Middag borta

Ikväll blir det middag hos Rolle och Petra och lek med deras barn.
Skoj skoj. Vi höres.

Ändrade planer

Picknicken blev inställd på grund av dåligt väder och blött gräs och övergick istället till lunch på Pizza Hut vid Hötorget och fika på Bellmans. Och det var ju bra det med. Kanske lite godare också.
Kicki, Milla och Emelie är tre roliga tjejer de. Så spontana att vi ska ses igen redan på fredag.

Träff med tjejerna

Idag blir det picknick och fika med tjejerna. Vi ska dra in till storstan till något (än så länge okänt) mysigt ställe och ha det trevlig, äta gott och umgås. Hare och hälsa.

Gyllene Tider

För jag har vart på min allra första konsert nu. Äntligen och fan vad de var bra. Gyllene Tider är fortfarande Mr. Sommartid som kunde leverera.
 
Konserter var på den nya Tele2 Arenan precis vid Globen. Jättestor läktare. Över 24.000 åskådare var på plats och då var typ halva arenan avstängd.
Jäkligt bra show. Gyllene Tider är lika bra nu som för 20 år sedan. Tror att de sa att när de senaste spelade tillsammans var för 10 år sedan.
I år var ännu en återförening för Gyllene Tider som jag fick ta del av. Schysst. Sommartider hej hej, sommartider!

Konsert

Ikväll blir det Gyllene Tider konsert i Globen! Fan vad kul. Min första riktiga konsert.
 
Det är bandet Gyllene Tider som åker på turné runt om i Sverige 2013 och i idag spelar de i Stockholm. Premiären var i Halmstad för några veckor sedan. Men nu är de här. Hej hej Mr. Sommartid.
 
Först ska vi äta middag hemma hos Kicki och Danne i hemkära Tyresö.

Hemfärd

Nu har vi vart i Hälsingland i en vecka och hemfärd nalkas för idag. Först ska vi bara städa, packa och fixa en massa andra saker här på fastigheten som att röja i skogen och möblera om till exempel.

 

Vi kör en liten avslutande bildbomb på detta kapitel här också.

 Jag åker gammalt tåg i Jädraås
Nalle öppnar upp fuktskadat golv
Sightsing och utsikt vid Torön
Jag vid Torön på min mini-namsdag
Jag poserar framför vacker utsikt
Utsikt över Ljusnan  
Jag är jävligt högt uppe i ett utsiktstorn på ett högt berg
Förtrollande utsikt från utsiktstorn
Nalle fyllde år och fick paket
Jag sitter och njuter av utsikten av Hälsingland.


Hipp hipp hurra

 
Igår var det Nalles födelsedag, som firades med frukost på sängen (hemvanas bärpaj), bilfärd till platser Nalle ville besöka, presenter och middag på restaurang. Grattis mitt bästa hjärta.
 

Mini-mellan-dag

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min mini-mellan-namnsdag!
Tänkte avnjuta dagen i solen med lite vin framåt eftermiddagen. Förhoppningsvis slipper jag laga middag också. Undrar om jag ska tvinga Nalle att bada med mig också? Huhm?
 
Tack tack för att alla kommer ihåg min mini-dag. Jag tar emot presenter och gåvor nu eller när jag kommer hem till Stockholm.
(Ironin och humorn sprutar fritt här. Men det är faktiskt min mellannamns-namnsdag idag i alla fall.)

Semester på landet

Ja, jag är som sagt i vackra Hälsingland på min sambos landställe. Vädret har vart kanon alla dagar utom den första, så jag har försökt att vara ute i solen korta stunder för att få lite färg på mig, utan att bränna mig. Men jag är fortfarande vit fast jag har solat flera timmar sammanlagt. Men skit samma. Jag har semester. Ute på landet.
Igår åkte vi runt och shoppade överallt i Bollnäs. Fram och tillbaka. Hit och dit. Vi åkte runt och kollade mest men hittade några fynd ändå.
 
Det har inte blivit något bad än, för både jag och Nalle är ju badkrukor. Men (min) viljan finns.

Tuffe-tåget

Vi hann med att åka lite tåg idag också. Nalle har en vän som är lokförare på riktigt gamla tåg, i Jädraås, som vi besökte. Han körde och vi åkte med i vagnar från tidigt 1900-tal. Loket var från år 1910.

Not my cup of tea, det här med tåg, men det var en trevlig liten utflykt och vi fick till och med gå in i loket och åka med det en liten tur.

Nu är vi äntligen i Nalles sommarstuga. Vi har packat upp allt, ätit middag, bäddat och gått på en liten promenad innan vi tände brasan för lite avkoppling.
Ha det så bra.


