Sötsugen

Jag blev så himla sötsugen nu, såhär på småtimmarna, efter middagen, att jag tryckte i mig två apelsiner på en gång. Goda och söta.
Hoppas att det hjälper nu. Annars vet jag inte vad jag ska äta.

Den sista november

Det blev lite shopping idag. Några presenter och sen hämtade jag ut min jacka och några av Nalles saker på kemtvätten också. Känner mig ganska nöjd. Det ända som saknas nu är en ny röd tröja till julen. Plus några få julklappar, annars är jag helt nöjd.

Undrar när snön kommer?

Idag har jag vart hemma och vart duktig. Har tvättat, vikt tvätt, diskat och ska hämta ut min vinterjacka på kemtvätten alldeles strax. Istället för att köpa en ny vinterjacka i år, bestämde jag min för att lämna in den på lagning. Dragkedjan var ju helt söndersliten och värdelös. Men nu ska den vara lagad. Weii.


Det är den sista November idag och inte en ända snöflinga har jag sett ute. Knappt frost på marken. Det är okej att det inte har snöat ännu. Det är det faktiskt. Så länge det snöar senast den 23 December och är snö ända fram till nyår. Det är allt jag begär. Snö på julafton och snö på nyår. Det är minimum.


Glömde visa

Ja just ja. Jag glömde att visa hur jag såg ut på bröllopsfesten jag var på för 1½ vecka sedan. 
                                  Jag hade lockat håret i två timmar.

                   Sminkat och klätt upp mig med den nya lila klänningen.

Och sedan vita accessoar. Smycken och skor. Det blev skitbra. Nöjd faktiskt. (Oj, känns konstigt att säga så för en tjej med dåligt självförtroende). Men jag var nöjd den kvällen. Synd att lockarna bara höll i typ två timmar. Kämpade jättelänge med de och sen så håller de bara i 2-3 timmar. J*la hår.

Dagens träning

Jag tog i extra mycket på träningen idag. Det var ovanligt jobbigt att spinna. Vid vissa tillfällen orkade jag knappt att trampa i rätt takt längre för att jag var så trött i benen. Men sen återhämtade jag mig och tog i ännu mer. Det är sista veckan som jag kan träna för snart går träningskortet ut och snart åker jag bort till Gran Canaria i två veckor(!).

Nu mår jag som en gudinna. Trött men orkar ändå laga mat.

Klar med målning

Sådär, en liten kvällspromenad på 30 minuter avklarad. Kallt och uppfriskande.

Jag har annars bara suttit inne hela dagen och målat. Blev klar med en till tavla. Woho. Och annars har jag suttit med SketchUp programmet och försökt skapa en planskiss till 3D modell. Skoj men svårt.

Varför göra det svårt för sig?

Jag pallar egentligen inte att bygga pepparkakshus vid juletid. Det är överskattat. Ambitiöst. Men Nalle vill.
Så då köpte vi den här pepparkakshusformen för att göra det lite enklare i alla fall. Nalle bakade delarna igår. Duktig kille. 

Någongång i veckan ska vi bygga ihop huset också. Men det är ett senare problem. 
  

Nervöst samtal

Har idag vart hemma och samlat mod till att ringa till min eventuella praktikplats, för tredje gången. Idag fick jag äntligen snacka med kontaktpersonen och bokade in ett möte nu på fredag. Spännande..

Lite julstämning

När vi kom hem från shoppingen bytte vi till de nya julgardinerna, både i kök och sovrum. Igår byttes det ju till julgardiner i vardagsrummet. Så nu är det julstämning i hela lägenheten.

Nalle (mest) och jag bakade även pepparkakshus. Eller delarna till det i alla fall. Det blev en hel del "vanliga" pepparkakor också.

Och till middag blev det hemmagjord pizza för första gången. Det smakade riktigt bra. Jag hade skinka, ost, svamp och sparris på min.

Köpte färdig pizzadeg och tomatsås på Ica. Bara att lägga ut på en plåt, på med fyllning och in i ugnen i 15 minuter. Enkelt, gott och snabbt = bra för Louise.

