Host

Jag hade roligt igår. Och trevligt. Och middagen smakade bra. Blev lövbiffsrulader med mozarellafyllning och potatisgratäng och till efterrätt hemmagjord björnbärsglass.

Idag ligger jag deckad på soffan istället med halsont och hosta. Jag tog ut mina sista krafter igår och idag äter jag halstabletter, alvedon och dricker honungsvatten nonstop hela dagen. Har kanske feber också.. Vet inte.

Skönt att ha en soffa att ligga på och lite filmer man inte har sett att titta på.


Middagsgäster

Ikväll kommer två vänner över på middag så jag håller på att förbereda mat, dryck, städ och mig själv.
 
Känner mig lite krasslig i halsen bara, så orken försvinner snabbt. Men jag hoppas att det går över snart. Fick ont redan igår kväll och jag tänker inte banga på middag  i alla fall.

Lite tröttare

Jag har vart duktigt och städat hela lägenheten idag. Eller i alla fall golv och möbler. Och sorterat papper, tagit hand om blommor, bakat frukostbröd, vikt tvätt, diskat och bla bla bla.
Imorgon kommer några vänner över på middag. Det ser jag fram emot. Jag vet bara inte riktigt vad vi ska äta eller vad jag ska ha på mig.... Om jag ska hinna träna innan eller om jag ska ta det sent ikväll istället.
 
Men det löser sig.

Produktiv

Sådär, nu har jag oljemålat lite grann. Fortsatte på senaste porträttet. Men det är långt ifrån klar så ni får vänta lite längre innan ni får se något.
Igår var jag produktiv och bakade matbröd igen, planterade nytt på balkongen och åkte och röjde skräp i ett hus som ska rivas. Nalles syrras hus.
 
Så nu tänkte jag dra ut och träna lite. Fortsätta på den goda cirkeln och känna mig duktig.
 
 

Ljung

Idag har jag gjort höstfint på balkonen. Jag har planterat lite ljung som passar till regnet och kylan som kommer. Jag fick de igår. Vet inte hur man tar hand om de men jag hoppas att de klarar sig under vintern och fortsätter att leva i flera år efter det.

Namnsdagsblommor

Jag fick fina namnsdagsblommor av Nalle idag. Plus så fick jag lite nya växter att plantera ut på balkongen som jag diskret har längtat efter.

Kräftskiva!

Ikväll var det kräftskiva med föreningen, där jag bor. Vi hade fiskat de själva i fredags. Tyvärr blev det inte så många då, så föreningen köpte in lite extra idag. Yummie.
Goda kräftor var det också. Och vin. Och efterrätt. Och mingel med grannarna.
 
Och efteråt drack vi kaffe och åt chokladtårta. Himla trevligt.

Middagsbesök

Idag har jag bjudit över min fina vän Kicki med familj på middag. Tänkte bjuda på lite kyckling, inget avancerat. Och efterrätt.
 
Jag har snart städat klart hela lägenheten, bakat efterrätt, duschat och fixat iordning mig. Bara finslipet kvar. 
Trött är jag också för jag har sovit dåligt inatt. Vaknat ofta och haft svårt att somna om. Plus att jag har fiskat kräftor inatt. Men jag har ju inte sprungit någon maraton direkt så det ska nog gå bra idag. Jag är taggad.

Älskade äckliga djur

Ikväll ska vi fiska kräftor i föreningen. Små, vassa och spretiga kräftor. På söndag är det kräftskiva med föreningen. Så jag hoppas att vi får tillräckligt många i år.
De är ju så goda när de är döda. Och så äckliga när de lever.
 
Vi ska ut och vittja klockan 01 igen. Sen tidigt imorgon bitti. Men vad gör man inte för kräftor?
 

Vilken besvikelse

Vilken besvikelse då. Här laddar jag hela veckan för att springa extra långt runt sjön, så tittar jag på kilometermätaren när jag kommer hem. Då har jag sprungit kortare än vad jag brukar. Kortare!
 
Jag som alltid har trott att den är någon kilometer längre än den rundan jag brukar springa nu för tiden. Den är nog jobbigare i alla fall med fler backar, men kortare.  
Jahapp. Då vet jag det då. Tack då.

Träna

Nä, nu ska jag ut och träna igen. Tänkte springa en längre runda runt Järlasjön. Om jag pallar. Det är första gången sedan år 2011.

Måla, måla

Idag hade jag absolut ingenting att göra, så jag tog fram penseln och målarduken och började oljemåla. Jag började med ett porträtt eller vad man kan kalla det. Det är första gången jag målar en människa. Lite på test. Hoppas att det blir bra när den är klart. Det var flera år sedan jag målade sist. Men nu när jag har mer fritid så hinner jag måla mer.

Ska ut och träna

Tänkte dra ut och bränna några kalorier nu. Ska försöka med en löprunda innan jag sätter mig framför komediserier och äter gott. Vi hörs and wish me luck.

