Löpträning i regnet

Nu blir det löpträning i spöregnet. Jag har packat en stund här hemma nu och måste ut och träna en sista gång innan skolan drar igång. Sen kommer jag inte ha tid med så mycket träning för all tid och energi kommer läggas på skolarbete, flytt, matlagning och tågresor.  
Så nu passar jag på att träna en sista gång. Ha det gott.

Flytt imorgon, packa idag

Idag ska jag packa, packa och packa. Samt hinna med att träna en sista gång också. Jag och Nalle ska hyra ett flyttsläp ikväll och packa bil och släp fulla med allt jag ska ha med till Småland. Möbler, kläder, köksprylar och allt möjligt. Det ska bli kul att flytta men det känns stressigt, tugnt och det är så mycket som ska göras ett jag bara vill lägga mig på soffan och kolla på film istället. Orkar liksom inte göra allt som ska göras.
  
Imorgon går flyttlasset. Tanken är att vi ska åka runt klockan 7 på morgonen. Tror att vi kommer att misslyckas med den tiden. Men vi ska åka på morgonen i alla fall. Restiden kanske tar, nu med släp, 7 timmar. Framme sedan ska vi måla om, lasta ut alla saker, lämna släpet och eventuellt lägga nytt golv. Helst bara på lördag.
 
Så det blir en hel del som ska göras. På måndag börjar det nya livet.

Förvånad att jag kom in

Det är ganska förvånande att kom in på skolan ändå. Chockerande. Ofattbart.
Jag har kämpat i flera år och skickan in rätt papper och gjort bra ifrån mig tidigare. Jag pluggade engelska B en termin på Komvux bara för att kunna söka in till skolan. Jag gjorde allt. Men det närmsta skolan jag kom var att ligga på reservlistan förra året.
 
Men så detta år. Denna gång skickade jag in ansökan en dag försent. De kunde inte få tag i mig via mailadressen som jag hade skickat med så de fick sms:a och fråga saker istället. Jag hade råkat glömma att skicka med ett slutbetyg. Jag var jättenervös på intervjun.

Men trotts allt detta, kom jag in på skolan. Trotts alla tabbar jag gjorde ska jag få börja på skolan i Älmhult och bli en (fattig) student.
Hoppas nu bara att den slår mina förväntningar. Att den är bra och att utbildningen leder till en bättre framtid.

Trött som satan

Inte fan kunde jag somna inatt. Jag gick och la mig sent för att jag hade gått upp sent den morgonen. Men inte fan hjälpte det. Jag låg och vred och vände på mig i 1 ½ timme innan jag gick upp för att trötta ut mig.
 
Jag drack en halv liter vatten och sen började jag packa och lägga fram saker inför flytten på lördag. När jag inte kunde packa ihop mer grejer började jag rita en planritning på min nya lägenhet. Ritade även mina möbler skalenligt och kom fram till att min bokhylla inte får plats i min nya lägenhet. Klockan 4 på morgonen. Surt.
 
Bra, då vet jag att min hjärna fungerar alla tidpunkter på dygnet. Utan sömn innan. Känns ju kul att veta.....
Jag satt väl uppe i kanske 2 timmar innan jag gick och la mig igen för att försöka sova. Försöket upptog kanske runt 30 minuter innan jag kolapsade och äntligen kunde somna. Äntligen.
 
Nä, jag är inte bitter.....

Det är jobbigt..

Det är svårt att somna när man inte är trött.
Det är lätt att vakna av allt oväsen utanför fönstret.
 
Men
 
Det är jobbigt att gå och lägga sig i sängen när man har sovit på soffan.
Det är omotiverande att gå upp, borsta tänderna och tvätta bort sminket när man precis har vaknat från att ha sovit på soffan.
 
Jag har svårt att somna på nätter. Jag har lätt för att vakna på mornarna. Jag går omkring trött på dagarna men pigg på nätterna. Jag har för mycket att tänka på och det är så mycket som händer nu.

Kräftskiva med föreningen

Har haft kräftskiva med föreningen idag. Vi satt ute på bakgården och mumsade på måndagens kräftfångst. Det blev säker över 150 stycken i alla fall.
Gott och trevligt var det. Vi provade även köpta turkiska färska kräftor och jämförde och visst var de större och låg i godare spad, men de kräftorna vi fiskade upp i måndags hade mycket godare kött. Köttet smakade mycket mer och smakade mer salt än de som kom från butiken.
Efteråt åt drack vi kaffe och åt goda (hemgjorda) chokladtårtor och rabarberkaka. Himmelskt goda.