Shopping på 1:a Advent

Idag blev det en shoppingtur i Värmdö centrum. Hittade lite fler julklappar. Lite julklappar till mig själv också. Hihi. Till exempel som lila blockljus och julgardiner.

Vi köpte även en julkrans som vi tänkte ha till ett par glaslyktor utomhus. Jag dekorerade den själv med rött sidenband och rosetter. Vackert va? Lyser fint på balkongen nu i alla fall.

Jag körde dit. Det gick bra. Ovanligt bra faktiskt, fast jag inte har kört på 1½ vecka. Vi var där i över tre timmar och hann både med en snabblunch och kvällsfika.



1:a Advent bjuder på regn och plusgrader

Imorse ringde väckarklockan ganska sent och jag gick upp och fixade med frukosten.

Nu ska jag och Nalle iväg och julhandla lite mer. Igår glömde vi både pepparkaksdeg till pepparkakshusbygget  och vitmossa till adventsljusstaken. Men vi löser det. Vi skulle ju ändå handla julklappar och presenter till släkten idag.

Jag ska förmodligen övningsköra dit också, så för din egen skull, håll dig borta från alla vägar i Nacka och Värmdö.

Ha en trevlig 1:a Advent.

1:a Advent

Trevlig 1:a Advent!

En bit på vägen

Oj oj, vad timmarna bara flyger iväg. Så fort jag vaknade imorse var det att stressa iväg till Kista C för julklappsshopping med Nalle. Jackpot redan vid första butiken och sedan flöt det bara på. Alla julklappar är självklart inte inhandlade än, men några har jag hunnit med i alla fall. En bit på vägen känns alltid skönt.
4 timmar i Kistagallerian känns mycket fortare än vad det egentligen går.

Hemma sedan fortsatte jag med att städa och ta fram adventsljusstakarna. Bytte till julgardinerna också. Hela lägenheten är städad och till och med moppad nu. Lovely. Julmusik gick igång för första gången igår, för i år. Den spelades även idag under städningen. Så nu är det julkänsla här hemma.

Imorgon ska vi fortsätta vår jakt på de bästa julklapparna. 9 underbara personer ska få sina julklappar vid juletid. Och om 11 dagar sitter jag på flyget till Kanarieöarna! (Så då går det bort två veckors julklappsinhandling).

Träningsvärker kryper sakta fram

Jag har fått träningsverk, mellan benen, bokstavligt talat.

Jag gymmade lite innan skivstångspasset i torsdags och gjorde den där benövningen då man ska saktra dra ihop knänan och låren mot varandra.

Nu har jag fått träningsvärk på insidan av låren alltså. Som bara blir värre och värre. Nice.

Min dag i bilder

Kökspigan anmäler sig för tjänstgöring.  

                            Jag hade en lite ovanlig dag idag på jobbet.

                      Fick stå i köket och laga mat och ta hand om disken.

Trött som satan blev jag. Det var lite roligt också för jag fick jättemycket beröm för att jag var så duktig och hade lagat så god mat. De tyckte att det smakade jättegott och tackade mig för det. Fast det ända jag gjorde var att ställa in färdiga (frysta) fiskbitar i ugnen och koka två gigantiska kastruller med potatis. Ja, jag skar lite gurka också.
Jag kanske har magiska händer? (Eller bara tur.)

7:kt tidigt

Att åka till jobbet klockan 7 på morgonen är f*n inte skönt. Speciellt inte efter 5 timmars sömn heller.

Trött som en panda

Jag är trött som en pandabjörn
och ändå har jag lagat mat, vattnat alla blommor och gjort iordning allt för morgondagens jobb. Nu ska jag även duscha och fixa lite med datorn.
Tror att jag precis fick huvudvärk också. Vilken tur att jag ska gå upp klockan 6 imorgon bitti. Underbart med lite sömn.

Pust, stön & flås

Det var riktigt svettigt och jobbigt på träningen idag. Herre Gud vad jag flåsade och var alldeles svettig på armarna och benen.

Jag åkte direkt från jobbet (ja jag jobbade idag för en gång skull) och var där 1½ timme innan och småtränade och gymmade lite. Tränade rygg och mage mest. Kändes skönt. Sen var det ju skivstång och på det spinning sen som sagt.

