Härda ut

Japp. Där kom ännu mer träningsvärk. Nu ökades motståndet på praktiken. Det blev lite jobbigare att måla och lyfta möbler med träningsvärk som tar emot. Men jag vet ju att det är en bra smärta så det är bara att härda ut.

Bodypump

Idag efter praktiken provade jag Bodypump på Sats för första gången. Det är en gruppträning med skivstång, hantlar och vikter som man lyfter och tränar olika kroppsdelar med. Ben, armar, mage och rygg i alla fall.
 
Jättejobbigt!
 
Tungt och i ett högt tempo. Jädrar vad otränad jag var i hela kroppen. Och där jag brukar ha muskler där hade jag träningsvärk istället. Från i måndags, då jag gymmade. 
 
Men eftersom det var första gången så tog jag det lugnt och försökte följa med så gott jag kunde. Och jag klarade det, hyffsat men bra. Ska nog köra det igen nästa vecka. Och om jag orkar så ett extra gympass också.

Till och med roligt

Halvvägs av praktiken har gått och nu blir det bara bättre och bättre. Nu känner jag mig mer "hemma" där på plats och jag gör mer och mer saker hela tiden. Många rutiner som följs och nya som skapas hela tiden. Nu känns det bra att vara där. Till och med roligt.

Positiv energi

Vilken jädra kraft träning har. Jag har gymmat nu två gånger, efter drygt två månaders uppehåll av konditionsträning och jag känner mig redan starkare och gladare. Energin eskalerade och jag orkade städa lägenheten, diska och tvätta samma kväll jag tränade.
 
Bieffekterna så som träningsvärk och trötthet (pga för lite sömn) dagen efter är mindre roliga. Men snart kommer energin tillbaka och imorgon ska jag prova bodypump efter praktiken.

Birka Paradise

Det blev inget sol och bad på kryssningen men jäkligt rolig hade jag ändå. Middag på A la Carte, goda drinkar vid 5 olika barer och dansgolv framför både liveband och dj (fast inte samtidigt då). Och trevlig sällskap hade jag såklart med Lina, Hugo, Micke, Hensch och Nalle. Jag körde party till klockan halv fem på morgonen, sist av alla och drack färgglada drinkar tills hela världen snurrade. 
Vi tittade till och med på OS hockeymatchen i söndags. Synd att vi förlorade den. Men annars var allt på tip-top.

Kryssning all night long

Jahoo! Nu åker jag på kryssning. Jag ska partaja all night long. Och imorgon blir det förmodligen sol och bad.

Ska på kryssning i helgen

Åh vad skönt. Jag ska åka på kryssning nu på lördag. Med Birka Paradise på 23 timmar. Ska bli så roligt och jag har verkligen sett fram emot det.
 
God mat, goda drinkar, dansgolv, sol, bad och ett gott festsällskap.

Jag Sats:ar på livet

Har du tränat på Sats någongång? Jag har ju precis börjat men det kändes väldigt överambitiöst att bli medlem där. Jag gick dit efter praktiken och ville se vilka alternativ som finns och kostnader och så. Då fick jag sätta mig i ett pyttelitet kontor med en man som började ställa frågor om vad jag ville, varför jag ville så och varför jag inte ville så. Jag blev lite ställd, visste inte vad jag skulle säga. Hade inte räknat med en personlig utfrågning. Tänkte mig mer en broschyr att ta med mig hem bara.
Vi tecknade ett träningsavtal. Ett pappersavtal. Bara det är ju väldigt överambitiöst. Och sedan ville han visa mig runt. Han ville nästan ta mig i hand och föra mig runt i lokalen, som egentligen inte är så jättestor eller svår att förstå. Jag låtsades vara intresserad. Och sedan var det tack och adjö.
 
Så nu i efterhand kan jag undra vad jag har gett mig in på. Hur sjutton ska jag palla med det här.

Skön smärta

Jag kommer vara död imorgon av all träningsvärk.

Jag har nämligen tränat på Sats idag. Jag gick dit efter praktiken och tänkte mig ett kort lugnt pass som uppstart. Men det blev ett jobbigt gympass på 80 minuter istället. Så nu har jag världens träningsvärk i hela kroppen och vet inte hur jag ska klara av praktikens hårda möbelflyttning imorgon.
 
Men det är en skön smärta, det här med träningsvärk. Baby I'm back.