Kräftskiva ute på gården

Ikväll blir det kräftskiva ute på gården, med föreningen. Vi ska äta alla kräftor vi fiskade upp i måndags. Yummie vad gott.
Så jag håller på att fixa iordning mig nu. Snart ska jag ut. Ha en trevlig kväll.

Och där kom hostan

Började dagen med halsont och hosta. Telefonen ringde och väckte mig två timmar innan väckarklockan skulle ringa också. Och sen kunde jag inte somna om, som vanligt. Så det blev lite för lite sömn inatt för min del.
 
Idag har jag vart hos mamma i Tyresö och mätt mina gamla möbler (så att de passar in i den nya lägenheten). Har även rensat nästan hela rummet på prylar, så att det går snabbare att lasta in allt i flyttbilen på fredag kväll. Det är ju snart dags för flytt.

Bank, post och möbler

Idag blir det inte mycket plugg. Det är så mycket annat som ska fixas hela tiden. Jag har t.ex. pratat med banken idag som har kronglat nu på förmiddagen. Att det alltid ska vara något som kronglar. Aja, tror att problemet löste sig. Får svaret imorgon.
 
Nu, när jag har bytt lite kläder, ska jag åka till Tyresö till mamma och bror. Till mitt gamla flickrum och mäta lite möbler. Så att jag kan ta med de till Småland i helgen.
 
Men först ska jag hämta ut ett brev på posten. Ska vara duktig och promenera dit tänkte jag. Det tar inte så lång tid, kanske 15 minuter bara. Så vi hörs senare.

En kall löprunda

Tidigare i dag (ja, jag har inte gått och lagt mig än) var jag ute och tränade. Tog en löprunda runt skog och sjö i drygt 40 minuter. Kändes bra, som vanligt.
Det är sista veckan som jag hinner med och träna för nästa vecka börjar skolan. Då blir det dubbelt med skolarbete, tågpendlingar och mycket med flytten till Småland så då har jag inte så mycket tid över för träning.
Men det gick bra idag. Ingen håll och inte ont i något knä. Dock kändes det lite kallt att springa i linne och shorts.
Vet inte om det är bra för min nyblivna förkylning heller. Jag har ju börjat att få ont i halsen på kvällar och mornar. Hostar mer än vanligt också.
 
Bra start för skolstarten. Komma dit och hosta och smitta ner klassen det första man gör liksom. Känns ju bra.....

Att duscha med kräftor

Efter andra kräftvittjingen blev det nästan en halv hink full. Runt 30 stycken kanske.
Sista vittjingen är klockan 6 imorgonbitti, men då hade jag tänkt att sova. Jag har gjort mitt nu. Lagt i burarna och vittjat vid två tillfällen. Så det räcker.
 
Sen så har jag duschat med kräftorna också. Eller alltså. JAG stod i duschen och DE låg i en hink på golvet brevid, i samma rum. Tillräckligt nära för att kunna ha ögonkontakt med de översta. Tillräckligt nära för att höra deras knäppande och gnisslande och krypande.
Hur ska jag klara av att somna när jag vet att de ligger halvdöa i en hink i badrummet? I väntan på att kokas levande (av någon annan i föreningen). De är äckliga råa men utsökta kokta. Jag måste helt enkelt tänka på något annat då.

Kräftfiske

Jag har fiskat kräftor idag. Med bostadsrättsföreningen. Vi har även hunnit med att vittjat en gång och ska snart göra det igen. Än så länge kanske det är runt 30-50 stycken. Mums vad gott, men stackars djur.
Klockan 00.00 ska jag ut igen och vittja (fiska upp de från burarna). Hoppas att det är många då. Har man "kämpat" så här många gånger idag vill jag gärna att man ska få sig några stycken också, i magen alltså.

Namnsdag

Så jag och Nalle har kört fram och tillbaka till Alvesta idag. Enkel väg ca 5 timmar. Övningskörde lite mindre än hälften kanske. Gick skitbra. Ovanligt bra faktiskt. Så visst fan kan jag köra bil minsann.
 
Det är min namnsdag idag också. Så Nalle bjöd på middag på restaurang ikväll. Nam nam.  
Fick även ett fint armband imorse. Turkost och silver. Jättefint. Och sen så har jag fått (hyra) lägenheten idag också. Så det blev en jättebra namnsdag idag. Den bästa på hela året.

Har hittat en lägenhet!

