Bygga kök

Sist jag skrev här på bloggen var jag på väg till Åland för att bygga kök på pappas landställe. Det var flera dagar sedan och jag har haft fullt upp sedan dess och knappt vart hemma någonting. Men nu är semestern slut.
 
Köket som vi byggde blev riktigt bra och vi slet som djur för att få det färdigt på två dagar. Nalle drog avlopp och vatten, pappa drog elen och jag monterade köksstommar. Det blev tidiga mornar och sena nätter. Men nu står det där, med lådor, diskbänk, väggskåp och vatten indraget och avlopp utdraget. Här är lite bilder.
Före: Soffhörnan.
 Under: Köksmontören!
 Efter: I made it!
Det blev riktigt bra, för att vara första gången jag byggde kök. Jag hade planerat allt innan med skåpsval, front- och lådval, placering, mått och allt möjligt. Stolt tjej!

Vi är på väg

Vi är på gång, vi är laddade och vi är tända. Ikväll ska allting hända.
 
Vi är på väg till färjan till Åland nu. Båten avgår 20.00. Då blir det middag och shopping i taxfree:n.
Sen imorgon blir det att bygga kök. Och på torsdag åker vi hem till Stockholm igen.

Mellanlandar en natt

Igår kom vi hem sent på kvällen. Resan gick fort trots en hastig regnskur på motorvägen. Det har tydligen vart storm och översvämning i Stockholm. Konstigt, vi som har haft så fint väder i Norrland i nästan två veckor.
 
Efter att ha mellanlandat en natt hemma med dusch, tvätt, blomvattning, uppackning och nerpackning har vi handlat kök på IKEA idag med pappa. Han ska bygga helt nytt kök på hans landställe och jag och Nalle har vart med och planerat och ska vara med och bygga upp det de närmsta dagarna.
Vi ska åka till Åland ikväll. Köket ska fraktas och byggas där. Under 2-3 dagar. Sen ska vi hem igen och sen tillbaka till Hälsingland och riva varmvattnet. Så det är mycket nu.
 
Och snart är sommaren över och jag kommer tycka att jag fortfarande är för blek och har inte badat tillräckligt mycket. Ja, sådär som jag brukar känna. Så vi höres senare.

Soldisvarmt

Det har vart en lugn dag idag. Jag har vart ute i soldiset och läst tidning och Nalle har pysslat med sitt.
Imorgon åker vi hem till Stockholm så idag passade vi på att bada en sista gång här uppe. Det var varmt ute, fast ingen sol och vattnet var kallt, för det är smältvatten från glaciärer som samlas här. Men stranden är gudomligt vacker.
Nu står kycklingmiddag och packning på agendan. Kanske ett glas vin också.

Firar födelsedag

Vi firade halva födelsedagen i Järvsö och tittade på hantverk, trädgårdar och kyrka. Medan den andra halvan var vi i Orbaden och drack champagne på stranden och åt middag på spa-restaurangen.
Skål och ännu ett grattis till min bästa älskling.

Grattis älskling

Idag fyller min älskling år. Grattis på födelsedagen sötis. Hipp hipp hurra.

Växter

Vi har tittat på, ja det måste vara, Hälsinglands största blomsterhandel. Gigantisk var "butiken" med växter, krukor, utemöbler och till och med fiskar och sköldpaddor.
Synd att vi inte har någon mer plats för fler blommor i vår lägenhet bara.

Kultur, bad och underbara barn

 
Igår var vi som sagt med barnfamiljen i Växbo och gick i trollskogen och tittade på gamla kvarnar, dammar och lintillverkning.
Vi badade när vi kom tillbaka och efter middagen spelade vi minigolf till sena klockslaget. Jag vann inte, men jag kom inte sist heller. Och svårt var det. Riktigt svårt, både för barn och vuxna.
Idag, sista dagen med barnfamiljen, gick vi och kollade på lite kultursarv här i trakterna. Solen gassade på och det var riktigt varmt, så vi badade efteråt också. Igen. Vi åt en sista lunch tillsammans innan vi skildes åt och familjen fortsatte söderut.
Och det lät som att både barnen och föräldrarna (våra vänner från 08-mark) hade haft en riktigt bra och rolig vistelse här med oss i Hälsingland. Jag och Nalle har vart lekledare och guide hela tiden och busat hela tiden med familjen. Det har varit jätteroligt för oss också. De får gärna komma och hälsa på igen.
 
Nu är vi helt utslagna.

Finbesök från Fjollträsk

Vi har fått finbesök av familjen "Rolle" från Stockholm idag. Herr och fru med två barn. Vi har badat och lekt hela eftermiddagen. Och grillat mat för ett helt kompani.
De ska sova över hos oss i två nätter och dagarna är fullspäckade med aktiviteter.
Imorgon ska vi förmodligen till Växbo och kolla på en gammal lintillverkning, forsar, dammar, stugor och skog.
Nu ligger vi alla i varsin säng, trötta och helt utslagna.

