Gråhårig?!

HJÄLP!
 
Jag har blivit gråhårig!
 
Redan?! Jag är ju bara 25 år....
Nä, skoja bara. Jag provar bara mitt nya torrschampo jag köpte på Ullared häromdagen. En väldigt speciell och uppskattande produkt. Tror att jag kommer använda den flitigt.
 
Lite fusk kan behövas ibland, när man inte orkar göra det rätta.

Ullared

Äntligen har jag vart på Gekås. Herregud vad jag shoppade.
Jag och Nalle tog bilen från Alvesta och åkte i 2 timmar bland skogar och ängar. Vi ville inte vara där så tidigt och köa och hänga på låset, så vi kom dit runt 12 istället. Då var det ingen kö in i alla fall. När entrédörrarna öppnades så öppnades även mitt sinne och egna ögon. Jag blev impulsiv, ivrig och glad, som ett saligt barn på julafton.
 
Både jag och Nalle plockade i saker i vagnen utan att ens titta på prislappen. Inget noggrant igenom-tänkande gjordes.
 
Efter ca 5 minuter tappade vi bort varandra. Har du sett Ullared på tv? Då varnar de att det är vanligt att tappa bort någon, att det sker väldigt ofta. Och sant var väl det för under hela dagen hördes det utrop från högtalarna att folk hade tappat bort någon. Men jag och Nalle hittade varandra igen efter några minuter och kunde fortsätta vår shoppingtur.
Efter 2 timmars shopping besökte vi restaurangen och hämtade nya krafter. Sedan fortsatte vi igen. Fram och tillbaka. Hit och dit.
Jag såg varuhuschefen Boris med filmteamet efter sig. Tror att jag hamnade i bild, både chockad och svettig. Men hoppas att de klipper bort det. Såg även vännerna Morgan och Ola-Conny.
Det känns jättekul att äntligen ha hälsat på i Ullared. Gekås var stort och det var mycket folk, men ändå trodde jag att det skulle vara större och ännu mer folk. Allt fanns där, kläder, heminredning, mat, elektronik, leksaker, julsaker m.m. Allt förutom smycken och skor, tror jag.
 
Vi shoppade inte så mycket. Bara fyllde vagnen med allt vi ville ha och betalade för drygt 3000kr. Jag köpte 4 toppar, två, schampo, godis, underkläder, strumpor, 2 par leggings, hårspray, hemliga saker, julklappspapper och vantar plus lite andra saker. Fast mest kläder. Nalle köpte lika mycket han.
Vi var på Ullared i drygt 4 timmar innan vi körde bilen hem mot Alvesta i 2 timmar. Vi hade med oss kaffe som vi drack i mörkret i bilen. Det var himla mysigt. Benen värkte av utmattning och jag var trött som en björn i ide.
 
Men himla nöjd och glad med dagen är jag. Det har vart en lyckad dag idag. Tänk vad glad man kan bli av att köpa en massa saker. En sjuk känsla. Men rolig. Himla rolig.

I Alvesta och häckar

Nalle har kommit hit nu så har vi ätit middag tillsammans och gjort lite viktiga ärenden.
Tidigt imorgon bitti ska vi åka till Ullared för första gången. Restiden tar ca. 2 timmar härifrån så det gäller att börja tidigt. Jag ska egentligen inte handla något, vilket är det bästa, för det är då man hittar bra saker man vill ha. Men jag vill köpa minst en sak därifrån i alla fall, som en souvenir eller som en påminnelse om att jag faktiskt har vart där en gång i mitt liv faktiskt. Så nått skoj ska jag köpa med mig hem. (Lär ju säkert bli flera saker också).
Men ska försöka att lägga mig lite tidigare ikväll, så jag orkar med hela dagen imorgon. Ska få Nalle trött också... Godnatt.

Är kvar i Alvesta under helgen

Det känns som att det är torsdag idag, fast det bara är onsdag.
 
Jag är kvar i Alvesta i helgen för idag kommer Nalle hit och hälsar på. Jag väntar ivrigt. Det ska bli så skoj att han kommer hit. Han tar bilen den här gången och borde vara här om en timme.
Så ska vi till Ullared i helgen. För allra första gången så ska vi till Gekås och shoppa loss. Eller kolla läget i alla fall. Det blir väl som man har sett på tv, att köa i 3 timmar först innan man kommer in innanför dörrarna. Men det blir nog bra tillslut. Ska bli jätteroligt i alla fall att äntligen få besöka Gekås.

Tror att jag tabbade mig

Jag var på praktik-intervju på IKEA i måndags. De får in så många ansökningar av studenter hela tiden att de vill snacka lite med alla innan de tar in någon. Så jag åkte dit och blev utfrågad.  
Mannen jag skulle träffa var självklart inte där utan fick förhinder några timmar tidigare så jag fick träffa två unga tjejer som aldrig hade intervjuat någon förut. Och där sänktes mina förhoppningar. Men men, jag bet ihop och gjorde mitt bästa.
 