Jaha, då har jag hittat en lägenhet i Småland då. Det är en pytteliten etta på typ 20kvm i Alvesta. Jag skriver kontraktet i veckan som kommer. Känns jättebra.  
Jag åkte till Småland idag alltså. Åkte och kollade på den. Bestämde mig därefter för att ta den. (Därifrån tar det bara 20 minuter med tåg till Älmhult, där jag kommer börja plugga om drygt en vecka).  
Måste dock börja med att måla om rummet. Men då blir det nytt och fräscht istället och det kommer känns bättre. Även om det kommer att ta tid och energi att måla om rummet.  
Men det kommer bli skitbra. När alla pusselbitar har fallit på plats. Allt löser sig med tiden.

På väg in till stan

Åker in till stan nu för att möta upp mamma. Vi ska äta på restaurangen Vapiano. Om det inte är allt för mycket folk där.
 
Tidigt imorgonbitti ska jag åka till Småland för att titta på en lägenhet också. Skoj.

Middag i stan

Jag sitter hemma och försöker plugga lite. Men är trött i huvudet efter allt plugg under veckan. Det tar ju aldrig slut med uppgifter. Har bara kommit halvvägs i kursen så det blir dubbelt när skolan i Älmhult börjar. Blir trött bara jag tänker på det.  
Ska börja att fixa  iordning mig snart för ikväll ska jag åka in till stan och träffa mamma. Vi ska äta middag på Vapiano. Hon har aldrig vart där och jag har vart där kanske 3-4 gånger i alla fall. Vi kan låtsas att det blir min fira-Louise-namnsdags-middag. (Ja, kolla din almanacka nu.)
 
Vet dock inte vad jag ska ha på mig ikväll. Har inga passande kläder....

Äntligen blir fanskapet dömt till fängelse

Massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik dömdes idag till Oslos maxstraff, 21 år fängelse och därefter förvaring som är fem år i taget. Efter fem år prövas förvaringen i domstol i rättsal igen och därefter kan han få sitta i fängelse i resten av livet. Han bedöms inte längre som sjuk i huvudet.
Klart att han är sjuk i huvudet som går och mördar oskyldiga människor i Oslo och Utöya. Men det krävs en hel del planering och hjärna om man ska ha ihjäl 77 personer på samma dag.
 
Han satt och log i rättsalen, den dumma jäveln. Det verkar som att han älskar att stå i rampljuset och synas och höras hela tiden.
 
Jag tycker att vi ska glömma honom nu. Inte glömma vad han har gjort och inte glömma offrena och offrens anhöriga. Utan att bara glömma honom. Han har fått min uppmärksamhet för sista gången nu.
 
(Information från http://nyheter.se.msn.com/photopage.aspx?cp-documentid=251004677#image=1)

Vem är den skyldige?

Okej, vem är den skyldige? Vilken jävel är det som har smittat ner mig med sina förkylningsbaciller? Varför har jag ont i halsen för?
 
Skyll inte på att jag blev sjuk av att springa i det kalla regnet idag. Skyll inte på det.
 
Skyll heller inte på att någon unge från jobbet har smittat mig. Jag har inte jobbat på förskolan på evigheter.
 
Så vem är det som har smittat mig?

Blöt från ovan

Självklart kom det både spöregn och åskskurar just när jag skulle ut och springa. Det verkligen öste ner. Kunde knappt se något.  
Men jag är inte klok i huvudet, så jag fortsatte att springa i 41 minuter bland djupa vattenpölar, leriga grusvägar och vatten som öste ner från ovan. Blöt blir jag ju ändå när jag springer. Av annan anledning.
 
Det vara till och med en idiot som simmade i sjön. Alltså en sådan där liten sjö mitt i en skog. I spöregnet. Huhf.

Det går framåt

Sådär, nu har jag suttit och pluggat några timmar. Jag har även pratat men en hyresvärd och ska komma och titta på en lägenhet i helgen. Men säger jag mer så kommer allt bara fucka ur. Så jag säger inget mer om lägenheten. Jag betättar mer i helgen, då jag vet mer. Annars får jag bara otur.
Nu tänkte jag vila hjärnan lite med att gå ut och träna. En löprunda runt sjön. Brukar ta 40-45minuter. Får se om det ska spöregna eller och solen orkar hålla sig framme. Vädret skiftar så mycket att det är svårt att veta vilka kläder man ska ha på sig på dagarna, eller om man kan hitta på något ute eller om det fortfarande går att bada, för en badkruka som mig.
 
Just ja, jag skulle ju ut...