Ska på dop

Nu ska vi på dop här uppe i Hälsingland. Det är en vän till mig som ska döpa sitt första barn. Jag är så taggad. Ska bli jättekul. Lilla söta bebis.

Åker till Hälsingland nu

Dåså. Nu drar jag och sambon upp till Hälsingland. Vi ska på dop, få Stockholmsbesök av barnfamilj, vara hundvakt och sola, bada och grilla.
Hare.

Landar ett dygn

Jag är som sagt hemma nu. I ett dygn innan vi ska iväg till Hälsingland igen.
Tvättmaskinen går för fullt. Jag har handlat present, vart på apoteket, köpt nytt smink, tränat, duschat och packat om väskorna. Imorgon åker vi. Borde sova lite, men har inte tid.

Sista dagen på Åland

Näst sista dagen på Åland fann jag skogens guld. Eller guld och guld, mer svårt-att-tvätta-rent-blått och ont-i-ryggen-plock. Sjukt mycket på ett sånt litet ställe, typ 1,5 x 2 meter brett risfällt precis bredvid sommarhuset. Jag var bara tvungen att plocka.
Vet inte riktigt vad jag ska göra med blåbären, men det blev drygt 600 g att baka något gott med. Blåbärspaj kanske, eller blåbärsmuffins, eller blåbärssmoothie. Nam nam.
Sista dagen packade vi och åkte till färjan. Jag åt en god räkmacka på båten som lunch. Brukar inte äta räkmacka, men den var supergod.
Såhär brukar vi packa när vi är hemma. Vi fyller hissen full och åker en våning. Apropå resa.
 
Men nu är vi hemma i Stockholm igen. Resan gick bra och jag var helt slut när jag kom hem. Jag har sovit dåligt de senaste nätterna så jag sov som en stock den natten. Hejdå Åland.

Bilar och katter

En annan dag träffade vi en annan kusin till mig och tittade på gamla bilar. Kanske inte min roligaste stund men sambo, pappa och två kusingrabbar tyckte att det var mycket roligare i alla fall. Vi grillade ihop framåt kvällen.
Och så har vi åkt till faster och myst med en 10 veckor gammal kattbebis. Lilla lilla fluffen. En av mina roligaste stunder men kanske inte grabbarnas.
Sen så tittade vi på fotbollsfinalen, både bronsmatchen och slutfinalen. Jag ville att Holland skulle vinna allt, men de vann bronset. Men jag är glad att Tyskland tog hem det hela ändå. Hellre något europeisk land än Argentina. Sverige var ju inte ens med.
Annars har vi åkt runt lite på Åland och tittat på miljön och omgivningen. Det är fint här ute på landet.

Dagar på Åland

Ja, vi har det bra här på Åland. I torsdags kom vi hit sent, näst sista bilen som körde ombord på färjan. Men vi hann med. 
På vägen till stugan såg vi ett påkört rådjur mitt på vägen, mötande trafik. Men stackarn levde ju och sprattlade när vi körde förbi. Usch, det var obehagligt. Nalle ringe polisen och sen fick vi höra att några andra hade tagit död på djuret med en sten, så att den slapp lida. 
Igår var vi mest vid stugan och försökte plöja ner en väg till vattnet, ja vi (min pappa) har en sjötomt här på Åland, men alla växter, vass och buskage hade växt igen. Vi for och köpte mer bensin till maskinen som plöjde allt buskage, två gånger. För den stannade hela tiden. Och hälsade på lite släktingar på vägen hem. 
Idag däremot har vi hälsat på min kusin som bor i Mariehamn (huvudstaden). Vi strövade runt i hela staden, käkade en gigantisk kulglass och satt i solen och stekte. Det här var bara EN kula. Tänkt dig den med tre kulor.
Framåt eftermiddagen gick vi ner till hamnen och tittade på alla gigantiska båtar som låg där. Den ena större än den andra. Privata som företagsägda.
 
På kvällen badade jag för första gången på året. Jag simmade i havet och hoppade från femman några gånger. Det var riktigt skönt och något jag har längtat efter. Varmt var det också. Säkert runt 20 grader i vattnet.
Underbart väder har vi haft också. Soligt och varm än så länge. Men imorgon skulle det bli sämre väder. Får se vad vi hittar på då att göra. Grillat och druckit gott har vi hunnit med också. Massa.
 Hörs på återseende. 

På väg till Åland

 Nu är vi på väg till Åland. Vi är alldeles för sena och stressar igenom Stockholm köer och trafik. Det mesta är nog mitt fel att vi är sena. Jag trodde att jag hade hur mycket tid som helst och helt plötsligt hade jag bara en timme på mig att träna, duscha och packa ihop det sista. Jag vet inte hur jag planerade det. Trodde att jag visste bättre, men det blev bara fel.
Men nu är vi som sagt på väg till Åland, ja om vi hinner med till båten innan den avgår det vill säga. Vi får väl se hur det går.