Lika roligt varje gång.


När blev klockan så här mycket?

Jag har suttit och lekt med SketchUp programmet hela kvällen. Säkert 5 timmar i alla fall, utan att överdriva. Jätteroligt, men alla små små detaljer tar tid att göra. Har ganska ont i ryggen nu också. Men det är roligt.

Satt ett par timmar idag och renskrev alla mina gamla anteckningar från kursen för ett par veckor sedan. Fast det var en datorkurs så blev det en hel del anteckningar.

Nä, nu måste jag göra mig i ordning för natten. Godnatt och sov så gott. Natti

 


Ringelidong

Jag har försökt att ringa till den där eventuella praktikplatsen
idag. Flera gånger faktiskt. Lika läskigt varje gång. Men min kontaktperson har inte vart där då, så jag får prova imorgon istället, eller på fredag, eller när jag har psyke för det. Har suttit nervös hela morgonen för det samtalet, som inte ens blev av.

Ganska seg just nu

Annars idag har jag vart (duktig) och tränat skivstång och spinning på Friskis. Lyft tungt skrot och suttit på en sadel och svettats. Ja inte samtigt då.

Det är faktiskt skönt att träna. Synd att jag inte gör det oftare än två gånger i veckan, det är ju både bra för kroppen och roligt. Men jag pallar inte.

Möte om framtiden

Har idag vart på ett studievägledningsmöte angående min framtid. Jag pratade med en tjej som hjälpte till att ringa runt lite till företag och få information om vilka utbildningar som är bra att gå och hur man blir anställd som inredare.

Fick lite hjälp på vägen i alla fall, men det är svårt att få det att funka. Fick eventuellt en praktikplats på en inredningsbutik här i närheten. Ska bara ringa till butiken så fort jag får chansen, typ imorgon, om jag törs. Börjar bli nervös för det samtalet. Men det tar vi imorgon, eller en annan gång.

Klipp, klipp, klapp

Eftersom jag slapp betala en ända krona för tandläkarbesöket åkte jag till frisören i Haninge centrum istället. Klippte mig i en schysst kortare och tunnare frisyr, nu lagom till både vintern och solsemestern. Skönt och fluffigt. Känns mycket lättare nu. 
                           Före                                                   Efter


Frisören sprayade någon underbar spray på mig efteråt. Det luktar gudomligt. Sniff sniff. Åh, jag dör av hur gott det luktar.

Gratis tandvård, det gillar jag

Idag var det min tur att plågas i tandläkarstolen med skrapor och räfsor, slangar och saltvatten. Jag gillar egentligen inte att gå till tandläkaren, men jag har inget större problem att gå dit ändå, för jag har aldrig haft ett enda hål i mina tänder, jag har inte haft något större problem med tänderna/tandköttet innan och jag borstar ju tänderna precis varje dag.

Förut gick jag dit efter 1½ år, men nu behöver jag inte gå dit förän om två år. Bara för att jag är så bra och duktig. Skönt.

När man är ung som jag, typ 18 plus i alla fall, då får man typ 300 kronor i försäkring varje år. Och eftersom jag inte går till tandläkaren varje år längre så hade jag över 600 kronor att använda för undersökningen. Skönt med gratis tandvård.  

Släktfika

Såhär bakfull har jag inte vart på länge. Jag mår illa, har ont i huvudet och är jätteseg. Det var väldigt ansträngande att sitta och fika med Nalles släkt idag, även om det var jättetrevligt.

Men inte mår jag bra nu i alla fall. Vill bara däcka på soffan.

Bröllopsfest

Det blev sent igår, men jisses vilken bra bröllpsfest det var igår. Det var alltså Nalles kusin som hade gift sig. Grattis kusin till bröllopet.

Vi minglande runt, drack drinkar och skumpa, åt middag i flera timmar och fikade på det. Sedan blev det lite dans och utmaningar och lite allt möjligt. Så roligt.

Nu måste jag göra mig i ordning för att träffa svärföräldrarna och resten av Nalles släkt. Ha det gott.

Snart bröllopsfest

Tja! Läget? Jag mår toppen!

