Mors dag

Grattis mamma för att du blev mor till mig och min bror. Grattis på mors dag. Saknar dig ibland. Tänker på dig ibland. Borde träffa dig mer ibland.
 
Men ska spontant hälsa på dig idag. Tar med fika. Vi ses snart.

Möhippa!

Vilken möhippa det blev igår då. Den bästa av alla! Allt var så himla bra och vi hade så roligt att tårarna rann. Min fina bästa kompis och blivande brud till en perfekt man. Så underbart. Helt otroligt.
 
Vi började hemma hos brudens mor kl.13 med champagne, smörgåstårta och presenter i form av "utklädnad och utsmyckad" dagen till ära. Hon skulle vara vitklädd, vi andra i rosa (brudens favoritfärg). Hon fick en tiara med slöja, halsband, pom-pom, banderoll, luddig boaorm och ring. Allt med texten "Bride to be". Vi hade rosa blommor i håret, rosa pom-pom, rosa boaorm runt halsen och rosa kläder.
Vi hade så roligt runt lunchen och skrattade konstant. Efter lunchen skulle vi måla konst, akvarelltavlor. Brudens bästa ämne... eller inte.
Eftersom bruden har sagt att hon inte kan måla  så var inga streckgubbar tillåtna. Alla skulle måla varsin akvarelltavla i kärlekens tecken och sedan gjorde vi en tillsammans.
Efter ett tag var det tags att dra vidare. Vi satte ögonbindel på bruden och gav oss ut i regnvädret....
... In till en stor vit (strech?) limosin, som tog oss in till stan. Och under bilfärden drack vi rosa champagne och hade frågesport om brudens blivande man (vi tog av ögonbindeln efter ett litet tag).
Bruden gillar baka och cupcake så inne i stan skulle vi glasera, frosta(?) och strössla fyra muffins (cupcake?) var. Vi hade en tävling om vem som kunde göra snyggast cupcake och hade den bästa storyn om varje muffins. Bruden skulle vara domare.
Mina cupcakes var helt okej dekorerade, men min story var nog sämst. Jag skrattade mest med tanke på hur cupcake två såg ut och kunde inte säga så mycket. Men sa typ att den första cupcaken är bruden själv; rosa, söt och toppad med chokladpraliner. Den andra cupcaken är hennes man (fnitter). Sen borde jag ha sagt att den tredje är det vackra kaoset deras vardag består av, med en stadig botten. Och den sista cupcaken är deras barn, en söt och spralig prick omgiven av hjärtan. Men jag bara skrattade åt mig själv.
Efter en fika efter cupcakefrostingen så drog vi vidare i limon till vår middagsrestaurang, T.G.I Fridays, som är ett av brudens favoritreställe. Vi började med att beställde in två pitcher strawberry daiquiri som är en favoritdrink hos den blivande bruden. Sen kom maten. Och i väntan på den hemliga efterrätten (för bruden älskar glass och desserter) höll jag en svår frågesport, för att bruden skulle få dricka lite efter varje felsvar.
Desserter bestod av en blandning mellan Oriokaka och glass, fast i större format och med tomtebloss-raketer som brann och gnistrade upp hela rummet.
 
Glada och proppmätta gick vi sist ut på stan och viftade med våra rosa pom-pom och visade hela Stockholm att vår vän, familjemedlem och släkting ska gifta sig i sommar. Grattis bästa vän. Älskar dig. Gör allt för dig.

Egentid och planering

Det har varit en ganska lugn vecka. Jag har mest planerat flytt, inköp, städat och packat undan gamla saker i lägenheten. Jag har även lagt vintersaker i förrådet, städat med en trasig dammsugare, putsat skor och vädrat textilier. Samt några jobbtimmar på kontoret har avverkats.
 
Den här veckan och nästa vecka blir lite som en ledig minisemester med mycket egentid utan att egentligen ha något att göra. Skönt.
Och även om jag blir rastlös kommer jag sakna den här tiden när jag jobbar och renoverar hus om några veckor. Blir så rastlös att jag måste ut och springa nu.
 
Men nog om det.
 
