Hänt i Hälsingland

Under veckan i Hälsingland hann vi även med att montera en duschkabin, leta efter en blandare, måla om en hel yttervägg, snacka skit, spela spel, sola, promenera och äta gott.
 
Det blev många fina dagar tillsammans med vännerna. Tack för hjälpen och en perfekt midsommarhelg grabbar.
 

Midsommarafton

Under midsommar började vi firandet med en tidig sillunch utomhus i det fina vädret. Det var varmt och soligt och sillen slank ner utan problem.  
Framåt mitt på dagen gick vi till en närliggande camping och tittade på små grodorna runt midsommarstången. Både barn och gamla samlades runt dragspel och dans och alla såg glada ut. Vi tog en kort promenad längs en lång sandstrand vid Ljusnan på väg hem.
Och hemma sedan drog vi igång en fem-kamp. Jag och Hensch mot Nalle och Micke. Gissa vilket lag som ägde det andra...? Mitt lag vann! De andra blev nästan utklassade.
Efter vinnarsegern åt vi färska jordgubbar innan vi drog igång grillen för middagen. Grillat kött och potatis i ugn är ju svårslaget. Och himla gott blev det ju med.  
På kvällen drog vi igång lite spel och frågesport medan grabbarna provade lite olika ölsorter till sena natten.
 
Synd att inte så många av våra vänner kunde vara med i år, för den här midsommaren blev en av de bästa. Sådär som det ska vara. Soligt och varmt väder. Goda vänner. God mat. Roliga aktiviteter. Färska jordgubbar. Ett lyckligt liv.

Glad Midsommar

Trevlig och glad Midsommar!

Vi är på gång

Vi är på gång! Vi är laddade och vi är tända. På Midsommar ska allting hända. 
 
Ja, vi är på väg upp till Hälsingland igen, för att fira Midsommar. Micke och Hensch kommer upp senare ikväll så ska vi ha 6 dagars semester tillsammans. De som har bryggt egen öl och jag med gravidmagen. Det kommer bli nice. Jag är taggad. 
Men först lite sightseeing vid Stockholms skärgård och Vaxholm och 3 timmars bilfärd i värmande sol mot Norrland.   
Ciao 

I vecka 22

Det är fortfarande svårt att förstå att jag väntar barn. Att ett eget litet liv, med en egen personlighet, egen vilja och egna rörelser finns just nu i min mage och växer till en människa. Ett eget hjärta som slår. En egen hjärna som tänker.  
Men det är underbart.
Just nu är jag i vecka 21 + 6 dagar. Och jag mår jättebra, fast jag har spänningsont i magen varje dag, börjar få en stor mage, tappat konditionen, är stel och känner mig som en pensionär. Jag motionerar lite då och då och försöker äta nyttigt. Oftast. Allt för min bebis.
 
Bebisen har börjat röra på sig där inne och jag kan känna små "bubblor" i magen när bebisen sparkar. Än är den för liten för de "riktiga" sparkarna, men när som helst kan de komma.
 
Vi har börjat förbereda här hemma med att ta hem min gamla spjälsäng, som jag hade när jag var liten, och målat om den. Vi har kollat på barnvagnar och tillbehör och vi (mest jag för jag kan inte låta bli) har köpt en massa babykläder.
Nalle vill inte veta vad det är för kön på bebisen, men jag vet, så jag måste köpa saker och kläder i smyg. För jag vill att färger och former ska passa till min bebis. Allt ska inte vara så tråkigt neutralt med beige, vitt eller grått. Det ska vara färg på min bebis och det ska vara "rätt" färg.
 
Jag längtar efter bebisen och kan inte tänka på annat.

1 + 1 = 3

Mina vänner, jag har glädjen att meddela att jag och Nalle väntar vårt första barn i slutet av oktober 💕. Vi är jätteglada och hittills har jag haft en ganska bra graviditet. (Svårt att jämföra liksom).
Så i oktober ska två bli tre och vi ser verkligen fram emot det. Min bebis!

Hemma igen

Jag är hemma igen efter Hälsinglandresan. I söndags shoppade vi lite mer, mest bra att ha saker som tvättmedel, tvål och bilvård.
Sedan åkte vi tillbaka till stugan och satte upp nya krokar, hasp, spegel och lampa i badrummet med svärmor. Nu finns allt man behöver i badrummet, även om det är lite provisorisk fortfarande. Det saknas bara en dusch och den ska komma dit om ca. 2 veckor. Nalle tänkte montera upp den under midsommarhelgen. Då ska vi dit igen. Och fira midsommar med några vänner. Kommer bli kul. Jag ser fram emot det.
Hemma nu blir det trädgårdsjobb och fixa klart vårt nyrenoverade sovrum. Det är lite småsaker som ska göras klart.

Öppnar upp sommarstugan

Igår packade vi bilen full och begav oss till Hälsingland för att öppna upp sommarstugan inför sommaren. Då hade vi varken en båt eller tid att passa så allt flöt på jättebra. Till och med vår gps hjälpte oss med alternativa vägval då vi skulle ha kommit till en trafikolycksplats med stillastående trafik på E4:an, så att vi kunde ta en annan väg och åka förbi olyckan på motorvägen. Himla smidigt. 
Hur som haver. Jag och Nalle och hans mamma är uppe i sommarstugan nu. Vi har klippt gräset och monterat ett tvättställsskåp idag. Vi har även shoppat loss i Bollnäs butiker. Vi hittade gardinstänger till vårt nyrenoverade sovrum, ett dörrstopp till entrédörren, tofflor, krokar till förrådet, 4 positionsstolar till trädgården, smala bokstöd och lite nya pelargoner till tomten. Snacka om fynd alltså. Utomhusmöbler, dörrstopp och bokstöd har jag letat länge efter. Just de där speciella som passar till miljön och våra behov. De blir bra de. 
Nu på kvällen är jag helt slut i kroppen efter all gräsklippning. Det var högt, tjockt gräs och det småduggade hela tiden. Så det var tungt och jobbigt. Men nu är det klippt i alla fall och jag sitter ner och vilar en stund. Snart ropar sängen på mig. 

Efter Ålandsvistelsen

Jag har vart hemma nu en vecka efter Ålandsvistelsen. Studentmottagningen var fin och välkomnande och en hel del av släkten var där. 
Resan till Åland gick väl sådär. Vi valde fel väg och fick sitta och köa på Essingeleden ovanligt länge. Så pass länge att vi räknade ut att vi skulle missa båten med 10 minuters marginal. Så vi bokade om biljetten till kvällsfärjan istället och åkte till Norrtälje och åt lunch och shoppade i 3-4 timmar. 
 
Så nu har jag, som sagt, vart hemma i en vecka och jobbat och pysslat med hemmet. Jag håller på att förbereda min hemlighet. Snart berättar jag vad det handlar om.

Weekend på Åland

Nu blir det en sväng till Åland. Det är kusinen som tar studenten. Grattis kusin. 
Jag och Nalle åker och blir borta till på söndag. Så ska vi träffa lite släkt och så. Trevligt trevligt. Höres senare. 

RSS 2.0