Nu har jag fixat håret i två timmar. Lockat och gjort det fint. Klätt upp mig fint med den nya klänningen och smycken och ska precis börja sminka mig innan det är dags att åka iväg till bröllopsfesten. Fy sjutton vad skoj. Jag är taggad. Ha en trevlig kväll.

Skön fredag

Sådär, nu har jag vart duktig och övningskört (som gick väldigt bra, fast det var svårt), handlat mat och blivit bjuden på restaurangmiddag av Nalle. Har även hunnit duschat nu, så här sent på kvällen.

Nalle har somnat på soffan. Han har haft en jobbig vecka. Stackarn. Skönt att det äntligen är fredag.

Imorgon åker vi på Nalles kusins bröllopsfest och festar loss med min nya klänning, som jag köpte idag. Ska bli intressant att se hur den passar med skor och smycken på mig. God natt och sov så gott boys and girls. Höres.

Ångesten är bort

Done. Fixat och klart. Finito. Ångesten är borta.

Imorgon ska jag gå på bröllopsfest med Nalle och jag hade verkligen ingen snygg cocktail klänning att ha på mig. Panik! Ångest! Har typ inga klänningar alls och har jag det så är de svarta. Men så idag så har jag köpt en snygg lila klänning. Visserligen ganska mörk, men snygg och kostade bara 200 kr.

Annars kunde jag ha valt en svart klänning eller ett snyggt linne med en kort vit kjol. Men nej. Den nya klänningen blir mycket mycket bättre.

Sedan köpte jag även bröllopspresenten till brudparet. Så nu känner jag mig (fattig) nöjd och stolt. Festen kan börja. Jag har ingen ångest längre.

Tid för shopping

Idag är jag ledig igen. Skönt men tråkigt. Men då får jag tid att hitta en cocktail klänning att ha på Nalles kusins bröllopsfest imorgon. Plus lite annat smått och gott. Kanske kommer hem med ett par skor istället. Eller en ny väska. Kanske några julklappar.

Jag ska alltså shoppa idag, om det var någon som inte hajjade det. Skoj skoj.

Har vart och tränat idag

På skivstångsspinning på Friskis igen. Skitroligt. Den bästa instruktören var med igen. Han var med på min första träning för två veckor sedan och kom tillbaka idag. Han är helt klart bäst. Träningen är jobbig och han är rolig med konstiga ljud, flåsanden och mycket "pep-talk".

Studievägledning?

Idag har jag försökt få tag i en studievägledare. De flesta finns redan på skolor för studenter, men jag är ju ingen student, så det blev lite svårare att hitta någon. Tillslut hittade jag en på arbetsförmedlingen som jag besökte idag.

Där fick jag vänta i drygt en halvtimme innan någon kunde berätta för mig att studievägledaren inte var där just då och att jag kunde boka ett möte med henne istället. Sagt och gjort. Jag bokade ett möte nästa vecka.
Då kanske jag äntligen kan få hjälp med hur jag ska göra för att bli inredare. Vart och vilka utbildningar jag kan gå. För som läget är nu är jag mest förvirrad.

Det är helt sjukt

Det är bara 3 veckor kvar tills jag åker till Gran Canaria. Om 3 veckor! Fy sjutton vad skönt. Ligga och steka på stranden, bada ute och äta spanskt mat. Jag längtar verkligen dit. Sol, palmer, hav!

Det ska bli skönt att slippa kalla Sverige i två veckor. Slippa kylan och kanske snö till och med. Och bara njuta av värmen och livet.

5 timmar

Idag har jag jobbat i fem timmar bara. Chefen ringde ganska sent imorse och sen så slutade jag väldigt tidigt också.
Jag var på en annan förskolan idag, som jag har vart på tidigare, i våras. Då jobbade jag i fyra-fem dagar. Den här gången blir det förmodligen bara en dag, för jag ska inte tillbaka imorgon. Men man vet aldrig.

Tränad och helt slut

Det var riktigt jobbigt att träna idag. Svetten rann som bara den. Hade inga muskler att öppna min vattenflaska ens. Helt svag i hela kroppen efter träningen.

