Nytillskott i familjen

Välkommen i familjen. Jag har glömt att berätta om mina nya familjemedlemmer (från slutet av förra året). Jag är så nöjd och glad för de här köksmaskinerna. Så snygga, praktiska, funktionella och LILA. I love them. De tillhör samma serie som kaffebryggaren jag fick för några månader sedan. Perfekat!

Mmm, bra där..

Mmmm, vad bra att halkskydden på trapporna på stationen är halare än själva trappstegen. Bra där.
 

Fira brorsans födelsedag

Jag firade min brors födelsedag i helgen. Jag och sju killar till (brorsan, min sambo och brorsans kompisar). Vi käkade middag på PizzaHut inne i stan, brorsan favoritställe. Tre-rätters och lite cider på det. Brorsan fick en massa presenter av mig och Nalle.
Efteråt drog vi vidare till Aifur krog och bar vid Gamla stan. E-types vikingakrog. Jag har vart där tidigare och det är inte mitt favorit ställe om jag säger så. De säljer bara öl och mjöd där typ. Men sällskapet var trevlig och säckpipamusiken var värdelös.  
När de stängde drog vi vidare till en annan bar vid Gamla stan. Vet inte vad den hette men vi stannade inte där så länge heller utan drog vidare till det ökända Patricia. Kvart-i-fem-ragg-båten vid Slussen. Och ja, vi stannade där tills de stängde. Dansade rumpan av oss och drack goda drinkar.
Party all night long.
Jag hoppas att brorsan uppskattade kvällen i alla fall. Det verkade som det. Jag hade skitkul jag med.

Got luckey

Vi spelade Risk hemma hos Hensch i Uppsala. Min första gång. Jag tror att jag vann faktiskt. Både av ren skicklighet, nybörjartur och av att en spelaren gav upp.
Men jag vann i alla fall!

On the road

Nu är jag på väg till Uppsala för en grabbkväll (plus jag då) med Nalle, Hugo, Micke och Hensch. Vi ska softa, spela spel och dricka lite "vuxendricka". Yey.

Imorgon blir det kalas för min bror inne i stan. Han fyllde 26 i torsdags. Grattis grattis bror. Imorgon ska du få lite presenter och umgänge.

Men som sagt, ikväll blir det party med grabbarna. Ha en fin kväll.


Vad jag vill göra just nu

Men ska snart sätta mig på ett tåg hem till Stockholm.

Tentamen försäljning

Woop woop. Tentan i försäljningskursen är skriven och jag tror att det gick bra faktiskt. Det känns som ett klart G i alla fall.
 
Det var en stor tentamen på ca. 7 sidors frågor. Jag lyckades svara på alla frågor men vet inte om det var rätt svar. Men det känns bra och jag gjorde mitt bästa.  
Skönt att släppa den tyngden och slippa desperatplugga flera kvällar i rad. Nu är jag pluggfri tills på måndag, då inredningskursen börjar! Yes.
 
You rock. Happy happy.

Va, har jag tenta den här veckan också?

Fan, det går inge bra att plugga. Jag är så ofokuserad och gör allt annat förutom att plugga. Min tentan är på onsdag och jag vet inte hur det ska gå. Jag ska försöka att plugga mer imorgon, efter lektionen, men man vet aldrig hur det kan sluta.

Formex-mässa 2013

Äntligen har jag fått gå på Formex-mässan! Den största mötesplatsen för nordisk design. Och visst blev jag inspirerad av alla färger, konst och design. Det var jättemycket saker jag bara ville köpa med mig hem och njuta av. Färger är årets inredningtrend.
Trött efter alla intryck sitter jag här och vilar mig. En kort kort stund innan vi skulle in till nästa sal och inspireras ännu mer.
 
Jag och min kompis Kicki gick omkring i Stockholmsmässan i 5-6 timmar och bara slukade allt, inspirerades till fullo.
Och nu längtar vi ännu mer till den där drömvillan vi ännu inte har men bara vill ha. Stort hus och stor tomt så alla inredningssaker får plats. Så att allt man vill ha får plats och syns och används i huset. Eller utomhus.

Snart Formex-mässa

Formex-mässa idag då. Ska bli skoj. Dock hade jag svårt att sova inatt och när jag väl lyckades låg jag och drömde en massa konstiga drömmar....
Men nu har jag druckit en liten kopp kaffe och snart ska jag dra iväg med Kicki till Formex. Yeah.

