Välkommen till världen

I tisdags, den 25:e oktober kl.22.51, föddes vår son Theodor. En dag efter beräknad förlossning. Han vägde 3125g och var 50cm lång. Det började med ihållande och fruktansvärda värkar kl.00.45 som höll i sig hela dagen. Och på eftermiddagen åkte vi in till förlossningen för att jag inte kunde stå ut med värkarna. Efter 6 timmar på förlossningen var du ute hos mig.
Allt gick bra och bebis, mamma och pappa mår bra. Nu försöker vi hitta tillbaka till vardagen och nya rutiner. Lära känna varandra och förstå sig på varandra.
Älskade Theo. Du är helt perfekt. Helt underbar. Tänk att du äntligen är här. Det är helt otroligt. En ny människa har kommit till världen. Vår son.

Beräknad förlossning den 24:e Oktober

De som har räknad på det här med förlossning sa att du skulle komma idag. Men nädå. Än så länge är du kvar i magen. Och jag bara går och väntar. Är i vecka 39+6 idag.
 
Några få oregelbundna värkar har jag haft. Speciellt i natt. Då hade jag ont. Men sedan gick det över under dagen. Vi får se om det blir något ikväll. Skulle inte tro det. Men jag längtar och väntar med stort tålamod.

Gravid i vecka 40

Idag går jag in i vecka 40. Bebisen är beräknad att komma på måndag. Jag mår oförskämt bra och bara går och längtar efter min lilla plutt. Snart är du här.
 
Vi har även hunnit med att hämta ut alla delar till barnvagnen (liggdelen t.ex.) och babyskyddet som det har vart sen leverans på i några veckor (månader enligt mig) och köpt ett skötbord. Så nu har vi allt nödvändigt och onödigt till bebisen. Jag ska bara hämta ut min beställda skötväska i dagarna som kommer. Så är allt perfekt.
Jag vet att jag kommer sakna bulan på magen men jag längtar så efter att få träffa dig. Få se vem du är. Få lära känna din personlighet.

Babyshower!

I lördags blev jag glatt överraskad. När jag står osminkad i mjukisbyxor med dammsugaren i handen ringer det på dörren. Där står mina närmsta vänner Kicki, Lina, Milla och min mamma och ska överraska mig med en babyshower. Jag blir så glad att jag får tårar.
 
De kommer in och börjar dekorera vardagsrummet med ballonger, små nappflaskor och skallror och plockar fram hemmagjord tårta och fikabröd. Sambon var med på överrasknings-babyshowern och hjälpte till.
Jag byter om snabbt och gråter en extra hormontår av glädje. Jag som trodde att det var försent för en babyshower. Det här var ju drygt 2 veckor innan beräknad förlossning för mig. Så jag trodde att det inte skulle bli något. Men vika vänner jag har alltså. Ni är bäst.  
Vi sätter oss till bords och fikar och snackar bebisar i flera timmar. Jag fick även paket, vi lekte gissningsleken och allt var perfekt.
Nu är jag lycklig och är redo föda när som helst.

Stoppa tiden

Vänta! Stoppa tiden ett tag. Jag hinner inte med att vara gravid och leva i nuet. Jag hinner inte med att njuta av alla små stunder med bebisen i magen. Snart är du ute och jag har knappt hunnit vara gravid. Veckorna går så fort. Månaderna går så fort. Du kan ju komma ut när som helst nu.
 
Och jag väntar fortfarande på barnvagnen, bilbarnstolen och skötbordet som vi har beställa men har fått försenad leverans på. Så det är bäst om du väntar några veckor till innan du kommer. 
 
Även om du, min lilla bebis, är redo så är inte jag det.
 
Jag tänker på dig varje dag. Jag känner dig varje dag. Du finns alltid med mig. Jag finns alltid med dig. Snart är min stora mage ett minne blott och jag kommer få ha dig i min famn istället. Jag längtar till att få se dig. Jag längtar till att få hålla om dig. Men stoppa tiden ett tag så att jag hinner med att vara gravid också. Om 20 dagar är du beräknad.

Härligt meddelande

Idag kom det bästa meddelandet på länge. I fem veckor och tre dagar har vi vart utan drickbart kranvatten här i Nacka. I över fem veckor! Eller alltså, det gick att dricka om man kokade det först. Och kokade det innan man använder det till mat osv. Men att hålla på så dag ut och dag in blev för mycket.
Så efter några dagar började vi låna vatten från familj och vänner istället.
Det har varit någon äcklig bakterie i vattnet som gjort att man blivit magsjuk eller illamående om man druckit av det. Jag har inte känt någon magsjuka, men eftersom man är gravid var man ju lite nojig och osäker. Jag tillhör ju för en gång skull riskzonen för känslighet (äldre, barn och gravida) och även om jag klarade mig bra vet jag ju inte om lilla bebisen klarade det lika bra.
 
Och så fick man aldrig veta hur länge vattnet skulle vara odrickbart. Handlade det om en dag? En vecka? En månad? Ingen visste.
 
Men vi har klarat oss bra från detta elände. Tröttsamt har det varit att koka och fylla flaskor varje dag, men nu är det äntligen över. Äntligen över! Halleluja för vatten. Vanligt rent drickbart kranvatten.

RSS 2.0