8 veckor kvar

Det börjar närma sig. 2 månader kvar. 8 veckor kvar. Snart ploppar bebisen ut.

 

Nu är vi på väg hem

Nu är vi på väg hem från Åland. Vi har haft en bra vecka blandat med avkoppling, släktfika och äventyr. Jag är helt slut i kroppen. Vi har packat och fixat i stugan hela förmiddagen och nu sitter jag i bilen helt off. Men om några timmar är vi hemma.  
 
Men först middag och shopping på färjan.

Folkrace

Igår hjälpte vi pappa med gjutningen av grunden till hans nya husprojekt. En sista pelare och sedan lastade vi mer grus i grunden. Både Nalle och pappa blir rastlösa lätt och behövde göra något, medan jag försökte ta det lugnt och hjälpa till lite lagom, med en mage i vägen, sammandragningar och en sparkande bebis.
På eftermiddagen åkte vi över till min farmor och blev bjudna på middag. 3-rättersmiddag och kaffe till och med. Vi hängde där en stund och pratade med farmor, busade med katter och hälsade på igelkotten i ett par timmar.
 
Sedan på kvällen gick vi över till grannen, som är min faster med man, två av barnen/kusinerna och två hundar. De hade fredagsmys med snacks och söt dricka som vi blev inbjudna på. Nam nam.
 
Idag är sista dagen på Åland. Så imorse så städade vi och packade bilen full och åkte iväg till ett folkrace 40 minuter bort. Där min kusin precis har börjat tävla i. Han fyllde 18 år i somras och tävlar nu med alla erfarna gamlingar. Så det gick ganska bra ändå.
Efteråt fick vi lite dötid innan färjar skulle gå så vi åkte till Mariehamn och kollade på en utställning och cruising på gamla Bubblor och Volkswagens. Vi provade att äta lunch på deras finska hamburgerrestaurang och åkte sen till ett utsiktsberg och tittade ut över hamnen och halva Åland.
Sedan var det dags att bege sig mot färjan och åka hemåt mot Sverige och Stockholm.

Mariehamn och bad

Idag har vi tagit en tur till huvudstaden och kollat runt lite. Vi käkade lunch och handlade lite smått och gott.
Sedan åkte vi till Stallhagens bryggeri och grabbarna tog sig varsin Ålandsbryggd öl och jag en glassdessert. Tur att glass är mycket godare än öl. Men grabbarna gillade ölsmaken i alla fall.
Efteråt åkte vi tillbaka till ön och stugan och åkte bort till granngubben Johnny för lite bastu och snacks. Han har också en sjötomt, precis som pappa, men hans tomt har en bra strand och badbrygga ner till vattnet så jag tog mig faktiskt ett dopp i havet. Ett iskallt dopp i blåst och skymning, fast jag hade badat bastu innan. Men tillslut doppade jag mig och badade för första gången i år.
Yeah.

Åka båt

Idag har vi åkt båt med granngubben Johnny. Han har en gammal motorbåt som vi åkte med förra året. En mysig gammal båt. Vädret var soligt men mycket blåsigt så det var stora vågor på vattnet. Men vi åkte en timme bort till Isaksö och klev iland på en udde i lä. Där grillade vi korv och fikade i solen. Det var jätteskönt.
Sedan hoppade vi i båten och tuffade hem och då blåste det ännu mer och vågorna stänkte upp i båten och alla blev blöta. Jag tyckte att det var jättekul men jag tror inte de andra tyckte att det var så roligt att bli blöta och hoppa omkring på vågorna.  
Men det ska ju kännas att man åker båt.

Gravid i vecka 30

Jag har precis gått in i vecka 30 här med gravidmagen. Både jag och bebisen mår bra och växer som vi ska. Än så länge har jag inte större krämpor, förutom när jag är aktiv och får ont i ljumsken. Eller de dagarna bebisen spänner upp sina muskler och min mage känns som en överfylld uppspänd ballong. Eller när jag ska böja mig ner och ta på strumpor eller skor och jag liksom inte når ner längre. Men annars kan jag gå och röra mig som jag vill.
Vi äter och rör på oss varje dag. Vi sover sådär på nätterna. Jag brukar vakna tidigt (helt i onödan) och har då svårt att somna om, oavsett när jag har gått och lagt mig. Och det börjar bli lite krångligt att ligga på sidan och sova. Då brukar bebisen sparka emot och tycker väl att det är trångt.
 