I morse


Många bäckar små

Jahapp. Då har jag pluggat hela dagen idag. Jag har även satt igång en diskmaskin, lagat mat, övningskört, sökt lägenheter, sorterat viktiga bankpapper samt sorterat årets kvitton. Jag är helt slut i både kropp och knopp nu.
Skulle egentligen bara vilja ligga på soffan och kolla på tv nu. Men måste fortsätta att plugga lite. Chiao
 
Ni andra, njut av er lediga tid. Jag är inte avundsjuk.

Eller inte

Värst vad bra det gick och springa då.... eller inte. Jag skulle prova att springa med diadem för en gång skull, men den flög(!) av efter 5 minuters löpning. Jag tappade mobilen, fick flugor i ansiktet och hörsnäckorna till musikspelaren ploppade ur öronen hela tiden. 
 
Men annars gick löpträningen bra.

Äsch, drar ut och springer istället

Äsch. Nu drar jag ut och springer istället. Då kan jag i alla fall hålla huvudet högt och känna mig stolt att jag lyckas med någonting istället. (Med tanke på mitt förra inlägg).
Min rygg pallar inte att sitta längre. Inte min rumpa heller. Måste sträcka lite på mig. Måste springa.

Vart ska jag ta vägen?

Jag bara pluggar, pluggar, pluggar och söker bostad, bostad, bostad och sen så pluggar jag lite mer. Så ser mina dagar ut. Plugg eller ett ständigt sökande av något.  
Jag blir tokig snart. Det finns ju inga lediga lägenheter i Älmhult. Och finns det det så går de fort åt till någon annan. Jag hinner knappt ansöka så försvinner lägenhet iväg. Vet inte vad jag ska göra längre. ÅH!
 
Skolan börjar om 1 ½ vecka och jag har ingenstans att ta vägen...
 

Ny vecka, ny dag

Min måndag ska bestå av en massa plugg idag. Plugg och redigering av bilder.
 
Känner mig inte så motiverad faktiskt. Men måste göra det ändå. Så det är väl bara att göra det..

Mår som jag förtjänar

Idag har jag mått som jag förtjänar.. efter gårdagens krogkväll med Kicki. Jag gick och la mig klockan 07.30 imorse och steg upp klockan 11-12 samma dag. Så det blev inte mycket sömn.
 
Kicki sov över hos mig inatt. Efter att vi hade käkat en dunderfrukost med nygräddat ugnsbröd, ägg och kaffe åkte hon hem till sig. Jag slöade lite framför datorn och tv:n några timmar innan jag och Nalle gick ut på en promenad. Som resulterade i ett spontanbesök på en restaurang för middagsförtäring. 
 
Sen gick vi hem igen. Mätta, trötta och varma. Både Nalle och jag fortsatte kvällen med att slöa framför datorn och tv:n sedan också.
Det var min dag det.

En spontan krogkväll

Ja, Kicki kom hem till mig spontant igår kväll. Vi drack vin, kollade på film och åt popcorn.  
När klockan var tre på natten var vi rastlösa och kom fram till att vi skulle dra ut på krogen istället. Till "Patricia" vid Slussen, som stänger fem. Så vi sprang till bussen.
Höll på att missa den. Men vi sprang och viftade glatt med alla armar så att bussen såg oss kunde stanna 100 meter efter busshållplatsen bara för att plocka upp oss två. Slapp till och med stämpla min buss- (skäms) remsa. Busschauffören tyckte att det var ju en sådan "otur att stämpeln var trasig just idag", som han sa till mig.  
Väl på krogen sedan hann vi knappt komma innanför dörren förän alla blickar vändes mot oss och det samlades killar runt omkring oss.
Vi ägde på dansgolvet. Festprisse efter kostymnisse ville dansa med mig och Kicki och det var riktigt kul att få uppleva sånt igen. Ingen har någon chans men alla killar tror att de är oemotståndliga. Typiskt killar.  
Vi dansade loss tills vi blev utslängda klockan fem på morgonen. Då tog vi bussen hem till mig, tog varsin shot innan Kicki kom på att hon ville gå till Donken för att äta en cheeseburgare. Ja, cheeseburgare är ju goda så vi gick till närmsta McDonald's, 25 minuter bort, i regnet, där de ändå inte hade några cheeseburgare. Bara små McMuffins och McBeagel från frukostmenyn som smakade konstigt. Men klockan 6 på morgonen slinker nästan allt ner i magen.  
Sedan promenerade vi hem till mig igen och somnade sött. En helt lyckad och perfekt kväll var det. En spontan idé som blir ihågkommen.

