Shopping med vän

Yey. Ska träffa min närmsta vän idag och shoppa loss i Skärholmen centrum. Inte för att jag behöver något speciellt, men det är ju just då som man hittar godbitarna. Plus så var det länge sedan jag träffade henne. så det ska bli jättekul.
 
Annars blir det mest fönstershopping.

Hälsingland T&R

Nu har vi kommit hem från Hälsingland. Sent igår kväll kom vi. Vi har röjt, städat och stängt ner huset inför vintern. Vi har flyttat möbler och tömt på prylar.
På vägen upp när jag körde hade det hänt en olycka på E4:an vid Gävle. En krock. Så vägen var avstängd, blinkade blåljus och hade långa köer norrgående. Vi hamnade långt bak i kön och såg ingenting, men fick sitta och vänta i 50 minuter. Usch, det var lite obehagligt, men vi försökte ha det trevligt i bilen ändå med godis och glatt humör.
Som vanligt när jag ska köra långt så regnade det och var dåligt väder. Otur med olyckan också. Men när vi bytte förare efter halva vägen och Nalle skulle köra så kom solen fram och himlen blev blå. Det händer till 80 % ungefär. Jag kör i skitväder och Nalle kör i strålande väder. Japp.....
Framme vid sommarstugan sedan inspekterade vi renoveringen, som skulle vara klart idag. Toalettrummet, köksgolvet och halva sovrumsgolvet ska byggaren ha renoverat klart nu från förra årets vattenskada. Nog såg det nytt och fräscht ut men snickaren och målaren har nog lite hemläxa att göra. Golvläggaren var dock duktig. Men man blir ju så trött när de inte gör som man säger eller har kommit överens om.
 
Sedan har vi som sagt fixat där i huset och på tomten. Ställt undan utemöblerna, stängt av vattnet, tömt varmvattenberedaren, plockat undan sommargrejer och tömt huset på mat och textilier som ska hem.
Igår innan vi åkte hem så passade vi på att shoppa lite också. Mitt initiativ såklart. I fyra butiker/varuhus handlade vi lite nödvändigheter som tvättmedel, schampo och tandkräm men även lite nytt till garderoben, julklappar och lite nya julgardiner till hemmet. Jag har alltid letat efter julgardiner som inte är röda. Helst skulle jag vilja hitta ett par blå, som passar till vårt blåa sovrum, men det har jag inte sett någonstans. Nu hittade jag ett par gråa och vita med söta renmotiv på. Bättre det än alltid röda tomtar.
Jag ville även ha en ny orkidé eftersom de två jag har hemma har jag tagit död på och kämpar på sista refrängen med skrumpna rötter och torkade blad. Hittade en femsträngad som inte alls var speciellt superdyr. Och har den fem blomsträngar har jag fem chanser att den blommar på någon av strängarna någon gång. När den ena strängen dör börjar den andra strängen att blomma liksom. Så att blomman kan blomma alltid, på någon sträng. Visst? Bra va?! Säg att mitt hopp kan överföras till verklighet.
Vi får väl se hur länge den lever då.
 
Vi fick även se vinkännaren Carl Jan Granqvist som hade haft någon föreläsning i blomsterbutiken. Det var ett himla jippo där och tanterna satt som flockar runt honom och tjattrade. Men jag vågade inte säga något. Hade inte tid heller. Så jag smygfotade honom istället och skyndade mig därifrån.
Sedan åkte vi trötta hem till Stockholm i mörkret. Hej kära Stockholm. Jag vill aldrig flytta ifrån dig. Men ibland är det skönt att slippa dig. Slippa alla köer, slippa all stress, alla tätbebyggda hus.
 

