här kursen är inte min starka sida om jag säger så.
 
Nu tänkte jag äta middag. Jag har ingen ugn i Alvesta och jag har vart sugen på potatis i ugn i flera veckor nu. Så idag passar jag på att göra potatisgratäng i ugn. Plus lite klassisk korv med det. Slinker alltid ner.
 
Ska bara väcka min sovande prins som ska gå nattvakt ikväll, på båtklubben. Vi höres. Ha det gott.

Hemma i Stockholm nu

Det är så skönt att vakna upp hemma, hemma i Stockholm. Inga grannar som skriker och inga bilar som susar förbi utanför fönstret. Nalle var i försig inte där heller, han har åkt till jobbet. Men det är ändå en skön känsla att vakna upp hemma.
 
Jag tog tåget igår och sedan hämtade Nalle upp mig på centralen.
 
Idag ska jag fortsätta med mitt (nya) grupparbete. Vi ska tillsammans göra en marknadsplan. Går väl lite si sådär med den. Men det blir nog bra i slutaändan.
 
Sådär. Tänkte bara uppdatera er lite om mitt liv. Ha en bra dag.

Snart är Ettan klar

Idag var hyresvärden här på besök. Eller alltså jag hade ringt och bett honom komma och fixa lite grejer.
Avloppet läcker, gardinfästen som jag inte får bort, brandalarm som saknas och ett skåp som jag ville bli av med. Han var här i över två timmar och fixade med avloppen som läckte och lirkade med gardinfästerna i en halvtimme inklusivt. Brandalarmet kom på plats också.
Skönt. Så inatt kan jag sova tryggt.
Ser nästan mysigt ut va?
Nästa vecka ska han fixa mögeltvätt och färg till min toalett som möglar och sen ska jag även få en adapt till antennkabeln så det blir lite tv-tittning här. Så snart är Ettan klar. Snart kan jag börja trivas här på riktigt. (Ska bara städa klart hela köket också.)

Grupparbete på distans

Då har jag klarat av ännu en vecka med mycket skolarbete och 10 nya kapitel från boken. Igår började vi även med ett grupparbete, som ska vara klart nästa tisdag. Alltså vi har två skoldagar tillsammans och resten av tiden ska vi jobba hemifrån. Bra grupparbete va.....?
 
Två veckor kvar av kursen, sedan börjar nästa. Då blir det inredning! Woho.

Sitter på tåget till Alvesta nu

Jag sitter på tåget nu. Det börjar skymma. Jag är trött. Försöker plugga men är får okoncentrerad och tänker på annat. 3 timmar kvar, sedan är jag framme i Alvesta. Om inte tåget blir försenat det vill säga. Aja, jag ska fortsätta plugga nu. Ha det så bra och hör av dig om det är något. Ciao.

Är hos mamma och träffar släkt

Det blev sent igår. Det blev det. Men roligt hade vi, jag, Kicki, Danne, Thomas och Linkan. Vi spelade lite spel, drack några glas och snackade skit till klockan blev 5 på morgonen.
 
Så det var lite slitigt att stiga upp på morgonen för att gå till mamma, bror, mormor och morfar och fira födelsedagar och fika.
 
Men smörgåstårtan var god. Jättegod. Skulle kunna äta arton stycken smörgåstårtor på raden. Eller nä, det skulle jag nog inte orka. Men goda är de i alla fall.
 
Sitter nu hos mamma i Tyresö. Mormor och morfar har åkt hem. Mitt tåg till Alvesta går klockan 18 och innan dess ska jag få mat hära, jag ska åka hem till Nacka, hämta grejer och sedan åka till tåget. Vill inte åka tåg. Det är roligare att vara här i Stockholm. Men det är skola imorgon. Så jag måste.
 
Jaja. Ha det så bra nu. Jag kommer tillbaka på torsdag igen. Då blir det utekväll, mer kalas och säkert lite shopping på det. Men nu ska jag inte uppehålla dig längre. Ciao.

Träffa Kicki ikväll

Ikväll ska jag leka med Kicki. Jag ska åka hem till henne och ta mig ett glas. Tänkte slagga över där också. Nalle har ändå lämnat mig för en kryssning den här helgen.
 
Imorgon ska jag hem till mamma och även träffa bror, mormor, morfar och deras hund. Det ska bli trevligt. Det var flera månader sedan jag träffade mormor och morfar. Sedan imorgon kväll ska jag ta tåget till Alvesta igen.
 
