Snart hemma

Resan gick bra, men det var halt och mörkt ute. Men inte så mycket trafik faktiskt. Vi stannade till några gånger för att äta och sträcka på benen.
Vi åkte även förbi platsen jag och Nalle förlovade oss på. En speciell plats i Dalarna. Snart ett år sedan vi förlovade oss.
Hur som helst så gick resan bra och vi är alla hemma nu.

Sista dagen i Sälen

Sista dagen här i Sälen och vi ska bara packa, städa och sätta oss i bilen sen. Känns väldigt tråkigt att lämna Sälen. Det har vart en rolig men intensiv vecka med en massa skidåkning, blåsor, träningsvärk och sena kvällar med god mat och vin.
Men nu är det dags att lämna träningslägret och bege sig hem mot Stockholm. Mot vardagen och jobb. Stort tack för denna vecka.

Slutspurten

På söndag åker vi hem men idag var sista skidåkningsdagen. Jag ville glida omkring i Hundfjället idag och fick min önskan uppfylld. Solen tittade fram och det var 17 minusgrader ute. Jävligt kallt alltså. 
Vi åkte några timmar innan alla tår och fingrar hade frusit till is och gick in och värmde oss sedan. Lunchade lite och fortsatte sedan ut i kylan. Typ 10 minuter och sedan var man genomfrusen igen. Men backarna var bra och snön fick ett bra glid så det vara bara att kämpa på.
Tyvärr så stängde liftarna redan klockan 15.30 i Hundfjället men då kunde vi fortsätta att åka skidor i Lindvallen, där de stängde liftarna klockan 19. Så vi tog vårt pick och pack när klockan började närma sig stängningsdags och åkte ner till Lindvallen, igen.
Där var jag så trött i benen att det gick jävligt fort nedförs. I mörker och bara 12 minusgrader svischade jag fort nedför i backarna. Snabbare än någonsin. Snabbare än de andra. Det blev typ störtlopp.
Men det var alldeles för jobbigt att sänka farten gång på gång. Så backa upp och backe ner gick det alldeles för jävligt för fort. Men innerst inne var det himla kul också. Och det var ju ändå sista dagen så jag kunde ju lägga i sista växeln och verkligen ge allt jag hade kvar. Och jag ramlade ju aldrig, till skillnad från sambon som ramlade lite då och då.
Dock var jag nära några gånger. Men det var nog skickligheten som talade. Under hela veckan.
Sedan var det dags att lämna tillbaka skidutrustningen och bege sig hemåt mot stugan. Där vi på kvällen, tände bastun och relaxade en sista gång. Imorgon bär det av hemåt.

Lindvallen igen, fortsättning

Alltså det känns verkligen i benen när man åker så mycket skidåkning på så kort tid. Det tar emot och benen spjänar emot för att sänka farten hela tiden och inte ramla.
 
Men det är roligt att åka skidor. Och jobbigt. Och i det här fallet jävligt kallt också.
Ikväll satte vi även igång bastun (igen) och värmde våra trötta, kalla kroppar.
 
PS. Note to my self också. Vecka 2 är inte snögubben i Lindvallen framme. Tråkigt....

Lindvallen igen

Tredje sista dagen här i Sälen och veckan börjar lida mot sitt slut. Men vi har fortfarande två dagar kvar med skidåkning och det ska avverkas med glädje, smärta, slit och kyla. Idag ska vi åka till Lindvallen igen. Men idag blir det skidåkning i de branta backarna. Sista dagen i Lindvallen för imorgon ska vi till Hundfjället igen.  
Idag är det bara 16 minusgrader. Yey...

Experium

Idag har vi räknat ut att idag skulle det vara den kallaste dagen på hela veckan. Det var runt 21 minusgrader ute. Så vi var inte så peppade på att åka skidor idag. Istället tog vi oss en liten sovmorgon, en lång frukost och packade ner badkläderna i väskan istället för skidutrustningen. Så åkte vi till Lindvallens äventyrsbad och bastuland Experium.
 
Vi var där förra året för första gången och blev helt kära i poolerna, alla tio bastuarna, rutschkanorna och spaavdelningarna.
Det blev en varm och skön dag istället och vi badade i flera flera timmar.
6 timmar tror jag att det blev tillslut. Bubblande bad. Bollar. Strömmar. Sprutande vattenstrålar. Vågor. Hopp och lek. Skoj skoj.
 
När vi kom hem sedan var vi helt slut i kroppen. Orkade inte göra någonting. Och slocknade som ett litet barn på natten.

16 minusgrader i Lindvallen

Under denna dag har vi åkt skidor i Lindvallen. De har också bra och många backar, men de flesta är ganska branta och jobbiga. Vädret bjöd på 16 minusgrader och dis och det kändes som ännu kallare när man svischade fort nerför i de branta backarna. Det gick inte att vara ute längre stunder för då frös man som tusan, fast man hade tjocka kläder och lager på lager under jackan. Men vi kämpade på i några timmar. Värmde oss en stund. Och kämpade på i några timmar till.
Hemma sedan satte vi på bastun och värmde våra frusna kroppar. Åh.... värme!

