Inget för barn

Lite gott till Valborg. En salig söt blandning. Inget för barn. Bara för mig.

Valborgmässoafton

Då bär det av mot bästa Lina och Hugo i Vendelsö. Nu blir det middag, drinkar och spel för hela kvällen. Hörs i morgon då jag har nyktrat till. Trevlig Valborg. Grattis kungen.

Jag har hört att det är Valborg idag

Har du också hört det? Man ska tydligen fira Kungens födelsedag. Och ofta kan man gå till någon offentlig brasa och träffa andra människor på eller bjuda hem lite vänner på middag. Annars kan man sitta hemma och titta på tv också, eller som jag, storstäda hela lägenheten.


För många ungdomar är Valborg en anledning att dricka alkohol på. En festdag eller en kväll att dra till krogen på. Men för oss vuxna (?) är det en solig måndag.... ehm.......

......en fin dag att fira..... ehm.....

..........en vanlig dag att dricka vin på.

Jag ska städa klart huset men sen ska jag till Hugo och Lina på middag.
Ha en trevlig Valborg vänner och kom ihåg:

"Dricker du fort - Deckar du först".

Dammtorka blad

Om du inte vet hur du ska spendera din söndag har jag en jättebra idé.

Dammtorka vartenda blad på alla dina blommor! Dammtorka, spreja och vattna alla blommor du har. Det har jag nu gjort nu på 14 blommor, i flera timmar.

Måttligt roande...

Alla har vi våra knep för att underhålla oss själva. Men blommorna blev fina och jag blev trött. Nu ska det dammsugas och sedan storhandlas. Det är så roligt med sådana här dagar..

Följ mig

Nu har även jag skaffat Twitter. Bättre sent än aldrig. Där heter jag "Lila Lollo" (https://twitter.com/#!/LilaLollo). Följ mig och gör mig glad. 

Gårdagens förrätt

Nachofat med gräddfil, guacamole, cheddarost och salsasås. Pax för cheddar! Mumsfilibaba.

Gårdagens middag blev på sjökrogen. Jag var så hungrig att jag åt så att jag mådde illa efteråt. Kul...
Men tack för middagen Nalle. Det smakade bra och jag blev mätt.

Fika med Svante svan

Och sedan kom den efterlängtande fikan som jag har tjatat om hela dagen. I båten till och med. Båten som var fylld med vatten.

Drack ju inget kaffe till frukosten. Har inte druckit kaffe på hela dagen. Men klockan 16 fick jag mitt kaffe tillslut. Och fort slank det ner i magen.  

Svanen Svante kom och hälsade på också. Han och hans flickvän höll på att bli överkörda av en båt, för att de höll på att doppa huvudet under vattnet hela tiden och inte såg sig för. Men ingen kom till skada idag.

Förutom jag själv då, som fick en skruv inkörd ena handen och en sticka i den andra..

Då var hon i vattnet

Nalles och Rolles segelbåt alltså. Nu är hor sjösatt och jag var med och hjälpte till. I 5 timmar fixade vi i ordning båten innan hon lades i blöt och sjönk några decimeter. Det är en gammal träbåt så hon ska sjunka tills hon svällt klart och slutat läcka in.

Första gången jag var med och såg båten sjösättas. Intressant och lite nervöst var det.

Shopping efter studiebesöken

Istället för att gå direkt hem efter studiebesöken tog jag en liten shoppingrunda och en promenad hem i det vackra soliga vädret.

Jag köpte med mig en mintgrön spets-topp som matchar mina mintgröna byxor som jag köpte för ett par veckor sedan. Samt lite andra grejer som vitaminer, handkräm och ansiktskräm. Blev en hel del fönstershopping också. Mest fönstershopping.

Väl hemma sedan satte jag mig en stund på balkongen i solen och njöt.
Först blev det en kaffe till det. Sedan en drink i kvällssolen. Rackarns fint väder det blev idag då. Sommarkänslorna kom fram med en gång.

Studiebesök

Jahapp. Idag ska jag på två "studiebesök" i Nacka och kolla på olika ljussättningar. Jag har egentligen ingen lust med det men det är tur att det är hyffsat fint väder i alla fall så motivationen ökar.
Men det ska bli skönt att få komma ut lite. Röra på sig. Se världen.

(Undrar om det märks att jag har suttit inne för länge?)

