Gott Nytt År!

Året 2014 var rekordvarmt, tydligen. Undrar var 2015 bjuder på?

Nyårsafton

Sista dagen på året står framför oss idag. För mig har det vart ett bra år. Eller ett helt okej år i alla fall. Inget dåligt har hänt och inget riktigt bra heller. (Då räknar jag bort examen och nya jobb.) Mina vänner dock har skaffat barn, förlovat sig, köpt hus och skaffat hund, medan jag står och stampar på samma ruta som för fem år sen. Men nästa år tror jag att det händer lite mer saker. Då räknar jag med att flytta till villa, kanske få heltidstjänst och utveckla livet.
 
Idag ska jag och Nalle fira nyår med våra vänner i Södertälje. Micke har skaffat lägenhet som jag aldrig har fått se. Så i en 2:a ska vi hänga 10-15 personer och äta tre-rätters med oxfilé och dricka bubbel och bara ha det så bra. Det gamla året ska bort och ett nytt ska bli till. 
Vi ska slagga över där under natten så om ni inte hör nått mer från mig idag så umgås jag med mina vänner och har det bra.
 
Gott nytt år!
 

Fel låda

Tog fel lunchlåda idag. Blir bara köttfärs.... Mycket energirik mat. Mmm så gott. Fan. 
 
Annars så jobbar jag lite nu under mellandagarna. På Åhléns då. Olika ställen. Olika dagar. Mycket att tänka på.

Julafton

Julen spenderas hemma hos oss med god mat, Kalle Anka, julklappar och trevlig sällskap i form av Nalles mamma. Nalles mormor som vi också skulle ha firat jul med hade ramlat och låg på sjukhus. Henne besökte vi på sjukhuset istället och gav ett paket och personliga tillhörigheter. Efteråt tog vi en tur till kyrkogården och önskade våra släktingar en god jul.  
Hemma sen drack vi glögg, tittade på Kalle Anka, åt klassisk julmat med egen gratinerad skinka (för första gången), hemmagjord sillsallad och gubbröra, tomten kom och lämnade lite paket, tittade på Svenssons Svenssons och åt efterrätt.
En lagom liten julafton på traditionellt vis, precis så som det ska var.

God Jul

 

Försmak på julen

Tänk att man aldrig hinner städa klart lägenheten förän något nytt stökar ner. Eller att det är andra saker man ska göra istället, hela tiden. 
 
Men nu är alla julklappar inslagna. Tog ca 4 timmar bara. Jag har ätit middag hos "svärmor" med Nalles familj idag och firat lite minijul. Lite sill, snapps, glögg och lax. 
Nu måste jag gå och lägga mig. Jag har längtat flera veckor efter julafton. Längtat och planerat. Äntligen är dagen här. Äta gott, umgås, se på Kalle och ge bort julklappar.  
 
God Jul

Julgranen

Julgranen vi köpte blev så fin tillslut.
Men att sätta fast den i julgransfoten är ju det jobbigaste. Alltid lika svårt. Men tillslut kom granen in i lägenheten med fot och allt. Jag pyntade den medan julmusik strömmade ur högtalarna och var helt euforisk.

4 Advent

Fjärde advent lyser med sin klarhet och nu är det bara tre dagar kvar till julafton.

Snart redo för julen

Igår innan julfesten köpte jag de sista julklapparna. Woho! En julgran och nya julblommor inhandlades också. Perfekt!
Jag och Nalle drack glögg och fixade fint hemma.
 
Nu ska jag bara städa hemma så att granen får plats och slå in alla julklappar. Det blev ju några stycken i år... igen. Sen är jag redo för julen.

Föreningsjulfest

Ikväll är det julfest med bostadsrättsföreningen. Förmodligen första och sista gången jag är på den. Inget fel med den eller så. Mat, dryck, liveband och sällskap har vart bra, men jag hoppas att jag har flyttat nästa år bara. 

Lördag innan jul

Jag ska julshoppa allt det sista denna helg. Hoppas att jag hittar de sista julklapparna, en julgran och julmat samt storstädning, julklappsinslagning ska hinnas med och julfest att gå på ikväll.
Stressad? Nä, jag är inte stressad.