No gain, no pain

Igår hade jag en hel del överskottsenergi (för en gångs skull) och jag borde nog vara frisk från förkylningen nu också så jag styrketränande lite hemma. Ni vet benpress, rygglyft, sit-ups och lite övningar med hantlar med mera.
Jag tränade för första gången sedan mitten av december och orkade med 45-50 minuter. Det gick jättebra och nu idag har jag en fruktansvärd träningsvärk i hela kroppen.

På Alla Hjärtans dag

På alla hjärtans dag i förrgår så jobbade både jag och Nalle (jag var på praktiken) och kom hem runt 6-7 på kvällen. Då lagade Nalle middag (hemmagjorda färsbiffar) och gav mig blommor och geléhjärtan. Jag gav Nalle chokladpraliner och godissnaks. Så åt vi middag och drack bubbel med tända ljus och efteråt så umgicks vi utan någon tv, dator eller mobiler på. Mysigt.

Söta godsaker

Ja, idag är det Alla Hjärtans dag ifall du har missat det. Allt är gulligt med blommor, söta nallar och hjärtformade chokladaskar. Jag är på praktiken och sliter så vi får väl se vad resten av dagen har att erbjuda. Min Nalle ska till exempel göra middagen ikväll.

Ena dagen är ej den andra lik

Ena dagen har jag absolut ingenting att göra på praktiken och andra dagen har jag så mycket att göra att jag får dåligt samvete av att bara äta lunch. 

Bra morgon...

Bra start på dagen att bli ensam inlåst på praktiken och larmet går....
Jag ska sluta komma i tid till praktiken nu. Det är ingen idé att vara duktig och vara på plats ett par minuter innan jag börjar. Antingen får jag stå ute i kylan och vänta på att personalen ska öppna eller så går larmet utan att någon är där.

The show must go on

The praktik måst go on. Ja, jag var på praktiken idag. Kände mig ganska bra faktiskt, förutom ex antal hostattacker och stundvis trötthet. Jag jobbade på som "vanligt" och vid ett kort tillfälle glömde jag bort att jag var sjuk.
 
Sedan kom en hostattack till.
 
Nu ska jag kämpa på i 6-7 veckor till.

Stark mat och gott sällskap

Jag gjorde ett sista försök att bli frisk nu med att äta stark tai-mat ikväll. Snacka om att det brändes i hela munnen efter denna måltid och ändå var den inte speciellt stark, enligt andra i sällskapet (Nalle och hans mor). Men för mig var det det starkaste jag har ätit på flera år.
Jag är fortfarande hostig, slemmig och täppt i näsan och ska äta penicillin i 2 dagar till och fortsätta med hostmedicinen minst en vecka till i alla fall.
 
Imorgon ska jag gå till praktiken igen. Då kör jag på som vanligt i hårt tempo, konstant leende och långa dagar med möbelflyttning, väggmålningar och puffa till kuddar på 4 våningsplan. Hej vuxenlivet. Hejdå studentlivet.

Jag trotsar förkylningen

Jag är fortfarande sjuk... förkyld, men känner mig mycket bättre. Äter penicillin och hostmedicin tre gånger om dagen nu, i en vecka, så något borde ju ha hjälpt.  
Så jag och Nalle bjöd in oss på middag hos svärmor ikväll. Ska bli trevligt. Och skönt att få sminka sig och klä upp sig för en riktig anledning och inte bara gå hemma osminkad i mjukisbyxor.

Sjuklingen

Jag jobbade till lunch idag och sedan så gick jag hem. Kan inte gå omkring på praktiken och hosta och snora hela tiden. Det går inte. Så jag sjukskrev mig veckan ut. Jag vet inte om det är en bieffekt av penicillinet jag redan tar eller om jag bara blev sjuk, utan någon större anledning.
Nu är jag hemma och dricker honungsvatten. Hoppas det hjälper. Snoret rinner och halsen kliar. Over and out.

Tredje veckan på praktiken

Nu har jag påbörjat tredje veckan på praktiken. Fast nu har jag blivit sjuk. Det retar i halsen, jag hostar, är slämmig och känner mig vinglig.
Jag har fått penicillin som verkar göra mig mer sjuk och svag än att frisk och stark. Får se om jag klarar veckan ut eller om jag måste sjukskriva mig några dagar.

Mellofunderingar

Jag sitter och kollar på årets första Melodifestivaluttagning och funderar lite.
 
Vad hände med manligheten? Allt det maskulina? Den ena mannen som uppträder sjunger ljust och högt som en liten flicka, den andra har en tjejfrisyr och den tredje klär sig som en tjej.  Vart är alla riktiga män? Jag bara undrar.
 
 

RSS 2.0