Först tänkte jag bara slänga i mig lite mat och sedan byta kläder. Höres

Tränat klart nu

Nu får jag bara hålla tummarna på att träningsvärken försvinner inom kort. Imorgon blir det utgång med tjejerna och då kan jag ju inte ha ont hela tiden.

Jag är hemma nu. Livet är skönt. Jag chillar.

Träningsvärken värker

Nu ska jag iväg och träna bort träningsvärken jag har. Den har spridit sig till armarna nu och värker utan att jag behöver göra något.
Men ska dra och träna skivstång och spinning nu så värken försvinner.

Ja, annars har jag suttit och pluggat hemifrån idag. Kanske inte så jätteeffektivt, men ska ut i morgon och göra två studiebesök istället, så jag spar min energi till det. Ha en skoj eftermiddag.

Köttbullar och trolleri

Lek och bus med en gnutta mat på sidan om. Eller det var mycket mat faktiskt. Och mycket lek också. Fast efter maten. Då blev det trolleri med barnen och sedan soffmys framför tv:n. Båda barnen på mig.
Och när barnen gick och la sig för natten kom katten fram och myste med mig istället. Trevligt trevligt.

Underbar kväll med trevligt sällskap. Tack för maten.

Ganska bra nu

Jahapp. Då har jag suttit och pluggat hela dagen om ljussättning. Ganska intressant faktisk. Plus så går det väldigt bra också.

Men snart ska jag iväg till Rolle och Petra med barn på middag med lek och stoj. Skönt att få komma bort från hemmet lite.
Aja, vi hörs senare. Ha det skoj och gör inget dumt.

Träningsvärk och energi

Skönt med träningsvärk under armarna. Jag kan inte sträcka på mig för då gör det bara ondare.

Jag var och tränade igår alltså. Körde ett cirkelgym-pass på Friskis. Apjobbigt men väldig roligt. Lurade med Kicki på cirkelgymmet också men vet inte om hon gillade det egentligen. Men jobbigt var det och svetten rann. Och efteråt kändes ju allt bra.

Jag hade en sådan energi efter träningen att jag både orkade laga mat, ta undan all disk samt handdiska lite vaser. Nu är det för en gång skull rent i köket.
Kaklet fick sig en omgång med skurtrasan också. Känns bra.

Men sedan höll jag på att decka på soffan istället.

Lättlurad eller?

Det här måste vara den sämsta reklamerna jag någonsitt har fått. Jag fick den förra veckan, addresserat till mig. Hur kan de skicka sånt skit till mig? Hur tänkte de? Tänkte de överhuvudtaget?

Ska jag på fullaste allvar köpa ett par slipade glasögon, för flera tusen, bara för att få ett par (fula) slipade Ray Ban-solglasögon? Jag har inget synfel och har aldrig haft! Jag har perfekt syn. Varför skulle jag då köpa två par slipade glasögon för?

Så dum är jag inte. Idioter..!

Måndag

Det är en ny vecka. Ny dag. Dags att ta fram skolböckerna igen, helt enkelt.

Ja, dimmigt blev det

Tjejmiddan hos Milla var supertrevlig och vi käkade en köttbit och potatis som jag hjälpte till med. Det blev vin och efterrätt och sedan spelade vi en omgång GuitarHero och dansade loss.

             
Varken jag eller Milla har vart på nattklubben Patricia heller så vi bestämde oss för att göra ett spontanbesök där och festa loss. Vi dansade och drack drinkar och dansade lite mer. Skitskoj. Vi ägde dansgolvet.
            
På vägen hem sedan var det väldigt dimmigt för min del. Oj, oj säger jag bara. Men skoj hade jag. Tjejer, det måste vi göra om.


På tjejmiddag

Hörde jag skål eller?! Jag är på tjejmiddag med Milla, Kicki, Emelie och några till. Vi har precis ätit en god middag och nu sitter vi och chattrar.
En halv flaska vin är redan nere och snart åker resten i magen. Ses i dimman. Nu ska vi ha skoj! Skål!

Tjejmiddag ikväll

Nä, det blev inget plugg idag. Jag har ingen lust. Istället blev det en film, "Social Network". Filmen om skaparen av Facebook.

Sen ska jag fixa i ordning mig för tjejmiddagen ikväll. Det blir i Millas nya lägenhet i Spånga. Ser fram emot detta.

Lördag

Ska jag plugga eller se på film idag? Huhm, det är den stora frågan. Huhm..

