Det skulle inte sluta såhär

Väck mig när helvetet är över..

Små steg frammåt

Det känns bättre idag. Vi var på sjukhuset idag igen och han verkade må bättre. Absolut inte helt hundra, men han rörde sig mer idag än förut. Tidigare har han legat helt stilla tre dagar i rad med slangar och sladdar överallt. Idag rörde han sig, andades bättre och fick till och med en hostattack, mitt i allt, fast han var nersövd. Nu har han mindre dosering av läkemedel också.  
Jag förstår att ni inte fattar så mycket av det jag säger. Men jag vill inte säga så mycket här på bloggen, i cyberspace. Jag skriver mest för min egen del och behöver skriva av mig av några tankar i alla fall.

Är på sjukhuset

Anhörig ligger nersövd på sjukhus p.g.a. hjärtinfarkt. Jag och Nalle har vart på sjukhuset sedan ons, (han sedan i tisdags) till och från varje dag. Läget är inte stabilt heller, men verkar sakta positivt. Vi mår inte så bra och frånvaro är ett faktum. Återkommer.


Inventeringsdag

Jag började klockan 8 idag på praktiken. Började två timmar tidigare och fick sluta en timme tidigare. Men alla skulle inventera idag. Det höll vi alla på med i stort sett hela dagen.
 
Framåt eftermiddagen fick jag byta uppgift och montera upp lite mer utemöbler. Möbelmontering ska jag fortsätta med imorgon också. Jah..

Måndag vecka tre

Jag kommer skriva vad jag gör på min praktik här, varje dag, så det kanske inte är så roligt för er att läsa. Men det är till en skoluppgift där jag ska dokumentera vad jag gör på dagarna och sedan skicka in till skolan.
So here we go.
 
Idag på praktiken fortsatte jag att gå igenom hela sortimentet på övervåningen på prislappar och streckkoder. Jag höll ju på med det förra veckan och fortsatte nu, helt enkelt.
På eftermiddagen sen skrev vi ut alla lappar och jag placera ut de i butik. Vi hann inte klart så jag ska fortsätt imorgon. Då ska även alla andra kollegor börja tidigare (inklusiv jag själv) och inventera. Skoj skoj....  
Men annars går det väl bra på praktiken. Om några veckor ska jag få följa med en inredare på uppdrag!

Ägget

Idag har jag suttit i en fåtölj värd över hundra tusen. Japp, det är sant! Du kan få träffa mig så har du träffat en dyrbar kändis, mig alltså.
 
Här är den kända fåtöljen "Ägget", som jag har suttit i.
Jag ska inte tvätta mig på två.......... två................................................................ hela minuter. Usch. Tänk alla som har gnitit sin hud mot denna fåtölj. Alla som har tagit i den med skitiga händer.
 
Men jag har i alla fall känt på en fåtöj värd över hundra tusen. Det du!

Party all night long

Jag och tjejerna möttes upp vid SLussen så gick vi sedan till Patricks Bar för lite mat och vin. Och lite cider efter maten. Där satt vi i flera timmar och bara umgicks och snackade skit och drack vin. Sedan drog Milla hem och jag och Kicki drog vidare. Först en tur till Dovas vid Fridhemsplan för ett glas, fast vi egentligen skulle till Biljardpalatset och lira.
Efter drinken på Dovas drog vi oss tillbaka till Söder för att spendera timmar och pengar på kända Patricias nattklubb. Där mötte vi tre andra kompisar som vi klubbade med. Jag var självklart kvar där tills de stängde och vakterna slängde ut alla. Men skoj hade jag.
 
Jag kom hem runt sex på morgonen och mådde förvånansvärt bra. Somnade snabbt och vaknade två timmar senare, klarvaken och jättebakis. Kul...
 
Nu, några timmar senare, mår jag som jag förtjänar. Men värre har jag mått. 
 

