Fortfarande förkyld

Jag är fortfarande förkyld, även om jag kände mig "okej" igår. Men nu sitter jag med en pläd över axlarna och är kall ändå. Jag äter medicin men ingen förändring sker. 2 veckor har gått och jag orkar inte vara sjuk längre.
 
Imorgon är det skola igen som gäller. Den svåra företagsekonomin ska passera mitt huvud. Lika fort in som ut.. Men tillslut ska jag nog bli godkänd. Hur svårt det än må verka idag.

Kalas för tre

Ja, i lördags var jag hemma hos mamma och fikade och åt hemmagjord tårta, som jag hade bakat själv. Mormor, morfar, brorsan och lilla vovven Moa var där också. Vi bytte paket och hade det riktigt trevlig.
Inte för att skryta, men tårtan blev en succé. Trots att jag annars är kass i köket, men den här blev riktigt god. Gjord på vaniljkräm, björnbär och toppad med jordgubbar och chokladhjärtan.
 
Det som mamma hade bakat var självklart jättegott det med. Äppelkaka och blåbärskaka. Men hon är ju van och duktig på det för övrigt. Middagen var jättegod den med. Allt var bara så bra och gott. Tack familjen.

Förberedelser

Nu på lördag ska jag över till mamma på trippelkalas för mamma, mormor och mig. Brorsan, morfar och lilla vovven Moa ska vara där också. Så ska vi fika och umgås.
Så hela kvällen idag har jag bakat tårta (i pauserna på en långfilm på tv) och slagit in presenter. Snart blir det dags för lite sömn. Om filmen bara kunde sluta någongång.

Är man sjuk så är man

Och för att minska halssvullnaden så unnade jag mig själv en kall glass.
Borde egentligen bäddade ner mig under en filt och dricka te, men jag orkar inte. Har inte tid att ligga still heller. Måste fixa med mat, byta glödlampa, plugga, städa, packa och allt annat innan tågresan mot Stockholm imorgon.
Syns det hur sjuk jag är? I alla fall så blir det bara värre och värre och egentligen kanske jag inte borde ha vart i skolan idag eller igår. Men vad ska man göra när man har en kurs som kräver full närvaro och apmycket koncentration.
 

Förkyld då

Har gått och blivit sjuk. Fan också. Och för första gången i mitt liv har ingen smittat mig utan jag har bara mig själv att skylla.. och kanske min sambo som ville ha fönstret öppet den kalla tisdagsnatten.
Så nu några dagar senare blir det mer och mer förkylningsmedicin och halsen känns tjockare och tjockare för varje dag som går. Fick ta nässpray mitt i natten igår också.
 
Jag har inte tid att bli sjuk nu. Jag har en kurs som är jättejobbig och kräver mycket närvaro. Snart är det tenta igen. Typ.

Ny klänning

Jag hade en kort fika med Kicki igår, efter hennes skola. Vi var i Nacka forum och efteråt kollade vi på klänningar till mig. Jag behöver en ny ljus och somrig klänning till ett bröllop om två veckor. Men det var väldigt svårt att hitta en ljus klänning i "rätt" modell och för "rätt" pris mitt i en höstsäsong.
Istället hittade jag den här snygga klänningen i blått och svart från Vila. Verkligen skitsnygg och passade jättebra, men jag tycker att den är för mörk för att ha på ett bröllop, oavsett årstid. Eller?
 
Men jag köpte den i alla fall. Det kommer ju andra tillställningar jag kan använda den på. 
 
(Ska jag försöka vänja mig med klänningar måste de vara snygga och bekväma till 100 %, annars kommer jag aldrig att använda de ju. I min ungdom och barndom hatade jag klänningar och hade i stort sett aldrig använt klänningar, förutom på balen i klass 9 och på balen sista året på gymnasiet. Nu kan jag faktiskt använda klänningar lite då och då och för att kunna det så måste jag ju äga några också.)
 

Hemma med plugg

Äntligen är jag hemma i Stockholm igen. Det känns som att det var flera veckor sedan jag var här sist. Men tog kvällståget efter skolan igår.
 
Nu har jag en massa plugg att ta igen. En "tenta"-rapport ska skickas in innan fredag, resultat- och balansräkningsuppgifter ska göras innan måndag och sedan har jag lite mindre uppgifter som ska renskrivas och kontrolleras. Men nu ska jag vara i Stockholm fram till på söndag så det ska nog hinnas med.
 
Ska fika med Kicki på torsdag också, så lite nöje ska jag hinna med innan det är skola igen.

