Earth hour

Just nu börjar Earth hour. Vi släcker ner alla lampor och snålar på elen för att ta hand om världen, kort sagt.
Jag och sambon åt tacos under Earth-timmen och tände ljus i hela lägenheten. Så satt vi och myste i två timmar i mörkret.
 

Svårt att säga nej

Jag har en tendens att inte låta slänga bort något. Inte något alls. Och det fick kollegorna på praktiken reda på. Så när de skulle slänga några halv-trasiga saker så frågade de om jag ville ha de istället. Och jag kunde ju inte säga nej. Allt går ju att laga.
Av en ren slump så var alla produkter rosa, vilket inte är min favoritfärg, men jag kunde ju som sagt inte säga nej.

Sista dagen på praktiken

Idag är det sista dagen på praktiken och det är med blandade känslor jag lämnar Svenssons. Dels så är det skönt att genomfört kursen och vara ett steg närmare studenten. Dels så känns det jobbigt att lämna alla trevliga kollegor och den bästa praktiken jag har varit på. Jag trivdes verkligen där och kommer sakna arbetslivet där.
Vi hade en liten avskedsfika med kaffe och tårta för mig. Jag fick även en liten avskedspresent från Svenssons. Tack så jättemycket för min tid där.
Nu är det bara att blicka framåt mot examensarbetet som jag har ångest över. Jag har varken motivation eller inspiration för denna kurs.

Finkaffe

Det är min allra sista dag på praktiken idag och jag blev bjuden på en finkaffe från Urban Deli efter lunchen, av inredningskollegan på Svenssons. Tack snälla.

Ansvar och frihet

Jag måste fan vara dum i huvudet som självmant väljer att duka ett bord i rosa tema. Jag tycker inte ens om rosa, men det har väl smittat av sig från min bästa vän som älskar rosa.
Jag försökte ju duka efter ett lila tema, men det fanns inte tillräckligt med lila produkter för det. Den här dukningen fick jag eget ansvar över. Jag fick bestämma helt själv hur det skulle se ut och vilka produkter som skulle ingå. Det känns jättebra att få ett sånt förtroende på praktiken. Ansvar och frihet, det är utvecklande det.
 
Men visst blev det snyggt ändå? Jag är supernöjd med den exponeringen. Hoppas bara att de andra tycker om dukningen också.

Näst sista

Det är näst sista dagen på praktiken idag och jag är så himla trött i huvudet. Jag har träningsvärk i hela kroppen och ångest över examensarbetet som ska börja nästa vecka. Men men.

Med en enkel tulipan

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade år. Idag fyller min bästa vän år. Grattis K och hipp hipp hurra.
 

Ett födelsedagsfirande

Min pappa fyllde år i förra veckan och i lördags var jag och Nalle ute och firade honom. Jag hade köpt lite presenter till honom och sedan var vi ute och bowlade, käkade middag på restaurang, spelade dart och sedan gick till en krog och tog  oss ett glas.
Det var jätteroligt. Jag har aldrig träffat min pappa på det sättet. Det kändes väldigt annorlunda, men bra.

Hej helg

Nu kör vi fredagsmys. Smothiedrinkar, relax framför tv:n och skriva klart en uppsats. Hej välkomna helg.

Finkaffe

Igår var det snökaos och slask och idag skiner solen från blå himmel. Det är en fin fredag idag så jag lyxar till det med finkaffe från Urban Deli (ett matställe i Sickla).

Noggrannt inslaget

Inte konstigt att möbler kan vara så dyra, när emballaget ser ut såhär från leverantören. Helt sjukt seriöst inslaget. Varje litet ben är förpackat. Varje stol är förpackat och sedan ihoppackat tillsammans för att skickas iväg till återförsäljarna.
 
Vilket jäkla jobb alltså. Och vilket jäkla jobb det var att packa upp alla möbler. Tog mig halva dagen att packa upp alla stolar bara.

Vädret

Vad hände med vårvädret? Det som var så soligt, varmt och fint väder i veckan. Och så kommer nu ett grå-vitt snökaos. Som ikväll ska bli slask. Kul....