Ljussättning

Uppgift 4 från min inredningskurs handlar om ljussättning. Här kommer därför två delar om ljus att tänka på. 

Varför ska man ljusplanera? 

- Ljus i olika former skapar trivsel och stämning. Människan ökar sin livskvalité av att vistas i vackra miljöer och mår bra av ljusets sken. Det kan pigga upp eller ge en avslappnad känsla. T.ex. kan det ge mer effekt att ljussätta ett rum med en ny lampa än att måla om eller byta textilier.

En välplanerad belysning kan dra ner på kostnaden för underhållet (med hjälp av ”rätt” glödlampa, halogenlampa eller liknande) och det är lättare att få en integrerad belysning och ljuset planeras in i en ny byggprocess. För vet man vart man vill ha alla eluttag i byggnaden kan man redan i tidigt skede skapa en effektiv och stämningsfull atmosfär, utan att behöva dra nya elledningar eller riva väggar i huset.


Förklara varför ljuset har så stor påverkan på människan och hur den kan påverka oss.

- Ljuset styr människans viktigaste sinne, synen. Med synen orienterar människan sig och förlitar sig ofta på att man kan avläsa miljön och omgivningen man befinner sig i. I mörker har människan svårt att identifiera rörelser eller uppfatta former.

Ljuset påverkar också hur människan mår. Hormonerna kortisol som piggar upp oss och melatonin som gör oss sömniga påverkas av ljuset. Får vi inte tillräckligt med ljus kan inte kortisol bildas i kroppen och vi blir trötta. Många människor blir till och med deprimerade.

Melatoninhalten höjs också av varmt ljus medan kortisolhalten höjs i kallt ljus.


Detta är lite av vad jag har åstadkommit idag. Tänk på detta innan du ljussätter ditt hem.

Energiöverskott

Jah... då har jag tränat skivstång och spinning ikväll. Det gick bra och jag känner mig stark och frisk och bla, bla, bla. Det vanliga.

Kicki har börjat träna med mig igen, så det var extra roligt idag. Jag har verkligen ett överskott av energi just nu. Ska bli skönt med tjejkväll på lördag så jag får prata av mig lite. Undrar vad jag ska ha på mig bara?  

Sådär

Sådär. Då har jag pluggat en stund så nu drar jag iväg på träning istället. Hörs senare. Hare.

Ny kategori om inredning

Här är lite information om en känd svensk formgivare som jag skrev om i min inredningsuppgift.
                                        Nils Strinning, 1917-2006


Nils Erik ”Nisse” Strinning var en svensk formgivare och arkitekt. Som student på Kungliga Tekniska Högskolan ritade han ett diskställ (som heter Elfa) som bestod av plastöverdragna metalltrådar som blev mycket uppskattat. På 1990-talet var han en av de intressantaste och mest banbrytande formgivare. Nils Strinning var en av de stora designers under 1900-talet som gav Sverige världsrykte och lade grunden för det vi kallar idag ”Scandinavian Design”.


Under året 1949 var paret Strinning med i en tävling för Bonniers folkbibliotek där de skulle skapa en bokhylla som var både monterbar och utbyggbar. Då formgavs den berömda ”Stringhyllan” som blev Nils Strinnings stora genombrott. Han vann tävlingen och bokhyllan är än idag väldigt populär.


År 1952 bildade Strinning de två företagen ”String Design AB” och ”Swedish Design AB” och under 1970-talet skapade han och hans fru Kajsa Strinning (som också var formgivare) många plastföremål.


•  Denna stol formgav Strinning år 1984 och är gjord av varmförzinkat stål. Den heter ”High Tech” och kommer från varumärket Grythyttan. Den finns i flera färger och har en höjd på 84cm, en bredd på 47cm och ett djup på 50cm. Den är tänkt att användas utomhus men numera kan man även använda den inomhus med tillhörande golvskydd. Idag kan man köpa nytillverkade stolar på möbelbutiker som t.ex. Svenssons i Lammhult, Olsson & Gerthel och Länna möbler samt på många internetbutiket.  

•  Den populära ”Stringhyllan” formgav Nils Strinning tillsammans med sin fru år 1949. Det är en enkel och luftig design med funktionella hyllplan, gjort på träskivor och finlemmade metalltrådar. Man väljer själv sin egen form på bokhyllan, med mått, färger, gavelhöjder och träslag och monterar upp del för del. Bokhyllan ser ut som en stege som klättrar upp för väggen och är en blandning mellan smart funktion och modern design. Idag kan man köpa nyproducerade Stringhyllor på inredningsbutiker som t.ex. Länna möbler, Denny’s home, Olsson & Gerthel, Svenssons i Lammhult och Rum21 samt på internetbutiker och vissa auktioner.

