Glad Valborg allehopa

Ha roligt idag men festa inte för mycket nu ungdomar. Lagom är alltid bäst.

Sista arbetsdagen

Sista dagen på Åhléns imorgon och 10 timmar ska spenderas i Kista. 10 timmar! Det blir en lång och utdragen avslutning på jobbet innan samarbetet läggs ner och jag blir utkickad.
Men, vad jag kommer sakna det här jobbet ändå.
 
Varför har jag en sådan otur när det gäller jobb?

Kalaset

Födelsedagskalaset var supertrevligt med jättemånga gäster, god mat och fina presenter som trängdes i lilla villan. Barnen sprang omkring fritt eller spelade tv-spel i lekrummet. Vi vuxna umgicks. 

Men halva kvällen satt jag i lekrummet och spelade tv-spel med barnen istället. Bara blev så. 

Kalas

Idag ska jag gå på 40-årsfest. Det är min fästmans bästa kompis fru som har fyllt år och ska ha storkalas.
Paketen inhandlades igårkväll efter jobb. Kläderna uttänka i förrgår. Idag ska bara paketen slås in, jag ska duscha, fixa iordning mig, jobbmaila, bankmaila (med ett internet som strular), borde städa hemma, sortera papper, handla medicin, äta medicin och allt annat som ska hinnas med. Gah!
 
Men det löser sig. Snart börjar festen och då ska jag glömma jobb och att jag är sjuk och bara ha roligt. Vi hörs.

Jobbar

Men jag jobbar på de sista dagarna som vanligt, om inte mer. Fast jag är sjuk och inte mår så bra. Men snart har jag en förtidig "semester" i en månad då jag kan vila ut mig..

Inte så bra just nu

Jag vill inte gnälla, men det går inte så bra för mig just nu. Jag är sjuk igen, efter 5 veckors friskhet från förra förkylningen. Samt så kommer jag bli omplacerad från mitt lysande säljjobb på Qwork/Åhléns till ett lagerjobb i mörkret med start i juni. Så jag vet inte vad jag ska ta mig till tills dess.
 
Min ljusa framtid rasade till botten och jag ligger dåsig på soffan och behöver hostmedicin som inte finns hemma.  

Utkickad

Jahapp. Då blir jag uppsagd från mitt jobb om två veckor då. Känns ju himla roligt....
 
Jävla skit.
 
Nämen det har strulat sig på jobbet och samarbetet med Åhléns kommer att upphöra. Det finns inga andra jobb Qwork kan erbjuda mig så jag hamnar på gatan.
Jag som tycker om mitt jobb. Jag som trivs med uppgifterna, sortimentet, lönen, friheten, arbetsmiljön och alla kollegor på Åhléns. Snart är allt borta.

Bowling

I lördags var jag och bowlade med min pappa och fästman. Vi firade min pappas födelsedag och hade lite paket och tårta med oss hem till honom. 
Om det är något jag äger på så är det bowling. Jag har vunnit alla (få) gånger jag har spelat. Denna gång med 3 poäng över sambons resultat. Det är egentligen helt sjukt. Jag är ju egentligen skitdålig på bowling utan varken tekning eller styrka men ändå så fick jag strike först av alla och flest poäng efter två timmars spelande. Så jag måste ju se det som att jag är en naturbegåvning och skicklig på bowling helt enkelt.
Efter bowlingen åt vi middag på en närkrog och drog sedan vidare till en nattklubb för efterfest, dans och drinkar. Där blev vi kvar tills klubben stängde och vi tog en taxi hem.
 
Men roligt hade jag.

Fan också

Jag fick precis veta att mitt jobb ska sluta samarbeta med Åhléns om typ två veckor. Vilket kan leda till att jag blir uppsagd eller blir förflyttad till något helt annat. Fan också.
 
Jag har ju inte jobbat där speciellt länge men trivs ganska bra med jobbet... Och har absolut ingen lust att besöka arbetsförmedlingen igen. Fan alltså.

Skärp er för fan

Men vad är det för jävla nonchalanta och respektlösa människor det finns. Den ena efter den andra tar 15-20 klädesplagg (utan att överdriva) och går in i provrummet. Tar av alla kläder från galgarna, knäpper upp alla knappar och gör någonting mer där inne, jag vet inte vad men det tar lång tid. Sedan går de bara där ifrån(!). 
Utan att hänga tillbaka några kläder, inte ens på klädhästen utanför provrummet. Utan att vända kläderna åt rätt håll. Utan att knäppa en knapp. Utan att ens lägga kläderna i en hög på bordet utanför provrummet. 
 
De bara går. Lämnar allt. 
 
Hur fan kan man bara lämna en sådan oreda efter sig? 
Jag vet inte hur du gör, men jag brukar städa undan efter mig. Jag brukar alltid hänga tillbaka kläderna jag har provat, helst där jag tog de och annars på klädhästen vid provrummet. Jag galgar de och knäpper nästan alla knappar. 
Jag skulle få så dåligt samvete om jag bara lämnade allt och gick. Det är så respektlöst. Har människor inget sunt förnuft kvar? Har folk inget vett kvar i lilla kolan där uppe? Lata jävla. Och det verkar inte spela någon roll om man är en slarvig tonåring eller en äldre dam. Visdom kommer inte med åldern i alla fall.

I helgen

I helgen har jag både storstädat hela lägenheten och vart på födelsedagsfika hos min fästmans syster. Lekt med hennes halvåriga son har jag gjort också. (Äntligen). 
Skönt med ett rent hem. Sambon gjorde även rent balkongen så satt vi där ute och premiärfikade i solen. Man kan ha det värre liksom. 

Påsklunch

Igår var jag och min fästman på påsklunch hos min svärmor. Nalles syster med familj och mormor var där också. Vi åt god påskmat med dubbla efterrätter och hade det jättetrevligt. Fyra generationer var på plats.

Glad Påsk

 

RSS 2.0