Sista dagen som hundvakt

Nu har vi vart hundvakt i drygt en vecka och jag är helt slut i huvudet. Och i kroppen för den delen. Dels med träningsvärk från gymmet i onsdags och dels för alla promenader jag går med hunden. Flera timmar om dagen. Men imorgon bitti ska han lämnas tillbaka till sina riktiga ägare.
Och imorgon ska jag och Nalle åka upp till Hälsingland och stänga av allt inför vintern och kolla på renoveringen som ska vara klar. Hoppas vi. Sovrumsgolvet har slitits upp och lags igen, köksgolvet har slitits upp, isolerats och fått en ny plastmatta och "badrummets" väggar och golv har bytts ut, isolerats och fått en helt ny plastmatta på golvet. Jäkla vattenskada och förstöra så mycket....
 
Packade resväskan på en kvart ungefär. Måste vara rekord för mig. Men är för trött för att bry mig. Det blir som det blir. Och nu tänkte jag gå och lägga mig för på morgonen får jag ju ändå inte sova.... Godnatt.
 

Ett heltidsjobb

Att ha en hund är ett heltidsjobb. Dels kan man inte låta bli att släppa blicken från hunden, för att den är så söt och rolig. Och dels så är det alla måsten som måste göras... promenader, mat, vatten, lekar, hjärnstimulans, socialt umgänge o.s.v. Ett par timmar om dygnet får man vara för sig själv, om man är ensamstående med hund.
Inatt t.ex. så snarkade hunden högre än mig och Nalle tillsammans. Då kunde jag inte sova. Sen är hunden mer morgonpigg än mig, så jag får verkligen tjata på honom att han ska gå och lägga sig igen när klockan är halv åtta på morgonen och han vill gå upp.
 
Alla är vi olika och jag är inte van att ha en hund runt mig 24/7. Jag är trött som en gnu nu men snart så ska vi gå på en långpromenad. Det är näst sista dagen med hunden.
(P.S. Jag vet inte riktigt vad jag ville med det här inlägget. Blev ganska splittrat va? Lite som i mitt huvud just nu.)

Egen tid

Jag och Nalle är fortfarande hundvakt och idag är jag helt själv med hunden. Vi tog en sovmorgon..... vi sov till 7 imorse, tog en kort promenad och låg sedan i sängen och snoozade till 10 i 10. Mys mys med en hund i famnen.
Synd bara att jag inte lyckades somna om under tiden. Men jag är ledig annars idag, så det gör ju inte så mycket.
 
Efter frukosten ska vi gå på långpromenad i det fina, blöta och molniga vädret. Sedan blir det väl lek och bus med vovven och kanske en powernap.
 
För hunden alltså.

Träningsvärk och bra resultat

Aaaaaaaghh! Aj vad jag har träningsvärk nu. Gårdagens matchoträning gjorde mig helt slut och stel i kroppen.
 
När jag sprang "Höstrundan" igår på 5 km tog jag personligt rekord i snabbhet och jag spurtade sista kilometern och sprang om en tjej som vi hade sett ryggtavlan på under hela löprundan. Hon låg 50 meter före hela tiden, tills som sagt den sista kilometern då jag ökade farten och sprang förbi henne. Yeah.  
Jag sprang 5 km på 30,42 minuter. Väldigt nöjd faktiskt.
 
Efteråt bytte vi om till andra träningskläder och började med cirkelgym X. En tuffare variant av vanligt cirkelgym, som då är 14-20 olika träningsmaskiner och konditionsövningar i ett snabbt tempo. Det här passet var 10 maskiner och 10 hopp- och konditionsövningar. 45 sekunder på alla övningar med snabba byten i ett högt tempo.
Jag trodde att det där jobbiga passet skulle hålla på i 25 minuter, som de övriga passen under dagen gjorde. Men icke. Det här passet var hela 55 minuter långt och jag tog i och tränade så hårt jag kunde. Tills jag mådde så illa att jag inte kunde göra vissa övningar längre. Jag hade tagit ut alla mina krafter på Höstrundans sista kilometer. Jag försökte att träna så hårt och snabbt jag kunde men illamåendet satt kvar de sista 30 minuterna ändå.
 
Men jag gjorde mitt bästa och så här mycket träning har jag inte gjort på flera år. Så jag kan inte vara annat än nöjd över mig själv.