Bra att veta liksom. Jag har startat en ny kategori också, "Inredning". Där kommer jag lägga upp lite inredningsgrejer och tips hit och dit. Finally.

 


Äntligen klar

Woho. Äntligen har jag gjort klart min uppgift
om formgivare. Idag satt jag i 9 timmar och gjorde klart det sista. Så nu är det inskickat och klart. Till och med hemtenten. Tog bara 15 dagar. Men imorgon ska jag börja på nästa uppgift.

Kul....

Nu tänkte jag ladda batterierna i några timmar med chill framför tv:n och godis, innan det är dags igen. Ha det gott. Imorgon kör vi hårt.

Tulpaner på rymmen

Jag tror att mina blommor
försöker rymma. Jag får en känsla av att de vill härifrån. Eller i alla fall från sin (fina) vas. Huhm....

Bara onsdag

Igår var det plugg, idag är det plugg och imorgon blir det plugg. Vilket roligt liv jag har just nu.

Jag pluggar och sliter men jag längtar till helgen då det blir tjejkväll. Men än så länge är det bara onsdag.

Magträning och plugg

Istället för att träna skivstång och spinning idag (som jag brukar göra på tisdagar) körde jag jobbigt cirkelgym. Eller det var inte så jobbigt-jobbigt kanske. Eller alltså. Jobbigt var det men när passet var slut hade jag fortfarande energi kvar och kunde köra ett varv till.

Det blev mycket magträning också. Bra. Det känns redan nu att magen har fått jobba mycket. Skönt.

Annars har jag pluggat idag. Fortfarande på uppgiften om en massa formgivare. Men jag är nog klar med den imorgon, förmodligen. Tror jag. Hoppas jag.  

Ibland tänker jag..

Ibland när jag går och lägger mig kan jag ta några djupa andetag och tänka:

Såhär känns det att kunna andas normalt utan att vara täppt i näsan eller snorig.
Såhär känns det att inte ha ont någonstans i eller på kroppen.
Såhär känns det att ligga ner utan att hosta och harkla sig.
Såhär känns det att vara frisk!

Det är inte alltid jag mår såhär bra. Skönt.

Söndagssysslor

Idag upptäckte jag att sista ansökningsdatumet till högskolor är idag. Så jag slänge ihop ett cv, personligt prev och en massa andra viktiga papper och skickade iväg till en inredningsskola nere i småland. Nu kan jag bara hoppas på det bästa och bli antagen.

Sedan deklarerade jag och sist sorterat igenom gamla kvitton. Rolig söndagskväll. Imorgon blir det plugg. Shupp shupp.

Utgång på söder

Det blev utgång igår kväll. Vi började på Skandic Malmen vid Medis och sedan fortsatte vi till 5emtio4yran och åt en supermiddag. Senare på kvälllen gick vi till krogen "Mest" och tog några glas tills klockan blev alldeles för mycket.

Men sällskapet var trevligt och mat och dryck var gott. Låt oss säga att jag var nöjd och hade det bra, helt enkelt.

Högklackat i snöslask?

Jag håller på att fixa i ordning mig för ikväll blir det utgång. Jag och några kompisar ska ut och käka middag inne i stan och sedan ta några glas på söder.

Är sugen på att ha högklackat, men har inga som passar till snöslask....


Svensk väder kommer alltid att chocka människor

. . .Snön ligger vit på marken. Endast tomten är vaken. . .

Påsken är över. Värmen är borta. Och snön har kommit tillbaka. Jahapp, det var det, det.

Men igårkväll, när det började snöa och det var mörkt ute. Då kändes det som att det var den första novembersnön som kom och att det snart var jul igen.

Det var ett riktigt skitväder, men jag kände mig nästan glad och upprymd över den första novembersnön som stormade ner, fast det egentligen bara är april nu.


Koko nöt

Jag vill ju inte upprepa mig, men jag har pluggat idag igen. Ca 8 timmar den här gången och jag är fortfarande inte klar. Uppgifterna tar ju sådan lång tid att det känns att jag aldrig blir klar. Jag surfar mest information om olika formgivare i denna uppgift. Men om ett par dagar är jag nog kvar.