Men nu ska jag slänga i mig något att äta och sen dra till Kicki. Ha en trevlig kväll mina vänner.

Svar på frågestund

Postat av Sofie:
Varför gjorde du lumpen? Vad var det som fick dig att göra lumpen?
Jag gjorde lumpen av olika skäl. Dels var jag arbetslös just då och hade inget att göra. Dels hade jag många vänner som precis hade börjat med lumpen. Dels har jag alltid var en friluftsmänniska och varit intresserad av att göra lumpen. Så det ena ledde till det andra.
 
Postat av Jenny:
Jobbar du fortfarande på förskolan? Fin blogg föresten.
Tack så mycket. Nej, jag tror att jag är uppsagd. Men nu har jag inte tid att jobba längre. Kanske något sommarjobb nästa sommar men inte på veckodagarna då jag har plugg att sköta.
 
Postat av Cicci:
Har du ditt drömyrke nu eller vad vill du jobba med i framtiden? (Förutom som bloggerska då).
Just nu har jag inget jobb, eftersom jag går i skola. Men i framtiden vill jag bli inredare. Den bästa av de alla.
 
Postat av Emelie:
Vad är det för utbildning du går?
Säljare med inredningskompetens heter den. Det är en YH-utbildning på två år i Älmhult.
 
Postat av Anonym:
Vad är det för kurs du går?
Distanskursen jag läser heter Certifierad Inredare. Det är en inredningskurs på distans där jag blir en certifierad inredare efter godkänd kurs. Väldigt bra. Allt är på distans.
Skolans utbildning heter Säljare med inredningskompetens.
Postat av Johanna:
Hur får du relationen med en pojkvän att fungera när du även har skola och jobb på annan ort? Har ni ett distansförhållande nu eller?
Jag och min kille har ett ganska stabilt förhållande där vi (jag) litar på varandra och kan vara ifrån varandra i veckor, om det så skulle behövas. Jag tror att jag vet vart jag har honom och jag tror att han vet vart han har mig. Det är klart att det är jobbigt att vara ifrån varandra, men vi träffas några dagar varje vecka i alla fall. Inte direkt något distansförhållande.
 
Postat av Nalle:
Varför valde du mig?
Jaá du... Svår fråga. För att du är bäst såklart. Du är snäll, go och glad. Du tycker om mig, fast jag är helt sjuk i huvudet. Du står vid min sida, i vått och tort. Du stöttar och hjälper mig när jag behöver det. Du är omtänksam, spontan och rolig. Du är lika sjuk i huvudet som jag, fast tvärt om. OCH för att jag älskar dig.
 
Postat av Sara:
Vilken är din konstigaste dröm? Vilken är din värsta mardröm?
Den konstigaste drömmen jag har drömt måste nog ha vart när jag drömde att jag var en kalv, en tjurkalv. Jag blev jagad (av något okänt) och sprang runt bland staket, hagar och ladugårdar. Efter en stund såg jag min mamma, som en människa. Hon började springa med mig. Vet inte om hon jagade mig också, eller om hon försökte hjälpa mig, men hon sprang efter mig i alla fall. Sedan vaknade jag.
Den värsta mardrömen jag har nu, i mitt "vuxna" liv, som återuppkommer på olika sätt, är att min tandställningstråd ska gå sönder och jag tappar tänder och det sprutar blod. Ganska brutalt. Att mina riktiga tänder försvinner och jag får gluggar eller inga tänder alls i munnen. Det är jobbiga mardrömmar. Vaknar upp och är alldeles förtvivlad. De växer ju inte ut igen.
 
Postat av Trogen bloggföljare:
Vad föredrar du helst:
Fotboll eller handboll?
Handboll har jag spelat i drygt 10 år, men det är avancerat. Fotboll är mer en sport alla kan spela när som helst. Så det blir nog fotboll i dagens läge.
 
Äpple eller päron? Päron
 
Turqoise eller lila? Oj den är svår. Den kan jag nog inte svara på. De ligger på samma plats.
Bloggen eller facebook? Jag älskar att blogga men på facebook kan jag komunicera med mina vänner bättre. Så jag föredrar facebook, men borde kanske svara bloggen.
 