Nu åker jag till Hälsingland

Åker till Hälsingland nu och blir borta en vecka. Ska bli så skönt. Sol, bad och billig shopping. Det kan inte bli bättre.
Hinner vi ska vi även åka till Jäderåsen och åka gamla tåg.
 
 
Men vi hörs senare när jag är framme. Hare och hälsa.

Ännu en minisemester

Alla väskor från Ålandsresan packades helt upp igår. Ja det var på tiden för nu ska de packas igen. Imorgon åker vi nämligen till Hälsingland igen, till Nalles fina landställe. Stugan med den vackra utsikten, soliga dagar och med vattenskada i wc-rummet.
 
Halva huset blev fuktskadat när en kran läckte in vatten från en avstängd ventil utanför, i wc-rummet. Hela wc-rummets golv och väggar slet vi loss sist vi var där så denna gång ska vi såga upp golvet i köket (som också blev fuktskadat) istället. Och lufta resten av alla fuktskador och rum. Ska bli en rolig minisemester.  
En veckas packning brukar se ut såhär ungefär för oss. Fast det här är inte riktigt allt heller.
 
Denna gång blir vi nog kvar en vecka ungefär. Så vi hinner nog med sol, bad, vin och billig shopping också. Eller det ska snarare jag se till att vi gör.

Kvällspromenad

 Från en kvällspromenad med Nalle tidigare i veckan.

Hemma från utlandet

Vi åkte hem på tisdag och då skulle självklart solen skina varmt och fint. Till skillnad från gårdagen då jag var helt ledig och vädret var mulet med få regnstänk. Då hade jag gärna legat på en strand och solat och badat i havet.
Men nu som sagt är vi hemma och även denna resa gick bra.

Födelsedagsfirande

Vilket kalas det blev i lördags. Vi var runt 65 personer, släkt som vänner, till de 4 släktingarna. Vi satt under ett stort tält och skålade och åt god mat. Solen var som varmast den dagen och framåt kvällen blev det disco/raggardans. En lyckad och jätterolig födelsedagsfest.

Dagen efter (och ni vet ju hur man brukar må dagen efter) blev vi hastigt bjudna på kalasfika till min andra kusin som fyllde 18 år i söndags. Grattis grattis kusin vitamin.

Nu har jag nog träffat hela tjocka släkten för i år. Grattis alla som har blivit ett år äldre. (Typ alla). Och ni andra, lycka till.


Framme

Nu är vi på Åland. Resan gick bra och några släktingar åkte samma båt som oss också.

Några cider är druckna, chipsskålen står på bordet och dialogen är igång.

Snart tänkte jag tråkigt nog gå och lägga mig och ladda inför morgondagens stora kalas. Hare och hälsa.


Åker till Åland över helgen

Snart ska vi åka till Åland för en lång vistelse till på tisdag kväll. Väskorna är packade och bilen ska snart fyllas med allt djunk.
 
Kunde inte sova så bra inatt. Var typ nervös över resan. Tänk om man glömmer något viktigt? Eller missar båten? Bilen går sönder på vägen? Allt möjligt kan ju hända.
 
Tillslut somnade jag och väcktes av Nalles alla alarmklockor tidigt på morgonen istället. Men han märkte inget, utan fortsatte att sova medan jag blev bara vaknare och vaknare.
Men nu som sagt är vi snart på väg. Bilen ska fyllas. Imorgon blir det ett stort släktkalas. Ska bli skoj.

Packa upp, packa ner

Nu har vi vart hemma i Stockholm i några dagar och väskorna har knappt hunnit packats upp innan de ska packas igen för en resa mot Åland imorgon.
 
På lördag ska fyra av mina släktingar ha ett stort kalas tillsammans med över 60 gäster gemensamt. Jag köpte de sista presenterna igår. Det var inte lätt. Två av kalassläktingarna är runt 50år, en runt 80år och en runt 15år. Så det blev en salig blandning av presenter.  
Nu återstår bara problemet vad jag ska ha på mig. Jag har alltid denna ångest. Visserligen har jag köpt en ny klänning som jag är sugen på att använda. Men tänk om det regnar? Vi ska nämligen vara ute hela dagen. Jag kan alltid ha på mig det som jag alltid har på mig, en söt kjol, blus och leggings. Eller ska jag ha lila långbyxer? Och en flashig top till? Svart klänning?
 
Åh! Jag vet inte!

