Aktuellt just nu

"Hela världen" pratar just nu om denna klänning. Det är heta diskussioner på sociala medier om klänningens färger. Är den vit och guld eller blå och svart?
 
Själv tycker jag att den är blå och guld. Vad tycker du?

Uppdatering

Dåligt med uppdatering, jag vet.
 
Jag jobbar då och då på Åhléns eller på kontoret och det är därför som jag inte hinner blogga så mycket. Jag försöker ta mig tid för att träna samt planera flytt och bästa vännens bröllop.
Men jag lever och har det bra. Nalle har dock blivit sjuk, även mina två närmsta vänner, så jag ber till gud att jag ska slippa bli sjuk också.

Hos frisören

Farväl långa, irriterande, kittlande och frissiga hår. Hej och välkommen kortare, snyggare och lättare hår.  
         
         
         
         
Jag gick till efterlängtade frisören idag och klippte bort 1-2 dm hår, tunnade ut det och fick en frisyr. Nu kommer det inte ta två timmar för håret att lufttorka efter tvätt. Inte heller kommer det kittla mig överallt. Eller va i vägen lika mycket. Skönt att slippa använda 2-3 tofsar för att sätta upp håret i en vanligt tofs. Perfekt.
 
(Tar gärna emot kommentarer för att öka självförtroendet.)(Tack.)

Helg!

 

Fettisdagen

Dagens korta arbetsdag resulterade i shopping i ett par nya byxor och såklart i semlor, dagen till ära. Det blir en fin-fin efterrätt.

Bio

I söndags kväll var jag och sambon på bio. Vi tittade på den nya dramafilmen "Fifty shades of Grey" av Sam Taylor-Johnson. Från den bästsäljande romantriologin från E.L. James.
Filmen handlar om 21-åriga Anastasia Steele som inleder ett komplicerat förhållande med den rike entreprenören Christian Grey på 27 år. Det var en massa sexscener, osäker drama och precis när filmen börjar hetta till och bli mer action, ja då slutar filmen tvärt.
 
Filmen var påkostad med snygga skådisar, speciellt han och snygg inredning, bilar och så. Men jag förväntade mig mer. Mer handling, mer story. Nu får jag liksom vänta ett år på nästa film.
Men annars så var den bra. Om man gillar erotik, drama, romantik, osäkerhet och psykologi.

Alla Hjärtans Dag

Dagen till ära ska vi vara tillsammans och äta gott. Vi ska promenera i solskenet. Äta semla. Laga 3-rättersmiddag. Se Melodifestivalen. Dippa chips och grönsaker.
Vi drack lite champagne, åt jordgubbar och gjorde hemmagjord glass. Allt var perfekt.
 
Jag har längtat efter att äta semla, kladdkaka, grönsaker med dipp och mozzarella och Nalle ville ha hemmagjord glass och jordgubbar. Så vi samlade ihop allt idag och åt tills jag fick ont i magen. Men det var gott så det var det värt. Nu kan jag stilla mitt behov i några veckor.

My heart belongs to you

Jag är evigt tacksam och glad över att jag har hittat min Nalle, min sambo och min framtid. Jag älskar honom lika mycket idag som jag gjorde när jag träffade honom och kommer göra om 100 år.
 
Jag älskar även min familj, släkt och närmsta vänner. Ni betyder allt för mig. Fast jag aldrig har sagt det till er.
 
Så ha en glad och lycklig Alla Hjärtans dag.

Teater

I lördags var jag även på en teaterföreställning. Jag, Nalle och Nalles mamma var och såg på "Kom igen Charlie" med Robert Gustavsson i huvudrollen. Det är en jätterolig komedi på hög nivå med en stjärnspäckad ensemble med Robert, Susanne Reuter och Claes Månsson i rollerna. Peter Dalle har regisserat showen som utspelades på Oscarteatern i Stockholm.
På slutet blev det spännande och typ barnförbjudet och då menar jag inte intima kärleksrelationer. Utan med dräkter, eld och fördommar. Så jag kan starkt rekommendera "Kom igen Charlie" för alla med humor.
Vi käkade middag innan inne i stan och hade det trevligt. Umgicks och allt sånt där. Blev mätta. Åt kladdkaka till efterrätt och så. Yummie.
Vi avslutade kvällen med ett glas vin på Radisson Blu Royal Viking Hotel och snackade av oss lite. Allting gott, slutet gott.

