Minnescermoni MW

Jag var på en minnescermoni i helgen. Det är en vän från min ungdom som har gått bort. 24 år blev han. Sen tog det slut. Usch, det är så fruktansvärt. 

Alla mina gamla vänner var där. De som jag inte hade träffat på 5-10 år. Det var många (olika) känslor som dök upp. Tårar och konstigt nog skratt kom. Alla minnen. 

Mina tankar går till hans familj, anhöriga och oss vänner. Vila i frid M.W. 

Tvärtom

Bara för att jag för en gång skull tar på mig regnjackan och är berädd på en regnig dag, kommer solen fram och det blir varmt. 

Är det inte alltid så? 

Tar man med solglasögonen för en gång skull försvinner solen. 
Kör man bilen för en gång skull hamnar man i långa köer. 
Behöver man köpa en tröja hittar man två par byxor istället. 

Små husprojekt

Våra små husprojekt fortsätter. Vi flyttar runt möbler, byter plats på porslinet i köksskåpen eller sorterar småprylar i lådor. Vi monterar duschdörrar, askar ur den öppna spisen och rensar takrännorna. Och så varvar vi allt med städning, avtorkning eller vädring.
(Här sår jag gräs.)
När vi hade tröttnat på att städa huset om och om igen hela tiden gick vi ner till källaren och slet upp golvet där. Det var ett ganska sunkigt golv som skapade en olustig känsla att vara där nere.
 
Men Nalle lurade hit sin bästa polare på middag förra veckan och så hjälptes de åt att slita upp golvet då. Och precis just nu bilar de upp golvet och "spacklar" igen alla ojämnheter. Sen ska det läggas in ett nytt trägolv (förmodligen nästa vecka) som är luftigt och tål fuktig miljö (eftersom det både finns bastu och dusch i anslutning till rummet).
Sen är det dags att börja städa igen.

Jobbar och sliter

Ja, vad har jag gjort den här veckan då. Ja inte så mycket. Jag har jobbat. Fortsatt att städa i huset. Det är fortfarande skåp och hyllor som måste torkas rent. Vi har hämtat flera flyttkartonger med junk från lägenheten. Jag har börjar träna igen efter sommarsemestern. Mest löpning som än så länge bara går bättre och bättre(!). Jag har fixat fint på tomten (igen). Hösten är tydligen här så jag och fästmannen har krattat, plockat bär och spolat rent trappan. Så nu börjar det se mer och mer hemtrevligt ut i villan. Trivsamt.
Här är en bild från min födelsedag då jag precis har fått fina lila blommor av min kära fästman.

Födelsedagsfest

Jag hade ju en liten födelsedagsfest på lördagen efter min 27-årsdag, som blev jättelyckad, förutom att två vinglas gick sönder, varav en råkade jag slå sönder innan festen ens börjat. Men men.
 
Maten blev god. Vinet smakade gott. Tre olika sorters efterrätter, varav en hemmagjort tårta. Gästernas ungar var glada och sysselsatta med pappersplanvikning. Jag hade fullt upp hela tiden. Bästa vännen skjöt flaskkorken i taket. Fördrinken var söt. Det blixtrade som f*n under natten.
Men jag tror ändå att alla var glada, blev mätta och hade roligt på festen. Det verkade så i alla fall. Och är mina vänner glada är jag också glad.
 
Festen varade sent in på natten med vin, musik och snack om allt mellan himmel och gjord. Min bror sov över och dagen efter var jag seg, trött och smått bakis. Men det som inte dödar härdar.
 
Lite konstigt kändes det också med allt utrymme som fanns. Jag är van med en trång lägenhet där max 4 personer får plats utan att det känns jobbigt. Nu var vi runt 10 personer och barnen kunde springa fritt. Det fanns sittplatser så det räckte och blev över. Man kunde välja att antingen sitta vid matbordet eller vid soffhörnan OCH det fanns plats över till lek, mat eller ett extra bord ändå.
Så skönt med utrymme. Så skönt att vi har flyttat till större.

Ja må jag leva

Min födelsedag blev bra tillslut, trots jobb, dåligt väder och för lite sömn. Men vädret blev bättre framåt kvällen och sömnen får jag ta igen en annan gång. 
 
Sockerkakan som jag bakade igårkväll och bjöd jobbet på idag slukades på nolltid. Jag ställde fram kakan klockan 9 och vid klockan 12 var den uppäten. Antar att de uppskattade den i alla fall. 
 
Efter jobbet åkte jag hem och möttes av min fästman med blommor och paket. Vi fikade cupcake och på kvällen åt vi kinamat med tända ljus och rosécider. 
Så nu, nu är jag 27 år gammal. Ja må jag leva uti hundrade år.  

Grattis Louise

Hipp hipp hurra, för idag är det min födelsedag! 
Jag tar med mig en sockerkaka och en chokladkaka till jobbet idag som jag tänkte bjuda på. Tydligen så gör man så där, att när man fyller år så ska man bjuda på nåt. Och eftersom jag är så himla bra så tänkte jag också göra det. 
Vädret är dimmigt men det gör ingenting eftersom jag ska stå inomhus hela dagen. Och sen gå ut och äta ikväll med min fästman. 
 
Imorgon blir det födelsedagsfest! 

RSS 2.0