Adventsmys

Mmm. Gott med nybakad lussekringla till glöggen och adventsmyset. 

1 Advent

Julgardinerna är uppe, julblomkrukorna är framme, adventsljusstakarna står och lyser i fönstret och några tomtar tittar upp. Första advent är här och jag har längtat flera veckor på julstöket, glöggkvällar och mysbelysningen. 
Nu saknas bara lussebaket och jag tänkte göra ett försök till bak ikväll.

De första julklapparna

Yes. Äntligen är de första julklapparna inhandlade.
 
Nu kan jag slappna av lite i några dagar innan jag måste handla resten.
Och julbaka, julpynta och slå in julklappar. Snart är ju julen här och då känns det bättre om man är förberedd.  
Jag har shoppat lite idag som sagt. Lite julklappar och lite ny juldekoration samt veckohandlat mat. En ljusslinga med bollar i metall hittade jag också. Jättesöt tyckte jag så den fick följa med hem.

Dagens måsten

Dagens måsten är att sova, sova och sova. Och när jag är vaken så måste jag vila. Helst titta på ett serieavsnitt och äta gott också.
Mat skulle jag behöva köpa, men så ringde Nalles kompis idag och bjöd över oss på middag istället. Och det är ju ganska så mycket roligare än att handla mat. Plus så får jag busa lite med deras barn om jag vill.
Tänkte ta med en flaska vin också. Känns mycket bättre såhär på en ledig lördag.

Mer jobb

Det blev mer jobb igår. Denna gång på Åhléns dam-mode-avdelning. Sjukt mycket kläder. Alla från olika märken och leverantörer som man ska hålla reda på. Och kassan har jag inte lärt mig helt heller utan har fortfarande svårt för vissa saker. Blir så irriterad på mig själv när jag inte kan allt. Jag vill kunna allt. Nu. Helst igår.  
Men jag har bara jobbat två dagar där, på två olika avdelningar... så det finns mycket till att lära sig. Och jag har väl inte rätt att gnälla än.
Men det är svårt att jobba som säljare på ett varuhus som är Nordens största detaljhandelskoncern med 13,5 miljoner besökare varje år och tusentals olika produkter på 6 olika våningsplan att hålla reda på.
 
Men jag lär mig något nytt varje dag så det är bara att kämpa vidare.
 
När jag kom hem från jobbet var jag helt slut, både fysiskt och psykiskt. Ont i huvudet efter allt tänkande hade jag också. Ville bara lägga mig under en filt, titta på film och äta popcorn. Men Nalle ville dra ut och käka, se på en serie och några popcorn blev det aldrig något av.

Första nya arbetsdagen

Första dagen på det nya jobbet är avklarat. Jag har jobbat på Åhléns idag. Jag fick provjobba på herravdelningen där jag aldrig har vart förut. Jag har vart nervös hela veckan och egentligen hela dagen idag också. Men jag överlevde.
Jag sätter liksom press på mig själv. Och alla kunder satte press på mig också när de ställde en massa frågor om sortimentet som jag aldrig har sett förut. Men generellt gick allting bra. Det är mycket man ska kunna. Det är mycket man ska komma ihåg. Men det gick bra. Roligt också.
 
Nu på kvällen har jag pustat ut och halvsover på soffan med huvudvärk. Allt bara släppte. Nu är allt på riktigt.
 
Nu ska jag bara lära mig hela sortimentet, alla detaljer med kassan och Åhléns chefer och personal.

Dagens projekt

Dagens projekt på jobbet, en helikopter av clips (?). Samt leka affär och laga mat med en flicka som inte kan det svenska språket än. Men vad gör man inte för barnen på förskolan? 

Shoppa med Kicki

Idag ska jag träffa min vän Kicki så ska vi shoppa loss på Stockholms Modecenters utförsäljning i Nacka. Många modeskapare har sina lokaler här och just nu har de försäljning på plats. 
Det ska bli kul att träffa Kicki igen också. Det var länge sen sist. 