Kroppens egna liv

3 saker jag upptäckte hos mig själv igår.

1. Jag har tydligen fått lugg. (Vet inte vad de hårstråna kommer ifrån eftersom jag har låtit "luggen" växa i 2 år).

2. Jag har fått fräknar på axlarna. (Utan att exponera mig i sol).

3. Jag har fått ett blåmärke på låret. (Som jag trodde var träningsvärk men numera inte vet vart det kommer ifrån).

Jag vet inte hur jag ska hantera de här upptäckterna. Tydligen så känner jag inte mig själv längre. Kan jag leva med detta eller måste jag göra det jämnställt i universum?

Bra träning

Det var riktigt skönt att träna idag. Jag kände mig ovanligt stark och tog i extra mycket. Men sen när träningen var slut och jag var på väg hem kunde jag knappt stå på benen. Jag var så tött och hade ingen energi kvar.

Men nu har jag kommit hem, ätit middag och sitter och chillar på soffan.
Energin är återstålld.

Fumlig kola

Jag är helt slut i kolan av allt pluggande. Man skulle kunna tro att jag är berusad, av allt fumlande jag gör. Skriver fel, går in i möbler, går in i fel rum.... glömmer bort vad jag precis skulle göra....
Jaa, jag vet inte vad men trött är jag i huvudet i alla fall.

Nu ska kroppen få lida istället. Jag ska till gymmet och träna (visst lät det coolare att säga "gymmet" istället för "Friskis"?). Blir skivstång och spinning som vanligt. Helkroppsträning.

Ja, för att jag blir faktiskt stel av att sitta still hela dagarna. Happ happ.

9 A4 papper är bara halvvägs

Idag har jag pluggat så mycket att jag nästan börjar tycka att det är roligt.

Jag ställde klockan lite tidigare imorse och har bara suttit still och pluggat hela dagen. Sökt information om olika formgivare som jag senare har renskrivit med egna ord. Det är bara fakta som ska skrivas på nytt och jag tröttnade redan efter första meningen.

Än så länge har jag bara skrivit 9 A4 sidor och har bara kommit halvvägs på uppgiften. Men men.

Jättebra..

Efter träningen kände jag mig så nöjd och duktig. Allt kändes jättebra och jag hade tränat så bra. Jag var så himla duktig att när jag kom hem så åt jag upp en halv påse godis också, efter middagen.

Jag har nu dåligt samvete efter detta, men gott var det. Och tränar man får man äta godis, visst? Säg ja.

Tisdagen efter påsk

Denna dag har jag ägnat mig åt att plugga. Tre timmar i sträck i alla fall. Sedan även tvätta och fixa lite hemma.

Nu när jag har lågan uppe ska jag ta en paus och åka och träna istället. Blir skivstång och spinning idag. Och om jag orkar ska jag fortsätta att plugga efteråt. Men troligen inte. Aja, ha det gott.

Trött & kinamat

Vet inte när jag badade badkar senast, men idag gjorde jag det. Det var nog ett år sen sist. Men skönt var det idag, fast kallt. Och långtråkigt.

Annars har jag träffat pappa idag. Han ville kolla på Nalles båt och sen åkte vi och åt på Kinarestaurangen.

Påskdagens påskmiddag

Ja, maten var god med "fisk-tema". Det var sill, lax, Janssons frestelse, räkor och mycket mer. Jag åt så att jag nästan sprack. Och sedan kom efterrätten på det. Citronmousse, kaka och kaffe. Och efter ytterligare än stund fick vi tårta på allt. Gott, sött och sliskigt. Min smak helt enkelt.

Tack för den fina och goda påskmiddagen.

Påskdagen

Jahapp, då börjar det bli dags att ta en promenad till Nalles föräldrar för att äta påskmiddag där med hans släkt och familj.

Jag har försökt få volym i mitt hår med flätor och fluff. Det är ju så fint med lockigt hår. Men mitt hår är inte gjort för lockar. Hur mycket jag än vill. Annars är jag klädd i vårens pastellfärger, guldsmycken och make up. Tror att det blir en bra dag idag.

Jag borde.... men

Jag borde faktiskt plugga idag, men jag orkar inte. Har ingen lust alls. Men uppgiften är stor och ska vara klar nästa vecka. Blöh.

Det är ju faktiskt Påskdagen idag och jag ska bort på middag senare idag.
Så vi får se om jag är duktigt just idag..

