Kramp-damp

Nej, jag längtar inte efter köer. Jag tar tillbaka det jag skrev sist. Får ju fan kramp i foten av att sitta och köra bil i köer.
Låt allt bara rulla hela tiden.


Tankar i Alvesta

Nu har jag vart i Alvesta i tre dagar och är snart på väg hem. Först ska vi bara ta en tur till Växjö och kolla på några saker sedan städa hela Ettan och packa det sista.

Först tyckte jag att det var jobbigt att åka hit. Sådär dystert och deprimerande. Men desto närmare jag kom till Alvesta desto gladare och tryggare blev jag. Tryggare av känslan av att alla rutiner, minnen och vanor kom tillbaka.

Nu när jag har vart här i några dagar längtar jag bara bort härifrån. Längtar hem till Stockholm. Längtar efter människor, butiker och ibland köer till och med.
I augusti börjar skolan igen. Då är det ett år kvar. Ett år kvar.


5 timmar i bilen

Nu bär det av mot de Småländska skogarna. Jag ska till Ettan i Alvesta och vädra ut och jag tar med mig Nalle. Vi ska bila dit. Tar ungefär 5 timmar. Skoj.... I en varm bil utan ac.... i solen.
 
Men det blir nog skoj. Minisemester i Alvesta. Förmodligen den första och den sista som jag gör. Hare och hälsa.

Bildbomb från Midsommar

Sen slutade kvällen i mörker och dimma. Tror jag.... Men roligt hade jag.

Hemma igen efter minisemester

Jag är hemma igen efter minisemestern i Nynäs. Självklart skulle solen komma fram just den dagen då vi skulle packa ihop allt och sitta i en bil. Men jag tror att jag lyckades få sol på mig i alla fall för axlar och armar svider av röda brännfläckar.
 
Jag hade i alla fall roligt på campingen och under midsommar. Det blev tyvärr inget bad och myggen stack mig gång på gång, men med goda vänner och god mat klarar man sig långt på.
 
Nu är det hårdplugg i ett par dagar som gäller innan en big-ass redovisning ska göras och avsluta en kurs. Hare och hälsa.

Campar under solen

Livet leker för en gång skull. Det har vart skönt att komma bort från hem och alla måsten. Här på campingen vid Nynäsgård finns det inga måsten, förutom att äta gott, dricka gott och ha roligt.
Solen skiner, det är varmt ute och badstranden känns lockande.
Tänkte mest bara säga att jag lever och har det bra. Hoppas du har det bra. Hälsa.

Dagen efter midsommar

 Ja, idag mår jag som jag förtjänar. Men ha det fint. Hälsa

MidSommar

Nu är det verkligen midsommar. Jag började dagen med champagnefrukost sedan blev det promenad och dans runt stången och snart väntas det spel och grillmiddag. Drinkar och vin varvas med skratt och glädje.
Ses i dimman borde jag kanske säga, men jag tror inte att vi gör det. Nu ska jag njuta av livet och sommaren och glömma datorn och annan it för några timmar och dagar. Glad midsommar på dig.

Glad midsommar

Nu ska jag ha champagnefrukost min mina kära vänner. Sedan blir det sol, jordgubbar och lite vin. Ja, jag ska äta sill också. Ha en fin midsommardag.

Ole dole doff

 Vilken ska jag välja för dagens ändamål?

Snart rullar väskan

Nyduschad och har snart packat klart sitter jag här en stund, pustar ut och lyssnar på sommarmusik. Jag tror inte allt får plats i resväskan, trots det är en gigantisk travelväska på hjul. Det känns som om jag har packat för 1 månads vistelse i vildmarken, med ballerina och klänningar. Men det ska nog gå bra.
Nämen om man skulle fortsätta att packa då. Snart åker jag.

Trött i kroppen

Oj oj oj. Nu är jag helt slut i kroppen. Jag har jobbat på Nalles jobb två dagar i rad och lyft en massa tunga saker, städat och flyttat runt på diverse grejer. Nu säger min rygg och mina ben ifrån.
Hur som haver, barnen kär.
 
Imorgon åker jag och Nalle och campar vid Nynäsgårds camping Nickstabadet. Hugo, Lina, Micke, Hensch, Johan och några till ska vara med så ska vi fira midsommar och fem dagars semester där.
Ska bli jätteroligt och jag är superladdad. Förutom att jag inte har packat än, inte duschat, städat, gjort sill eller pluggat än.
 
