Borta bra men Stockholm i mitt hjärta

Nu är jag på väg hem från Åland. Jag har haft jättetrevligt och hunnit med en hel del. Vi har firat kusins student, grillat med pappa, besökt kusins bebis och nya hus, fikat, gosat med katt, träffat släkt samt ätit och druckit gott.
Synd att vädret har vart dåligt. Det har både regnat och vart mulet hela tiden. Annars kanske man kunde ha badat eller solat lite.
 
Senare i sommar ska jag tillbaka. Men nu så känns det skönt att få komma hem.

En röd dag

Det var en lugn röd torsdag igår i Mariehamn. Alla butiker stängda. Och vi som skulle leta efter ett presentkort och blommor.
Tur att släktingarna bjuder på smörgåstårta och fika istället. Grattis kusin till din student.

Minisemester

Idag är det äntligen dags att åka till Åland. Färjan är bokad ikväll och jag och sambon ska åka någongång på eftermiddagen. Vi blir borta några dagar bara. Som en liten minisemester.
Min kusin har studentfest imorgon och igår inhandlades present med min bästa vän som sällskap. Träning och packning står på agendan idag.
Full rulle. Höres senare.

Mors dag

Mors dag firades med (först rösta i EU-valet och sen) att bjuda min mamma på middag, på restaurang. Gott och trevligt. Grattis på mors dag.

EU-valet 2014

Då var det gjort. Nu har jag gjort min röst hörd och röstat i EU-valet.
Jag har haft jättesvårt att välja ett parti för valet. Jag har suttit och jämfört och gjort tester på nätet i flera dagar nu.
Och jag bestämde mig imorse för ett parti. Nu kan jag bara hoppas på att världen ska bli bättre.

Rosé på balkongen

Det är skönt att äntligen ha en dag som jag inte behöver göra någonting på. Inga måsten och inga behov att tillfredställ.
 
Visserligen har jag städat balkongen idag. Skrubbat rent, skurat golv och flyttat möbler. Men annars så..
Så nu  ska jag prova ett nytt rosé i solen ute på den nystädade balkongen. Najs.

Solterapi

Hmh. Bra att hudcancerläkaren rekommenderar att man ska sola mer. Återkommande kunder liksom...  
Jag var hos en hudläkare idag. Jag har fått några fläckar på kroppen som jag ville kolla upp. Inget allvarligt. Men ändå. Så han föreslog att jag skulle vara i solen mer och inte undvika den, som jag brukar göra. Sen så fick jag lite annan medicin också. Bla bla.

Konditionsträning

Efter att inte ha tränat konditionen på fem månader är jag tillbaka på löpspåret igen. Jag mjukstartade lite lätt med en lugn löprunda på 30 minuter och det gick förvånansvärt bra, för att vara så otränad.
Nästa gång blir det betydligt längre och snabbare i alla fall.
Gymkortet tog slut i helgen så nu börjar utomhusträningen som sagt. Förhoppningsvis ska jag få tillbaka min vanliga kondition igen.

HIMYM

Efter att jag har sett det sista avsnittet på How I met your mother i helgen kan jag inte slutat att tänka på det. Om du inte har sett det och tänker se det ska du inte läsa mer av inlägget, för jag tänker spoila en del.
 
 
 
Läs inte mer. Jag menar allvar.
 
 
 
 
 
 
Skyll dig själv.
 
 
 
Tyvärr så gillade jag inte mamman. Inte alls. Hon passade liksom inte in. Fick inte någon bra presentation heller.  Och under de sista avsnitten blev folk olyckligt kära, barn föds, andra dör, vänner splittras och det känns numera meningslöst att kolla på de gamla avsnitten. De sista avsnitten gick så fort och ändrade hela serien att jag känner mig helt tom inför serien. Jag känner mig inte tillfredsställd med avslutet av en av mina favoritserier.
 
Visst avslutades den bra, men det kunde ha vart mycket bättre. Jag saknar spänningen, ovetandet och mystiken. Nu är allt borta.
Jag måste nog se om de två sista säsongerna.

Montera möbler och middag

Idag ska jag montera lite möbler på kontoret. Leveransen är klart och bord och kontorsstol ska monteras. Lite målning ska hinnas med också.
Ja, på en dörr alltså, inte på möblerna.
Sedan ikväll bjuds det på middag av Nalles mamma. Tackar tackar. Det är alltid så trevligt och gott.
 
