Han har fått tillbaka sin ängel

                                Solen skiner och himlen är blå.
                                Det är för att Gud är glad idag.
                                Han har fått tillbaka sin ängel.

Ett starkt hjärta har somnat

                                 Ett hjärta har slutat slå idag.
                                 En människa har slutat att andas.
                                 En släkting har somnat in för alltid.
 
                                Jag kan inte sluta att tänka på det.
                                Jag kan inte sluta att gråta....
                                Jag kommer att sakna henne.

Det här med näthat

Sluta att näthata folk du inte känner. Det är okej att inte tycka om alla. Det förstår jag. Man kan inte tycka om alla.
Men att skriva sina onödiga negativa åsikter om någon annan människa är bara ett STORT tecken på att du är avundsjuk eller jävligt dum i huvudet. Håll käften och visa din intelligens istället.
 
Än så länge är jag inte näthatat men andra bloggare blir det dagligen. Det är sjukt.
Om du nu inte gillar någon, håll käften bara. Ingen vill läsa sånt skit. Ingen. Ingen bryr sig om dina negativa åsikter.

Långhelg i Alvesta

Nalle har åkt hem till Stockholm nu och jag är kvar i Alvesta för några skoldagar till innan jag också får åka hem till Stockholm.
 
Jag och Nalle har haft jättemysigt här med promenader, biobesök, restaurangbesök, goda hemmamiddagar och filmmys.
 
Nu väntas det tre dagar skola och plugg.

Kvalitetstid

Nalle är här nere i Alvesta med mig och vi umgås flitigt med varandra. Vi har redan tagit 3 promenader, ätis semla, fikat, tagit sovmorgon, gått och lagt oss sent och igår tog vi tåget mot Växjö och åt på restaurang och gick på bio sedan och såg på Django. En mycket bra film men onödigt lång och jobbig sista timmen.
 
Idag har vi lyxhandlat på Ica. Ryggbiff och potatis i ugn är kvällens meny. Klockan 20.00 ska vi sitta bänkade (eller som i mitt fall liggandes i sängen) framför Melodifestivalen med chips, popcorn och en flarra vin (var).
 
Men allra just nu har vi kvalitetstid med varsin fyrkantig dumburk framför oss. I samma rum i alla fall och lyssnandes på schlager tillsammans. Det är bra va? Mys.

Snart kommer Nalle

Snart kommer Nalle hit. Då ska vi umgås och mysa jättemycket.
 
Ska möta honom på stationen snart men först torka lite disk. Resten av lägenheten är nystädad. Håller väl ungefär en timme innan jag måste städa igen... alltid lika roligt. Men nu ska jag bli omtyckt. Ha en fin kväll.

Promenixer

Eftersom jag inte får träna när jag är sjuk har jag istället tagit två promenader på drygt 1 timme var, en igår och en idag.
 
Så där tog jag död på ännu en timme av mitt väntande på Nalle.

Torsdag 21

Den här lilla grodan har inte kommit till målbrottet än. Hur söt som helst.
 
 
Klicka på bilden och se filmen.

Alvedoner och Kan Jang

Jag är fortfarande sjuk men kunde sova mycket bättre den här natten. Hade drogat ner mig med Kan Jang, två alvedoner och en halstablett innan. Men det gör ont att svälja alvedonerna ska du veta.
 
Tog en promenad idag på 70 minuter för att motionera och få frisk luft, så att jag snart kan bli frisk. Har även städat här hemma i lilla Ettan för att imorgon kväll kommer Nalle hit och hälsar på. Ja ja. Längtar så.
Ska städa det sista imorgon och ska nu ta det lugnt framför tv:n. Man ska tydligen bli frisk av att vila. Vet inte om det funkar på mig dock. Annars bli det väl en tredje omgång av Kan Jang och alvedoner för min del.

Jaha...

Jahapp. Då var det tydligen dags för mig att bli sjuk då. *Host* Suck..
 
I måndags under natten vaknade jag flera gånger av att jag hade ont i ryggen och hade svårt att somna. Jag låg och svettades som en gnu och när jag tog av mig täcket låg jag och frös istället. Sedan när det var dags att stiga upp till skolan hade jag ont i halsen och kunde inte svälja ordentligt. Plus att jag kände mig allmänt trött och seg under skoldagen.  
Inatt var det ännu värre. Jag vaknade flera gången under natten, svettig och ibland helt klarvaken. Jag kunde inte somna om så enkelt och låg och vände och vred på mig utan något bättre resultat. *Host*
Fast jag hade sovmorgon en timme vaknade jag en timme innan väckarklockan skulle ringa och lyckades inte somna om. Slutade med att jag gick upp 20 minuter före väckarklockan ringde, tog två alvedoner och segade mig igenom hela morgonen.
 
Dagen bestod av två studiebesök i ett lugnt tempo, så jag överlevde dagen i alla fall med halsont.