Men sillen ska jag göra ikväll (i natt) och resten får lösa sig imorgon förmiddag helt enkelt.
 
Som sagt, nu sill och imorgon bär det av mot camping i Nynäs i fem dagar. Nice nice. Hare och hälsa.

Söndag den 16:e

Guds kärlek är som stranden och som gräset. Är vind och vidd och ett oändligt hem.

Vila i frid

Jag har vart på begravning idag för min blivande svärfar, som fick en chockerande hjärtinfarkt för några veckor sedan.
 
Allt kändes tomt och svart. Som ett stort hål. Konstigt. Alla var fint klädda och kyrkan var vacker med alla blommor. Tårarna rann ändå och jag saknar honom fortfarande.
Vila i frid nu så försöker vi ta en dag i taget.

En sådan dag

 

Sista dagen på praktiken

Sista dagen på praktiken är avklarad. Äntligen har 10 veckor passerat. Skönt.
Nu återstår bara en redovisning av ett projektarbete och sen är det sommarlov på riktigt. (Ja med lite jobb, plugg hemifrån och en massa aktiviteter, träning och utflykter).
Eftersom det var min sista dag på Stalands bjöd jag på fika. Det ville jag göra för att visa min uppskattning och det uppskattades mycket av personalen också. Det var lugnt på praktiken så nästan alla kunde sitta och fika tillsammans. Trevligt.
Tillbaka fick jag en present. Ett stor och fint OCH turqoiset paket. Perfekt matchning.
 
Tack tack så jättemycket för denna tid.

Tre dagar kvar

På onsdag slutar jag min 10 veckors långa LIA-praktik, vilket känns väldigt skönt. Längtar till sommar och sol, bad, glass och värme. OCH ledighet.
 
Idag bjöd jag de anställda på Stalands på lite godis som de verkade uppskatta. Annars så plockade jag upp varor från lagret idag.  
Hängde upp denna taklampa också; Kartells FL/Y. Det var inte det lättaste, men miljön blev bättre i alla fall.

En oplanerad färd

Efter shoppingturen med Kicki hann jag knappt komma hem förän Ellen, en kompis till Nalle, ringer och undrar om vi vill vara inhoppare och åka luftballong, för att det hade strulat på hennes jobb. Nog för att vi båda var trötta och hade inte ätit någon middag den kvällen men inte skulle vi banga på det. Självklart ska vi åka luftballong och vara en extra tygnd i korgen, vilket behövdes.
Och som avslutning på helkvällen blev alla döpta i champange som grevinna/greve och vi åt ost och kex, drack skumpa och fick ett fint diplom på vår första åktur. Himelskt underbart och fantastiskt.
Tack så jättemycket Ellen för upplevelsen.

Shopping med Kicki

Igår shoppade jag med Kicki på först IKEA och sedan en tur i Skärholmens centrum. Tittade mest men blev lite ljus och ljuslykta på IKEA och en spets t-shirt och solhatt i Skhlm. Ett lagom lite inköp för en som ska spara på pengarna i sommar. . . . .
 
Vi avslutade shoppingen med en välförtjänt fika. Jag smulade och åt som en treåring. Men det tänker jag inte visa.

Äntligen är rapporten klar

Den 2 månaders långa bördan är äntligen klar och inskickad.
 
Jag har suttit hela dagen och sammanställt och skrivit klart en 17-sidig lång rapport idag. Äntligen är den ivägskickat. Nu är det bara 4 praktikdagar kvar och sen sommarlov i 2 månader. (Fast sommarlovet kommer innehålla en hel del plugg och jobb också).  
Dags att njuta av livet och  hoppas på ett godkänt.

Grannmingel

Nu blir det snittar och vin med grannarna. Ha en trevlig svensk nationaldag.

Sveriges Nationaldagen är nu!

Jag är ledig från praktiken och har planer på att inte göra något speciellt idag, förutom att njuta av dagen. Dock ska jag hinna med att skriva klart en rapport, sola, ha sovmorgon, träna och ha gårdsfest med grannarna och dricka vin och äta snittar.
 
Ha en trevlig nationaldag och njut av dagen, vädret och dina nära.

Inte långt kvar nu

Skruv, skruv. Borr borr. Zuum, zuum.
 
Det är knappt två veckor kvar på praktiken och sedan är det sommarlov i två månader. Känns väldigt bra faktiskt. Skönt att slippa alla måsten, tidiga mornar och stressiga situationer (ej menat praktiken).

RSS 2.0