Frågan är vad jag ska ha på mig bara? Är så van att gå i snickarbyxor och målartröja att det "vanliga sociala" livet kommer i andra hand.
Klänning? Blus? Jeans?
 
Men först, jobba var det.

Examensarbetet

Här är ett produkboard som jag gjorde till mitt examensarbete där jag inredde ett kontor.
Och här är en bild när jag jobbar. Duktigt va? Jag är så noggrann och perfektionist att den listen tog säkert en timme att fixa iordning.
Både latex:a och måla.
Sist lite för- och efterbilder på inredningsprojektet. Samma hörna från byggkaos till snyggt designat och organiserat.
Fint va? Både min beställare och jag blev jättenöjda och det blev verkligen likt inredningsförslaget.
 

3D modell

Några bilder från mitt examensarbete. För- och efterbilder från 3D programmet Sketch Up.
 Och vägguppställningar  

Även solen har sina fläckar

Jag sitter med mitt examensarbete igen. Fick lite (en hel del) kompletteringsuppgifter att utfärda. Blöh.
 
Nu har jag suttit i två dagar och ändrat och gjort om en massa saker på examensrapporten. Hur skulle jag kunna veta vilka gamla teorier det finns om ämnet? Och vad är egentligen empiri? Och vad är det för skillnad på analys och slutsats? I mina öron låter det likadant.
 
Att skriva rapporter är något jag är riktigt riktigt dålig på. Så jag hoppas att det är sista gången jag skriver en rapport. Jag är ju helt klart bättre på att komma på inredningsförslag och genomföra de.
Och helt plötsligt blev min rapport 25 sidor istället för 14. Utan bilagor då på 14 sidor som tillkommer. Det borde väl räcka ändå? Nu blev det ju en bra rapport istället. Varför gjorde jag inte det här från början?

Examensfirande

Idag ska jag ha en liten examenstillställning för mina vänner. Vi ska fira att jag har gått klart min utbildning och 10 personer blir vi som ska trängas i vår lilla tvåa. Mysigt.
Examensfirande med vännerna på hemmaplan. Fördrink och fika med tårta. Tack vänner för att ni kom och firade mig.

Eurovision Song contest 2014

Yey. Sverige kom på tredje plats. Grattis till bronset Sanna. Och grattis till Österrike som vann. Men vad är det för människa som har vunnit? Snacka om hen.

Heja

Jag och Nalle sitter och kollar på Eurovision Song Contest. Mina favoriter är Ungerns "Running" (bästa), Ukrainas "Tick-Tock", Danmarks "Cliché Love song", Armeniens "Not Alone" och Spaniens "Dancing in the rain".
 
Men självklart...
Hejja, hejja, hejja Sverige!

Firar examen

Och när jag äntligen kom hem till Stockholm igen med tunga väskor och packning ville min kära sambo fira mig och vi tog ett glas inne i stan. Vi träffade samtidigt några gamla vänner som också var på väg in till stan för att fira en födelsedag. Så det blev dubbelkalas.
Det blev en lång dag som avslutades med biljard, goda drinkar och vänner i Stockholms innerstad. Åh vad skönt det är att vara hemma igen. Hemma till civilisationen, kroglivet, vänner, taxibilar, nattbussar, fester, aktiviteter, familj och hem. 

Firar på tåget hem

På tåget hem sen satt jag med en av de bästa klasskompisarna och firade vår examen. Rosévin på tåget. Skål och grattis till oss.
Och det spelade ingen roll att tåget fick något problem och vi blev stillastående i 20 minuter. Jag drack rosévin, hade en vän vid min sida och njöt av examen. Det var sista gången jag åkte det tåget och resten kommer att lösa sig. Skål och grattis till oss.

En stund att pusta ut

Fördriver väntetiden på IKEA. Två timmar ska slås ihjäl innan tåget hem går.

Examensdag!

Vi hade någon föreläsning idag på förmiddagen. Handlade om självinsikt, självkänsla och teambuilding. Lite försent att motivera oss till inspirerande citat och bättre människor. Nu ska jag leva livet och fira det.
 