Utlandssemestern bokad

Nu är båtresan utomlands bokad. På torsdag bär det av mot Åland. Yey.
Jag och Nalle åker dit över helgen och hälsar på släkten, grillar, solar och är det tillräckligt fint väder ska jag bada i havet också. Det ska bli så skönt.

Kontorsråttan

Jag hjälpte Nalle på jobbet idag. Han är egen företagare och jag hjälpte till med lite pappersarbete, produktsortering och rengöring. Kul att man kan hjälpa till i alla fall.

Working hard or hardly working

Jag ska jobba med Nalle på kontoret imorgon. Vet inte riktigt vad vi ska göra men det blir i alla fall kontorsjobb och pappersarbete och har jag tur kan jag åka och köpa lite färg och måla om en dörr in till kontoret.
 
Men nu blir det en snabbdusch innan läggdags. Natti.

Äntligen har sommaren kommit

Det är så varmt idag att jag smälter bort. Jag orkar inte göra någonting. Bara att ligga still och sola känns jättejobbigt, trots att jag vill sola.
Ska dricka en liter vatten nu och sen ut och springa istället. Blir så rastlös och det var länge sen sist jag tränade.

Har lekt av mig

Därefter åkte vi hem till båtkompisens familj på lek och middag. Vi åt en jättegod grillmiddag med kyckling, majs och haloumi och glass med hemmagjord fruktsås till efterrätt. Sen lekte vi med barnen och kastade boll hela kvällen, förutom då vi slog ihjäl (sprutade vatten på) ett fullsatt getingbo med larver och allt. Usch fy vad äckligt. Men boet försvann.
Jag hade en jättetrevlig kväll med vännerna från söderort. Både jag och barnen behövde leka av oss.
Och kvällen slutade med att vi alla satt och tittade på fotboll, VM matchen mellan Holland och Costa Rica. Barnen såg inte klart matchen för att det blev alldeles för sent för de, men det slutade med att Holland vann. (Jag hejjade på de, helt utan anledning).
 
Jag som inte följer, gillar eller bryr mig om fotboll. Jag tittade på en match. Helt sjukt. Men dagen innan det var superbra.

Hejdå Hejsan

Och sen åkte vi och förberedde båten inför försäljning. Ja, för nu idag har vi sålt båten. Vår kära lilla segelbåt. Jag saknar henne redan och idag hade vart en perfekt dag att segla på. Hela veckan skulle få fint väder med sol och värme.
Men idag, lördag, har vi som sagt sålt båten. Snyft.

Fika vid hamnen

Jag, Nalle och hans båtkompis tog en fika vid hamnen idag. Solen stekte på och det var jättevarmt. Åh vad jag har saknat solen. Och att bada. Får nog ta och göra det snart.

Heaven

I'm in heaven. I Länna. Min nya favoritbutik.

Igår kväll

Igår kväll var jag på middag hos svärmor. Nalle var självklart med också. 
Min klädsel bestod av klänning och gympaskor. Världens sexigaste outfit tillsammans. Men jag har hört att det är modernt att gå i gympaskor tillsammans med aftonklänningen. Många kändisar gör tydligen det. Blandar finkläder med bekväma vardagsdetaljer. Så vi kan väl säga att jag bar det senaste modet och var supermodern.
 
Jag kan ju lägga till också att jag skulle promenera drygt 30 minuter innan jag kom fram till middagen också. Så bekväma promenadskor var optimalt.  

Spöregn och åska

Precis just nu, när det spöregnar och åskar, då ska jag ut och springa.
 
Men jag känner att jag måste det.

Det regnar ute..

Och istället för att gå ut och springa i regnet var jag inne och pysslade lite med inredning idag. Jag läste inredningstidningar, ändrade om lite bland allt krimskrams och jag ramade om en gammal tavla som låg i förrådet till lite roligare motiv.
Moderna svart-vita foton och en färgklick i mitten.

Konst

Vi åkte hem i måndags. Hem till kära Stockholm. Det har ju ändå varit så dåligt väder. Regn och kallt väder hela tiden.
Vi har eldat i eldstaden för att öka mysigheten. Och värmen såklart. Och ätit och druckit gott istället.
 
I söndags var vi på vernissage i byn och tittade på olika konstnärers konst. Intressant. Men att limma ihop skräp och måla över skavanker kan jag inte kalla för konst. Det kan jag inte hålla med om. Inte heller att måla en teckning med kritor är också svårt att kalla för konst, även om motiven var vackra. Men vad vet jag?
Det här däremot. Det kallar jag konst. Konst från moder natur. (Eller bara mutation).

RSS 2.0