Påskträning

         
Föresten har vi både promenerat och sprungit idag. Så vi förtjänar godis och mer vin. Och cider och mer godis. Magen ska ju få kämpa också, fast det är Påsk.

Godis är gott

Vi har ätit så mycket godis de senaste dagarna att riktigt mat inte får någon plats i magen längre. Trots allt godis ska vi ändå laga (mycket) mat och äta gott det sista dygnet innan vi åker hem imorgon.
Jag hade bokat ett tåg innan som skulle ta mig hem mot Stockholm på onsdag, men nu behöver jag inte använda den biljetten för jag kan ju åka hem med mamma istället. Hon tog bilen hit och det är mycket roligare att åka bil tillsammans, fast bilresan tar en timme längre än tåg.
 
Så jag avbokade min tågbiljett. Punkt.
 

Långfredag

Mamma är ju här och hälsar på mig i Alvesta och idag tog vi en tur till Älmhult och kollade in min skola och shoppade billigt på IKEA sedan. Vissa saker är så billiga att de nästan skänker bort inredning och saker där på IKEA. Och nu har de även öppnat en ny fyndhörna där man kan köpa skadade möbler för en billig peng, istället för att IKEA ska slänga bort "gamla" möbler som har kanske blivit lite kantstötta eller fått en liten repa. IKEA är ju inte kända för att ha kvalité, utan för att ha billiga, fungerande möbler.
Nu har vi precis börjat med middagen och klockan 20.00 ska vi titta på sässongsstarten av Let's Dance. Godisskålarna är fulla och påskmusten påfylld. Let's celebrate långfredag.

Hur påskägg blir till


Glad Påsk

Ha en trevlig påsk och njut av ledigheten. Ät god mat och umgås med nära. Jag är i Alvesta med min mamma som hälsar på. Glad påsk!

Besök av mamma

Min mamma ska hälsa på mig i Alvesta idag. Först ska jag bara hinna med att träna, duscha och äta lite. Men stressar jag ska jag nog hinna. Och föresten GLAD PÅSK.

Förbereder morgondagens besök

Mamma kommer och hälsar på mig i Alvesta imorgon. Hennes första gång.
 
Så jag håller på att städa lite i Ettan. Det är sista veckan jag är här innan sommaren. Då ska jag bara hit och vända i stort sätt. Så nu är det tänkt att göra en större grovstädning. Moppa golv, damma fönsterbrädor och soppa under mattan, bokstavlig talat.
Ja, för jag har ju ingen dammsugare här heller....
Fast lägenheten är så liten tar grovstädningen en hel dag, minst. Jag som är sådär jobbigt noggrann också.... Borde ta en vecka egentligen, men hinner tröttna på mig själv innan dess.
 
Men nu ska jag fortsätta att städa, så att jag blir klar någongång.

Tydligen 2 veckors påsklov nu

Ny vecka, ny dag och jag är tillbaka i Alvesta för en onödig skoldag. Det har vart kaos och krångel med skolan och den senaste kursen, hela tiden.
Jag skulle ha haft skola idag, tisdag och onsdag den här veckan och tisdag och tenta-onsdag nästa vecka. Men 4 skoldagar och tentan blev inställd på grund av en lärare som inte kunde sköta sitt jobb.
 
Så nu ligger det till såhär, jag har 2 veckor påsklov (med plugg), därefter praktik i 9 veckor, 2 skoldagar och sedan 2 månader sommarlov. Och som läget är nu är jag tveksam på att komma tillbaka efter sommarn.
 
Men det är skönt att bara ha en skoldag den här veckan och skippa tentan nästa vecka. (Den tentan är ett kapitel för sig själv som jag kan ta en annan gång. Men som sagt, det är kaos och krångel i skolan just nu).

Black tears

Soon, I will cry black tears.
 
 
Jag ska på begravning idag. Mascaran kommer att rinna. Återkommer.

Tjuvstartar lite

Jag tjuvstartar lite på våffeldagen, som är på måndag egentligen. Men eftersom jag går i skola i Småland då så blir det ingen våffla, då. Så tar min våffla idag istället.

Home sweet home

Äntligen har jag kommit hem till Stockholm, igen. Så himla skönt.

Jag kom hem igårkväll/natt med tåget. Det var typ snöstorm i Småland och värre skulle det bli, med tanke på att Skåne har haft snöstorm flera dagar som nu drar sig uppåt i landet.
 
Men här i Stockholm skiner solen och himlen är blå. Precis som det ska vara.

Juice

Känslan som uppstår när juicen skvätter upp i ögat och svider som satan.

Nu skäms jag

Att handla på Netto är inget jag är stolt över. Men jag kunde inte låta bli. Jag har inget emot ni som handlar på Netto, men för mig känns det FÖR billigt, B:igt, snållt, pinsamt och att jag inte skulle vara värd mer.
Men min oskuld på Netto är nu tagen. Shoppingberoendet har tagit överhand.
 

Förtjänad sockerkick

Efter att ha vart en vecka i Alvesta helt själv utan att spendera ett öre på något annat än mat, tänkte jag lyxa till det lite idag med efterrätt efter maten. Ja, mer mat helt enkelt. Men god mat.
Donuts och munkar med jordgubbssmak och vanilj. Jag känner att jag förtjänar det efter allt plugg och motion jag har utövat den här veckan. Dags nu för en sockerkick för att överleva nästa vecka i skolan.

Sketch Up slukar mig

Det finns ett datorprogram som heter Sketch Up, där man kan bygga inredning i 3D. Det programmet jobbade jag med i skolan i måndags-onsdags. Därefter en "paus" under förra helgen och fortsatte sedan i måndags. Nu har jag jobbat med Sketch Up igen i två dygn.  
 