På tåget hem

Sitter på tåget till Stockholm nu. Det är mörkt och kallt ute och jag har inget att göra. Jag har pluggat färdigt för idag och har inga roliga spel.
Men men . Det är bara 2 ½ timme kvar.

Finslip

Jag har vart ledig idag och finslipat lite på hemtentan. Tror att jag är klar med den nu. Eller jag kommer inte på något bättre att svara på frågorna i alla fall. Den ska in i morgon. Så det är chill.
Annars så har jag städat lite idag och tagit en kort promenad. Diskat, packat och plockat lite här i Ettan i Alvesta. Snart är det dags att sätta sig på tåget upp till Stockholm. Woop woop.
 
Imorgon blir det Formex-mässan med Kicki. Äntligen ska jag få gå på min första inredningsmässa. Dessutom är den en branschmässa, så jag kanske inte kommer gå på fler Formex-mässor, någonsin, om jag inte jobbar med det i framtiden. Så jag får verkligen ta tillfälle i akt nu och uppskatta denna inredningsmässa till fullo. Vilket jag nog kommer göra ändå, för det är ju så kul med inredning.  

Dagens höjdpunkt

När man inte har något liv här i Alveste är dagens höjdpunkt den första kopp kaffe man dricker.

Veckans skoltid är över

Veckans skoltid är över, förutom hemtentan på torsdag. Och jag har vart duktig och tränat idag också. Tog en löprunda i snön, efter skolan.  
Det är skönt att vara tillbaka på banan igen. Jag känner att jag har tappat mycket kondition på all träningsuppehåll. Men snart är den nog tillbaka.
Om några veckor... eller månader.

Fönstret läcker in

Så var man på väg igen mot det ödeliggande Alvesta. Tåget som jag sitter på har ett fönster som läcker in kallt regnvatten medan elementet under bränner på som attans.  
Yey, tre timmar kvar.

Completed

Nu är julen och vintern äntligen fullbordad.
Jag har fått fira jul med mina nära och kära. Ätit god julmat. Köpt en fin fet gran. Julpyntat. Njutit. Bakat lussebullar, knäck och nu pepparkakor.
Nu kan det få bli sommar igen.

Guess what?

Guess what..?

Löjligt förtrollad

HerreGud. Jag kan inte sluta tänkta på Twilight. Nu har jag sett de tre första filmerna och kan inte sluta tänka på skiten. Alla romantiska scener, drömmande repliker, konstiga situationer och allt möjligt. Karaktärernas charm men dåligt skådespeleri. Jag är helt såld på fjortisfilmerna.
 
När visas Breaking Dawn 1 och 2 på tv?
 
Det är riktigt löjligt att jag inte kan sluta tänka på filmerna. Pinsamt.
 

Som en käftsmäll från ovan

Dessa underbara roliga papperslappar dumpade ner i brevlådan i helgen. De ska bara vara betalda med kort varsel. Kul. Lagom efter jul och nyår..
Snäll hyresvärd som skickar alla hyror på en och samma gång... Skönt att leva snorfattig denna månad... Och nästa månad. Jättekul med nudlar varje dag....

Favoritprogrammet börjar

Ja, äntligen börjar mitt favoritprogram igen, Once Upon a Time!
Andra sässongen startade idag. Nu kommer jag sitta bänkad framför tv:n varje torsdag. Yes.

Ovärt

Klockan är 22.36 och jag har suttit på tåget i nästan 4 timmar. Jag är trött och håller på att halvsova.
Å människan mitt emot börjar sminka sig. Halv elva på kvällen sitter hon och förbättrar på sminket, på tåget! Typ i en kvart.
 
Känns ju ganska ovärt..

Hej träningsvärk

Hej träningsvärk och välkommen till mig.
 
Nu har jag haft dig, på mig, i flera timmar så du kan lämna mig nu.
 
Tack på förhand.

Äntligen tillbaka på banan igen

Efter 5 månaders träningsuppehåll är jag äntligen tillbaka på banan igen, i löpskor och träningskläder.  
I 30 flåsande och lugna minuter tog jag mig igenom en löprunda utan att stanna. Nu tänker jag leva nöjd resten av veckan.

Alltså.....? Hur.....?

  Ibland undrar jag hur Nalle tänker..... om han ens tänker....

Första dagen på andra terminen

Första skoldagen efter lovet är avklarat och jag var tröttare än någonsin.
 