Seg dag

Det har vart en smått seg dag idag. Jag har försökt att plugga lite, men har inte fått någon ro.
 
Kicki ville hitta på något ikväll också. Tror att hon är redan på väg. Blir nog filmkväll med vin och popcorn. Ha det nu så trevligt ikväll du med.

Jaha...

Jaha, okej. Då var lördagen räddad. Nu vet jag vad jag ska pyssla med de närmsta timmarna i alla fall.... Kul.....

Gårdagens kräftskiva

Igår kväll var jag på kräftskiva hos Nalles föräldrar. Nalles syster med sambo var också där, så gottade vi i oss av alla godsaker. Kräftor. Kräftor. Kräftor........... Och lite mer kräftor.
Plus lite bröd, paj och melon(!) med mera. Jag åt så det sprutade ur öronen på mig, eller vänta nu, det var kräftorna som sprutade på.
Kladdigt blev det och allt, ALLT, luktade kräftor efteråt. Tror till och med att mina händer luktar kräftor fortfarande, efter många tvättar.
Men det var gott och trevligt. Fick efterrätt senare på kvällen också. Och kaffe med kaffelikör. Klockan hann slå många timmar innan vi åkte hem därifrån. Men en väluppskattad kräftskiva var det. Så vem vill bjuda på nästa?

Mums

Då åker jag iväg på kräftskiva då. Bye bye.

Kräftskiva

Ikväll blir det kräftskiva. Jag och Nalle är bjudna hem till Nalles föräldrar på kräftskiva.
Jag har sett fram emot det hela veckan. Det är ju så himlans gott med kräftor. Och roligt. Och sällskapet är trevligt fylld med humor, glädje och värme.
Dock tycker jag det är lite äckligt ändå. Med kräftorna. Med alla tentacklar, ben, inälvor och hjärnssubstans. Men rumpan är god och klorna förstås. Lite saftig mage också.
 
Åh, vad suktad jag blir. Jag vill äta kräftor nu..!

Ibland säger jag kloka saker

Kicki och jag var ju och shoppade i tisdags. Hon letade efter en oversize kläning i typ hundra butiker utan att hitta någon.
 
Kicki: Åh, jag letar efter en maxi-klänning..
Jag: Ja, då får väl du åka till Maxi och storhandla.
 
Hehe. Ibland får jag till det liksom. Till Ica Maxi och stor-handla. Fan va smart.

Once upon a time

Ja, idag är det sässongstart för "Once upon a time". Det har precis börjat. Jag har väntat så länge.
Jag fastnade för den serien i våras då det gick för första gången. Nu vill jag inte missa ett ända avsnitt.
 
Hoppas att andra sässongen är lika bra som den första.
 
Sen blir det löpträning i mörkret.

Pluggar

Jag har pluggat lite idag. Fick en ny uppgift igår, så nu gäller det att plugga ikapp lite.
 
Blev lite övningskörning också. I mörker på ställen jag inte hittar på (som vanligt). För att klara uppkörningen där jag inte heller hittar på.
 
Annars har jag inte gjort så mycket. Förutom att diska och laga mat då.

Ni börjar bli många nu

Ni är faktiskt ganska många som läser min blogg. Men ni är väldigt få som törs kommentera något.
 
Har du inget att säga kan du ju alltid säga hej. Eller säga att det just nu regnar där du är. Eller att pizza är gott. Ja, vad som helst går bra faktiskt. Jag är inte så kräsen. Jag dömer inte. Jag vill bara höra (läsa) att ni lever och att ni inte har tappat talförmågan.
 
Jag behöver fler kommentatorer nu så gör en välbehövlig insats och skriv "Hej". Make me happy!

Svidande men fin shopping

Fan, det här var ju inget bra. Jag skulle ju inte shoppa mer. Jag skulle ju bara träffa Kicki inne i stan. Möjligtvis ta en fika. Så blev det en fika på NK plus en tunika från H&M, två skrivblock från Åhléns och två diadem från Glitter.
Visserligen så behöver jag både skrivblock och diadem inom en snar framtid... men..... Och tröjan var ju så fin. Och för en gång skull inte turqouise.
Vi tittade även på en massa skor. Många skobutiker blev det. Kicki skulle ha ett par pumps och jag vill ha ett par klackskor i sneakersmodell, typ. Men det fanns inte någonstans. Jag har sett sånna på näten, men de fanns inte i några skobutiker alls.
 
Men jag ska ju inte shoppa mer. Måste spara till hösten då jag ska börja plugga nere i Småland.