DimmSalabim

Woho, här är det dimmigt. Har druckigt en flaska vitt helt själv, hemma hos mamma på påskmiddag.

Men påskmaten var god och jag fick potatisgratäng som jag ville ha, plus ägg med räkor och en massa annat gott. Trevlig middag med mycket snack om träning och jobb, dagens liv (tydligen).

Nu har vi kommit hem, jag och Nalle. Fick skjuss av bror min. Tack snälla.
Vi tar det lugnt en stund innan vi går och lägger oss.

Imorgon ska vi på middag igen. Denna gång hos Nalles föräldrar. Puss och kram.

Påskmiddag hos mamma

Nu ska jag över på påskmiddag till mamma och bror i Tyresö. Ha en trevig påskdag i det fina soliga vädret.

Glad Påsk


Spelkväll

Det blev verkligen en helkväll hos Linkan. Vi åt mört kött, blåbärspaj, drack goda drinkar och sedan blev det en spelkväll. Vi spelade "Uno" i flera timmar. Sedan övergick det till "Hjärnsläpp" i ytterligare några timmar. Sedan avslutade vi natten med "Så det kan låta" i ett par timmar.

Klockan blev runt 3 på morgonen och det var dags att dra sig hemmåt. Kom väl i säng runt 4 på morgonen men det var värt det eftersom jag skulle ha sovmorgon på lördag.

Titta vilket vackert hår jag hade. Ett "fluff" jag aldrig har haft förut. Me like.

Bjuden på middag

Ikväll ska jag över till Linkan på middag. Kicki, Danne, Thomas, David och några fler kommer även att vara det. Så ska vi äta, drick och ha det påskroligt tillsammans.

Ska fixa iordning mig först och sen tänkte jag promenera dit, i snöregnet i ca 30 minuter. Det blir bra va. Härligt väder....

Blä-blö väder

Det där om att det känns som att våren är tillbaka, som jag skrev om för några dagar sedan. Jag tar tillbaka det. Nu snöar det och blåser konstant. Inget roligt alls. Och jag som ska gå ut sedan. Usch.

En lååång fredag

Eftersom jag körde cirkelgym
igår på träningen förtjänar jag idag ett stort påskägg. Så det är bara att leverera det, för jag har inget. Komsi komsi.

Duktigt jobbat

Det må bara vara torsdag
idag, men jag har pluggat varje dag och tränat tre gånger i veckan nu, så nu tar jag helg med en fet godispåse, chips och läsk i famnen. Glad påsk!

Glad Påsk!


Varför vara så nojjig?

Jag tänkte på en sak här om dagen. I helgen hade jag besök av en familj med två barn under 8 år. När jag stod i köket och (försökte) lagade mat kom barnen in till mig och började rota i lådor och öppna skåp och bete sig som barn brukar vara, nyfikna på allt. Jag blev genast nervös och började skämas. "Tänk om de hittar något olämpligt" tänkte jag. Konstiga saker, vassa knivar, matrester? Jag kanske avslöjar någon jag inte borde? (Jag brukar bli sådär nojjigt nervös över småsaker). Så kom jag på mig själv.

De är barn.

Jag är vuxen.

Jag behöver inte skämmas för några barn. Jag ÄR "vuxen" och kan allt och vet allt i hela världen (enligt barn(?)). Barn bryr sig inte hur andra människor beter sig eller hur det ser ut hos andra. De är väl t.ex. vana att det är stökigt? Barn borde ju ha träffat andra vuxna/människor utanför deras eget hem.

Nu ska jag inte bry mig vad barn KAN tycka om mig. De gillar ju mig. Alla barn jag har träffat i alla fall. Sluta nojja.

Mys mys

Ikväll har jag vart och ätit middag hos Petra och Rolle med barn. Deras underbara barn. Jag gillar de och de gillar mig. (Men vilket barn gillar inte mig, liksom?)

Till och med deras katt konkurerade om uppmärksamhet. Katten hoppade upp på mig när jag satt på soffan och jag klappade kattens mage hela kvällen. 
Mys mys.

Like me

Nu kan du också gilla mig på facebook. Skriv ett Hej eller kolla på några bilder. Här är länken:

https://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Turqoise-Helt-enkelt-Louise/357584337609706

Like me anyway. 

