Lugn helg, mycket jobb i veckan

Helgen var lugn och skön. Jag gjorde absolut ingenting och det var helt underbart.  
 
Idag rullar jobbet på igen. Full fart. Skönt med små barngrupper i alla fall.  

Oplanerat jobb

Nu har jag precis jobbat klart på förskolan och är på väg hem. Jag fick rycka in snabbt och oplanerat imorse. 
Nu ska jag fixa i ordning mig hemma för att sedan åka till Tyresö på födelsedagsmiddag och fira min mor som fyller år. 
Grattis mamma på födelsedagen. 

Big ny bag

Titta vilken skönhet jag har hämtat ut idag (nätshoppade för några dagar sedan). Stor, rymligt och snygg. Nu ska jag använda den hela kvällen till bio. Sweet. 

Regn och kyla

Hörde att snön har kommit på vissa ställen i Sverige. Känns inte okej. Det är ju "bara" september. Första snön kan komma i november, tycker jag.
I värsta fall slutet av oktober, men inte nu. Inte än.
 
Men här i Stockholm regnar det mest. Hösten kom som en stormvind i måndags, efter min och Nalles varma och soliga spa-weekend. Vi hade verkligen tur med vädret då.
Det är kallt ute nu. 8 grader står det på termometern. Man tappar lusten att bara gå utanför dörren nu. Men det gör inte så mycket för om jag hinner ska jag gå och hämta ut min nya väska, kolla på nya skor och ikväll ska jag på bio med några kompisar. En leverantör till jobbet bjuder sina kunder på bio och nåt ätbart ikväll och det tackar vi inte nej till.

Jobba och middag

Jag ska snart iväg och jobba lite. En kort stund på kontoret. Sen blir det middag med Nalles mamma och fixa lite med grejer. Nice.
Har beställt en ny väska också som jag ska hämta i veckan. Jag är jättenyfiken på den. Hoppas att den är bra.
Ha det gott.

Gimo Herrgård

Spa-helgen var helt underbar. Soligt, varmt och fint. God mat, bubbel och frukost buffé.  
Vi skulle checka in klockan 14.00, så vi tänkte att vi skulle vara där innan för att titta på allt och kanske äta lite lunch. Vi kom halvvägs in i lunchbuffén när vi kom fram och fick ett bord utomhus i solen, helt själva med egen servitör och allt. Buffén var väl sådär, men det var skönt att sitta i solen och slippa alla andra.
Efter lunchen checkade vi in i vårt rum. Vi fick ett himla fint rum. Blev jättenöjda båda två. Badrummet var som en liten grotta och himlasängen fick man klättra upp i för den var så hög.
Vi tog sedan en cykeltur runt kvarterer. Ja, en riktig cykeltur. Det fanns lånecyklar på Herrgården. Jag har inte cyklat på 5-10 år så det var vingligt, svajigt och en helt ny upplevelse. Men har man en gång lärt sig att cykla, kan man alltid cykla. Så det var bara att trampa på. Solen sken och jag kunde cykla i linne utan att frysa. Sjukt att göra det i september liksom.
 
Efter en halvtimmes cykeltur runt lilla byn Gimo gick vi till Spa-avdelningen och badade utomhus-jacuzzi i solen med utsikt över Hammarviken och Gimo damm. Kändes overkligt och alldeles för varmt. Men otroligt skönt. Vi badade bastu och drack öl/cider också. Efter ett par timmar var det dags för att få lite professionell massage. Gissa om det var skönt.
Massören hittade en hel del knutar som hon dödade. Mig med för den delen. Jag var helt mörbultat efteråt. Hon verkligen tog död på mina axlar när hon gång på gång pressade på knutarna. (Ont fick jag först fem timmar senare och i ett dygn ungefär. Men nu två dagar senare mår jag som en prinsessa och smärtan är borta). Men det är så de ska tas bort. Tryck hårt på de och tryck ännu hårdare igen. Och igen.  
Vi bytte om och gick och åt fyra-rätters-middag på Herrgården. Snacka om att maten var perfekt. Hela menyn tyckte jag om. Sällsynt.
Morgonen efter fick vi frukostbuffé. Jag älskar frukostbuffé. Det enda som fattades var färsk frukt och yoghurt. Det kunde ha vart en timme senare också. Annars var allt perfekt.
Det är så skönt att göra sådana här resor ibland. Komma bort från vardagen. Relaxa. Njuta av varandras sällskap. Bli ompysslad.
Gimo Herrgård ligger norr om Uppsala så man behöver inte åka så långt heller.