Ska träffa Kicki idag

Idag ska jag träffa Kicki. Ska möta upp henne inne stan så ska vi hitta på något skoj. Vet inte vad än. Men något roligt brukar det alltid bli.
Jag börjar morgonen med en hemmagjord baugette med ost, skicka, sallad och gurka på. Det är lyxfrukost det. Skulle ha kokat ägg också, om jag hade några. Får nöja mig med macka, kaffe och ett glas juice.

Prassel i löven? Djur i skogen?

Det är så skönt att träna på kvällen. När det är sent och inga människor är ute och temperaturen har sjunkigt till en behaglig träningsnivå. Då är det som allra bäst.
 
Sen kanske det är lite lite lite läskigt att springa omkring ensam i mörkret och höra en massa knakande grenar från träden, gnisslande myggor, fåglar i buskarna och vinden som prasslar i löven. Men det är skönt att träna på kvällen ändå.

Löpträning ikväll

Nu drar jag ut och springer istället för att glo på tv. Känner att jag behöver röra på mig lite.
 
Imorgon ska jag in till stan och träffa Kicki också. Skoj. Bye bye.

Jag målar nu igen

Jag målar lite idag! Fortsätter på årets tredje, min fjärde, oljemålningstavla. Snart är den klar. Woho. Jag gillar starkt färgerna på den. Många fina olika färger.
Men det är bara början av min målarkarriär så det blir ingen bild på den än. Plus så är det en present. Men bra blir den och roligt är det.
Makes me happy.
Den här tavlan målade klart i början av året. Jag gav bort den till min bror som födelsedagspresent. Både jag och min bror tycker om den tavlan. Jag slet och jobbade med den jättelänge och blev riktigt nöjd med den. Det är en tavla i 3D kan man väl säga att det är.

Hej Huvudvärk

Hej huvudvärk. Vart kommer du ifrån?
Jag ska ju måla och träna idag så jag behöver koncentrera mig, med mitt huvud. Så du får ta och försvinna nu. Hejdå.
 

Chillar i sängen

Jag ligger i sängen, dricker kaffe, ser på The Simpsson maraton och surfar runt på datorn.  
Det regnar ute. Ser jättetråkigt ut. Vet inte vad jag ska hitta på idag. Men det är Nalles sista semesterdag idag så han får bestämma vad vi ska göra.

Guppa på vågorna

Jag och Nalle var ute med segelbåten idag. Solen sken på förmiddagen och på sena eftermiddagen men mellan klockan 12-16 var det molning, kallt och blåsigt. Då lunchade vi mitt ute på öppet vatten. Jag hade förberett en kycklingsallad innan, så hade vi vitlöksbröd till. Yummie.  
 Dagen flöt på och vi guppade på vågorna. En trevlig liten dagsutflykt.
 
 

Skepp o'hoj

Ska ut och segla med Nalles segelbåt idag. Vi ska ta en liten (lång) dagstur och bara njuta av vädret, äta god mat som vi har med oss, sola, kanske bada och självklart frysa en hel del när solen går i moln.  
Det ska bli kul. Jag gillar att vara ute på sjön och åka båt. Det är bara så synd att jag tycker att det är skitläskigt att segla. Men en jävligt snabb motorbåt som studsar fram på vågorna, det är roligt det.  
Mot sjön. Adjöss.
 

Jag hoppar ombord, överbord och under bord

Dagarna går så fort när man har semester. Distanskursen har tagit sommarlov och jag har knappt vart hemma.
 
Så idag passade jag på att träna lite. Tog en löprunda på 43 minuter. Skönt och avkopplande.  
Imorgon (lördag) blir det en dagstur med båten. Nalles segelbåt ska få sig en omgång bland vågor och alger. Vi ska ha med oss lite matsäck och njuta av skärgården. Ska bli trevligt. Fast jag är livrädd för att segla.  
Eller inte själva seglandet. Utan när båten lutar så mycket att jag tror att den ska välta när som helst. Och att jag då när som helst kommer att överge skeppet. Jag hoppar överbord innan båten välter liksom.
 
Och jag vill ju inte hoppa av i onödan direkt.
 

Vart är sommaren?

Det skulle ju vara kul att få lite färg på kroppen i alla fall. Jag nöjer med en rödbränd hud som fjällas bort efter en vecka, av solen, som jag brukar få i alla år. Men sommaren har inte kommit än. Solen har inte vart framme mer än en dag den här sommaren. Jag tror att det har regnat var- och varannan dag från och med juni månad. Det är tråkigt.  
Det är augusti nu och jag har inte bränt mig av solen än.
 