Kramar eller pussar? Kramar
 
Sommaren eller vintern? Helt klart sommaren
 
Guld eller silver? I typ 20 år har jag alltid gillat silver, framför guld, men på de senaste året har jag börjar föredra guld. Vet inte om det är någon åldersnoja. Men guld är fint.
 
Tack allehopa för era frågor. Min lördag är räddad.

Sammanställer lite frågor

Jag håller på att sammanställa frågorna till frågestunden. Några har även skickat frågor på mailen, det gr också bra. Men jag återkommer senare idag angående alla svar. Måste försöka att plugga marknadsförring också. Och boka tågresor med mera. Men jag återkommer. Fortsätt fråga.

Borta bra men hemma bäst

Nu är jag hemma igen, hemma i sköna Stockholm. Jag satt och pluggade marknadsföring på tåget och ska fortsätta att plugga imorgon. Och på lördag. Och på söndag. Det är alldeles för många hemmauppgifter som ska göras varje vecka. 10 kapitel och ungefär 5 frågor på varje kapitel. Per vecka. Men annars så....
 
Skönt att vara hemma som sagt.

Dags för frågestund

Jag tänkte att det är dags för en frågestund. Ni kan ställa frågor om allt mellan himmel och jord till mig, så ska jag försöka svara på de, till helgen. Då redovisar jag alla frågor och svar.
 Låter det bra? Bra, fråga på.

Vecka två i skolan

Nu är veckans två skoldagar avslutade och jag har en hel drös med hemuppgifter att göra. Allt som har med marknadsföring att göra. Not my cup of thee. Men jag försöker hålla ut. Det är ju skitsvårt.
 
I måndags och idag har vi gått igenom tio nya kapitel i boken. Om marknadsprognoser, marknadsanalyser, strategier, segmentering och positionering med mera.
 
När jag kommer hem från skolan brukar jag hålla på att fixa i ettan. Målar fortfarande om på vissa ställen. Tar ner gamla gardiner och sätter upp nya. Städar hela lägenheten, hylla för hylla, vrå för vrå.
 
Fast igår satt jag med marknadsföringsboken och skrev två A4 papper med frågor och svar. Är fortfarande inte klar och idag fick vi nya uppgifter. Men men.

Annars är allt bra. Mycket att göra hela tiden. Men jag mår bra.

Jesus Christ Superstar

Teatern var bra. Eller det var ju egentligen en musikal. Men den var helt okej. Sångaren i "The Ark", Ola Salo spelade huvudrollen, Jesus Christ. Det är han som har tolkat och översatt hela musikalen, från Jesus liv.
 
Men gillar man musikaler så var den här helt okej.
 
Efter showen satte jag mig direkt på tåget och åkte ner till Alvesta. Inte lika roligt. Men jag satt och pluggade hela resan så det gick jättefort att åka ner.

Teater

Idag ska jag på teater med Nalles familj. Det är en present från Nalle sedan en lång tid tillbaka. Vi ska se på "Jesus Christ Superstar". Hoppas den är bra.
 
Efter teatern ska jag sätta mig på tåget ner till Alvetsa. Skola imorgon. Ha det bra så hörs vi en annan gång.

Middag med mor & bror

Ikväll har jag haft mamma och bror över på middag. Det var en lite födelsedagsmiddag för mig (som fyllde år förra veckan) och vi käkade tårta efter maten och jag fick presenter och vi hade det jättretrevligt, eller jag hade det jättetrevligt i alla fall.
 
Innan under dagen körde jag bil till Stinsen i Häggvik. Jag och Nalle skulle titta på en kaffebryggare som jag hade hittat på nätet. De hade tydligen ingen kaffebryggare som jag ville ha där, så vi köpte en golvvmopp, digitalklocka, batterier och mat istället.
 
Men ikväll var det trevligt när familjen var här. Tack tack.

Vilken skillnad

Vilken skillnad det är på Stockholm och Småland. Trafiken är annorlundare, människorna, uttrycken, miljön, mitt internet, sortimentet på Ica, ja det är mycket som är annorlundare.
 
På tåget hem, sista timmen ungefär var det 5-6 personen som hade blivit av med sina väskor till exempel. Det gick tydligen omkring någon väsktjuv.
Men min slitna ryggsäck ville hen tydligen inte ha.
 
På tunnelbanan på min fortsatta resa hemmåt, mitt i rusningstrafiken, började två helt okända människor (antagligen icke Stockholmare) prata med mig. De frågade mig saker och tyckte att det var mycket folk ute.
Undrar om jag såg konstig ut? Eller såg jag småländsk ut? Stockholmare är ju annars kända för att vara blyga, tysta och osociala till okända personer.
 