Spa-weekend

Idag ska jag och Nalle åka på en spa-weekend. Norr om Uppsala, på en herrgård, ska vi äta trerätters middag, dricka vin, bada bubbelbad, basta och kanske till och med få en behandling av något slag. Åh, vad jag har längtat efter denna dag. Jag har höga förhoppningar på allt.
Lugnt, romantisk, avkopplande och mysigt hela dagen.
Vi ska åka idag förmiddag och komma hem imorgon eftermiddag. Sova över på herrgården och äta lyxmat. Ska bli så roligt. Jag är taggad.

Nätshoppar?

Just nu sitter jag och provar nätshopping. Det här kan sluta illa. Men det finns så mycket fint att titta på.
Gillar det egentligen inte. Jag är en sån som "måste" känna, klämma och titta på produkten innan jag köper något. Jag måste jämföra alla alternativ. Det gäller överallt. Ica:s äpplen, H&M:s t-shirtar eller Blomsterlandets blomfrön. Den perfekta produkten är den jag köper sedan. Så därför är det alltid så svårt att nätshoppa och det är därför jag aldrig har gjort det tidigare.
Men jag har fått en rabatt jag tänkte utnyttja.

Något nytt och roligt

Att köpa byxor i storleken 36 har jag inte gjort på säkert 10 år, minst. Helt sjukt hur det kan vara möjligt att de passar mig. Jag har ju inte bantat, gått på diet eller hårdtränat någonting.  
 
Men jag gillar det. 
 
Jag har vart och shoppat lite idag. Skulle titta på en klänning men kom hem med 2 byxor och ett kakfat istället. (Ja, för att jag älskar att baka kakor nu.... Nä,  men jag tyckte att det var fint och smart med dubbla fat.) Så jag ser det som en försenad födelsedagspresent till mig själv. En långsiktig investering. Typ. 
Eller bara något nytt och roligt. 
 

Kräftskivan

I alla fall var kräftskivan som jag var på i lördags himla rolig. Vi var hemma hos Hugo och Lina i deras nya villa. Vi åt kräftor tills det sprutade ur öronen på oss. Och Lina hade fixat paj, snittar och andra godsaker. Det var jättegott. Vi snappsade och sjöng snappsvisor hela kvällen. Drack kaffe och fick tårta. Partyhatt och någon lek blev det. Perfekt.
Sedan kanske det blev för mycket politik-, sport- och bilsnack under kvällen. Men men. Det får man väl ta.

Riksdagsvalet 2014

Idag är det Riksdagsvalet och jag ska pallra mig ut i det fina vädret och göra min röst hörd. Jag vet fortfarande inte vilket parti jag ska rösta på. Just nu så står det "bara" mellan två partier. Imorse stod det mellan fyra partier.
Vid EU-valet i våras "visste" jag vilket parti jag skulle rösta på idag. Men nu har jag ångrat mig och måste tänka om.
Åh, det är ju så svårt. Jag är ju inte så insatt i politik. Alla bara tjafsar emot varandra hela tiden och det ena partiet säger så och det andra partiet säger motsatsen. Så står de där sen och kastar skit på varandra. Orkar inte se på sånt på tv eller läsa om det i tidningarna. Tröttnar så fort jag hör ordet debatt eller politik.
 
Men jag vet att det är viktigt. Så jag ska rösta.
 

Mår sådär

Jag hade roligt igår, men idag mår jag som jag förtjänar. Så jag återkommer en annan gång.

Ska på kräftskiva

Nu ska jag och Nalle över till Hugo och Lina på kräftskiva. Ska bli så roligt. Och gott förhoppningsvis. Vi höres senare. Nu ska jag ha skoj.

Bjuda på middag

Igår bjöd vi över Nalles mamma på middag. Vi åt lite enkel tacos och drack skumpa innan (tror att det varför att fira min födelsedag för jag fick även blommor och paket). 🎁 
Det blev en trevlig kväll med mycket babbel. 
 

Vad gör man inte för en arbetsintervju?

Idag har jag vart på en arbetsintervju, i Norrköping. Japp,  jag fick besked om det i måndags kväll och tvekade hela tisdagen, om det verkligen är värt att åka 1,40 timmar bort för att bli utfrågad och dömd på förhand. Men Nalle sa att jag självklart skulle åka. Ta bilen och åk bara. 
 
Så jag tog bilen, knappade in adressen på gps:en och körde ner till Norrköping.  
Allt gick jättebra och jag lyckades åka rätt på första försöket. Jag kom i tid också. Intervjun kändes bra den med. Jag hade svar på alla hans oförutsägbara frågor. Jag visade energi och entusiasm medan det såg ut som att han satt och somna. Men det kändes bra, från mitt håll i alla fall. 
 