Imorgon ska vi förmodligen ut med båten i alla fall. Det blir en dagssegling med picknick ute i skärgården och fint väder. Kanske jag kan bada till och med? Det vore skoj. Och kallt.  
Nu ska jag ringa till min bästis Kicki och uppdatera mig lite. Ciao.
 

Skönt att vara hemma igen

Då var jag hemma igen (och det är ganska skönt det). Jag övningskörde de första 90 minuterna i Hälsingland som gick jättebra. Inga problem alls. Förutom att det självklart kom en regnskur.
 
Det kommer alltid regn när jag kör bil. Konstigt nog. Men men, jag är ganska van med att köra bil i skitväder.
 
Nu är jag trött, grinig och vill somna på soffan framför någon dålig serie på tv:n. Vi hörs imorgon när jag har piggnat till.
Jag bjuder på en blöt bild från när jag var på spa med Nalle på hans födelsedag för några veckor sedan. Jag ligger och plaskar i en varm salt- och mineralvattenpool. Ska tydligen vara bra för huden.

Nu åker jag tillbaka till Stockholm

Äsch. Nu skiter jag i det här och åker hem mot Stockholm.
 
Igår efter kunskapsprovet tröståt (eller lyckoåt) jag chips och dipp, drack cider och kopplade av framför tv:n. Äntligen kunde jag slappna av lite. Jag har vart sjukt nervös i flera dagar och inte kunnat sova speciellt bra heller. Så igår kväll kunde jag bli mig själv igen.
 
Idag är jag avslappnad, utvilad och ska ta tjuren i hornen med att övningsköra igen. Nöta, nöta och nöta på all körning. Jag kan ju köra bil. Jag kan bara inte köra bil när någon sitter brevid, glor på mig och dömer mig därefter. Men det pratar vi inte mer om.  
Som sagt så åker jag hem till Stockholm idag. Nalle har vart stark och stöttat och hjälpt mig under hela tiden så han ska ha en stor eloge för det. Och för att han orkar stå ut med mig.
 

Teoriprov

Yes! Då var teoriprovet avklarat! Det gick jättebra fast jag var extremt jäkla nervös.
 
Jag klarade kunskapsprovet med enbart tre fel. Så jag är skitnöjd över det. Woho. Nästa prov är i september. Då får ni hålla tummarna igen.  
Jag fick blommar av min snälla Nalle idag, för att jag klarade provet. Sötnosen. Tack för att ni höll tummarna för mig.
 

Nervös!

Fy fan vad jag är nervös!
 
Jag pallar inte trycket längre.

Jag hoppas

Jag hoppas att jag hade den sista körlektionen i mitt liv, idag. Förhoppningsvis var det min sista (dubbel) körlektion här i Bollnäs nu. För nu är det inte många dagar kvar till uppkörningen.
 
Både Nalle och körskoleläraren tyckte att jag körde bra idag. Men jag är tveksam. Det kändes inte riktigt helt hundra idag när jag körde. Jag fegade, tog det säkra före det osäkra, tvekade och snackade oavbrutet. Ovanligt nervös och oförberedd var jag.  
Men jag krockade inte, körde aldrig fel och höll hastigheten hyffsat. Placeringen var helt okej, kopplingen användes inte i onödan och jag lyckades backa i en kurva bra utan att ha övat på det i ett halvår. Så jag borde väl vara nöjd, eller?
 
Äsch. Jag ska fan lyckas att ta det där jävla körkortet. I år i alla fall. Någongång.
Ni får stötta mig. Hålla tummarna. Be en bön. Hjälp mig nu.
Om några dagar smäller det. Då är det både teoriprov och uppkörning.
 
Fan, jag är skitnervös.

Packat och klart

Blogg.se har vart avstängd nu i någon timme. Det var tydligen en planerad avstängning, men jag har inte sett det tidigare. Jag som höll på att blogga just då.
 
Anyway.
 
Jag har tagit det lugnt nu på förmiddagen. Har packat ner allt i lugn och ro. Har ätit och fixat i ordning mig själv. Jag och Nalle ska alldeles strax packa bilen full och åka till Hälsingland. Misstolka mig rätt nu, men förmodligen den sista gången på det här året.  
Jag ska nog övningsköra den första biten ockå. Genom stan. Essingeleden och motorvägen upp till Gävles län i alla fall. Så vi hörs senare. Bye

Åker till Hälsingland nu igen

Nu på söndag åker jag upp till Hälsingland igen. Blir nog inte borta så länge. Runt 4-5 dagar bara. Jag ska ha några avslutande körlektionen och övningsköra jättemycket nu innan slutprovet är. Håll tummarna på att jag klarar det. Jag behöver ert stöd.