Fysträning på nytt

Igår provade jag cirkelgymmet som pass, för första gången. Det var sjukt jobbigt och jag svettades värre än värst. Fort gick det också. Det var stressigt och kändes lite som fysträning under min tid som handbollsspelare. Men det var sjukt roligt också. Och jobbigt framför allt. Men kul.

Kall sol


Jag tror våren är tillbaka
nu. Förra veckan var det 
mest regn, moln och snö faktiskt. Men idag skiner solen genom blå himmel. Fast det är en aning kallt i för sig. Äsch, jag ska ändå bara sitte inne och plugga...

Skulle behöva din hjälp

Jag är med i en tävling. Gå in och rösta på mig nu. Jag behöver din hjälp.

                      Jag har designat detta rum. Fint va?! Jag älskar det.

                             Klicka in på länken och gör din röst hörd!

http://sub.ellos.se.linweb48.kontrollpanelen.se/itemShare.php?id=35433 


Trött i kolan..

Ska snart gå och träna igen. Först ett ärende till posten. Måste köpa en "skämsremsa" också. Den håller på att ta slut, men det känns verkligen skitdyrt att köpa bussremsa varannan vecka bara för att man måste åka till träningen ibland. Måste de vara så dyra? Jag har ju knappast råd att köpa ett kort nu när jag inte jobbar.

Hur som helst.

Jag har pluggat lite på förmiddagen idag men orkar inte plugga så mycket idag. Har tagit en paus och gjort en massa andra saker idag. Tar igen allt sen ikväll, kanske. Vet inte. Det är ju en dag imorgon också...

Ett måste, två måsten

Datorn är igång och radion går i bakgrunden. Jag sitter och forskar om kända formgivare som är min tredje uppgift i inredningskursen. Kanske inte så jätteroligt men ett måste.

Jag skriver en lång uppsats. Har druckigt två koppar kaffe. Börjar bli rastlös. Men snart ska jag iväg och träna. Blir skivstång i nästan en timme.
Om jag orkar och hinner ska jag träna tre gånger den här veckan. Ska testa om jag hinner med det i mitt veckoschema. Det är ju trots allt bra att träna.

April April

Nä, jag ska inte flytta någonstans. Det var ett Aprilskämt. Men det skulle vara skönt med en större lägenhet någonstans här i närheten. Men det är väl mer som än dröm, kanske. April April.

Godis!

Jag ligger på soffan, äter söndagsgodis och tittar på tv. Men vart tog mitt "Once upon a time" vägen? Den där mystiska sagoserien som gick varje söndag. Nu är den plötsligt borta. Snyft. Vad ska jag nu titta på varje söndag?

Söndagschillar

Jahapp. Har sovit halvbra inatt. Vaknade flera gånger och hade svårt att somna om. Men det gör inte så mycket eftersom det är söndag idag och jag ska inte göra någoting alls idag.

Föresten, jag har glömt att berätta. Jag har hittat en lägenhet nere i Småland som jag ska flytta till om 2 månader. Inte för att jag har vart så mycket i Småland i mitt liv tidigare, men här kvar i Stockholm kan man ju inte bo för alltid. En 3:a på 64 kvm och alla papper är redan påskrivna. Skoj va?

Earth hour är avklarad

Jag och Nalle satt och spelade spel ikväll, vanligt brädspel, den största tiden av Earth hour. Tog lite bonus Earth hour också och förlängde tiden.

Innan hade vi haft gäster över på middag. Rolle och Petra med två glada barn var här och åt tre-rätters. Hyffsat lyckad, förutom att pojken kanske inte gillad all mat och att jag spillde ut mitt vinglas, utan anledning.
Ja, man kanske inte brukar ha någon anledning till att spilla ut glas sådär, men jag vet inte varför jag gjorde det. Glaset stod liksom inte i vägen och jag var inte direkt påverkad. Jag bara spillde ut det över mig och halva golvet.

Hur som helst så blev det annars bra. Maten blev god och humöret var på topp. Framåt kvällen satt vi alla och spelade spel i väntan på Earth hour. Då tände vi levande ljus och fortsatte spelet. Mörkt och mysigt.

När gästerna hade gått hem för kvällen fortsatte jag och Nalle med spel och Earth hour. Vi drack vitt vin, hade levande ljus, färska tulpaner, spelade spel och hade det supermysigt.

Nu har klockan blivit mycket. Nalle har somnat på soffan och jag är uppspeedad av alla bubblor och socker jag har druckigt. Men natti.

RSS 2.0