Annars så är jag hemma nu. Trött och sliten med träningsvärk efter listspikning, ommålning, plugg och städning. Men om några dagar-veckor är nog allt klart och återställt.

Sitter snart på tåget hem

Nu håller jag på att packa iordning lite saker som jag ska ha med mig hem till Stockholm. Snart går tåget.
            
Det ska bli skönt att komma hem. Men jobbigt att åka tåg i 4 timmar. Det är ganska ensamt här borta. Ingen att prata med. Men en jäkla mycket saker att göra hela tiden.
 
Det var inte så städat när jag flyttade in. Inget alls faktiskt. Så jag måste städa om hela (lilla) lägenheten. Jag fick måla om också. Vilket var väldigt bra eftersom då fick jag chansen att träna på att måla om ett rum för första gången. Jag som ska bli inredare måste ju kunna måla om rum innan jag ger mig ut i stora vida världen liksom.
 
Nu börjar det se lite mer hemmastadd (?) ut. Mer hemmatrevligt. Synd att jag glömde kameran hemma i Stockholm för annars kunde ni få se lite bilder. Men får ta det nästa vecka.

Just ja, tåget var det. Måste skynda mig. Men vi hörs senare. Ha en bra dag.

Vad ska jag göra ikväll då?

Vad sjutton ska man göra om kvällarna när man varken har tv eller internet som fungerar? Jag kan varken chilla framför en bra serie eller plugga och söka information på nätet. Vad ska jag göra då istället? (Detta internet varar inte för alltid). Jag orkar inte städa för tillfället. Inte diska, spika lister eller måla om mer för den delen heller (vilket jag har ägnat hela dagen åt idag). Och snart är det nog läggdags också. Men fram till dess?
 

Vilka idioter det finns alltså

Hur sjutton kan man sitta på tåget och måla naglarna? Hur tänkte man då? Nä, inte alls.
 
Alltså som en vuxen (gammal) dam, plus 45 år i alla fall. Vet man inte då att nagellack innehåller starka, farliga ämnen? Starka odörer som sprider sig i hela tågvagnen? Och ingen kan fly undan den starka lukten.
Det är fan idiotiskt att sitta och måla naglarna på ett offentligt ställe där andra personer kan vara allergiska eller känsliga för just sådana lukter och inte kan själva gå där ifrån.
 
Ni får tycka vad ni vill men.... eller nä, ni får inte tycka vad ni vill. Det ÄR IDIOTISKT och RESPEKTLÖST att måla naglarna på tåg, buss och flyg m.m. Så är det bara.

Första (riktiga) veckan i skolan

Hej alla där hemma. Jag har precis slutat min andra skoldag och kommit hem till ettan i Alvesta nu. Igår började jag med att läsa marknadsföring.
Vi har gått igenom 9 kapitel på två dagar. Alltså skitmycket information på kort tid. Nu har vi fått hemuppgifter och nästa vecka ska vi läsa 10 nya kapitel. Så det gäller att hänga med och göra det man ska.
 
Att anteckna jättefort samtidigt som jag ska lyssna på läraren är jag inte van med än. Inte heller de tidiga mornarna och tågresorna. Men allt faller nog på plats inom sin tid. Just nu är ju allt nytt.
 
Jag kom ju hit redan i söndags. Då städade jag ettan (mitt nya smeknamn på min lägenhet i Alvesta) och sopade golvet, tvättade diskbänken, diskade, gjorde rent toaletten och handfatet samt packade upp lite saker ur flyttkartongerna.
 
Köket är fortfarande kaos. Det tänkte jag rengöra i veckan. Alla väggar, skåp och golv. Jag ska även spika fast lister i sovrummet och måla om några golvsocklar. Någongång ska jag försöka koppla in tv:n också, men det får vänta ett tag.
 
Jag kommer hem på fredag kväll. Blir hemma i Stockholm en kort vistelse med ett gäng saker som ska göras innan söndag då jag åker ner till Alvesta igen. Måste hinna med skolarbete, googla tågresor, gå på teater och restaurand med Nalles familj samt tvätta, packa, köpa mat och mer datauppgifter.
 
Oj vad mycket jag skriver. Jag har så mycket att säga, men har oftast inget internet att använda. Men snart kommer jag hem, om några dagar.
 