Men nu har jag en sådan där skön och livfull känsla. Känns bra att träna. Känns som att jag förlänger livet.

Åker och tränar nu

Nu drar jag iväg och tränar på Friskis. Blir den ultimata skivstångsspinningen på 85 minuter. Har sett fram emot det hela dagen nu faktiskt. Oj, måste springa till bussen nu. Ha det gott!

Passar på att måla lite

Chefen ringde tydligen inte imorse
, vilket jag verkligen trodde att hon skulle göra, så jag blev ledig idag också. Passar då på att måla lite.
Snart klar med min andra målning. Den blir ju så bra. Tror att jag ska börja med en ny snart.  

För ett år sedan

Jag tänker ofta tillbaka på min tid i lumpen. Alla övningar vi gjorde, allt vi pratade om, alla program vi såg på tv, alla jobbiga kläder, allt vi åt, all träning och allt skjutande.

Nästan varje dag är det något som påminner mig om lumpen. Det var ett helvete då och det är skönt att slippa allt sånt nu. Men tankarna är fortfarande kvar i det militära.
Förra året, vid den här tiden, gjorde jag mina slutövningar i minusgrader och skog. Jag åt pulvermat, gick upp klockan 6 på mornarna och var vaken på natten och höll vakt. Vilken skillnad på liv och liv.

Vart duktig idag

Annars idag har jag vart duktig och både tvättat och diskat här hemma. Har ävet gått till källsorteringan samt tagit en promenad. Nu vilar jag framför tv och sen ska jag ta en dusch. Ha en trevlig kväll.

Målat klart en målning

Jag har tänkt länge på att när jag får en ledig dag så ska jag fortsätta med oljemålningen. Flera dagar har gått och det har inte blivit av. Men idag så var jag ju ledig så jag tog äntligen fram oljeduken och penseln.

Jag blev helt klar med en målning, så nu är det bara att finslipa på två stycken. Kan inte lägga upp någon helhetsbild än på den (eftersom jag ska ge bort den till en person) men en liten hörna kan jag ju alltig visa.

Den andra målningen är snart klar och den tredje har en hel del kvar. Jag jobbar på de när jag får tid, men det tar tid att göra de perfekta. Krävs en hel del koncetration också. Men det är fortfarande bland det roligaste jag vet.

Vill bara sova

Jag tog ledigt idag. Har knappt sovit något i helgen. Känner mig trött och sliten. Skulle inte ha pallat att jobba idag. 

Har lite grejer jag borde gör hemma istället. Tvätt, städa, diska, träna, duscha och måla m.m. Får se vad jag orkar med.  
Imorgon får jag ta nya tag istället. Ha en bra dag.

SketchUp kurs dag 2

Är hemma från kursen nu. Det var en bra och rolig kurs. Synd att den tog slut så fort bara. Det var lite segt imorse när jag kom dit men när jag väl kom igång kunde jag knappt sluta. Timmarna bara flög iväg.

Väldigt intressant och så mycket alternativ man kunde göra på SketchUp programmet. Det var som ett program där man gör en planritning i 3D och lägger in olika färger, möbler och arkitektur. Himla roligt att sitta och pyssla med.

Träsmak i baken

Är hos mamma nu. Vi har käkat på kinakrogen här runt hörnet. Det var namnam. Var först inställd på att äta nudlar ensam hemma, men det här blev mycket bättre. Och godare.

Är lite trött idag. Det var ganska jobbigt att sitta still så länge idag, 5-6 timmar idag och 5-6 timmar imorgon. Plus lite extra timmar på bussen och hemma. Min rygg mår inte så bra just nu, inte min bak heller. Men det är värt besväret för en sådan här rolig och och bra kurs.

SketchUp kurs

Nu har jag vart på den första delen av SketchUp kursen. En inredningsdatakurs i 3D. Skitroligt att sitta och rita kuber och former i 5 timmar på datorn.
Framåt den sista timmen kändes det som att bygga hus på The Sims PC-spel. Jag gjorde ett rum med dörr och fönster, färgsatte och sedan var det bara att importera möbler. Superskoj. Tänk att jobba med det och få betalt för att typ spela The Sims på dagarna. Jag bangar inte på det.