Tjejkväll

Åh, vad jag är taggad inför ikväll. Jag ska träffa mina tjejer på stan och äta gott och sedan eventuellt dra vidare till någon rolig krog.  
Jag har väntat hela veckan på denna dag. De 4 nätter jag inte har kunnat somna har jag legat och tänkt på vad jag ska ha på mig.
Jag kom fram till vilka skor jag skulle ha. Jag kom fram till vilka byxor jag eventuellt skulle ha. Jag kom fram till vilken "färg" jag ville ha på mig (har ju bara lila, turqoisea eller blåa kläder...) Men fick inte ihop allt med överdel och toppar. Linne, t-shirt, tunika? Långärmat? Inget blev bra eller passade.
 
Men på fredag kväll/natt bestämde jag mig för vilka kläder jag ska ha på mig på tjejkvällen, så nu kan jag stilla min klädstress.
 
Tagga till nu. Det är lördag.

Friska vindar

Jag tog på löparskorna igår och sprang kvartersslingan (vägar runt om i kvarteret) i 42 minuter efter praktiken, istället för att blogga. Det var skönt och vindarna kändes friska. Våren är nog här nu.
 
Annars på praktiken kontrollerade jag sortimentet på övervåningen om produkterna hade prislapp och streckkod på. Nästa vecka ska vi börja med inventering nämligen.

Pimp your bed

Jag kommer skriva vad jag gör på min praktik här, varje dag, så det kanske inte är så roligt för er att läsa. Men det är till en skoluppgift där jag ska dokumentera vad jag gör på dagarna och sedan skicka in till skolan.
 
Hur som helst så har jag stylat två sovrumsmiljöer idag. Jag fick inte välja möbler eller påslakan, men annars hade jag fria händer.  
 Blev en klar förbättring. Inte sant? Här skulle jag matcha en sovrumsmiljö med en turqouise-teak sittgrupp.  
Även denna sovrumsmiljö blev mycket bättre. Möblerna är i massiv björk och kommer från StolAB. Väldigt fint när träet är sådär ljust. Skandinaviskt och friskt, på något sätt.

Gör om - gör rätt

Gör om, gör rätt. Gör illa dig imellanåt och gör om flera gånger om. Igen.
 
Idag har jag flyttat en massa möbler på praktiken. Packat upp utemöbler från lagret och lyft fram de i butiken. Fast idag fick jag lite hjälp av två andra arbetskollegor.  
Nu är jag trött på att montera upp möbler och göra illa mig hela tiden. Min rygg börjar säga ifrån också. Och mina fötter. Behöver få styla något snart. Deckorera, pimpa, inreda och piffa miljöer önskas.

Monteringsskador

Det var ingen avancerad montering idag på praktiken men jag lyckades slå mig gul och blå ändå. Mycket rivsår, knivsår, klämd tumme och brutna naglar. Men möblerna kom upp och jag ska fortsätta monteringen imorgon också.
 
Urkass grafik på dessa bilder men jag hoppas ni förstår min smärta ändå.
Blåslagen tumme. Gör ont som f*n.
Skruvmejsel rätt in i handen. Stjärnnyckel inkörd på knogen. Suck.

Monteringsjobb

Dagens praktik bestod av möbelmontering, hela dagen, helt själv. Stora, tunga, osmidiga utemöbler i metall skulle monteras upp och placeras ut i butik.

Trött tjej efter LIA

Andra veckan på praktiken har precis börjat och jag jobbar på flitigt som vanligt. Idag gick jag igenom hela sortimentet på undervåningen och kollade om de hade prislapp och streckkod. Sånt där roligt och givande...
 
Sista timmen fick jag montera upp de nya utemöblerna som hade kommit. Stora tunga lådor som skulle packas upp.
Jag hann inte så långt för det kronglade med skruvarna men några möbler hann jag få fram innan jag slutade.

Kämpar vidare

Nu blir det sängdags för imorgon kämpar jag vidare med LIA-praktiken. 9 veckor kvar innan sommarlov! Woop woop.

Helgen går för fort förbi

Jag har vart så trött den här helgen att jag inte har orkat att blogga något. Jag har knappt suttit still och vilat någonting. Helgen har även gått alldeles för fort också.
 