Inatt kunde jag inte somna, fast jag gick och la mig tidigt (kvart i 12) och under natten vaknade jag ett flertal gånger. Inte nog med det, typ en halvtimme innan alarmet skulle ringa vaknade jag igen, av att jag hade drömt att jag kom försent till första skoldagen och var jätteförtvivlad... Kunde knappt somna om igen efter det....  
Nu är jag i verkligheten och allt är som vanligt här i Alvesta och Älmhult. Skolan med sitt snabba tempo, tågen som är smått försenade och kylan som biter på den bara marken.
 
Men det var skönt att slippa skotta igår kväll när jag kom med tåget till Alvesta i alla fall.

Här igen..

Så satt man här igen, på tåget mot Alvesta, skrivandes på skol uppgifter. Det är kolsvart ute och minusgrader. Jag har tre timmar kvar på resan och har redan nu ont i ryggen och är ofokuserad. Hoppas att det slutar bra i alla fall. Vi hörs senare. Bye.

Det börjar bli dags

Då börjar det bli dags att ta sitt pick och pack och ta tåget mot Alvesta, för att börja sin andra termin i skolan på måndag.
 
Det känns inte så roligt att lämna allt skoj här i Stockholm. Lämna alla nära och kära bara för att studera på annan ort, 4-5 timmar hemmifrån. Men lite skönt känns det att komma in i rutinerna igen. Stressa på monarna, sitta still 8 timmar minst om dagen, äta middag efter klockan 8 i min ensamhet, vänta på tåg i 18 hundra timmar.... osv.

Hummer, vitt vin och gott sällskap. Nu kör vi!

Ibland kan det bli jävligt bra. Hummersoppa till förrätt. Supergod och lite kryddigt. Lyxigt värre.
Därefter gick vi vidare till den grillade varmrätten, baconinlindad fläskfilé, Hackselbackspotatis, rotfrukter och ztatziki. Superb.
Till efterrätt åt vi hemmabakad kladdig kladdkaka, grädde och hallon. Några timmar efter efterrätten åt vi hemmagjord vaniljglass med hallon. Apgott. Till allt drack vi goda viner och likörer till efterrätterna.
Musiken strömmade ur högtalarna och diskissionerna flödade. Allt var så himla bra. När är det Valborg egentigen? Då kör vi igen.

Sista kvällen med gänget

Det är sista kvällen med gängen idag för imorgon åker jag ner till Alvesta igen och börjar mitt tråkiga studentliv.
 
Men idag kommer Micke, Lina och Hugo hem till mig och Nalle så ska vi dra igån en dundermiddag och dricka gott vin till det.
Här är vår fina julgran. Billig och tjock, precis som det ska vara. Men barrar som ett as......

Godsaker

   Men det var här godsakerna fanns under hela biofilmen.

Skyfall

Det var en skitbra actionfilm, jättebra. Men ingen Bond-film.
Det fanns inga häftiga vapen, eller Dry Martini, eller coola bilar med inbyggda atombomber, inga förförda brudar heller eller någom direkt förklaring till namnet på filmen heller. Men det var en bra actionrulle, helt klart. Men jag saknar den klassiska Bond-stilen.
 
Filmen får 3,5 popcorn av 5 möjliga.

Bio

Nu ska jag och Nalle gå på bio och se Skyfall, den senaste bondfilmen.
Mys mys. Först en kvällspromenad. Hare.

Pizza och popcorn

Mmm, pizzarester från gårdagen och en skål popcorn. Vilken otroligt god och nyttig middag jag startar detta år på. 
Men jag har faktiskt städat och sorterat hela lägenheten idag.. Så ett extra glas julmust förtjänar jag.

Nyår

Första inlägget på det här året borde vara inspirerande, djupt och glatt. Men jag mår som jag förtjänar idag, dåligt. Vilket bara kan betyda att jag hade det så himla bra igår.  
Allt var superbra och jätteroligt. Vi var 9 personer som åt den ryska förrätten Blini med löjrom och rödlök till och till varmrätt åt vi helstekt oxfilé med potatisgratäng och till efterrätt en perfekt crème brülé.
Så himla gott. Allt klaffade perfekt hela kvällen.
Runt 12-slaget gick vi ut men bubbel i glasen och skålade med varandra och såg på de vackra fyrverkerierna.
Jag sov över där och kom väl i säng runt 7 på morgonen och fråga mig inte vad jag gjorde fram tills dess. Men det är ju bara nyår en dag om året och då ska det märkas. GOTT NYTT ÅR på dig!
 

RSS 2.0