Curling på hög nivå

Vi är ju som sagt hundvakt i helgen till Nalles syrras hund. Och så här curlade helg-husse i förmiddags. 
Från en stor villa hem till vår lilla trånga lägenhet med grannar som låter och ingen utsikt mer än himlen och hustaket (från golvet) att titta på. 
 
Så nu kan hunden titta ut också och se mer. Se människor, djur och bilar. Se fåglar och löv som rör sig.

Lördagsnöje?

Jag ska tydligen träna idag. På en lördag. När hände det sist? Typ 10 år sen. Typ.
 
Friskis och Svettis har något som heter träningens dag idag och då får alla träna gratis på olika pass, med personlig tränare eller instruktör. Mellan klockan 9 och 15.
Min mamma är ett fan av träning och tyckte att hon och jag skulle träna på Friskis idag. Vi ska springa "Höstrundan" ute på 5 kilometer och träna cirkelgym efter det.
 
Blir nog bra det. Cirkelgym är ju faktiskt riktigt roligt att träna. Och springa ute gör jag ju redan på vardagarna fast då ännu längre. Så det blir nog bra det.

Nu är det helg

Det blev en jobbdag idag, på förskolan. Men det kändes lite överflödigt. Men fick sluta tidigare än planerat så det jämnade ut sig.
 
Efter jobbet åkte jag och Nalle och hämtade upp Nalles systers hund. Syrran ska föda barn när som helst så vi ska vara hundvakt över helgen (och så länge det behövs).
Jaa!
Fast det ända "negativa" med att ha en hund är dålig sömn och tidiga mornar. Men man får väl offra sig lite.
Tar mig ett glas vin och ser på humorserier så nu är det helgmys till fullo.

Två timmar senare

Jag sökte två nya jobb i förmiddags. Jag kan ju inte jobba på förskolan hur länge som helst när jag är en utbildad säljare och inredare. Den ena jobbet ringde mig två timmar senare och ville att jag skulle komma på intervju nästa vecka. Det låter väl bra det.
Vore kul om jag kunde få det också. Det var en möbelbutik. Något jag har utbildat mig i.

Ålandssemester

Semestern på Åland blev bra och trevlig, trots det dåliga vädret. Näst sist på färjan hamnade vi också, börjar numera bli en tradition, att hamna näst sist på bildäck. Vi hade jättemycket tid när vi började åka. Sen skulle vi bara... helt plötsligt var vi försenade en halvtimme. Typiskt.
Men vi hann med båten i alla fall.
 
Vi eldade i kaminen när vi kom fram och under natten var det så varmt och svettigt att jag inte kunde sova. Det var äckligt varm fast jag låg utan täcke, till och med. Usch.
 
I lördags var det födelsedagsmiddag för min farmor som hade fyllt år. Även min ena farbror fyllde år, så det blev lite dubbelkalas. Hela släkten var samlad hos min faster så badade vi bastu, åt middag, fikade och umgicks med släkten. Trevligt trevligt och god mat var det också.
(Delar av släkten)
Det blev sent innan vi tillslut åkte hem. Men att lämna festen och all släkt för tidigt är inget alternativ.
 
På söndagen sedan byggde vi klart pappas kök, som byggdes i somras. Nu kom de sista luckorna på plats, alla handtag och en ny blandare installerades. Blev hur fint som helt. Är riktigt nöjd faktiskt. Det var ju jag som hade planerat, valt och monterat köket.
(Ritade detta i juli)
(Glömde att fota en sista bild på handtagen och luckorna)
 
Vi grillade en sista gång för i år (tror jag) och drack lite vin. Måndagen därefter var det hemfärd. Tack Åland och släkten för denna gång. I vår syns vi igen.

Mot Åland

Nu är jag och sambon på väg till Åland. Vi ska bygga klart pappas nya kök i sommarstugan, fira min farmor, träffa släktingar och stänga ner inför vintern. Vi kommer hem på måndag igen. 
Det ska bli skönt att ta lite semester. Koppla bort från vardagen och alla rutiner. 
 