Stockholm Furniture & Light fair

Nu har jag vart på årets möbelmässa i Älvsjö. Det var helt underbart och inspirerande. Jag och Nalle åkte dit och hängde på låset innan de öppnade. En minut senare när bilden togs strömmade det in folk.
Vi checkade in och började att titta igenom hall A. Det fanns tre stora hallar fullproppade med möbler, inredning och belysning. Vi gick igenom alla gångar, alla hörn och alla montrar. Inget lämnades osett.
Här sitter jag isolerad från ljud i en mötessoffa för kontor i offentlig miljö.
Sen tog vi en paus och fikade. Kaffe och blåbärsmuffins för att fylla på energiförrådet. Sedan fortsatte vi in i hall B och C.
Efter 4½ timme var vi klara med att insupa alla nya idéer, färger, stilar, material, former och företag så vi köpte hem lite inredningstidningar och åkte sedan hem till lilla lägenheten.
 
Åh, det finns så mycket fint att titta på. Och så mycket fint man vill ha. Coola grejer också.

Möbelmässan

Yey, nu ska jag på inredningsmässan. Jag tvingade med Nalle att gå med mig för annars hade det inte blivit av. Men idag som sagt så ska jag dit. 
Det är årets nyheter av möbler och belysning som ska ställas ut och jag har längtat efter denna dag. Det ska bli jättekul att uppdatera sig i inredningsvärlden. 
Här är jag på möbelmässan för två år sedan.
 
Ikväll ska det även bli middag och live-show med Nalles mamma. Vi ska titta på humorteatern "Kom igen Charlie" med Robert Gustafsson i huvudroller. Det ska bli jättekul. 

Dit igen

Samma Åhléns ringde mig i morse och ville att jag skulle jobba hos de idag. Antar att det är ett gott tecken för det är inget långt jobbpass.
 
Jag ska vara på smink-avdelningen idag och där är jag verkligen helt lost. Jag kan ingenting om smink. Kan ju knappt sminka mig själv liksom. Så det kommer bli jobbigt med alla frågor (från kunderna) som jag inte kan svara på. Men självklart ställer jag upp och åker dit.

Fick höra på jobbet

Igår när jag jobbade fick jag höra att några av kollegorna gillar mig där och tycker att jag är bra. Så en tjej hade sagt till sina chefer att de skulle ringa efter just mig när de behöver extra hjälp. De ville ha mitt nummer att ringa direkt på morgonen.
(Annars ringer de till min chef och säger att de behöver någon som kan komma och jobba och så ringer min chef till mig eller någon annan i bemanningspoolen och frågar om vi vill jobba och sedan ringer chefen tillbaka till Åhléns och bekräftar allt. En lång process.)
Jag har jobbat på samma Åhléns tre dagar nu och jag har absolut inget emot att jobba just där flera dagar. Det är riktigt bra där och jag trivs. Annars så brukar jag hoppa runt på olika Åhléns i Stockholm. Men att jobba på samma ställe är ju lite bättre. Så det hoppas jag på.

När man hade tappat hoppet för länge sen

... Så helt plötsligt får fjorårets Amaryllis nya skott.  
Den hade vissnat mer och mer i några månader så tillsist klippte jag ner den och såg hur löken skrumplade ihop mer och mer. Så tänkte jag att den kan få stå kvar i en vecka eller två innan jag slänger ut den. Det gör liksom inget.
 
Så idag när jag skulle vattna alla andra blommor, så såg jag dessa ljusgröna bladskott. Självklart ger jag den en ny chans att få utvecklas och växa. Kanske blommar den igen lagom till jul. Vem vet?

RSS 2.0