Allt gick väl hyffsat bra men jag tror att jag tabbade mig på en fråga. Det kom jag på när jag satt på bussen hem. De frågade om mina framtida mål och drömmar och jag var ärlig och svarade att jag ville bli en inredare, utan att behöva starta någon egen firma.  
Egentligen borde jag nog ha svarat att IKEA är mitt drömyrke och att jag självklart vill jobba just hos de.
Jag hoppas nu att min ärlighet tar mig hela vägen in till IKEA:s inspirationsrum och inte utanför grindarna... Det är ju ändå 10 veckor som det handlar om och jag vill ju verkligen hamna på ett bra ställe med många möjligheter och utveckling.

De 39 stegen

Teatern i lördags var jäkligt rolig alltså. Det är en gammal  trillerkomedi från 1935 i England, baserad på Alfred Hitchcocks filmklassiker med samma namn. Där Peter Dalle, Morgan Alling, Cecilia Forss och Robin Stegmar som utgör 135 roller tillsammans.
Det var en lättsam humor med moderna skämt, snabba rollbyten och rekvisita som flyttades hit och dit av skådespelarna själva. Enkelt och roligt. Värt att se.

Fullspäckat schema i helgen

Den här helgen är väldigt dubbel-trippelbokad. Tänkte dra det kortfattat om du vill läsa och annars så hörs vi i nästa inlägg.
 
Igår jobbade jag och Nalle i Hugos och Linas renoverade badrum. Jag borrade i kakel och Nalle monterade dusch och wc. Sedan fick vi lite mat där också. Och efter-maten-fika.
 
Idag ska vi byta däcka på fyra bilar, vara hundvakt för (min) allra första gången och äta middag hos svärmor.
Imorgon ska jag hinna med att gå på studentfika till Danne som har tagit studenten från högskolan, vi är fortfarande hundvakt och på kvällen ska vi gå på teater med Hugo, Lina och Micke och se på "De 39 stegen". Teatern är en gammal present till Hugo och Lina från oss och innan ska vi äta på restaurang och ta några fördrinkar inne i stan.
På söndag är vi fortfarande hundvakter men för sista dagen. Sedan på måndag ska jag på praktikintervju till IKEA, så då får du hålla tummarna på att jag blir intagen. Det skulle betyda jättemycket om jag fick komma och praktisera hos de. Är självklart väldigt nervös över detta.

Suck it SJ

Behöver jag säga att tåget blev ytterligare 30 minuter försenat (egentligen närmare 40 minuter försenat) och dörrarna på tåghelvetet inte fungerar. Så folk kommer inte ut och allt tar extra lång tid.
 
Tur att jag kan underhålla mig med SJ:s nya gratis-internet ombord och se på gamla filmer.
 

SJ gör det igen

Jag vill ju inte egentligen inte snacka skit om ett företag som gång på gång får motgångar och försöker hela tiden att lyckas hålla sina avtal och tider. Men tyvärr har de inte lyckats. Inte den här gången heller.
 
Mån-ons har varje tåg kl.15.30 blivit inställt och hänvisats till tåget en timme senare. Så även mitt tåg idag. Inställt kl.15.30 och jag blev hänvisad att ta tåget en timme senare. Suck.
 
Jag hoppas verkligen att det tåget INTE är försenat. Då..... då...... SUCK.
 

Det här med Skånska

Jag hade en skånsk inredare idag som föreläste om hennes verksamhet. Hennes företag heter Room by Sofie och befinner sig för mestadels i Skåne och Göteborg.
 
Hon driver egna kurser i sin ateljé och varje gång hon sa ordet kurser lät det som att hon sa kossor.
"... och där har jag mina kossor..."   
"... Jag har ju mina kossor som jag driver..."
 Det här med Skånska alltså.... R som inte uttalas och min uttråkade fantasi. Fin kombination.
 

Typiskt

Det känns som att allt bara går sönder här i Alvesta. Alla mina saker Det nya matbordet har fått sig en repa, min fina kaffekopp har tappat sitt öra, golvmattan frasar upp sig, mitt gamla skrivbord håller på att tappa sitt yttre skick, glasugnsformen har fått sig en spricka, orkidén "dog" efter tre månader, en lampskärm i glas har kraschat i golvet och fyra glödlampor har bytts ut. Samt två proppar.
 
På 1½ år!
 
Fast jag vårdar och försöker ta hand om möbler och inredning så blir det bara fel.
 
Snart är det över i alla fall och jag flyttar härifrån.

Middag hos mamma

Idag blev det en spontan middag hemma hos mamma. Mamma ville ha hjälp med lite saker och i gengälld fick hon bjuda på middag. Så fick jag snacka av mig lite med min bror också. Och middagen var god.

Inspiration från IKEA

Bilder jag har tagit från IKEA. Inspirerande och mycket jag-vill-ha-faktor på.