Bästa Hundfjället

Idag har vi åkt skidor på Hundfjället. För övrigt de bästa backarna i hela Sälen. Men det har vart svinkallt och blåsigt hela tiden så det har inte blivit så mycket skidåkning som jag önskat.
Men inga ben brutna och inga fingrar förfrusna idag heller. Bara glidit omkring bland snön. Tittat på utsikten. Lunchat i värmen. Fortsatt glida omkring i backarna.
På kvällen tog jag mig ett välförtjänt glas vin (eller två) och sedan började jag, fästmannen och min bror spelade Monopol till sena natten. Och efter många slitsamma timmar så vann jag spelet. För första gången. Utan fusk till och med. Helt otroligt. Jag har aldrig vunnit i Monopol. tidigare Men idag så.
 
Nu kommer jag verkligen att sova gott.

På Högfjället

Vilken dag det har varit. Jag är helt slut i kroppen. Efter bara första dagen. 
 
Vi kom upp igårkväll efter en lång körning i mörker och snödimma. Men allt gick bra. Vid stugan skottade vi hela uppfarten och packade sedan in allt i huset. 
Idag har vi ordnat skidutrustning och liftkort under halva dagen och resten av dagen har vi åkt skidor på Högfjället. Snön vräkte ner, mörkret kom hastigt och det har vart kallt ute med ca. 6 minusgrader. Backarna blev väldigt guppiga av all nysnö som kom under hela dagen så det blev extra svårt att åka idag också.  Mina pjäxor satt inge bra på smalbenen heller så nu har jag fått stora blåsor på benen. Jag ska förmodligen byta de imorgon för såhär ont orkar jag inte ha resten av veckan. Jag vet att man brukar få ont i fötterna de första dagarna, men att få stora blåsor på vaderna är det inte värt. 
Efter dagens skidåkning satte vi på bastun hemma i stugan och värmde oss. 
 
Imorgon tror jag att vi ska till Hundfjället och utforska backarna där. Där brukar det alltid vara bra backar så jag hoppas på det bästa. 
 
Snart däckar jag av utmattning så vi hörs senare. 

På väg

Nu sitter vi i bilen på väg upp mot Sälen. Det är snöigt och moddigt på vägen. Men det känns bra ändå. 6 timmar kvar bara. 

Semester i fjällen

Yes, imorgon bär det av mot Sälen och de iskalla fjällen. Jag har längtat, men jag fruktar för det kalla vädret. Det är inte så roligt att åka skidor högt bland fjällen när det är 20-30 minusgrader och det piskar isbitar på ansiktet. Jag har vart med om det förut. Det gör ont.
Så jag hoppas att det blir mer runt 0-5 plusgrader istället. Och sol. Och klarblå himmel.
Men det ska bli kul att få åka bort igen. Det är ju så roligt med skidåkning. Helst ska det gå fort också. Fort men jävligt bra. Vilket inte brukar gå ihop. Antinger går det fort och okontrollerat, eller så går det jävligt bra och sakta som en snigel. Hur som helst. Imorgon åker vi till Sälen och blir borta en vecka. Jag, Nalle, min mamma och min bror.
 
Vi var där förra året också. Det är typ det enda fjället jag har åkt skidor på. Jag vet inga andra bra fjäll men jag vet att Sälen är ett jävligt bra ställe för skidåkning. Eller skoteråkning, eller hundspannsåkning, längskidåkning och säkert skriskoåkning för den delen. Det är även lämpligt för barnfamiljer eller afterski. Jag rekommenderar Sälen till alla.

Nyårsafton

Nyårsafton blev så himla bra. Vi lyckades verkligen.
 
Vi var hemma hos oss i nya villan. Gästerna kom runt 13-tiden så åt vi en lätt lunch tillsammans. Sedan gick vi ner i källaren och bastade i timmar.
Vid 16-tiden började vi göra iordning middagen. 3-rätters med hummersoppa till förrätt, oxfilé och potatiskakor till varmrätt och champagnemousse med hallon och mango till efterrätt. Allt hemmagjort från grunden. Det blev så jävla gott. Perfekt.
Vi tjuvstartade och gick ut lite tidigare på kvällen och skjöt av en raket och drack champagne. Så att vi kan komma ihåg raketen och njuta av smaken av champagnen. Utan att någon har druckit för mycket, eller att någon gör sig illa.
 
Vi hann med lite brädspel efter maten också. Rapparkalja blev det innan 12-slaget. Svårt men roligt spel där man skulle ljuga om olika kategorier.
 
Vid 12-slaget gick vi ut på tomten och drack skumpa och tittade på alla fyrverkerier som sprakade högt i skyn. Färgglada och högljudda. Vi skålade tillsammans, vi kramades, vi skrattade, mina vänner och jag.
Efter glädjerop och förhoppningsfulla önskningar gick vi in och dansade till gamla goda klassiker från 90-talet. Första dagen på det nya året. Nu är 2015 över.
 
 

RSS 2.0