Imorgon blir det fortsättning. Då skulle vi få en lägenhetsskiss att göra i 3D. Ska bli intressant. Längtar.

Nu ska jag iväg till mor och äta middag. Slaggar över där också för det finns ändå inget att göra här hemma. Nalle är borta på 3-dagarskryssning och jag orkar inte laga mat. Så kan lika gärna få lite sällskap av mamma.

Helgkurs

Imorgon ska jag gå på kurs hela dagen. Berättar mer om det imorgon för nu måste jag gå och lägga mig. Natti natt.

Inviger SM i poledance

Grym poledanceuppvisning det var ikväll. Vissa deltagare var så sjukt grymma att jag satt helt paralyserad och bara tittade fascinerande på de. Jätteduktiga var de.
Och 5 stycken kände jag igen från min gamla poledanceträning.

Alla var jättestarka och det såg så enkelt ut. Men jag vet att det är verkligen skitjobbigt och jättesvårt.

Det var en kille som vann. Han var supergrym. Han var verkligen bäst av alla och gjorde trix jag aldrig har sett förut. Helt häpnadsväckande.  

Själva Hälsomässan var mindre bra. Tråkig och rörig med mycket folk. Men jag köpte faktiskt en tröja där ifrån. En varm och blå överdragströja som är tålig. Bra att ha i vinter när jag jobbar t.ex.

Poledance SM

Jahapp. Då drar jag till Hälsomässan i Älvsjö och ska titta på poledance SM. Ska bli jättekul. SM börjar klockan 18.00 och kostar 140 kr. Kom dit och kolla. Det är en nyttig mässa.

Kicki ska möta upp mig i Slussen om en liten stund, så får jag sällskap dit. Måste skynda mig nu.
Ha en bra dag.

Sovmorgon

Är ledig idag så jag har försökt att vila upp mig från min nya förkylning. Sovmorgon. 

Men nu ska jag duscha och äta lite och sen ska jag iväg på Hälsomässan med Kicki och se på Sveriges första poledance SM. Några av mina gamla poledanceinstruktörer kommer att delta på den tävlingen. Ska bli kul att se.

11.11.11

Appropå att solen är gul och himlen är blå. Idag är en rolig dag tillägnat nummer elva. Idag är det den 11-11-2011 och klockan är 11.11. Visst är det humor på hög nivå? Jag har länge tänkt på den här dagen. Elfte dagen, elfte månaden, klockan elva.

Roligare med sällskap

Tog nya tag på träningen idag. Mycket jobbiga benövningar. Extra jobbigt var det med all gammal träningsvärk också. Helt slut i hela kroppen nu. Orkar knappt äta middag efteråt. Men skoj är det.

Fick med mig min mamma på träningen också. Desto roligare med sällskap då. Ska förmodligen fortsätta att träna på tisdagar och torsdagar. Mamma kanske joinar mig då. Annars får jag väl träna själv, som jag brukar göra. Men det är roligare med sällskap som sagt.

Ansvarsfull fröken

Jag har värre träningsvärk idag än vad jag hade igår. Värst är det när jag ska böja mig ner eller gå i trappor.

Anywho. Jobbat idag. Gick bra. Hade "grupp" med de yngsta barnen för första gången (för min del). Vi gick in, medan alla andra var ute, så målade vi lite med vatten färg.

Känner mig stolt som klarade av att vara helt själv med ett gäng mindre ungar och vara lärande och pedagogiskt och få de måla efter ett tema och sitta still en längre stund. Duktig fröken.

Träningsvärk och jobb

Har träningsvärk sen gårdagens jobbiga träningspass på Friskis. Mina lår mår bara värre och värre. Men imorgon ska jag träna igen och då ska jag stretcha extra mycket så kanske träningsvärken går bort.

Annars så har jag jobbat idag. Som vanligt. Är sjuk och sliten och har inte sovit så mycket de senaste nätterna. Men jag kämpar vidare. Ska jobba imorgon med men på fredag vet jag faktiskt inte om jag ska jobba. Får veta det imorgon.

Haft en bra dag?