(PS. Nalle jag älskar dig. Jag kommer hem snart. Då ses vi. Puss puss.)

Ska ta tåget snart

Idag har det inte blivit mycket gjort. Sitter mest och har det skönt på soffan. Men har packat lite, vikt tvätt och druckigt två koppar kaffe ändå. Om drygt en timme ska jag bege mig till Stockholms central och ta tåget till Alvesta.
 
Det är skola imorgon och jag måste till ettan (mitt nya smeknamn på min nya lägenhet i Småland) för att pcka i ordning skolväskan, duscha, handla mat och äta mat.
 
Jag har ingen lust att sätta mig på tåget och åka tåg i 4 timmar. Men jag måste. Kommer till Stockholm på fredag igen. Då blir det full rulle igen med att hinna träffa familj och vänner samt gå på teater och restaurang med Nalles familj. Sen är det skola igen... Ha det gott.
 
 

En befriande känsla

Jag har kommit hem från Hälsingland nu ikväll. Håller på att boka tågbiljetter till skolan inför nästa vecka.
 
Det var sista gången jag och min kille åkte upp till Hälsingland i år. Nu när jag har tagit körkortet och storhandlat saker till lägenheten behöver vi inte åka upp dit längre. Det får bli nästa sommar istället.
 
Annars idag har jag shoppat igen. Blev en massa bra-att-ha-saker till min nya lägenhet. Fryspåsar, diskborste, diskmedel, tändare, pärmar och en massa annat. Jag vet att jag sa förut att jag då inte skulle handla något mer, på det här året, men den här gången var den sista storhandlingen egentligen. Nu får jag vänta tills CSN pengarna kommer. Och det kan ju dröja länge.
 
Men det känns riktigt bra att ha tagit körkortet. Jag körde en bit hem idag och det gick ovanligt bra faktiskt. Jag höll en jämn hastighet hela tiden, vilket jag har haft svårt med förut. Men nu flöt allt bara på. Vilken befriande känsla. Underbart.

Still on my mind

Njuter fortfarande av att jag klarade uppkörningen. Snart har jag min kära plastkort i handen. Fan vad skönt.

Körkortet är avklarat!

Då var uppkörningen avklarad! Fy fan vad jag är bra.  
Jag sitter nu och firar med champange och körkortsbeviset framför mig. Innan blev det tårta och kaffe på ett café och shopping för hela (den återstående) slanten, inne i Bollnäs. Fick även blommor av min snälla Nalle.
 
Ikväll ska vi fira ännu mer. Då blir det middag på en restaurang här i Hälsingland. Woho. Fan vad bra.

Ett kallt Hälsingland

Nu har jag kommit upp till Hälsingland igen. Till en kall stuga i en ny-kalhuggen skog. Maten är snart serverad och den öppna spisen brinner för fullt. Snart kommer värmen.
 
Imorgon har jag förhoppningsvis min sista körlektion i Bollnäs. Sedan har jag uppkörningen. Ja, jag ska försöka att ta mitt körkort imorgon. Så håll tummarna för mig och be en bön att jag ska klara av det. Behöver ert stöd.

Till Hälsingland igen

Nu ska jag åka till Hälsingland igen. Har knappt vart hemma 24 timmar så ska jag åka iväg igen. Ska köra lite bil igen. Både det ena och det andra. Men vi hörs ikväll.

Grattis då

Ja, jag fyllde ju år i tisdags, för er som inte visste det. Eller bara glömde. Kan tänka mig att folk glömmer mycket här i livet.
Grattis till mig själv. Hipp hipp hurra!  
Hur som helst. Jag fyllde 24 år i tisdags. Gick upp klockan 7 på morgonen och åkte in till skolan i Älmhult. Satt på 4-5 föreläsningar, fikade lite grand, paddlade kanot efter skoltid i regnstänk, stark vind och molningt, fick mer fika och skolan bjöd sedan på middag och valfri dryck.  
Det kanske inte var världens bästa födelsedag att fira på okänd ort med 33 okända människor var av ingen visste att jag fyllde år, fast jag nämnde det några gånger. Men måste (vill) jag börja skola just den här veckan så är det bara att bita ihop och offra bort en av mina födelsedagar.  
Känns konstigt att vara 24 år nu i alla fall. Är ju så van att säga 23 år. Börjar bli gammal. Lederna börjar bli slitna, sämre syn och värre balanssinne....
Fast jag är inte äldst i klassen i alla fall. Många är runt 30 år och två stycken är 46 år. Sedan finns det några småtjejer på typ 19-20 år också. Så jag är i mitten någonstans. Lagom är alltid bäst va?