Kort studiebesök på IKEA

Dagens studiebesök på IKEA där uppgifter var att bara ta 2 foton, slutade med en full mobilkamera med bilder, pärondryck, den najsig skoförvaringen "Prassel" att hänga på väggen och pepparkakor i en snyggt designad burk. Så fin burk. Borde egentligen ha köpt hem lite matchande glögg också, men vet att jag har flera flaskor hemma i Stockholm som måste drickas upp först. Så avstod det frestande impulsen.
Och jag som inte skulle köpa någonting. Jag blev nästan besviken på mig själv att jag inte hittade någon jag kunde köpa, i hela varuhuset. Men efter att ha passerat kassorna såg jag den vackra kakburken och den saftiga pärondrycken att jag bara var tvungen. Och sedan tog jag mig en premiärtur till IKEA:s (nya) Fynd-avdelnings-hus och hittade den charmiga förvaringsmöjligheten att ta med mig hem.

Lite nyttigare

Dagens middag ser god och nyttig ut va? Fullkornspasta, skinka och grönsaker. Det här är det nyttigaste jag har ätit på länge. Och gott var det också.

Bensmärta

Skönt att vakna för tidigt en morgon av att det strålar smärta i hela benet. Från låret ner till foten. Mest runt knät. Det kändes som en blandning mellan träningsverk, kramp och som om benet hade somnat. Det var skitjobbigt. Gjorde jätteont. Har aldrig vart med om något liknande. Det liksom pulserade smärta i benet. Jag kunde knappt gå och stödja mig på benet.
 
Försökte gå lite för att få igång blodcirkulationen, men inget hände. Drack lite vatten ifall det var någon typ av kramp, men inget hände. Så jag gick och la mig igen men kunde knappt sova. Var benet avslappnat gjorde det ont. Sträckte jag på benet gjorde det ont.
Efter ett långt tag började smärtan att pulsera med färre intervaller och spred sig längre ner mot smalbenet. Efter ett tag gick jag upp igen och under dagen blev det bättre. Fast när jag stod på benet och vred det på ett sätt så kom smärtan tillbaka. Vad fan kan det vara för något? Någon som vet vad det kan vara för fel?

Helgen

Nalle har vart här i Alvesta med mig nu i helgen. Vi har ätit god mat, gått promenader, druckit vuxendricka och bara umgåtts med varandra.  En lugn och skön helg med mycket avkoppling.
Nu är han på väg till Stockholm och jag kände mig så ensam och övergiven när jag lämnade av honom på stationen. Men det är bara att bita ihop och fokusera på nästa kurs som börjar imorgon.
Då börjar det en ny inredningskurs.

Nalle kommer hit

Snart kommer min Nalle hit till Alvesta och hälsar på. Så ska vi vara här och mysa. Åh vad jag längtar.

Sista skriv-tentamen

Nu har jag gjort (förmodligen) min allra sista skriv-tenta. Ingen mer skriva-i-aulan-tentamen ska göras under denna utbildning. Ingen mer skriva-på-papper-tenta ska göras mer. (Bara hemtentor, redovisningar, case och rapporter återstår).
På måndag börjar nästa kurs, då blir det tillämpning av inredning i hem, butik och i offentlig miljö. Jag hoppas att den kursen blir bra. Det är typ den sista kursen innan praktik och examensarbetet. Snart är det sommarlov!

Tenta imorgon

Ja, då är det tenta imorgon som gäller. Kursen har varat i 3 veckor men jag vet i alla fall inte vad jag ska plugga på. Vi fick knappt anteckna under lektionerna och lärarens undervisningsmaterial går knappt att tyda. Allt som vi har sagt och pratat om under lektionerna kan komma på tentan. (Och jag som inte ens kommer ihåg vad jag gjorde igår, hur ska jag då komma ihåg vad som sades för 2-3 veckor sedan?) Med andra ord så har jag inte...... eller alltså...... jag har försökt....... att plugga.
Ja ja. Jag får väl göra mitt bästa och hoppas att jag klarar det. Orkar inte med fler tentor nu. Vill bara ha jul, nyår och sommarlov.

Behöver ny energi

Ge mig energi och styrka. Jag har tappat motivationen för skolan. Orkar inte ta itu med saker och ting. Tror inte att nästa kurs kommer bli bra, fast det ska handla om inredning. Får ingen praktikplats till nästa termin. Blev besviken på ett tentaresultat, trodde att det gick bättre än vad det gick. Men sa då till mig själv att jag skulle bli glad bara jag blev godkänd, vilket jag blev. Godkänd alltså. Men har som sagt tappat motivationen och gnistan.
 
Plus så har jag en tenta på fredag också.
 

Jaha..?

Klockan är 23.54. Det är skola imorgon.
Kul att upptäcka det här smutsiga vattnet, 5 minuter innan jag ska ta min försenade kvälls(natt)dusch. Känns inte så fräscht. Men har tränat och borde verkligen duscha nu.

RSS 2.0