Jäkla propp

Klockan är sju på morgonen och jag har precis vaknat. Det är mörkt och en kylig känsla lägger sig över rummet. Jag går upp och tänder taklampan.  
 
POOFF!  
 
Lampan exploderar och allt blir ännu mörkare. Proppen gick och jag har absolut ingen aning om hur man byter propp och till vaddå? Jaha, vad gör jag nu då? Vart finns nya? Ska jag köpa nya? Fan alltså, jag har inte tid med det här nu innan skolan. Fram med ficklampan och in på toaletten för att försöka påbörja mina sysslor där. Ficklampan slutar att fungera. MORR. FAN. Inte igen alltså....  
 
Jag byter ficklampa, äter kalla gamla mackor, utan kaffe, sminkar mig i halvmörker och så vidare. Det är andra gången den här månaden som jag blir utan ström. Det var min morgon det. Hur var din?
 

A tuch of lemon

Nu har Nalle vart här i Småland hela helgen med mig. Tiden har gått så fort och vi har haft det så roligt. I alla fall jag.
 
Igår åkte vi till Växjös matmarknad och provsmakade på lokala produkter och såg på någon ungdomskocktävling. Köpte med mig hem lite honung med smak av citron också. Kan va bra att ha när man är sjuk.
Idag har vi inte gjort så mycket. Bara umgåtts. Men när Nalle hade åkt sedan städade jag hela Ettan och diskade bra mycket. Snart ska jag slänga mig i duschen också.

Och just det. Min tv fungerar inte längre så det är väldigt tyst och ensamt här denna söndagskväll. Hur ska jag då klara morgondagen?

Fredag den 13:e

Det är fredag den 13:e idag och än så länge har allt bara flytit på bra, faktiskt. (Förutom att jag inte har sovit något i natt då jag först inte kunde somna på tre timmar, vaknade hela tiden och sedan höll grannarna på att slänga små skruvmejslar (lät det som) på golvet upprepande gånger hela morgonen.)
 
Jag hade en "tenta" idag i skolan, en gruppredovisning som gick jättebra. Tydligen kunde man bara få G på grupparbetet men vår lärare lade till lite extra ++ på vår redovisning. Så det känns nu jättebra, även om det var lite nervöst tidigare imorse.
När vi slutade sedan trodde vi att vi skulle missa tåget, men tog ändå bussen in till stationen för att sitta och vänta i typ 50 minuter. Först höll vi på att missa bussen. Vi såg den åka men vinkade lite lätt och bussen kunde stannade igen för vår skull. Sedan var tåget försenat också så vi hann precis med det tåget vi trodde att vi skulle missa. Sådan jäkla bra tajming alltså.
På måndag börjar en ny kurs att ta sig igenom, företagsekonomi. Åh så roligt.... eller inte. Men men.
 
Nu är jag hemma i Ettan och väntar på att min Nalle ska komma.

Tenta imorgon

Pirr, pirr.
 
Jag har suttit och repeterat lite nu på kvällen, till tentan jag har imorgon. Det är en gruppredovisning.
Känns ganska lugnt faktiskt, men ska väl inte säga något för jag lär väl inte kunna somna inatt och lär väl stamma och komma av mig under redovisningen ändå. Får väl bara hoppas på det bästa.
Imorgon kommer Nalle och hälsar på mig här i Alvesta också. Åh så skoj det ska bli. Längtar så. God natt, sov så gott och önska mig lycka till nu.

Kvar i Alvesta

 Jag är kvar i Alvesta den här veckan för Nalle kommer och hälsar på mig på fredag. Han blir här under helgen bara för på måndag är det skola igen. Och nu på fredag är det tenta också som jag försöker fokusera på. En muntlig redovisning så det känns ganska lugnt... men ganska nervöst också, såklart.
 
Idag har jag mest tagit det lugnt. Städat och återvunnit lite samt käkat en nyttig middag med bulgur och grönsaker. Nu ser jag på film och softar lite till. Höres.

Gåva från kurs

Det var sista dagen idag för kursen butikskommunikation, förutom på fredag då det är tenta. De tre sista dagarna har vi haft en annan lärare som idag gav oss en avskedspresent.
En blombebis som han har odlat själv. Så snällt av honom, tycker jag. Jag kunde inte tacka nej.
Vet dock inte vad blomman heter men den blir stor som ett hus när den är färdigvuxen, innehåller en klibbig sav och "skvätter" iväg blomskott vid blomning. Perfekt till Ettan i Alvesta.
Plus att jag redan har tagit död på en blomma i år och skulle behöva en ny.

