Ombonad balkong

Idag har vi spontanshoppat lite. Jag såg utemöbler i ett reklamblad för ett väldigt passande pris idag. Så vi slog till direkt. Vi köpte en soffa, två fåtöljer och ett bord i konstrotting för ett par tusenlappar bara.
Så under hela eftermiddagen och kvällen monterade vi upp de där möblerna på vår balkong/altan i villan. Så nu ser det mysigt och ombonat ut där med möblerna, matta och blommor. Det kommer bli jättenice att sitta därute på sensommaren och dricka rosévin i solen. (Nästa år för min del givetvis). Vindstilla. Lugn och ro. Bara rådjuren som går utanför tomten och suktas.
 
Sweet.

Lägenheten är uthyrd

Yey. Vår lägenhet har äntligen blivit uthyrd! Den gick till en åländsk kusin till mig som ska börja plugga här i Stockholm till hösten. Papprerna är påskrivna. Från 1 augusti. Yay, äntligen.
Men jag kommer sakna den där lyan. Jag har ju ändå bott där i 6 år. Vår fina lilla tvåa.

Hemfärd från Hälsingland

Igår hade vi en lugn dag. Vi chillade i baden-baden på tomten eller spelade badminton ute. Sedan en liten promenad runt kvarteret. En skön avkoppling på semestern.
Och idag ska vi åka hem till Stockholm igen. Vi håller på att packa och städa just nu men jag behövde en kort paus från allt. Det är ju så tråkigt det här. Och sedan ska man sitta rastlös i en bil i flera timmar.

Järvsö

Igår var vi och shoppade i Bollnäs igen. Vi skulle egentligen inte ha något speciellt, men vi kom hem med en bärplockare, stödstrumpor till gravida mig, badrumsmatta, gardiner till vardagsrummet, ny bikini, kruka, första hjälpen-låda, rengöringsmedel, krämer och träningsbyxor till Nalle. Men det mesta av det där behövdes faktiskt. Och så är det ju så roligt att shoppa, speciellt i Hälsingland där det finns lite udda och ovanliga saker, till skillnad från Stockholm där alla har samma saker och alla använder samma märken.
Idag har vi åkt en tur till Järvsö. Vi turistade runt till fina Torön, där vi gick i solen och åt glass längs vattnet. Sedan en tur till Stenegårds trädgårdscafé och trädgård och fikade och tittade på fina odlingar, blommor och växter.
Efteråt tog vi en snabb tur till Öjeberget och tittade på utsikten över hela Hälsingland, typ. Det är en skidtopp på vintern med liftar och allt. Nu på sommaren är det mest fint med utsikten.
 
Sedan tog vi en sväng till Ljusdal och kollade in gatorna där. Innan vi åkte hem till stugan igen.

Grattis på födelsedagen

Grattis bästa älskling på din födelsedag! Älskar dig. Hipp, hipp hurra!

Hoppas du fick en supertoppen födelsedag med sol, god dricka och paket som du önskade dig. Jag försökte göra din dag speciell.

Du fick kaffe vid sängen, serverad frukost och service. Vi åkte till Växbo under dagen och gick på en mysig skogspromenad, tittade på Växbo Lin - butiken och åt glass på årets varmaste dag.

Sedan åkte vi till Majas inredningsbutik och shoppade och åt en gigantisk och god räkmacka.
Hemma sedan gick vi ner till den vackra stranden och drack bubbel och vadade i det uppfriskande vattnet. Tillbaka till stugan öppnade vi paket och åt jordgubbar.
På kvällen åkte vi in till Bollnäs Grillnatta och shoppade och åt grillad kyckling. Sen hamnade vi på en krog där du tog några öl innan klockan blev 23 och vi åkte hem.

Grattis Nalle på födelsedagen.

3 månader kvar

3 månader kvar. Sen är det beräknat att bebisen ska ploppa ut. Jag längtar så.

 

Mot Hälsingland

Nu är vi på väg till Hälsingland (igen). Vi ska vara där i en vecka ca och fira Nalle som fyller år imorgon och semestra resten av tiden. Är det fint väder så kanske jag badar också. Vi får se.

Uppdatering av veckan

Den här veckan var en jobb-vecka för mig och Nalle. Jag har försökt träna lite med promenader och hantlar för att jag och bebisen ska må bra. Eller må bättre i alla fall, för bra mår vi redan. Vi mår toppen.
 
För två veckor sedan beställde vi vår barnvagn efter mycket letande och sökande efter den perfekta vagnen. Nu har vi äntligen hittat den. Det blev en klassiker, en Emmaljunga.
Så i måndags fick vi chassit (underredet) och sittdelen. Den är så fin så. Ni ska få se senare.
 
I tisdags fixade jag i ordning gästrummet som ska bli ett barnrum. Det såg ut som kriget där inne förut, nu är det städat med gästsäng, skrivbord, byrå, förvaringsskåp, spjälsäng och barnkläder. Ett användbart rum helt enkelt.
 
