Vinterstängt

Mini-semester börjar närma sig sitt slut. Vi sitter i bilen på väg hem nu efter en fika på Tönnebro. 

I fredags kom vi fram trötta och kalla runt 23-tiden, efter 3 timmars mörkerkörning. Elementen slogs på, stearinljusen tändes och jag tog på mig två tjocktröjor och satte mig under en filt. 

Igår krattade vi och gjorde fint på tomten. Jag och Nalle åkte till Bollnäs och storshoppade också. Sådär som vi brukar göra när vi är här uppe. Det är liksom halva grejen med att besöka Hälsingland. Jag hittade ett par skor, detaljer till en halloweenfest, lampor till nya villan, plastbackar, julsaker, små fårskinnsplädar och mat m.m. Himla skoj. Och bra att ha. Någon gång i alla fall. 

Idag har vi plockat undan sommarsaker och städat i stugan. Vi har förberett inför vintern, ställt undan utemöblerna och stängt av vatten och el. Nästa gång vi åker dit upp blir i vår. 

Så nu kan vi bara fokusera på vårt nya hus och njuta av ett stort hus, gigantisk tomt och alltid något att göra. Jag ser fram emot min första jul i huset. Appropå vintern. 

En tur till stugan

Ikväll, efter jobb och middag med "svärmor", ska vi åka tillsammans till Hälsingland och till sommarstugan i norr. 

Jag och Nalle har inte vart där sedan juli och vi ska nu stänga ner inför vintern. Sista gången där för i år. 

Det kommer bli en lång, mörk och kall dag. Men imorgon ser jag ljuset. 

Fire

Ja, vad gör ni en vanlig fredagskväll? När man har slitit hårt på jobbet en vecka. 
 
Jag och fästmannen eldade ris på tomten. Vi hade typ 3 kubikmeter (utan att överdriva) ris, grenar och löv på tomten som vi har samlat på oss. Och ikväll ska allt bort. 
Kanske inte världens roligaste fredagssyssla att göra efter jobbet, men som husägare är det väldigt skönt att bli av med skräp som har legat på tomten alldeles för länge. 

Den känslan...

Du vet den känslan, när man börjar dagen med att stoppa saxen i fingret? Och det gör ont som satan hela veckan efter. 
 
Nähe.... 
 
Du vet den känslan, när man äntligen får agera säljare och göra det man vill och har utbildat sig i? Fast men "inte borde" eller "får". 
 
Nähe. Inte det heller. 
 
Den känslan när man har stukat foten, men vet inte när eller varför man fick ont i foten? 
 
Nähe. Skit i det då. Då är det väl bara jag som gör så. 

RSS 2.0