En klassisk sommardag

En dag (i söndags) när vi var uppe i Hälsingland kom Kicki och Danne på besök. De har också ett sommarställe i Hälsingland  och hade vägarna förbi, innan de skulle åka hem till Stockholm igen. Jag bjöd på fika och vi satt ute i solen och svettades som gnuer bland alla insekter. Det var så varmt att till och med hunden spydde av värmeböljan. Eller av åksjuka, hårbollar eller vätskebrist.
Samma kväll var det dags för mig att äntligen bada. Jag är verkligen en badkruka som älskar att bada. Det kan ta 2 timmar att doppa mig men när jag väl är i kan jag bada i 4 timmar, som en liten flicka på 10 år. Leker, hoppar och plaskar.
 
Så nu har jag äntligen badat för första gången för i år. Yey.

Norrlandsshopping

I lördags åkte jag till Bollnäs för att shoppa lite. Det blev en tur till klassikern Dollar Store och sedan till grannbutiken Karlssons. Och i måndags innan vi åkte hem åkte jag till Albert & Herbert som är ett roligt och udda varuhus med ett billigare sortiment på allt möjligt. 
Jag hittade fina ljuslyktor, en hemlig present, lila pärmar, leggings, kläder, tvålar, krämer och lite annat smått och gott.
Det är så roligt att handla där. Man kan hitta en massa konstiga saker där och prylar som inte annars finns i Stockholm. Skoj skoj.

Gräs och blåsor

När man är en ung kvinna utan några armmuskler, är det jäkligt jobbigt att kratta en gräsmatta på typ 2 ton kvm. Det var en blomsteräng på tomten när vi kom fram till sommarstugan i Hälsingland som vi klippte ner och sedan krattade upp. Nalle klippte, jag krattade.
Jag fick blåsor på händerna och ont i armarna och i ryggen för detta. Det är inte lätt när man har otränade armar och rygg att jobba med något man inte brukar göra.
Men gräsmattan blev bättre och nu kan man gå där utan att få gräset upp till höfterna.

Blöta dagar i solsken

Resan gick bra men när vi kom fram möttes vi av ett blött välkomnande.
En kran i wc-utrymmet stod och läckte och det bara öste ner vatten när Nalle öppnade dörren. Det bara forsade ut.
Hela wc-utrymmet och nu förstört av fuktskador och mögel och vi har rivit upp golvet och slagit ut väggar för att det ska vädra ut och torka upp. Suck....
 
Jag kan inte längre räkna på fingrarna hur många dåliga saker det har hänt i år. Varför just i år ska det hända, när vi saknar en man? När vi är en man kort. När.... Fan.
Allt ska tydligen hända i år. Vad mer står på Guds schema?
 

We're on the road

Ja nu är vi på väg. Ett par timmar kvar innan vi är framme men vi har kaffe i termos i bilen, AC:n fungerar för en gångs skull och solen skiner. Det här kommer bli en fin helg.

Nu far vi norrut

Nu åker jag till Hälsingland med Nalle. Hans familj har en sommarstuga däruppe som vi brukar åka till på somrarna.
 
Väskan är packad, jag är nyduschad och nyäten (?). Nu ska bara bilen fyllas och sedan drar vi.
Ska bli skönt. Jag har faktiskt längtat lite att åka dit upp. Det är så fint och mysigt i Hälsingland och på deras sommarställe. Så kan man äta gott, shoppa billigt, bada, sola och göra vad man vill, utan att någon egentligen bryr sig. Inte för att någon bryr sig här i Stockholm heller, men ändå. Det är lugnare norrut.

Imorgon blir det Hälsingland

Tränad, duschad och har snart packat klart så ska jag åka till Hälsingland imorgon med Nalle. Vi ska "jobb-semestra" där tills på måndag. Ska bli riktigt trevligt. Röja och städa samtidigt som vi njuter av solen och det varma vädret.
 
Men ikväll blir det middag hos Nalles mamma.

Sommarlovets första timmar

Och för att fira mitt nyblivna sommarlov shoppade jag i Liljeholmen centrum. Ja, jag hade vägarna förbi kan man väl säga.
Hittade presenter till släktingar, en fin lila klänning och den här söta elefanten som jag har letat länge efter. Hur söt som helst. Det är en vattenkanna från Indiska.
Nu blir det middag hos några kompisar. Hare och hälsa.

Sommarlov!

Nu på riktigt. Utan en massa skoluppgifter och tunga bördor.
 
Idag hade jag en stor och viktig redovisning från praktikens projektarbete. Redovisningen hade blivit framflyttad ett par veckor för att jag inte kunde göra den då det var tänkt och för att slippa åka ner till Småland för en timmes skoltid. Ibland har man snälla lärare.
 
Och ja, det gick väl helt okej. Kändes lite konstigt att stå framför en lärare bara. Resten av klassen hade ju redan gjort sin redovisning. Men bra gick det väl.
Ett år är avklarat. Yes! Ett år kvar nu. Men först, sommarlov!
 
 

RSS 2.0