Jag har en skoluppgift där jag ska göra ett kök med matsal. Det är jätteroligt med det tar sjukt lång tid att framställa. Sketch Up slukar all tid och jag kan sitta uppe sent på kvällarna och jobba med programmet utan att ha någon som helst tidsuppfattning. Men det är ju så himla roligt.

I Alvesta

Föresten är jag kvar här i Alvesta den här veckan och helgen. Plus på måndag-onsdag nästa vecka också. Helt själv för första gången sedan skolstart. Inte så jätteroligt direkt men jag underhåller mig med skolarbete, träning och tv-serier.

Inbillad hunger, eller mätt på tanken?

Det är helt sjukt.

 

Jag vaknade lite tidigare än planerat idag och låg kvar i sängen och kollade lite på tv för att vakna till (och för att typ snooza lite, jag som aldrig annars snoozar). Så blev jag sådär superhungrig och magen kunde inte sluta att kurra. Så gick jag upp efter ett tag och tog mig en kopp kaffe. Helt plötsligt var jag inte hungrig längre och nu har det gått två timmar till utan att jag har ätit något.

 

Tänk vad lite kaffe kan göra mycket.


Inspirerande inredningsblogg

Gillar ni inredning tycker jag verkligen att ni ska börja läsa denna Light & Fresh-blogg från LilaLady. Hon tipsar, inspirerar, visar nyheter och lägger upp fina bilder på bloggen om inredning.
 
Jag följer den och det borde du också göra.

Kallt..

Om man inte redan var sjuk så blev man det på tågresan ner till Alvesta igår. Det var svinkallt på tåget. Jag satt och frös 4 timmar i sträck. Fötterna var som isklumpar fast jag hade vinterskorna på. Jag behövde till och med ha jackan på mig för att inte frysa ihjäl.
 
Men annars gick det bra och jag lever vidare. Blev sjuk igen från min tillfrisknad bara..

Känns väldigt bra nu

Jag vill inte skryta, men det känns bättre att skriva om det här på bloggen är att prata om det. Och här på bloggen får jag skryta om det, för att det är min blogg, så nu skryter jag.
 
Jag fick VG på förra inredningskursen. Det känns skitbra. Och så fick jag VG på försäljningskursen. Vilket också känns väldigt bra. Så nu förtjänar jag något sött, gott och sliskigt.

Melodifestivalsfinalen

Efter dopet igår åkte jag och bowlade med en annan barnfamilj, som sagt. Det var superroligt. Jag varken vann eller förlorade.
Efteråt gick vi och åt på en hamburgarerestaurang.
Efter bowlingen och middagen åkte vi hem till Hugo och Lina och såg på Melodifestivalsfinalen, som sagt. Robin Stjernberg vann, fast det svenska folket hellre ville ha Johio. Jag med.
Eller Ulrik Munter eller Anton Ewald. Men Robins låt var väl helt okej.

Dopet

Dopet igår var urgulligt med en massa söta barn och lillkillen som döptes var tyst och stilla under hela cermonin. Helt otroligt. Båda barnen var det till och med, storasyster med.
Efter cermonin åkte vi till ett församlingshem och fikade i mängder. Hur mycket muffins och cupcakes i olika färger som helst. Jättegott. Och jätteroligt. Så mycket söta och färgglada cupcakes har jag aldrig sett förut.

Barnalek och positivt humör

Efter dopet ska vi åka och bowla med två andra kompisar till Nalle. "Familjen Rolle" med två barn. De brukar vi äta middag med ibland och nu ska vi bowla tillsammans för första gången OCH äta middag med.
 
Det blir mycket barn idag. Barnalek och positivt humör.  
Om vi hinner ska vi sedan ikväll åka hem till Hugo och Lina och kolla på Melodifestivalsfinalen.
 
Men nu blir det dop. Hare'

Ska på dop

Idag ska jag på dop. Jag och Nalle ska på dop till Nalles gamla kompisar. Det är deras andra barn den här gången. Ena året var det bröllop, andra året dop och nu dop igen.  
Jag tycker det är så mysigt och roligt med dop. Kanske inte just själva cermonin eller fikat efteråt, men att namnge sitt barn på ett riktigt och ärligt sätt, inför sina vänner och släkt och under Guds vakande hand. Med en präst på en hörna.
 
Just den tanken och just det sättet, det gillar jag.

Semelfredag

Ibland får man lyxa till det lite. Lite vardagslyx. Och idag ville Nalle ha en semla till eftermiddagsfikat, vilket jag inte tackade nej till heller.
Det blev som en god förrätt innan fryspizzemiddagen. Men varför finns det inte fler semlor eller alternativa semlor i butiken att välja på? Jag gillar inte mandelmassa, så det borde finnas fler utan. Och sådana där med sylt i. De skulle jag vilja prova.
Men som en nybliven tradition brukar mina semlar se ut så här, innan jag kan börja och äta de.
Tillslut äter jag bara en solbulle och grädde. Men det är ju det som är det godaste också.

En speciell fredag

Solen skiner, himlen är blå och temperaturen ligger på 8°C. Jag har shoppat två par nya byxor, min kusin fyller år idag och det är internationella kvinnodagen. Det är en speciell fredag idag alltså och grattis grattis kusin. Och lycka till alla kvinnor idag.

Jag kommer också sakna henne

Det har nu gått en vecka och jag känner att jag kan prata om det nu. Jag känner att jag är tillbaka på jorden istället för i en mörk håla under den.
Min sambo Nalles farmor gick bort för en vecka sedan. Jag kände henne i 5 år. Hon var som en släkting till mig med. Så rar och omtänksam. Jag kommer sakna hennes goda kakor och hennes varma leende.
Jag kommer sakna henne.

RSS 2.0