Rekordsnabba minuter

De feta semesterdagarna varvar jag med träning och motion. Ibland tar jag en promenad och ibland när jag har mellanlandat hemma i en-två dagar brukar jag springa.
 
Idag sprang jag. Och jag sprang fort också. Rekordsnabba 40 minuter. Jag brukar annars springa på 42-45 minuter. Men idag så gick det fort.
Jag belönade mig själv med en uppiggande energidryck efter löpträningen. Ibland behöver man lite lyx i tillvaron.

Bildbomb från Åland

Under några dagar på Åland hinner man göra en hel del. Därför kommer nu en bildbomb från Åland.
En Åländsk midsommarstång. Färgglad och inte alls som i Sverige.
Jag lyxade till vardagen med god frukt. Förutom svampen jag plockade, smörstekte och hade på mackan.
Utsikt från signalfyrbyggnaden på ön Kobba Klinta.
En träskulptur på Kobba Klinta. Charmig halsduk..
Farfars kyrka.
Och avslutande en bild på mig. Härligt blek och ruffsigt hår.

Hemma!

Jaha, då var jag hemma igen efter 5 dagars semester på Åland. Resan har gått bra och det har vart trevligt på Åland. Jag har vart på utflykter, badat bastu, träffat släkt, plockat svamp, fikat och gjort rent en äcklig gammal spis. En effektiv och givande vecka där det har hänt mycket på kort tid.
 
Nu ska jag vara hemma i drygt ett dygn innan jag ska köra upp till Hälsingland igen och ha körlektion samt ta uppkörningen. Shit vad nervös jag börjar bli. Kan inte sluta att tänka på det.  
Ni kan redan nu be en bön till Gud att jag ska klara teoriprovet och uppkörningen, för det är kö till att nå Honom.

Snart hemma

Nu är jag på väg hemmåt, mot Stockholm. Några timmar kvar sen så är jag hemma.

Åker till Stockholm imorgon

Imorgon åker jag hem från Åland. Jag har vart här sedan i måndags.  
Haft det trevligt, roligt och skönt. Solen kan gärna få skina lite mer nästa gångar. Det skadar ju aldrig. Men vi hörs senare. Ha det gott.

Comikerkväll på Gröna Lund

För två veckor sedan var jag och några polare på stand up på Gröna Lundsteatern. Tre kända komiker snackade så att jag inte kunde hålla mig för skratt. Det var riktigt roligt. Herre Gud vad jag skrattade.
Vi tog Djurgårdsfärjan över dit och den "nya" spårvagnen hem. Gick felfritt och bra, förutom skavsåren på mina fötter jag fick, på grund av klackskorna jag gick i. Men men. Allt kan inte vara perfekt.

Hej hopp i svampskogen

Hej, har ni det bra där borta?

Jag sitter och njuter med en cider i handen, pappa grillar kött och Nalle har vart duktig och gjort rent en äcklig spis, som pappa har fått. Jag gjorde rent det mesta igår kväll men idag har Nalle gjort rent den innuti och även kopplat in den. Så nu har vi en fungerande spis och ugn, istället för en kokplatta.  
Idag har vi åkt båt till en ö som heter Kobba Klinta där vi har tittat på en gammal signalfyr. Vädret var perfekt soligt men väldigt blåsigt ute i skärgården.  
Efteråt stannade vi och tittade på det nya sjöfartsmuseumet i Mariehamn. En jäkla massa båtar, stora som små. Kanske inte riktigt i min smak, men vad gör man inte för killarna som gillar båtar.
 
Hemma i Finström sedan kom faster med man över på besök. Killarna satt inne och snackade om bygge, motorer, el medan jag och faster drog ut i skogen och plockade svamt. Jajjemen. Jag har gått i skogen och plockat svamt, för andra gången i mitt liv. Kantareller! Det var inte världens bästa svampskog. Väldigt lite svamp var det. Men lite grann hittade jag. Så snart blir det svampsoppa eller svampstuvning eller smörstekt svamp eller svampsås. Gott är det i alla fall.
 

Färgkombination

Det är en sådan jäkla snygg färgkombination det här. Mörk turkos och mörk plommonlila. Jag är helt såld på dessa färger. Jag dregglar bara jag tänker på färgerna. Så himla snyggt tillsammans och självklart var för sig också. Dreggel..

RSS 2.0