Sedan bjöd skolan på 3-rätters lunch. Räkcocktail, fylld kycklingfilé och rabarberkompott som kockskolan bredvid tillagade och serverade. Sjukt gott och jätteambitiöst.
Därefter fick jag mitt intyg och vi tog gruppfoto. Nu är skolan över. Nu är Småland över.
 
NU HAR JAG TAGIT EXAMEN! Nu är jag en kvalificerad inredare.

Examen

2 år har gått sedan jag började på min utbildning. 2 år av slit, hårt arbete och en jäkla massa tågpendlande.
Jag som var så stolt och nöjd över att jag hade blivit intagen. Efter flera års sökande. Så kom jag äntligen in och trodde att hela värden skulle ändras. Att hela min framtid skulle ändras. Men jag möttes av motgång efter motgång efter det. Redan första dagen blev allt bara fel.
Men jag bet ihop och härdade ut i två år. Och nu har jag äntligen tagit examen och genomfört alla kurser. Så jävla bra! Hipp hipp hurra!

Win win

Idag känner jag mig som en vinnare. Redovisningen i skolan gick bra, hyffsat i alla fall. Avslutningsmiddag på IKEA värdshus som skolan betalar sen. Och innan en fördrink (jättegod bål) hos en tjej i klassen. Det här ska bli skoj.

Sista redovisningsdagen

Nu är äntligen redovisningen och all skolarbete över. Nu är det bara att glida igenom nästa avslutningsdag. Vi skulle tydligen bli bjudna på 3-rätters lunch också.

Cirkeln är avslutad

Man behöver väl inte bo lyxigt bara för att man ska ta examen? Jag ska campa. På en camping vid vattnet, i Älmhult. Yey.
Min utsikt under de här två dagarna i Älmhult. Där jag en gång började bo under utbildningen bor jag nu igen. Avslutningsvis.  Cirkeln är sluten.

Typisk 08:a

Jag känner mig verkligen som en 08:a när jag traskade till campingen med tung rullväska och nypolerade skor i regn och lerpölar. Ensam ute på landet.
 

Tar tåget mot Älmhult

Nu bär det ner mot Småland och Älmhult för de två allra sista skoldagarna. Sen tar jag studenten på fredag. Woho!
 
Jag har packat och fixat här hemma innan tåget går. Är nervös. Är alltid nervös inför annorlunda och speciella dagar. Både själva tågresan idag, den stora redovisningen imorgon och avslutningsdagen på fredag. Men det ska nog gå bra.... så länge jag behåller lugnet. Och hoppas på det bästa.
Hare gott och önska mig lycka till imorgon.

Snart ner till skolan i Älmhult

Den 9:e maj tar jag studenten, från yrkeshögskolan Säljare med inredningskompetens nere i Älmhult. Utbildningen har pågått i två år och det ska bli så skönt att lämna allt nu. Jag har tröttnat på att plugga och längtar bara till varma sommaren.
 
På torsdag ska jag redovisa min sista kurs, examensarbetet, för lärare och klass och redan imorgon åker jag ner till Älmhult. Jag börjar redan noja över det och är nervös och kan inte sova.
Men det ska bli skönt att slippa alla hemuppgiften, måsten och tidskrävande projekt. Snart ska jag bli som alla andra och jobba och slita och kanske gå in i väggen. Men än så länge är det packning, tågpendling och redovisning som gäller.

Lilla söta

Inatt kan jag sova sött för idag jag har träffat nyfödd bebis. Jag har burit en fem dagar gammal bebis och fikat med hans föräldrar, som är goda vänner till mig. En liten plutt i min famn. Åh så söt han var. Och snäll. Och fin. Och lugn. Lilla söta bebis. Vill träffa bebis mer.
 Hmm. Känner att jag måste träna armmusklerna tills nästa gång.

Examensarbete klart

Jäkla examensrapport. Jag är så trött på dig. Nu är du äntligen över. Nu slipper jag dig.
Ja, jag har alltså skickat in min examensrapport. Jag har gjort ett inredningsprojekt under fem intensiva veckor, där jag har inrett ett kontor och gjort nästan allt jobb själv. Jag har satt upp gipsskivor, spacklat, slipat, spikat lister, målat, monterat möbler och inrett ett kontor. Nu återstår bara en redovisning i Älmhult om en vecka. Sen ska det bli så skönt att slippa skolarbete.

RSS 2.0