I onsdags kom pappa hit på förmiddagen och lånade släp och bil till Åland och jag jobbade på kontoret på eftermiddagen.
 
Torsdagen bestod av en dejt med min bästa vän i Nacka forum för lite shopping och fika.
Och i fredags var jag på tomten och plockade lite blåbär, så länge mage och rygg orkade med. Sedan kom pappa tillbaka med släp och bil på förmiddagen. Och på kvällen monterade (äntligen) jag och Nalle upp gardinstänger och gardiner i vårt nya sovrum. Så nu saknas bara en vägghylla, ny taklampa och en dörr som vi ska måla om.
Lördagen bestod av fixa fint på tomten igen. Vi klippte gräs, vattnade och rensade ogräs. Samt så skördade vi vinbär, bigarråer, persilja och gräslök.
 
Imorgon ska vi åka till Hälsingland igen. Nalle fyller år nästa vecka och det ska firas däruppe då.

Hundvaktsveckan del 1

I måndags packade vi väskorna fulla och begav oss till Dalarna. Nalles kompis med familj hade hyrt en stuga där som vi också skulle få bo i, i några dagar. Den låg typ vid Orsa. Hunden var med och allt fungerade bra med honom. Inga spyor. Vi kom dit på kvällen så den dagen gjorde vi inte så mycket mer.

På tisdagen åkte vi till Siljansfors och gick en lång och blöt skogspromenad med en historisk kanalinformation från 1800-talet. Det fanns ett lunchställe där som vi åt på och sedan åkte vi till Mora-Noret, det enda stället där de tillverkar dalahäster i Sverige. Vi kollade runt och köpte med oss en dalahäst som souvernie. Hemma sedan, efter middagen, spelade vi fem-kamp som ungarna älskade. De tyckte att det var det roligaste de hade gjort på länge. Underbara små barn.  

Under onsdagen tog vi en tur till Orsa Grönklitt och tittade på de gröna skidbackarna och liftarna. Sedan gick vi en skogspromenad bland träskmark och paausade vid en badstrand så att i alla fall minsta ungen och hunden fick leka av sig lite. Trötta och hungriga åt vi en lunchbuffé där innan vi åkte till Orsa centrum och strosade runt i spöregnet, tog en fika och köpte godis på Orsas marknad. Dagen avslutades med en marängsviss efter middagen hemma i stugan innan vi alla slocknade i varsin säng.

Hundvaktsveckan del 2

I torsdags packade jag och Nalle väskorna fulla igen och begav oss mot Hälsingland för lite avkoppling och vila. Både vi och hunden behövde sova ut, slappa och ha färre folk att se efter omkring oss. Samt så var det på vårt sommarställe där vi har våra saker, känner till området och vet allt om huset.

Under fredagen var vi i stugan och chillade. Vi tog några hundpromenader och samlade krafter för mer chill.
På lördagen åkte jag till Bollnäs och shoppade hundmat, bra-att-ha-saker, presenter, mat och en babyoverall till bebisen. En sådan där mjuk, mysig och fluffig overall.

Hemma i stugan sedan så tog vi det lugnt och gick några hundpromenader.

Söndagen var sista dagen vi skulle vara hundvakt så då packade vi väskorna fulla igen och begav oss hem mot Stockholm, för att överlämna en trött hund till husse och matte. Saknar redan det där lilla charmtrollet. Han är ju för underbar. Så snäll och rolig att umgås med. Lätt att ta hand om och kräver inte så mycket.

Är hundvakt

Annars så har vi precis inlett semestern med att vara hundvakt, i en vecka, i ledighetens hetta. Det är Nalles systers hund, som vi har vart hundvakt åt tidigare.
Igår kväll kom hunden hit och allt var frid och fröjd. Imorse spydde han. Nu verkar han må bra igen. Jag vet inte hur vanligt det är att hundar spyr. Eller klart att de gör det lite då och då, men man blir ju alltid lite orolig ändå. Hoppas det blir bättre nu.

Bra start

Härligt när man vaknar kvart i 6 första natten man är hundvakt, av att hunden spyr på mattan.

 

1 år

I 1 år har vi nu bott i villan. Och vi har överlevt stora spindlar i sovrummet, ormar i källaren, myror i köket och rådjur på våra nyplanterade jordgubbar.
Huset och tomten har krävt mycket av oss, men det visste vi om från början. Jag har trivts varenda dag i huset och älskar friheten här. 
Under året som gått har vi lagt nytt golv i källaren, tömt krypgrunden på junk,  tömt vinden på junk, fixat ventilationen i huset, målat om sovrummet, köpt ny inredning, möblerat om 100 gånger och rensat hela tomten på oönskade växter. Plus tusen andra saker. 
Livet fungerar bra här och nu väntar vi till och med tillökning. En liten bebis som ska bo här. Jag firade dagen med att sola ute på tomten, plantera lökar, klippa gräset och måla om en spjälsäng. En perfekt dag i det fina vädret. 

RSS 2.0