Som beröm köpte jag mig en dyr kaffe och åkte sedan och fikade med min mormor och morfar. De bor på vägen hem så man kan väl säga att jag hade vägarna förbi. Trevligt var det i alla fall. 
När jag skulle åka hem sen hade några vägarbetare stängt av E4:an hemåt.  Alla trafikanter blev ledsagda åt helt fel håll, bort från motorvägen, för att sedan åka på en gammal landsväg mot Stockholmshållet.  Bakom lastbilar och mellan ladugårdar i 90km/h. 
 
Jag var helt vilsen, trött och förvirrad. Någonstans mellan södra Nyköping och avfarten till västra Nyköping satt jag fast i trafiken och köade bland kohagar och torp.  Men tillslut hittade jag tillbaka till E4:an och kunde fortsätta min resa hemåt, drygt en timme till. Yey! 

Kontorsjobba

Idag ska jag iväg och jobba på Nalles kontor. Vända lite papper, bokföra och fakturera. Sånt där skoj.
Se ya'

Ovanlig minskning

Humh. Det är nåt konstigt med min kropp idag. Eller så är det nåt konstigt med storlekarna på kläderna. För idag när skulle shoppa lite kläder fick jag plötsligt prova kläder en storlek mindre. Jag har alltid varit medium, åt large-hållet på senare år, men idag var de förstora. Så jag fick köpa en blus, en träningströja och ett par träningsbyxor i storleken small(!). Det har ju aldrig hänt förut! 
 
Synd att det inte syns varken på kroppen eller på vågen, men jag är väldigt glad över att jag kommer i kläder en storlek mindre än vanligt. 

En välförtjänt helg

Vad skönt det är med helg. Jag är helt slut efter mina tre första arbetsdagar. Speciellt nu när allt är så nytt och att när jag inte är helt frisk heller.
Men jobbet har gått jättebra och snart ringer de igen och vill att jag ska jobba. Kanske på måndag, kanske inte. Det är så systemet funkar. 
 

Toppenbra födelsedag

Tack för alla gratulationer igår. Jag har inte haft en sådan bra födelsedag på flera år.
Jag jobbade under den fina dagen och på kvällen hade jag bokat bord på en kinarestaurang för mig, Nalle, mina närmsta vänner och närmsta familjemedlemmar. Jag fick fina presenter, drack cider och fick gott sällskap. Efteråt åkte vi hem och jag och Nalle drack lite bubbelskumpa och lekte med mina nya presenter tills det blev alldeles försent. Perfekt.

Hipp hipp hurra!

Hipp hipp hurra, för idag är det min födelsedag!
                          Grattis till lilla mig som fyller 26 år idag.

Imorse fick jag frukost (kaffe i köket) på sängen. På dagen har jag jobbat med underbara barn och dagen har vart superbra med fint väder. Jag fick sluta tidigt på jobbet för att komma hem och få presenter av kära Nalle. Nu ska jag ut och käka middag på restaurang med mina vänner och familj.

Nailed it

När man får beröm på det man gör med barnen andra dagen man jobbar, då är man ganska bra va? När man får uppskattning och positiv respons på hur man behandlar barnen, då är man bra på det man gör. Jag har verkligen fått ett stort förtroende både av förskolelärarna och av barnen idag. Ungarna väljer hellre mig än sina vanliga "fröknar". Och imorgon ska jag ha ansvar över en dörr och nyckel också. Nailed it.
De kommer få be om att få mig tillbaka nästa vecka.

I've got a suprise

Jag har en liten nyhet som precis har hänt mig. En positiv nyhet. Jag fick ett samtal igår. Jag tvekade att svara först, men gjorde det tillslut. Och det ledde till att jag fick ett jobb.
 
Japp, jag har fått ett jobb. Som barnskötare på några förskolor i Nacka. Nära och bra med mindre förskolegrupper. Och det tackar jag för.
Det är så det ska gå till. Arbetsgivaren ringer upp och behöver mig. Arbetsgivaren vill ha mig. Inte jag som måste övertyga arbetsgivaren att välja mig.
 
Så idag har jag jobbat på en förskola (fast jag är sjuk och mådde skit. Men jag kan ju inte tacka nej till ett jobb direkt. Inte första dagen liksom) och allt kändes som för tre år sedan då jag jobbade på en annan förskola. Rutiner, pedagogik, diplomatik, problemlösning och utveckling står fortfarande på agendan. Bara nya namn att lära sig.
 
Resten av veckan är också uppbokad av jobb. Strålande.
 

RSS 2.0