Fredag

Jag låter mitt senaste klädinköp tala för sig själv idag.
 

Utbildningsdag

Jag har vart på utbildningsdag idag på det nya jobbet. Eller inför det nya jobbet. Lärt mig lite säkerhetsregler och kassan. Men det känns som att jag behöver flera månader på mig att verkligen lära mig kassan. Jäklar alltså.
Jag är fortfarande sjukt nervös inför det nya jobbet. Känner mig pirrig och darrig. Men det ska nog gå bra när det väl börjar. Vilket kan vara vilken dag som helst.

Shoppat skinn

Jag shoppade lite på Zalando förra veckan och hämtade ut paketet i måndags. Jag blev så himla nöjd med alla produkter. Speciellt denna skinnjacka.
Det är min första skinnjacka och efter mycket letande, jämförande och tvekande passade den perfekt. Och har snygga detaljer också precis så som jag vill ha den. Perfekt.

Så himla glad

Just idag mår jag bra, just idag är jag stark, just idag är jag glad.
 
Nytt kontrakt påskrivet idag och en utbildningsdag väntar på onsdag. Det här känns så himla bra. Jag har precis fått jobb på ett bemanningsföretag för Åhléns och kommer kunna jobba på alla Åhlénsvaruhus i Stockholm.
Och som en liten bonus hämtade jag ut ett kärleksfullt paket från Zalando, på vägen hem. Jag har storshoppat och handlat tre toppar, en kofta och en skitsnygg jacka. Blev så himla nöjd och allting passade perfekt.
Och med den nya förbättrade lönen har jag råd att betala fakturan också. Sweet.

Fjärde gången gillt

I torsdags var jag på en arbetsintervju för ett bemanningsföretag belägrat i Stockholm. Jag sökte jobbet i måndags och de ringde redan i onsdags och ville att jag skulle komma på intervju dagen efter. En sådan där läskig och obehaglig gruppintervju där de frågar en massa jobbiga frågor och där man ska bjuda på sig själv och sälja in sig.
 
Intervju kändes bra ändå, men det har även mina tre tidigare intervjuer gjort också, utan något bra resultat... så man kan ju inte hoppas för mycket. Men det bjöds på kaffe och vi alla satt runt ett runt bord och snackade, på  samma nivå liksom, kändes det som.
 
Så fick jag ett telefonsamtal i fredags mitt på dagen, av ett okänt nummer. Telefonförsäljare? Gammalt jobb?
 
- .... Om du fortfarande vill jobba hos oss så har du fått jobbet. Kan du komma på måndag och skriva kontrakt?
 
JA! Yes! Nailed it.
Jag har fått ett nytt jobb. Och inte vilket jobb som helst, utan på Åhléns. Jag ska jobba på Åhléns! När det behöver mig, vilket är typ alltid. För jag kommer vara så bra.
Men andra ord har jag fått ett nytt jobb inom det jag har utbildat mig i, i hela livet, försäljning och (eventuellt) inredning. Yeah.

Strike dubbelt upp

Det blev en lyckad kväll igår. Vi firade både min pappa med Fars dag två dagar för tidigt och mig, för det har hänt en bra grej för mig, men det återkommer jag till.
Pappa kom hem till oss och vi öppnade en flaska champagne (Nalles initiativ) och skålade med.
Sedan gick vi till en restaurang som låg precis bredvid bowlinghallen och åt middag. Det blev en köttbit och pommes för oss alla tre. När magen var full var det dags att bowla. Yeah.
Vi bowlade i två timmar och det gick upp och ner för oss alla. Men alla lyckades få minst två strikar var (ja, vi är inga proffs direkt...) och sedan slutade det med att jag vann hela serien. Woho! Good for me.
Vi åkte hem till oss sen och grabbarna drack Irish coffee och jag tog kaffe och avec. Helt otroligt satt vi uppe hela natten och pratade om allt mellan himmel och jord. Lagom till att morgonen började gryna var det dags för pappa att åka hem.
 