Näst sista jobbdagen innan jul

Att jobba på fredagar (och helger) kan ha sina fördelar. 
 
"Hjälp oss att äta upp det här." Sa kollegorna på jobbet. "Okej, jag kan väl offra mig." Sa jag. Godis var sjukt länge sedan jag åt. Fortfarande lika gott. Äckligt gott.

Julbordet

Julbordet jag var på i lördags var jättebra. Jag och mina barndomsvänner var på Tyrol på Gröna Lund i Stockholm. Det är Stockholms bästa vilt-julbord, så gillar man vilt kött kan jag starkt rekommendera stället. Inte överdrivet dyrt heller.
Jag åt björnköttbullar, bäverkorv, svart-rökt skinka, älg, rådjur, rippaté och vargtasspaté med renhornssnapps. (Men det fanns även vanlig traditionell julmat där också). Jag är ingen älskare av viltkött och tyckte nästan att allt vilt smakade samma sak.... vilt. Varken gott eller äckligt.
Men restaurangen var jättefin och julpynt blandades med vilda djur och skog. Personalen var både snäll och trevlig. Vår servitris hade till och med humor och skämtade med oss och det var hon som fick mig att prova malet renhornssnapps. Nalle provade kråkbärssnapps istället. Maten var god och bra tillagad fast det fanns så mycket att välja på.
Ska jag vara lite negativ så kan jag nämna att det var lite för mycket människor där så det blev så himla långa köer till maten. Halva tiden stod man och köade liksom. Men sånt kan man inte göra något åt, så det var bara att gilla läget. Det var ett jättebra julbord ändå. Bra initiativ av mina vänner.

3 Advent

Idag är det tredje advent och det firades med middag hemma hos "svärmor". 

Julbord

Nu blir det julbord med mina närmsta vänner. Vi har bokat bord på Tyrol på Gröna Lund. De ska ha ett jättebra julbord med mycket vilt kött.
Det ska bli intressant att prova i alla fall. Även om jag inte är så förtjust i döda vilda djur. 
Jag har längtat flera veckor på denna dag. Det ska bli så roligt. 
 

Åh vad roligt

Jag har precis hämtat ut lite paket. Både julklappar till familjen och saker till mig själv. Jag hämtade ut två t-shirtar att ha när jag jobbar, ett nytt pärlhalsband och lite nya ansiktsprodukter till mig. Fick till och med hem en inredningstidning som bonus. Nice.
 
Det är fan farligt att börja nätshoppa. Det är så mycket enklare, smidigare och man kan jämföra vilka saker man vill ha, men man missar alla andra intryck, inspiration och motionen in och ut ur alla butiker. 
Först nu ska jag ut och springa i kylan och halkan sedan ska jag ha hemma-spa och prova min nya ansiktsmask, hårinpackning och krämer. Hoppas att de verkligen är bra. 
 
Imorgon ska jag på julbord och då vill jag känna mig snygg och fräsch. Jag har längtat så mycket efter morgondagen.

Julblommor

Efter frullen åkte jag och Nalle först till mataffären och fyllde på förrådet på julmust, gröt och pepparkaksdeg och sedan for vi vidare till Blomsterlandet för att kolla på lite julblommor. Inte för att vi har någon som helst plats här hemma för fler blommor, men lite nya julinspirerande blommor sitter ju aldrig fel... nu på vintern när allt annat kan kännas så mörkt och dystert.
Eftersom Julstjärnor är så extremt frostkänsliga så köpte vi fyra små. Så kanske någon överlever till julen. Och efter julen. För några år sedan såg min Julstjärna ut såhär efter några dagar efter inköpet.
 
Inte så roligt....
 
Sedan köpte jag även en Ädelcypress som jag länge har suktat efter. Perfekt att ha på balkongen med en ljusslinga runt.
Lite mer julpynt kom upp idag också. Åh vad jag längtar till julen. Kom nu.

2 Advent

Andra advent lyser med sin klarhet. All extra belysning, alla varma färger och alla goda dofter sprider sig i huset.
Imorse åt vi risgrynsgröt till frukost för att uppskatta andra advent. Det andra ljuset var tänt och två och en halv vecka kvar till julafton. Woho.
Åh vad jag älskar julen och allt som hör därtill. Tomtar i porslin som står i vägen, en gran som barrar, uppeldade ljus, mjöl i hela köket, och äta så att man spyr. Det är härliga tider det.