Kryssning på Galaxy

Ja, kryssningen blev bra som vanligt. Roligt sällskap som inte somnade ifrån en för en gång skull också. Maten kanske inte var den bästa men drinkarna var goda och det fanns plats på dansgolvet framåt sentimmarna.
Jag hade roligt hela kvällen och dagen därefter mådde jag skit, som jag säkert förtjänade, när jag tog den sista drinken runt 5-6 på morgonen innan jag gick och la mig för sömn. Men roligt, det hade jag.
Sedan avslutade vi kryssningen med att åka hem till Lina och Hugo och kolla på Melodifestivalen och äta pizza. Helt plötsligt kunde man även trycka i sig en massa popcorn och julmust också. Då var man på rätt bana igen.

Kryssning

Nu är det dags för en kryssning igen. Ikväll bär det av mot Östersjön och det finska landet. Det ska bli så roligt. Vi blir 6 st gamla vänner som ska ha party all night long.  
Jag är taggad, nyduschad, nya kläder och en vecka gammal (ny) frisyr. Yeah. Nu kan partyt börja.

Hälsning från Alla Hjärtans dag

Nalle hade bokat bord på den Italienska restaurangen Platini, inne i stan. Där vi njöt av maten och åt så att jag fick ont i magen.
 
Innan hade vi öppnat en flaska Champange, jag hade fått vackra rosor av Nalle och Nalle hade fått söta geléhjärtan av mig.

Alla ♥❤♥ dag

Ha en glad Alla Hjärtans dag idag, oavsett vad du gör, vem du är med eller om du är helt själv. Unna dig själv och/eller dina käraste något extra idag. Kanske en till semla, eller se den där filmen du velat se, äta tonvis av godis eller kanske bara ge en kram till grannen.
Njut av dagen och tyck inte synd om dig själv bara för att du råkar vara ensam idag. Men för guds skull, känn dig inte tvingat till något.
 
                      
Glad alla hjärtans dag.

Skoj veckan ut

Nu blir det tågresa hem till Stockholm och imorgon är det Alla hjärtans dag som ni alla vet. Då blir det överraskningsmys för mig med min Nalle. På fredag till lördag ska jag på kryssning(!) med Galaxy och på söndag är det packning och tågresa ner till Alvesta igen.
 
Ja, så kommer min vecka att se ut, ifall jag inte hinner att blogga så mycket. Typ inte så mycket alls. Ifall ni undrar. Men jag kommer ha det bra. Är till och med läxfri denna helg. Woho. Så det blir party varje dag. Ha det gott så hörs vi snart igen.
 

Ny frissa

En ny frisyr fast samma frisör. Nya kläder fast samma H&M. En ny Louise, fast samma Louise. Yeah.
Före:  
Efter:
Jag var hos frisören härom dagen. Klippte bort en decimeter ungefär, tunnade ut håret och fräschade till frisyren. Så nu känner jag mig som en helt ny människa. Fin, fräsch och tunnare.

Furniture och Light Fair

I helgen var jag på ljus- och möbelmässan Furniture Fair och Northern Light Fair, i Stockholmsmässan vid Älvsjö. Kicki var med mig och vi gick runt där och blev jätteinspirerande. Det var väldigt fina, funktionella och fiffiga möbler.  
Man fick se lite av 2013:s största trender och färgskalor. Det är mycket naturnära material med djur- och växtmotiv. Neutrala färger som blandas med starkare accent- och komplementfärger.

Full rulle

Hej allehopa.
Jag har haft en händelserik helg nu så jag har inte hunnit med att blogga. Har knappt ens vart hemma. Men återkommer snart igen och skriver mer. Kram på er.

På tåget hem

Jag sitter på kvällståget upp till Stockholm nu. Blev lite senare än vanligt den här gången.
Mörkt och snöigt är det som vanligt ändå och jag underhåller mig med att titta på film. Seegt.
Inte långt kvar nu.

Skoluppgift

Dagens skoluppgift och hemläxa.  

Julgransplundring

Det var en solig 2:a februari som vi slängde ut granen, bokstavligt talat. Julen skulle bort från hyllor och bord för att sluta samla damm på hög.
Idag slängde vi ut granen genom fönstret. Granen föll lätt ner på backen och lämnade alla barr kvar i hela lägenheten. Vid fönstret, på golv, i elementet, intrampade i mattan och i stort sett överallt i lägenheten.
Så nu är det slut på julen och våren är välkommen hit istället.
Jag tömde även mobilen på all julmusik som jag har lyssnat på från 1 december fram till 30 januari. Nu blir det inget mer sånt, ingen mer julmusik ska spelas fram till den 1 december 2013 i alla fall. Då börjar vi om på nytt.

Bambi på hal is

Idag tog jag och Nalle en tur på isen med skridskorna. Jag med mina nya långfärd och Nalle med hans gamla hockeyrör.
Jag gled omkring på isen enkelt och smidigt och som........... Bambi på hal is. Verkligen som Bambi på hal is. Jag åker så sällan att jag aldrig lär mig åka skridskor. Men vädret var soligt och isen var fin och det var mycket folk ute.
Och sedan kom den välförtjänta fikan. Kaffe med hemmabakade lussebullar. Mums.

Håller isen?

Det är ett sånt fint väder idag. Solen skiner och temperaturen ligger runt nollan.
Jag och Nalle ska passa på att åka lite skridskor idag(!). Första gången på över ett år. Woho. Äntligen. Hoppas isen håller bara. Ska bli så skoj. Vi höres senare, om jag överlever.

RSS 2.0