Så det var en lyckad kväll. Rolig och händelsefull. Och jag vann!

Repris på hemmaplan

Ikväll ska jag bowla och käka middag med min far. Han har tjatat på denna aktivitet i månader så nu ikväll slår vi äntligen till. Vi har bowlat en gång förut, i våras, och det var en succé. Så nu kör vi en repris på hemmaplan istället. I Nacka alltså.
Men först ska jag städa, diska och utföra några ärenden innan. Hare!
 

Det snöar

Det snöade imorse och jag kunde inte bli annat än glad när jag såg det. Jag vet att skorna blir blöta och frisyren förstörd så fort man går ut. Men ändå kan jag inte låta bli att le. 
Den första snön får mig att känna glädje, känna hopp. I tron på att det kommer att bli en vit jul. Snön får mig att känna mig som ett barn, i väntan på jultomten. 
 
Det blev en blöt vit hinna på marken som låg kvar i flera timmar. Men nu har det övergått till enbart regn från himlen och den vita hinnan på marken har blivit stora vattenpölar. Slask slask. 
 
Bäst att ta bilen och gömma mig på gymmet en stund. 

Börjar känna mig rastlös

Förskolan har inte ringt på bra länge nu, så min tjänst behövs inte just nu. Och det är ju bra, för de, att de klarar sig utan mig. Men dåligt för mig.
Jag har vart hemma istället och städat och tvättat nästan varje dag. Börjar känna mig rastlös, även om det fortfarande finns tonvis med saker att göra här hemma. Skura, diska, möblera om, julpyssla och sortera pappershögar. Men det är ju så tråkigt.
 
Som tur är så ska jag träna ikväll och kanske en sväng förbi kontoret och jobba lite. Annars ska jag jobba mer imorgon på kontoret. Så aktiviteterna kommer. Det blir mer träning på torsdag och sedan ska jag bowla på fredag också.
Igår sysselsatte jag mig med oljemålning på min femte tavla. Men den blev inte så bra... så måste hitta på någon bra lösning att lappa över såren. Det var första målningen jag grundade motivet med blyerts också, men det hjälpte ju inte.

I lördags

Först gick vi till kyrkogården och tände några ljus. Vinden tog de så vi fick tända om och om och om. Men tillslut brann ljusen och vi kunde gå hem till värmen och äta middag.
Nalle hade gjort en hemmagjord lasagne och jag hade valt ingredienserna. Gröna lasagneplattor tillsammans med morot, zucchini och pumpa, dagen till ära. Innan maten tog vi en fördrink och sedan drack vi vin till maten. Blev alldeles lagom perfekt.

Alla helgons dag


                                       Saknaden är stor
                                       och sorgen är stark.
                                       Längtan som bor
                                       i hoppets mark.
 
                                      Jag kan inte fly ifrån det,
                                      hålet mitt i hjärtat bet.
                                      Det finns där,
                                      nu och det skär.
 
                                      Livet måste gå vidare,
                                      men inte ditt.
                                      Du var en sann glädjespridare,
                                      ett ljus som tände hoppet mitt.
 
                                      Jag saknar värmen i din själ,
                                      ditt livfulla humör.
                                      Det är så svårt att ta farväl,
                                      när ett stort hjärta dör.
 
    

Helg och en stund över

Jag har jobbat och slitigt de senaste dagarna (ja, som alla andra, bla bla bla) så jag har inte hunnit med att blogga. Men nu så är det helg och Alla Helgonas dag så nu har jag en stund över.
Dagen består av städ, disk, tvätt och matinköp för ikväll kommer Nalles mamma över på middag. Vi ska hinna med och gå till kyrkogården också. Så egentligen har jag inte tid att sitta här längre.
 

RSS 2.0