Julpysslar

Jag har julpysslat lite här hemma nu. Eller jag kanske ska säga julpyntat. Alla tomtar och julsaker är uppe. Nu saknas bara pepparkakorna, julgranen och julfiltarna. Och snön såklart.
Det känns både skönt och roligt att göra och ha det klart. Nu tänkte jag luta mig tillbaka och titta på film. Kanske blir det lite glögg och lussebulle också. Vem vet. Vem vet....

Gym, gym eller gym?

Gymkortet slutade förra veckan och löpträningen drog igång i onsdags istället. Jag har nu gymmat två månader på World Class och provat på det gymmet. Jag har tidigare tränat på Sats och Friskis & Svettis och kan nu i efterhand jämföra alla tre gym.
Efter egen åsikt, egen erfarenhet och egen förutsättning kan jag säga att: 
 
Vill man träna i grupp så som till exempel spinning, gympa eller cirkelgym är det bäst på Friskis & Svettis. Deras instruktörer och träningspass är effektiva, roliga och motiverande att träna till. Man behöver inte ha magrutor och biceps stora som fotbollar innan, utan det räcker att komma som man är och göra sitt bästa. Övningarna är jobbiga, musiken bra och svetten kommer att rinna.
 
Vill man bara gymma, med vänner eller själv i sin egen takt är Sats det bästa gymmet. Där har de nya fräscha maskiner i en modern ljus miljö som inspirerar en till att vilja träna och testa på alla maskiner och redskap. Det finns klätterställningar, gummiband hängandes från taket och pinnar att vifta med som man kan prova. Det finns stort utrymme för uppvärmning, fler av varje gymmaskin och utrymme för stretch med mjukt underlag.
 
Vill man ha en bra personlig tränare ska man välja World Class eller Sats. World Class (där jag var på i alla fall) har dock ett dåligt gym med gamla och få maskiner i en liten mörk lokal. Men där kanske det är lättare att lära känna någon annan som tränar eller ta en fika med personalen. World Class har bra och trevliga personliga tränare som hittar på roliga och varierande träningsuppgifter med ringar hängandes från taket, polestångsövning eller boxning på säck.
Alla träningsställen har gym, gruppträningspass, personliga tränare, dusch och bastu. Alla i olika bra skick och utbud som jag sa precis här ovan.
Så ta med träningskläder, vattenflaska, hänglås och prova dig fram. Det finns "prova-på" tillfällen som inte kostar så mycket, eller ingenting alls.
 
Och kom ihåg, Ge inte upp!

Säljutbildning i ottan

Väckarklockan ringe 5 imorse. Det var dags att gå upp, göra sig i ordning och åka iväg till Kista för säljutbildning. Det nya jobbet sponsrade med utbildning, lussefika och timersättning. 
 
Fair enough. Så det var bara att pallra sig iväg dit i mörkret. 
 
Vi är 10 stycken i "min" rekryteringsgrupp och jag tror att jag är den enda med säljutbildning i bagaget. Allt som sades var en kort (2 timmar) repetition på försäljningskursen jag läste på yrkeshögskolan i Älmhult för 2 år sedan. 
Vilken tur att jag var ledig igår och kunde vila upp mig, även fast jag gick och la mig klockan 12 och kunde därefter inte somna under en timme.... 
 
Vad glad jag blev sen på hemvägen när jag fick se dagsljuset. Det var nästan som att man såg solen bakom alla gråa moln. När jag jobbar är jag inomhus utan fönster hela tiden och då får jag aldrig se dagsljuset eller solen. Då har jag ingen aning om hur vädret utanför är. Inte för att jag bryr mig speciellt mycket om vädret, men det sägs att man mår bra av solljuset. 

Det går framåt

Nu har jag jobbat några fler dagar på Åhléns och det börjar gå bättre. Det börjar kännas bättre. Jag kan fortfarande inte allt och jag gör fel varje dag. Men det går framåt.
 
 

RSS 2.0