Imorgon är det dags för min kompis möhippa. Det är den första möhippan som jag hjälper till och arrangerar och går på. Har aldrig gjort det förut. Så det ska bli jättekul. Jag är så taggad inför morgondagen. Jättespännande att se hur hon reagerar och tycker om den. Jag får återkomma senare med detaljer ifall hon läser detta.
 
Men det ska bli jättekul.

Hemma igen

Ikväll åkte vi hem från Hälsingland. Förts städade vi och packade klart allt och åkte sedan till Bollnäs för lite shopping och kolla på allt nytt som hade kommit in inför sommaren.
Jag är så sugen på att köpa nya saker till villan som vi flyttar till i sommar. Nya möbler, nya detaljer och nytt till trädgården. Vår första egna (jättestora) trädgård. Det ska bli jättekul.
 
Men nu som sagt är vi hemma. Resan gick bra. Det var lugnt på vägarna.

Väldigt bra

Förutom att jag skar mig på en vass och rostig kniv så att det sved ut en massa bl.... 
Så har det varit en bra mini-semester i Hälsingland. 
Vi har jobbat och slitigt här så att svetten har runnit med gräsklippning, städ, handdisk utan rinnande vatten och montering av köksluckor och knoppar. Men samtidigt hunnit med shopping, grillmiddag, kvällspromenad, ätit årets första glass, druckit vin, ätit gott och surrat en massa. Samt så vann Måns hela Eurovision Song Contest. 
Så det känns väldigt bra just nu. Väldigt bra. 

Segern är vår!


Yes! Vi vann! Vi vann!  Måns tog hem segern i Eurovision Song Contest. Sverige är bäst! 

Hejja hejja

Jag och fästmannen sitter i sommarstugan med brasan tänd och tittar på Eurovision Song Contest. Vi hejjar på Måns.  Hejja hejja. 
 
Nu vinner vi det här, Mums Mums. 

Mot norr

Snart bär det av mot Hälsingland och sommarstugan i norr. Väskan är nästan packad, solen skiner och det känns som att det kommer bli en bra dag idag. Verkligen sommarfeelings.
Men först lite frukost och en till kaffe så att jag vaknar någongång.

"Klonk klonk"

En heldag på lagret och några timmar hit och dit på kontoret har jag avverkat denna vecka. Även ett extra träningspass, städning och fyllt en flyttkarton med böcker har jag hunnit med. Men det har vart en lugn vecka. En skön och behaglig vecka.
Förutom att min kropp håller på att fallera. När jag hade tränat i måndags fick jag så ont i höften att jag knappt kunde gå efteråt. Det liksom klunkade när jag böjde det 90 grader framåt. Det försvann lite dagen efter men då fick jag ont i svanken istället. Och sedan kom klonkandet i höften tillbaka i onsdags och gjorde ont igen. Jag har försökt att stretcha och träna igen efter det. Och ännu mer stretchande och nu på fredag tror jag att det är bra i höften.
 
Ja, förutom att mina armar och ben domnar bort när jag sover och jag vaknar av en stickande känsla i hela benet. Jag byter sida, somnar om och vaknar igen av en stickande känsla i andra benet. Eller axeln.
Tror att min kropp strejkar och vill sova i vår nya mjuka stora säng som vi beställde i måndags. Men min kropp får vänta till vecka 27 innan vi får hem sängen. (Längtar!)
 
Men skit i det!
 
Imorgon åker jag och fästmannen till Hälsingland och öppnar upp sommarstugan där. En renovering i badrum, kök och sovrum ska ha åtgärdats och vi ska kolla läget och se om de har gjort sitt jobb. I höstas när de gjorde renoveringen klantade de sig och gjorde fel och glömde en massa saker. Som de nu ska ha gjort om och snyggat till. Som vi ska kolla på. Samt sätta igång vatten, värme och flytta runt på möbler. Jag hoppas på det bästa men jag är väldigt skeptiskt till att de har skött sig.

Vart är mitt paraply?

Väckarklockan ringde klockan fem imorse. Igår fick jag veta att jag skulle jobba idag och vara på lagret redan klockan sju. Woho....
 