Bra träning

Direkt efter jobbet, sjuk och trött, åkte jag till Friskis för lite skivstångsspinningsträning. Andra gången.
Det är så roligt och verkligen skitjobbigt. Först skivstång i ca. 35-40 minuter och sen spinning på det i ca. 35-40 minuter till. Snacka om att svetten rann.

Helt klart en bra träningsform för hela kroppen, för den som vill variera sin träning utan att behöva träna alla dagar i veckan. Man tränar både styrka och kondition. Tränar ben, rygg och armar.

Fick min mamma att prova det med mig på torsdag också. Skoj.

Bra:igt jobb

Har jobbat idag med. På  bra:iga förskolan på den bra:iga avdelningen.

Men ute på gården med de andra barnen har jag mest andra barn från en annan avdelning längs benen på mig. Det stod en, drygt ettårig, flicka på andra sidan gården och ropade på mig länge, fast jag inte tillhörde hennes avdelning. Fast jag inte har vart hennes "fröken" på över en månad.
Hon håller även handen och drar iväg mig på promenad eller till sandlådan eller till någon cykel eller liknaden. Söt unge.

Roligt att jag kan få en sådan bra kontakt med ett barn jag har träffat i 6 veckor bara. Känner mig duktig på ett curlingsätt(?).

Vinterjackans tider

Jahapp, då åkte vinterjackan fram då, denna vecka. Inte för att det direkt är jättekallt än, men jag har ingen bättre jacka att jobba i vid sånna här tider. Står ju ute en hel del på dagarna så måste hålla mig varm.

Det är en gammal jacka. En gammal och ganska ful jacka. Men min "riktiga" vinterjacka gick sönder förra året så nu kan jag inte använda den längre. Men den jackan var perfekt. Hållt i flera år, var billig vid inköp samt snygg.

Bonusbarn?

Har jobbat idag, på favoritförskolan. Chefen ringde imorse.
Blev bara gladare och gladare desto närmare förskolan jag kom. Det är ju så roligt att jobba där. Gillar verkligen personalen och barnen. Det märktes tydligt att de hade saknat mig också, både barnen och personalen. Så det gick bra som vanligt att jobba.

När vi gick ut på eftermiddagen idag fick jag lite bonusbarn att ta hand om. Mina små sötnosar från den andra avdelningen som jag brukade jobba på förut. (Den gången jag hade ett långvik på över 5 veckor). De små sötnosarna kom ihåg mig och så fort de fick syn på mig sprang de fram till mig och pratade och höll mig i handen hela tiden. Två av de gick hellre med mig än med deras ordinarie "fröknar". Det var roligt att se. Det liksom "klickar" fortfarande mellan mig och den minsta tjejen på den avdelningen.

Självklart kunde jag fortfarande hålla koll på "mina egna" barn också.

Inte kul att bli sjuk igen

Har ju knappt varit frisk i två veckor ens. Men jag vet att det är Nalle som har smittat mig. Han blev sjuk i fredags och i lördags kväll när jag kom hem från Kicki kände jag med en gång nästäppa och hosta.

Nu är han frisk medan jag käkar naturläkemedel, vitaminer och alvedon vartannat. Inte kul. Inte okej. Jag kan inte bara sova i ett helt dygn och bli frisk sedan, som vissa andra kan *host* (Nalle).  

Tänt en massa ljus

Har tänt en massa ljus i hela lägenheten och sitter nu och myser i tv soffan. Ska äta crêpes med Nalle och dricka lite vin snart, hade jag tänkt.

Innan vi åkte hem idag åkte vi till kyrkogården och tittade på alla ljus och skänkte en massa tankar till de som inte längre går på jorden.

Det var vackert där, men hemskt. Jag blir alltid nästan gråtfärdig när jag vistas på kyrkogårdar. Jobbigt men fint. Respektfullt.

Fikapaus

Självklart hann vi med en välförkänt fika på Wayne's Coffee
. Kladdkaka och en liten (stoor) kaffe. Gottigott gott.

Shopping i Farsta

Jag slapp som tur var byta däck på bilen, men istället fick jag tvätta bilen. Samt alla fyra gamla däck. Men det gick bra. Blev dock väldigt blöt både längs benen och på fötterna.