Tyvärr så har jag inget internet utomlands, så vi får höras nästa vecka istället. Då berättar jag mer om min lilla mini-semester. Ha det så bra.

Torsdagsbio

Idag var jag trött på jobbet. Jag hade lite kortare tålamod än vanligt och drack mindre kaffe än vad jag brukar. Men dagen flöt på och till sist fick jag gå hem, tidigare än planerat. Då blir man genast lite piggare och gladare. Fast att jag fick gå i regnet.
 
Hemma sen så fastnade jag på soffan och orkar inte lyfta ett finger. Seg.
Men snart ska jag och Nalle gå på kvällsbio. Vi har några biljetter som måste användas, för de går ut i helgen. Och i morgon åker vi till Åland för att fira min farmor som har fyllt år. Plus bygga klart pappas kök, träffa släkt och ta ut lite semester.
 
Men snart, som sagt, så blir det bio.
 

Stänga - Öppna - Stänga

Himla skönt att stänga (på jobbet) ena dagen och öppna den andra. Hinner liksom inte koppla av och sova där imellan. Plus en spontan fysträning på det. 
Skulle egentligen ha gymmat igår efter stängningen men fick en förfrågan av en instruktör om jag ville träna tung coreträning i 30 minuter med han och två damer till, istället. 
 
Så det gjorde jag och jag höll på att dö. Det var så jävla jobbigt. Sen så var jag dum nog att gymma lite efter det. Och gå hem sen på 45 minuter i regn och mörker. Men jag är ju som jag är också. 
 
Idag har jag träningsvärk i hela kroppen. Inte lika skönt. 

Helg, thai och ro

Ännu en helg har passerat. Denna helg var även lugn, som förra. Jag var hemma i stort sett hela tiden och tog ikapp tvättning, diskning, städning, planterat om blommor och lite serietittning.
 
Igår var även Nalle på Öl- och Whiskey-mässan i Nacka Strand med kompisen Micke, som vi sedan åt middag tillsammans med.
 
Det blev thai-mat på ett nyöppnat ställe i närheten av där vi bor. God mat men dålig service. Servetrisen satt liksom och kollade på film med högt ljud på under hela middagen och verkade inte vilja sälja mer dricka eller ta betalt. Men som sagt, maten var god.
Imorgon är det jobb som väntar. Jag varvar kontorsarbete med förskolejobb. Men det blir en kort vecka för på fredag åker jag till Åland över helgen.
 
Nu blir det en sista kvällsfilm innan det blir dusch och sova. Godnatt.

Hej träningsvärk

Hej träningsvärk. Jag kände av dig redan när jag gick hem från gymmet. Tack för att du visar hur otränad jag är. Tack för att du visar vilka muskler jag har tränat och borde träna igen. 
 
Det är ju ändå en positiv och "skönt" smärta. 

Nytt gym

Nu ska jag iväg och prova ett nytt gym (för mig). Tidigare i mitt liv har jag testat både Friskis & Svettis och Sats. Båda helt okej gym och gruppaktiviteter.
 
Nu ska jag testa WorldClass och se vad de har att erbjuda mig.
Hare.

Skönt med sovmorgon i alla fall

Jag är helt slut i huvudet idag. Det blev mycket jobb i veckan och det är "bara" torsdag idag. Förmodligen blir det inget mer förskolejobb den här veckan så istället ska jag jobba på Nalles jobb med kontorsarbete/ekonomi idag. Och annars ser det ut som kriget här hemma (när båda jobbar och ingen orkar göra något annat) så "jobb" finns det alltid att göra.
 
Tränade i förrgår också. Bra för kroppen men man blir väldigt trött dagen efter också. Innan det vänder till positiv energi.
Ska äta lite nu, byta om och ta en promenad till jobbet sen. Ha det gott.
 

RSS 2.0