1:a Advent

Första advent är äntligen här. Det är tre och en halv vecka kvar till julafton. Det är 24 dagar kvar till julafton.
Adventsljusstakarna är framme och stjärnorna hänger i fönsterna. Julmusiken är igång. Jag ska äta gröt.
 
Igår var min bästa vän hemma hos mig så bakade vi lussebullar med vit choklad i och pepparkakor med glasyr hela dagen. Det var jättekul. Och mysigt.
Snart är julen här och jag blir sakta redo för den. Några julklappar är redan inhandlade. Jag hittade två jättefina turqouisa adventsstjärnor som jag var tvungen att köpa. Så fina. De första jag någonsin har köpt.
Men många tomtar saknas. Och julgranen. Och såklart snön.

Julbord ikväll

Ikväll är det äntligen dags att gå på julbord. Jag har längtat i flera dagar. Men det känns fortfarande för tidigt att äta julmat. Det är ju fortfarande november liksom. 

Jag ska gå med Nalle och hans "jobbkollegor". Vi brukar gå varje år. Ett trevligt litet gäng i 60+ åldern. 

Jag har funderat hela dagen på vad jag ska ha på mig. Men inte riktigt kommit fram till nåt. Jag vill ju inte ha samma kläder som jag hade förra året men jag har inte köpt något nytt heller. Så jag får väl gräva längst in  garderoben för att hitta något passande. 

Men som sagt, jag har längtat efter att gå på julbord. Det ska bli gott. 

Jag ser det regnar, jag ser det regnar

Såklart ska det regna den dagen man ska byta till vinterdäck på 3 bilar och ett släp. 
Tur att sambon har rätt maskiner för jobbet så att det går snabbare i alla fall. Jag är inte så motiverad kan jag ju säga. 


Gratisåkare

Idag efter jobbet, vid tunnelbanespärrarna, såg jag en man tränga sig igenom spärrarna, direkt efter en annan ovetande resenär. Precis innan min tur.
Jag tar fram mitt kort, närmar mig spärren och märker att mannens polare försöker tränga sig igenom spärren efter mig precis. Jag vänder mig om innan jag går in och stirrar argt på mannen bakom mig. Inte ett ord, bara tittar argt på honom. Don't you try snyltare.
 
Jag har f*n inte betalt flera hundra av min lilla lön för att någon idiot ska få åka gratis. Jag har redan gått på den tabben en gång att någon tränger sig bakom i spärrarna och åker gratis på mitt insläpp. Inte en gång till.
Jag gick igenom en annan spärr utan hans flåsande i nacken. Men tyvärr kom han igenom spärrarna via nästa resenär som inte brydde sig. Jag kan bli lite (väldigt) arg över sådana småsaker.
Ja ja, jag har i alla fall gjort det lilla jag kunde. För den dagen.

Halloween

Jo, jag var på Halloweenfest i lördags. Som typ alla andra också var. Vi skulle klä ut oss till något läskigt och jag hade egentligen bara ett alternativ att klä ut mig till... en häxa. Och inte vilken häxa som helst, utan Pomperilossan från 90-talet.

Jag letade igenom alla gamla gömmor och lådor och hittade maskeradtillbehör från när jag själv var liten och gick "godis-eller-bus". Kläderna hittade jag längst in i garderoben, knappt använda. Och sminket bestod mest av kajal och mascara. Jag tog vad jag hade hemma liksom.

 

Däremot kostade jag på mig en ny hårfärg och frisyr. Det kanske inte syns på bilderna men det är kolsvart med lila slingor i. Känner knappt igen mig själv.

Men festen var rolig, maten god och sällskapet var underhållande. Vi var hos några kompisar som bor i gamla Tyresö.


RSS 2.0