Lite dekoration

Här är lite dekoration jag använde mig av till babyshowern i lördags. Plus ballonger. Jag tror att det uppskattades och det såg ju väldigt mycket festligare ut i alla fall.

Frukost dagen efter

Det bästa med dagen efter babyshowern är all mat som blir över. Min frukost bestod av en bulle och en bit kladdkaka med grädde. 
Och lunchen bestod av smörgåstårta. Nu återstår ett gäng kakor och bullar som måste ätas upp under veckan.
 Ibland är livet så jobbigt.... eller inte.
 

Babyshower

Jag anordnade en babyshower för min allra bästa vän igår. Hon trodde att vi skulle ha dubbeldejt med våra män och sjunga karaoke efteråt. He he.. 
Så hade jag, Milla, Emilie (gemensamma vänner) och Nalle förberätt en överraskningsfest för det kommande föräldraparet.
Vi hade pimpat hela min lägenhet med ballonger, banners, bakat muffins, köpt smörgåstårta, fixat en massa presenter, köpt färska blommor, tänt ljus och fixat en massa godsaker.
 
Hon blev riktigt överraskad och glad. Vi hade roligt. Tack tjejer för hjälpen. Det här gjorde vi bra.
 
 
 

Solen tittar fram

Jisses vad folk är solkåta. Å det spelar ingen roll att utsikten är ett byggklossar eller att det drar kalla vindar. Så länge solen tittar fram strömmar det folk utomhus.
 
Fast jag har inte riktigt fattat meningen med att sitta ute och äta med både tjock jacka och filt på, bara för att det är sol ute. Vad är vitsen med det?

Rena grekiska

 Det här är fan grekiska för mig. Fattar ingenting, men fattig kommer jag vara. Hatar orange.

Träningsvärk?

Vart är min träningsvärk?
 
Jag har vart sjuk nu i flera veckor, i stort sett, men så i måndags tog jag mig i kragen och gick till gymmet. Jag hade som mål att ta det lugnt och försiktigt och liksom mjukstarta med träningen. Men sen när jag väl var där så körde jag på ordentligt.
 
Men jag känner inte av någon träningsvärk, vilket jag borde få.

Mellofinal

Jag och sambon var hemma hos Hugo och Lina ikväll och såg på Melodifestivalsfinalen. Vi käkade pizza tillsammans innan och glufsa i oss efterrätt, godis och chips under finalen. Gott med godis; det var faktisk riktigt länge sedan jag åt godis. Brukar annars bli chips eller popcorn om jag ska festa till det.
Om rätt låt vann då? Nä, inte riktigt. Sanna Nielsens låt var kanske i top fem, men jag tror inte att den slår internationellt. Och för att citera min morbrors fru: "Vi får nog kvala in nästa år". Jag kan inte annat än att hålla med henne.
 
Min favoritlåt var "Busy doin' nothing" med Ace Wilder och den kom ju faktiskt på andra plats. Men jag trodde att Yohios låt "To the end" skulle komma på en andra plats. Eller "Efter solsken" med Panetoz kanske.
 
Sannas låt lät ju mest gnällig och gäll. Men jag hoppas att hon kommer långt.

Magisk kraft

Vilken magisk energi fredagar kan ge en. Jag är supertrött, sjuk och har jobbat som en idiot hela veckan på praktiken. Ändå får jag en liten adrenalinkraft och orkar fortsätta jobba som en idiot. Några timmar till i alla fall.

Fet-tis-dagen

Jag hade missat att det var Fettisdagen idag. Men så på praktiken så bjöd de på en semla och då vaknade min lilla hjärncell igen.
 
Tänk att en brödbulle med grädde kan vara så god, om man bortser från mandelmassan som bara förstör.

Skillnader

Nu vet jag skillnaden mellan lotion, kräm och salva. Varför har man inte lärt sig det i skolan för? Sånt är ju vardagslivserfarenheter ju. 
 
Lotion är lätt, tunn och går snabbt in i huden. Kräm är lite fetare och tar lite längre tid att smälta in i huden. Salvan är fet, tjock och tar lång tid att gå in i huden. Lägger sig mest som en vaselinhinna på huden.
 
Tänkte bara dela med mig om min nyupptäckta information till dig.
 

RSS 2.0