I lördags shoppade jag med Kicki i Skärholmen. Blev två par byxor och två tröjor som uppfriskande nytt till min garderob. Sedan gick vi ut och åt, jag, Kicki och Nalle.
 
Idag har jag och Nalle desperat bytt däck på bilen. Det är ju sista dagen imorgon för vinterdäck så vi passade på idag innan det är kört. Vi tvättade och städade bilen också. En gång om året kan man offra sig för sånt också.
 
Efteråt åkte vi på kalas till Nalles lillasyster som fyllde år. Fikade och åt god tårta.

Ljust är det här

Jag trodde aldrig att dagen skulle ta slut, men nu äntligen är första praktikveckan avklarad.
 
Idag på praktiken fick jag sätta upp lite lampor. Lamporna "Take" från Kartell skulle sprida ljus i denna tv-bänk. Jag stylade fritt och slutresultatet blev såhär.
Jag är varken elektriker eller belysningsproffs men jag gjorde det bästa av situationen, av de resurserna jag fick tag på och en från personalen berömde min insats och tyckte att det blev bra, likaså jag själv.
 
Nu tar jag helg.

Torsdagsträning

Jag och Nalle var ute och tränade tillsammans idag efter jobb och praktiken. Vi sprang runt sjön. Han springades för fort framför med omvägar hit och dit medan jag lunkade på i samma takt hela rundan. Trött som en gnu är jag nu.

Jag vill bli rik!

Nu!
 
Det finns jättemycket saker jag vill ha från Stalands. En massa coola designade möbler och prylar som kostar skjortan. Kan jag inte bara få några hundra tusen så kan jag köpa de fräckaste möblerna och inredningen som jag vill ha bara. Tack.  
Idag på praktiken fick jag mest prissätta och packa upp varor från lagret. Inte världens roligaste syssla kanske, men någon ska göra det också.
Fick styla lite på eftermiddagen med att hänga upp några klockor och tavlor på väggarna. Fick helt fria händer för det. Skoj skoj, så jag tänkte igenom uppgiften noga och utförde senare ett bra jobb.
På eftermiddagen senare fick jag möblera om bland mattorna och packetera upp ännu mer mattor.
 
Imorgon är det fredag och då kör vi hårt igen.
 

Från tråk till style

Mina fötter värker efter dagens praktik. Benen känns svullna och huvudet tungt. Jag är inte van att stå och springa runt 7 timmar om dagen. Brukar ju annars sitta still minst 7 timmar framför skolbänken.
 
Men idag fick jag ett lite stylingsuppdrag. Fick den här miljön, där soffa, bord och tavla skulle vara kvar och restan skulle vara vitt och tillhöra en matgrupp som stod brevid.
Jag hade alltså inte fria händer men stylade lite med en annan matta, nya lampor, sideboard och deckorationer till det här.
Blev lite bättre i alla fall.

Helt slut efter andra dagen

Jag undrar om alla i min klass hade alldeles för höga förhoppningar om praktiken. Även jag själv.
 
Jag läste på facebook att många av mina klasskompisar var väldigt nöjda och glada med gårdagens första praktikdag, men idag, andra dagen, var det flera som var lite missnöjda och hade haft det jobbigt. Även jag själv.
Började idag nästan känna mig tröttsam på jobbet, fast jag egentligen inte ens har börjat.
 
Men jag är bara trött och sliten och kan inte tänka klart. Det är jobbigt att jobba när man är bortskämd med 2-3 enklare skoldagar i veckan och sovmornar.

Första praktikdagen - Från idé till verklighet

Första praktikdagen är över och jag klarade det najsigt bra. Det blev mycket information och snack på förmiddagen men framåt efftermiddagen fick jag äntligen jobba lite. Fick ta fram en massa möbler från lagret och piffa till deras hall-avdelning.  
 