Trubbel i Alvesta city

En lugn dag efter skolan gick jag förbi min vanliga korsning i stan som jag brukar passera och fick syn på detta.
En stor lastbil med släp som hade svängt fel i korsningen och kört rakt in i en skylt. Som nu höll på att backa tillbaka för att köra rakt fram i korsningen istället. Det blev ett jäkla pyssel fram och tillbaka och flera människor i omgivningen försökte hjälpa till och vifta och ropa åt chauffören.
 
Men tillslut gick det. Alvestas höjdpunkt och spänningsmoment nr. 1.

Emporia

Nu har jag vart på ett, ja man kan väl kalla det för ett studiebesök, på Malmös "nya" köpcentrum Emporia. Ett stort shoppingcentrum lite utanför Malmö central. Det är ett häftigt shoppingcentrum med cool design och udda formgivning. Byggnadens yttre fasad är i plast i en designad form som jag inte har sett någon annanstans.
Fredag förmiddag och det är inte så mycket folk här. Inte som i Stockholm direkt där det .  är folk överallt när som helst.
På översta våningen kunde man gå ut till en stor tak-terrass-park.   
Och blir man trött kan man ta en fika i detta speciella uterum i blått sken.
Det finns många udda och ovanliga butiker där, men också de vanliga kedjorna och storbutikerna. I centrumet är det sedan tänkt att man ska gå som i en åtta, i tre plan, som i sin tur är uppdelat i fyra färgzoner, gult, rött, blått och grönt.
Ja, jag blev helt fascinerad i alla fall, fast det "bara" var ett köpcentrum.
 
Köpte med mig en tröja som souvenir i alla fall.

Ett år äldre

Den här dagen för exakt 25 år sedan föddes jag. Jag var glad och envis.
 
Idag hade jag faktiskt en ganska rolig dag i skolan. Det var en ny lärare som hade humor, kan jag ju säga, så ett gott skratt fick jag i alla fall.
 
Tänkte visa lite bilder från min dag. Fick ett blombud av min älskade Nalle men annars mestadels matbilder.
Frukost
Snacks under dagen
Blommor från Nalle
Middagen
Och efterrätten, en fruktsallad med smält choklad.
 
 Tack för alla gratulationer vänner, släkt och bekanta. Snart har det gått ett till år, alldeles för fort.

Grattis Louise

Eftersom jag är i Småland idag, på min födelsedag, utan mina nära och kära runt omkring mig, så har jag faktiskt köpt presenter till mig själv. Jag unnar mig annars god mat och godsaker också. Men dessa skönheter har jag gett till mig själv.
Pastellgrön bricka från IKEA i Älmhult och en turqouise liten vas. Så mig går det ingen nöd på.

25 år!


Ja må jag leva, ja må jag leva, ja må jag leva ut i hundrade år. Hipp hipp hurra för idag är det min födelsedag!
25 år blir jag idag och jag firar min födelsedag här i Småland med en god frukost, skola, hemköpt middag (så jag slipper att laga mat själv) och en god efterrätt med frukt och choklad in i ugnen. Yummie.
 
Ja grattis till mig då.

Ner och upp och ner och upp

Nu idag är det dags för mig att ta mig till lilla Alvesta igen för skola för morgondagen.
 
Just nu sitter jag redan på tåget och tråkar. Kupévagnarna är inte bekväma för fem öre och det är kallt här också. På något konstigt sätt brukar jag bli negativ och dyster när jag åker ner till Alvesta. Känner mig ensam och ängslig. Allt är långtråkigt och jag räknar bara dagar tills jag får åka upp till Stockholm igen.
 
Denna vecka kommer bli lång här nere. Först är det tre skoldagar (brukar alltid vara två + hemuppgifter) och sedan på fredag ska jag ner till Malmö på studiebesök till Skånes nya köpcentrum Emporia. Men sedan, från Malmö ska jag ta tåget upp till Stockholm igen. För att på lördag åka ner till Söderköping på bröllop. Plus att jag ska åka upp till Stockholm igen för att åka ner till Alvesta på söndag igen. Pjuh..
 
Det var det. Punkt.
 

Födelsedag och kräftor

Det blev en rolig fest med många kräftor och gamla vänner från förr. Vi åt och firade de två födelsedagsbarnen (som fyllde 24 och 25år) ända in till klockan 2 på natten. Då vi beslöt oss för att åka hem.
 
Grattis mina vänner på era födelsedagar. Hipp hipp hurra!
 
PS. De blev överraskade och glada för presenten också.
 
 

RSS 2.0