Men annars så.
 
10 veckor kvar innan ungen ska smärtfritt ploppa ut. Och jag längtar mer och mer för varje dag som går. Inte för själva förlossningen, men för att äntligen få träffa lilla pyret. Lilla bebisen. Inte så långt kvar nu.

Sommarhusfix

Idag har vi lassat grus ner i den nygjutna grunden. Spadtag efter spadtag. Skottkärra efter skottkärra. Hela förmiddagen.
Och på eftermiddagen tills sena kvällen drog herrarna ny el, la nya golvlister, monterade fast en tv-antenn och monterade ny utomhusbelysning till huset.

Grundbygge

Idag har vi hjälpt min pappa att gjuta pelare till grunden till pappas nya bastustuga. Vi har räknat och jämfört och räknat lite mer och försökt få alla pelare lika långa, trots den lutande marken, ögonmått, vågrättssnöre och snett laserpass. Men tillslut så blev det himla bra.

På väg mot Åland

Hej hopp i blåbärsskogen.
Nu är vi på väg till Åland. Än så länge har allt gått bra. Jag har inget internet på Åland men återkommer om några dagar. Vi hörs. Ha det så bra.

Till Åland

Idag ska vi packa och fixa i ordning huset för imorgon ska vi åka till Åland. Yey.
 
Vi ska hälsa på min pappa som har sommarstugan där och sedan hälsa på lite släktingar och ha vår (typ) sista semestervecka. Kanske blir det bad eller någon båttur på sjön. Så ska vi grilla och äta gott.
 Det ska både bli kul och skönt att få komma dit.

After work

Det blev en superb after work igår. Vi samlades som sagt vid Medis och sedan gick vi till Blå Dörren, vid Slussen, och käkade en rejäl middag. Förrätt och varmrätt. Sedan gick vi till en krog på söder och tog oss varsitt glas. (Jag drack självklart alkoholfritt hela kvällen, för den som undrar).
Vi gick vidare till Mosebackes utekrog och tog oss lite nytt att dricka och tittade på utsikten över hela Stockholm.
Sedan bestämde vi oss för att dra vidare till Söderhallen för att spela lite shuffleboard. Vi spelade säkert i två timmar men det var ju så roligt och efter några omgångar fick man ju in tekniken på det där och då gick det ganska bra faktiskt. Men det är ju skitsvårt att lyckas överhuvudtaget.
Det är en blandning mellan curling och air hockey, typ, och man ska vara så försiktig och mjuk hela tiden. Men tillslut fick man till det, några gånger i alla fall.
 
Sedan avslutade vi kvällen på en liten Irish pub innan det var dags att dra sig hemmåt. Trevlig kväll killar. Snart får vi göra om det här.

AW ikväll

Ikväll blir det after work med Nalle, Micke och Hensch. Vi ska mötas upp vid Medis, käka på något mysigt ställe i närheten och sedan krogvandra på söder. Det ska bli kul.
Så länge min kropp orkar med i alla fall. Det börjar ju bli ansträngande att gå omkring och flåsigt i uppförsbackarna och ont i ljumsken att vara aktiv. Men det ska nog gå bra. Värre kommer det ju ändå att bli så det är bara att bita ihop.

Social uppdatering

I tisdags träffade jag Lina och Petra. De är gamla skolkamrater från högstadiet, som jag fortfarande har kontakt med. Petra bor numera i Göteborg med sin fästman så henne träffar jag väldigt väldigt sällan och Lina bor kvar i Tyresö, där jag växte upp, så henne brukar jag träffa lite oftare i alla fall. Fira högtider och så.
 
Vi möttes upp i stan och lunchade, käkade glass och strosade runt på gatorna på söder. Himla trevligt.
I torsdags träffade jag mamma i Sickla köpkvarter och shoppade babykläder, kollade på reor och fikade. En social uppdatering det med.

RSS 2.0