Sedan fick jag ett litet möbel-flytt-projekt där jag mätte och skissade upp tre olika förslag på hur två möblemang kunde stå på ett annat trångt ställe i lokalen. Chefen gillade (den bästa och även min favorit) idé superbra medan en annan medarbetare tyckte på slutet att det blev väldigt konstigt. Huhm!  
Men både jag och chefen blev nöjda och det var jättekul att få exprementera, flytta möbler och se sin idé bli till verklighet.
 
Trött som en gnu kommer jag snart decka på soffan framför tv:n. Imorgon tar vi nya tag.

Lunchar på första praktikdagen

Är på första praktikdagen nu. Nervöst men spännande. Verkar jättebra här på Stalands möbler. Vi har gått igenom regler, säkerhet och en hel del grundliggande sortiment. Nu gäller det bara att komma ihåg allt och lära mig ännu mer.  
Lunchade hemma idag så har tillgång till gott kaffe, radio, tv och dator. Jag tror att jag kommer överleva dessa lunchraster, trots ensamheten. Kommer överleva dessa 9 veckor också, för den delen.
 
Nämen nu ska jag tillbaka till praktiken. Vi hörs.

LIA praktik imorgon

Då blir det praktik imorgon då. Får se om jag överlever. Jag har inte kunnat sova något inatt och jag har gått och tänkt på det hela dagen. Blir nördigt nervös över nya saker. Men det ska bli skoj. Wish me luck.

Tänka om istället

Hjälp vad det snöar. Vart tog våren vägen?  
Jag som hade planerat att ha på mig vårkläder och sommarskorna imorgon på LIA-praktiken. Men får nog tänka om.

Snart praktik

Min LIA-praktik börjar på måndag och jag börjar känna mig väldigt nervös nu. Jag ska vara på Stalands Möbler i 9 veckor och ska lära mig att bli en topsäljare samt inredare(!) plus allt annat som tillhör.
Men än så länge har jag hårdpluggat andra skoluppgifter som ska vara klara redan imorgon. Imorgon ska jag bli helt klar med uppgiften och sedan kan jag ägna ännu mer tid att vara nervös över LIA:n istället. Cirkeln går runt.

Kan fortfarande!

Klart att jag kan! Jag har precis sprungit en längre runda än vad jag brukar, men visst klarade jag det.
Klart att jag var lite tveksam med tanke på att jag från att ha tränat 2-3 gånger i veckan förra våren till att inte träna någonting alls under hela höstterminen till att smått börja träna en gång i veckan denna vår, så kan jag fortfarande springa långt, utan att stanna eller dö.
Konstigt nog tog den här "längre" sträckan kortare tid än den "kortare" sträckan jag sprang i tisdags. Konstigt, men jag har väl helt enkelt fått tillbaka lite av min kondition igen. Yey!

Ska ut och träna

Jag ska ut och träna igen. Tänkte springa en längre runda som jag inte har sprungit, på över ett år. Får se om jag klarar det. Bye bye.

Alvestas guldkorn

Nog för att jag är i underbara Stockholm nu, men Alvesta har sina guldkorn ändå. På rätt sida om tågrälsen finns en annan miljö. Här är lite bilder från en promenad jag gick för ett par veckor sedan.

Vårigt fint

Det är så tråkigt att plugga att jag gör allt annat förutom det. Jag har städat, solat och nyss åkte julgardinerna ner och vårgardinerna upp. Allt kan hända när man har pluggdagar. Allt som helt plötsligt är roligare än att plugga.

Mellis

Ett gott mellanmål förlänger dagen.
Idag slog jag på stort med vaniljyoghurt och skivat päron. Gott, enkelt och nyttigt.

Hem ljuva hem

Jag och mamma tog bilen hem till Stockholm igår.
 
Men först packade vi, städade hela Ettan och åkte fel. Jag har tappat min kart-läs-kunnighet. Damn.
Vi rastde lite vid Vättern och fortsatte sedan mot Katrineholm där min mormor och morfar bor. Så hälsade vi på de och fikade sent på kvällen. Åkte sedan hem till Stockholm.  
Resan gick bra, vädret var fint och humöret var på topp. Skönt att vara hemma igen.

RSS 2.0