Myslördag

Det blev tydligen en spontan oplanerad dundermiddag här igår. Fördrink och sen kött och potatisgratäng med vin för mig och Nalle. Sedan gjorde jag hemmagjord vaniljglass med björnbär i. Nalle drack Irish coffee och jag tog en likördrink till det.
 
Sedan stannade vi uppe halva natten och tittade på film. Myslördag.
Och i förrgår bakade jag matbröd för första gången. Och nu idag bakar Nalle matbröd.

Uppstart av träning

Första träningen efter semestern var ingen lätt match. Det var segt att bara knyta skorna och gå ut. Men det var bara att bita ihop och pallra sig ut på en kort och lugn löprunda.
Flåset var högt men jag fick ingen håll i alla fall. Bara träningsvärk dagen efter. Men det var skönt. Nu ska jag försöka träna minst två gånger i veckan.

Middag och tårta

I lördags bjöd vi över våra vänner Hugo och Lina och deras nya hundvalp på middag. Eller ja, hunden fick ingen mat av oss, bara bus och lek med leksak, men husse och matte fick mat. Grillat kött med rotfrukter i ugn. Ett klassiker och ett säkert kort.
Lina fyllde år nyligen också så hon (och vi givetvis) fick en tårta till efterrätt. Supergod.

Och middag i stan

Samma kväll kom Nalle in till stan så käkade vi på restaurang och drack några glas vin på en uteservering.

I staden hela dagen

Under tisdagen och torsdagen jobbade jag som kontorsråtta och hantverkare på Nalles jobb.
 
Och i fredags blev det en heldag med mamma inne i stan. Vi träffades klockan 11 och gick igenom hela staden tills klockan blev över 19.
Vi shoppade i butiker, kollade på folk och turister, lunchade och fikade.
Vi lunchade på Kungshallarna (finns något för alla där) och fikade sen efter några timmar på Åhléns citys Café.
 
Jag som inte har ett heltidsjobb med en heltidslön shoppade en klänning/tunika, två koftor och lite smycken medan min mamma inte handlade något. Omvänt som alltid. För när man inte ska ha något, ja det är då man hittar något. Och när man vill ha något specifikt, ja då hittar man inget. Varför är det alltid så?

Översvämning

Tydligen hade Stockholm fått översvämning den måndagen. Det hade tydligen regnat kopiöst mycket vatten att det forsade vatten ner i tunnelbanorna, brunnarna i marken hade sprutat vatten och folks källare hade svämmat över.
Det var helt otroligt att förstå, vi som hade haft ett sånt fint och soligt väder i Hälsingland. Vattnet förvann på några timmar och när vi kom hem till Stockholm var allt vatten borta. Konstigt.
Men spåren efter översvämningen syntes.

Renovering på landstället i Hälsingland

På lördag den 2 Augusti tog vi vårt pick och pack och åkte till Hälsingland igen. Bilen var proppad med verktyg, rördelar och väskor. Men nu måste vi börja att riva lite i toarummet för veckan efter skulle byggaren komma.
(Förra året fick vi en vattenskada i tvättrummet men då hände även andra tråkiga grejer som var viktigare att fokusera på, än ett fuktskadat landställe).
På söndag drog vi igång med rivningen. Nalle rev ut vatten, varmvattenberedare och handfat till ett annat rum och satte upp allt provisorisk igen och jag grävde efter avlopp och vattenledningar. Nalle gjorde nya avlopp och sedan gjöt vi igen de gamla hålen och avloppen i golvet.
På måndagen packade vi ihop allt och jag tog ett sista dopp i Ljusnan för i år. Jag var i, i säkert en timme och bara badade och plaskade runt. Det var lite kallt till en början men när man väl hade doppat sig var det hur skönt som helst. Och vädret var soligt, varmt och klibbigt så det var skönare att hålla sig i vattnet.
 
Senare på måndagen åkte vi hem till Stockholm igen.

Middag hos mamma

Efter Ålandsresan var vi hemma i två dagar. Nalle var båtvakt på klubben och jag åkte hem till min mamma på middag. Ganska seg och trött var jag men god mat, rosévin och trevlig sällskap fick mig att vakna till.
På lördag ska vi vidare till Hälsingland igen och riva ut varmvattnet och påbörja renoveringen.

Mer på Åland

Andra saker vi gjorde på Åland var att grilla god mat, dricka vin och träffa släktingar. Fika lite också. Tyvärr blev det inget bad i havet men jag badade i svett under köksmontering. He... he.. usch.
Vädret var soligt och varmt hela tiden. Superskönt men jättejobbigt att jobba i.
Fick vätskebrist ena dagen och med huvudvärk och illamående, fast jag tyckte att jag drack tillräckligt. Men men.
Grabbarna provade Maria Montazamis rödvin till grillningen. De tyckte om vinet. Men jag gillar varken henne eller vinet så det var inget för mig. Men grabbarna gillar henne, så.....
Jag och Nalle åkte hem sen på torsdagen. Trötta och slitna satt vi ute på däck på färjan och solade. Det var riktigt skönt. Som att sola utomlands. Fast på riktigt.
 
 
 

RSS 2.0