Nybliven student

Nu är jag alltså student. På heltid. Hel-hel-tid. Första veckan är avklarad i skolan. Vi är 32 stycken säljare med inredningsintresse.
 
Så från och med måndag har jag försökt att lära känna alla och framförallt försökt att lära mig namnet på alla 31 andra. Jag har haft några presentationer och lyssnat på föreläsningar. Jag har blivit fotad, kommit försent och offrat bort min födelsedag under skoltid med folk jag inte känner och inte visste att jag fyllde år.
 
På eftermiddagarna och kvällarna åkte vi alla till en camping och bodde i stugor. I måndags gick vi på tipspromenad och minglade med vin, i tisdags paddlade vi kanon i mulet- och regnstänksväder och idag fick vi åka hem efter klockan 12. Bara det att jag var tvungen att stanna kvar och vänta på mitt tåg i 5 timmar. Men middagarna blev vi bjudna på  och fick varsitt glas vin till det. Eller cider för min del.
 
Men nu så är jag äntligen hemma. Nyduschad, aptrött och uppstressad av allt som måste göras innan nästa gång jag åker ner igen.

Har flyttat till Småland nu

Här borta i Småland är det full rulle. Jag och Nalle och målat om, lagt golv och flyttat in alla saker i lägenheten. Det är en pytteliten etta på ca. 15 kvm. Innan såg rummet för taskigt ut, men nu har det fått ett helt nytt utseende, ett helt nytt lyft. Det kommer bli jättebra när det är klart.  
Efter 7 timmars bilfärd med släp skrev jag på lägenhetsavtalet och fick nyckel i handen. Mitt första riktiga stora köp/avtal. Känns jättebra.
Imorgon börjar skolan i Älmhult. Det känns pirrigt. Men det är skönt att ha ett ställe att bo på i Alvesta i alla fall. Typ 40 minuter till skolan bara.
 
Jag mår bra ifall någon undrar. Tänkte bara inflika med det.
 
Grattis Hugo! (I efterskott). Nu är vi lika gamla igen. Men på tisdag fyller jag år och då blir jag gammal igen.  
Nu måste jag fortsätta att packa upp och städa här. Tack så mycket för all hjälp, min älskade Nalle. Du är bäst. Och duktig.
Ha det gott.
 

Nu ska det bli verklighet

Shit. Nu flyttar jag. På riktigt. Helt ofattbart. Hur ska jag klara det här?
 
På morgonen runt klockan 7-8 åkte vi. Jag och Nalle med släpet fyllt med möbler och grejer. Jag kan inte fatta det. Tider har gått så fort. För ett halvår sedan fanns det här bara i drömmarna. Nu ska det bli verklighet.
 
Ett fattigt studentliv nere i Småland, i två år. TVÅ ÅR!
 
Det är några timmar kvar på vår resan. Sedan blir det målning, golvläggning och inflyttning av möbler. Åh, det ska bli så kul. Men så jobbigt.
 
Vi hörs när jag kommer hem på onsdag. Skolan börjar på måndag och då får jag ingen tid för bloggen. Sen har jag inte fixat med internet här nere än heller. Men jag kommer hem på onsdag igen. Då hörs vi. Ha det gott.  

Är redo för det nya livet

 Då var flyttsläpet lastat och klart. Även bilen är proppfull med grejer som ska med ner till Småland.
I morgonbitti åker vi. Då får jag tillträde till min nya lägenhet. Woho.
 
Det känns kul men samtidigt jobbigt också. Men det kommer att gå bra. Jag är inte orolig i alla fall. Allt löser sig med tiden och jag har tålamod, så det blir inga problem. 
 
Det har vart en lång dag idag. Jag har hunnit med mycket. Tränat, duschat, ätit, packat, städat, handlat gardiner och annat bra att ha till lägenheten, hämtat brev på posten, jag har vart hos mamma och lastat möbler i släpen, blivit bjuden på middag i samma veva samt fixat med en ny bank, Ica-kort och försäkringar. Så nu är jag redo för det nya livet i Småland. 
 
 

RSS 2.0