Kunde inte somna inatt så efter fem-sex timmars sömn gick jag upp. (Åh vad jag saknar min nya säng som vi köpte igår.) Solen sken och jag blev genast pigg och på gott humör.
Men på jobbet sen blev allt stressigt, varmt och jag såg inte solen något mer på hela dagen. Och när jag slutade jobba så spöregnade det ute. Då var det inte lika roligt längre. Hur länge har det regnat?

En mjuk investering

Jag och min fästman har kollat runt lite på en ny säng den senaste tiden. Vi behöver en ny. Vi behöver en stor, mjuk och fin dubbelsäng som vi ska njuta i när vi flyttar till vår villa i sommar. Då kommer vi äntligen få ett större sovrum där en dubbelsäng får plats i.

Vi lyxade till det  med en kuvertsydd bäddmadrass i naturmaterial, ljusgrått tyg och zonindelad madrass också. Sängen kostade skjortan av mig men den är värd varenda liten krona.

Nu delar vi på en gammal 120cm bred säng i ett trångt litet sovrum. Så det ska bli jätteskönt med en stor och skön säng. Jag längtar verkligen. Åh, den är så fin också.

I Täby med vännen

Idag har jag träffat min bästa vän Kicki och shoppat i Täby centrum. Eller det var mest hon som shoppade. Jag hittade inget jag ville ha direkt. Men tittade runt lite på vad som fanns.
Vi lunchade och cachade up om framtiden och det som har passerat.
Det är ett himla stort centrum, i Täby. Tror att vi gick vilse minst en gång i alla fall. Först åkte vi fel en gång på vägen dit och sedan en gång på vägen hem. Och sen i centrumet då. Men annars var det jättetrevligt att äntligen få träffa henne igen. Det är inte så ofta nu för tiden faktiskt. Men roligt har vi. Alltid tillsammans.

Växer som ogräs

Vet ni vad jag gjorde på min lediga röda torsdag (Kristi himmelsfärdsdagen) idag? Sovmorgon? Shoppa? Gå på spa?
 
Nej. Nej.
 
Jag fällde träd hos min fästmans mammas granne. Ja, det är långsökt det där. Men jag kapade träd hos min svärmors granne då, samt på hennes egna tomt. Och artontusen andra växter också. Och ett till träd på en annan grannes tomt.
 
Från en "skog"....
 
.. till ett kaos....
 
.. till en välskött tomt.
Tittar man noga på bilderna så ser man en stor skillnad. Vi höll på en hel dag med det här. Jobbigt, svettigt  och som värsta gympasset. Men nu är allt borta. Nerklippt, uppklippt och borta.
 
Innan skogshuggararbetspasset åt vi frukost hos Nalles mamma också. Det kändes som bästa hotellfrukosten med olika sorters bröd, färsk frukt, juice, kaffe, te, croissant, grönsaker med mera. Lyxen. Samt så åt vi middag ute tillsammans på kvällen sedan. En heldag med slit och jobb men med god mat och trevligt sällskap.
 
Men jag hoppas att jag inte behöver göra det där igen på väldigt länge. Helst inte på 10 år. Det räcker med min egen skogstomt jag kommer få om ca. 2 månader då jag flyttar till vår villa.

Rusning

Jag hade glömt bort hur jobbigt det är att åka kommunalt i rusningstid. Glömt bort och förträngt för jag gör det så sällan. Men idag så, då fick jag bli påmind om hur mycket folk det finns som ska samåka buss, tåg och tunnelbana samtidigt.
Fast man är på plats i tid och står och väntar på stationen fick jag ändå stå på tåget in till stan för att det var så mycket folk. Det flockades av människor. Redan klockan halv 9 på morgonen var Drottninggatan fylld av människor. Men inga butiker var öppna då.
 
Men du vet väl allt det här redan, du som åker varje dag i rusningstrafik.

Nytt jobb, nya tag

Jahapp, då blir jag omplacerad till Zaras butikslager i stan imorgon. Det blir en omställning att ta sig an. Ett helt annat jobb att utföra. Men det ska nog gå bra. Det kommer att gå bra.
Jag jobbade knappt ett halvår som försäljningskonsult på Åhléns förut och nu har jag då blivit förflyttad till Zara (som säljer kläder bl.a.) för att vi på bemanningsföretaget inte räckte till. Typ.
 
Så imorgon börjar jag på Zara. Jag är alltså kvar på bemanningsföretaget men byter jobbställe.

Middag hos vänner

Snart ska jag iväg på middag hos "familjen Rolle" med fru och barn som är en nära vän till min fästman. Jag tror att vi ska grilla och leka med barnen. Men vi får se vad kvällen erbjuder. Ska bli roligt i alla fall och jag har sett fram emot det hela dagen.
Ska bara duscha och snygga till mig lite innan jag åker. Some make up.

Ut och träna

Jag ska försöka gå ut och löpträna idag, efter 3 veckors uppehåll och en förkylning däremellan. Det kommer ta emot och jag kommer flåsa som en get. Men jag måste försöka få tillbaka min kondition igen. Jag behöver träning. Och jag behöver verkligen konditionen.
Jag har sprungit varje månad, varje år sedan gymnasietiden. Det är den träningsformen som funkar. Det är löpträning som jag kan liksom. Så det tänker jag fortsätta med. Wish me luck.

På 1-årskalas!

Idag har jag vart på barnkalas. Det är min tjejkompis första son som fyllde ett år. Naw, lilla pojken som har blivit ett år. Lillplutten. 
Nalle följde med och vi fick smörgåstårta och cupcakes och minglade runt. Lilla stora killen. Tänk vad tiden har gått fort. Nu är han ett år.
 
Måste träffa den ungen igen alltså. Man blir så glad av att träffa honom. Och hans föräldrar då, såklart.

Kusins 30-årskalas

Det blev sent den natten men vi gick upp hyffsat tidigt ändå för att göra oss iordning för 30-årskalaset. Jag och fästmannen packade bilen innan vi begav oss mot Mariehamn och festen. Det var soligt och fint idag och vi stannade till för att köpa blommor i kort i närbutiken.
Under kalaset sen träffade jag släkt som jag inte har sett sedan förra sommaren. Det bjöds på lunch, snacks och fika med tårta. Vi satt och chattrade och cachade up och hade det trevlig med halva släkten.
Min kusin fick som present en Savoy-vas från Alvar Aalto. En glasklar finsk designad vas, formgiven efter en av Finlands tusen sjöar. En populär design-ikon på Sveriges marknad. Perfekt till en halv-finsk, halv-svensk tjej.
Vill själv ha en. Vill ha.
 
Efter några timmar med släkt, springande barn och tårta var vi tvungna att ta bilen mot färjan och åka hem.

På väg till Åland

Idag trötta, men nyktra ska vi åka till Åland för att fira min kusin som fyller år imorgon. Det blir nog ett släktkalas i deras nya hus. Vi var där förra året och hälsade på i deras nya hus och det är jättefint. Nytt, fräscht och modernt, perfekt till en nybliven småbarnsfamilj precis utanför "storstan" på Åland.
Vi ska ta kvällsfärjan dit och kvällsfärjan hem imorgon. Så det blir bara en kort vistelse, för på söndag ska vi på barnkalas i Tyresö.
 
Men först ska vi möta pappa på Åland ikväll. Och shoppa loss på taxfree:n.

Glad och trevlig Valborg

Valborg spenderades med nära vänner hemma hos Hugo och Lina i kära Tyresö. Jag och min fästman skulle ansvara för förrätten så vi började med det precis när vi anlände. Vi skulle göra några slags snittar med lax, spenat och färskost i men vi missuppfattade receptet (ja, det var första gången vi gjorde sådana där snittar så vi hade receptet med oss) och det blev inte alls som planerat. Det blev gott men inte alls som det skulle vara.
Festen rullade på och resten av maten var jättegod. Grillad hel kyckling, potatis, grönsaker och såser och till efterrätt varma bär med vit choklad uppe på och glass till. Barnsligt gott.
 
Vi gick iväg till världens minsta och mesiga brasa som brann upp lika fort som de tände den. Men en kall och uppfriskande promenad fick vi utföra. Hemma sen fortsatte partyt med vin och mys med en hund.
Strax efter klockan 12 var vi tillräckligt nyktra för att ta bussen hem och sova ruset av oss. Men det var en bra Valborg men en fjollig brasa att titta på. I want more fire.

RSS 2.0