Åkte till Farsta centrum sedan med blöta fötter. Jag och Nalle traskade omkring och kollade på julklappar. Köpte nog mest saker till oss själva faktiskt. Som de här ljusen.

Köpte även årets första julklapp. Weeiii. 2 stycken till och med. En person nästan klar, nu är det bara 4 personer kvar. Plus lite bonuspersoner.

Mot däckbytet

Nu blir det däckbyte på gamla Bettan. Jag blir nog ett offer för denna händelse. Har gjort det en gång förut bara. Men Nalle ska vara med och hjälpa till, så det blir nog så bra det. 

Sedan bär det av till Farsta centrum för lite shopping. Jag måste börja att julhandla redan nu. De flesta av helgerna kommer jag att vara uppbokade med annat och sen blir jag borta två veckor i början av december så jag kommer inte hinna att julhandla annars. Ska se om det finns något i alla fall. Kanske blir ett par schyssta skor till mig annars. Eller en ny väska.

Lång och rolig dag

Det blev en lång dag igår. När jag lämnade huset för shopping igår kom jag inte hem igen förän halv 4 på morgonen, dagen efter. I'll explain.

Jag drog till Sickla köpkvarter för att fönstershoppa och eventuellt hitta någon julklapp till familjen (redan?). Hittade ett par schyssta skinnhandskar till mig själv. Har velat ha det en längre tid nu och så äntligen hittade jag ett par som var i rätt storlek (det ända paret i hela butiken) och som inte kostade över 500 kronor. Köpt och gjort!

Åkte till Kicki sen för att fika. Nattis var där med sin lilla son. Det var gofika med nybakta wienerbröd och hemmagjord kladdkaka och kaffe till det. Supergott. Vi snackade skit och allvar i flera timmar.

När klockan blev för mycket var det dags för middag. Jag kronglade och skulle hem till sjuka Nalle som redan hade ätit middag men ångrade mig och stannade kvar hos Kicki med en pizza till middag istället.
Stannade där hela kvällen och schillade. Danne, Thomas och Linkan kom sen efter ett tag och joinade oss. Vi spelade Buzz frågespel och sen "Land & stad" hela natten.

När det var alldeles för sent, runt 3-tiden på morgonen var det dags att åka hem och sova. Gött. Tack mina vänner för en underbar dag.  

Är det gofika?

Idag tänkte jag åka på snabbshopping en kort stund innan jag ska hem till Kicki på gofika. Milla, Nattis med barn och Kickis hund kommer också vara där. Skoj skoj.
Ha en bra (fortsatt) dag.

Poppigt fredagsmys

Fredagsmys med film, vin och popcorn.

Jag har längtat efter popcorn i en timme nu och kan inte hålla mig längre. Det är ju så fruktansvärt gott. Plus så är det fredagsmys.

Pannkakor

Nu har jag stått och stekt pannkakor i nästan två timmar till en sjuk Nalle som kanppt åt två stycken. Jag vispade till och med grädde till honom, men det blev i alla fall inte mer än två pannkakor. Typiskt. Kul....

Varför kan aldrig jag få feber när jag är sjuk? Jag har inte fått feber på typ tio år. Då är det ju ingen som förstår att man är sjuk. Inte sant? När jag var sjuk, för några veckor sedan, tyckte folk att det typ inte räknades eftersom jag inte hade någon feber. Inte ens på vårdcentralen tyckte de att jag var sjuk. Inte tillräckligt sjuk i alla fall.


85 minuters skivstångspinning

Fy sjutton vad roligt det var att träna idag. Ville knappt sluta, fast det var skitjobbigt.

Först var det skivstångsträning med tygnder och hantlar, i typ 35 minuter. Sedan en kort paus i 10 minuter och sen var det ett spinningspass i 40 minuter.

Så himla roligt. Jag log under hela träningspasset. Tänk att träning kan vara så himla roligt. Bra för kroppen och gott för själen.

Träna på Friskis och bli svettis

Jag var ledig idag. Behövdes inte idag. Skönt att få sova ut och vila upp mig. Kanske jobbar imorgon, ifall de ringer.

Idag tänkte jag träna på Friskis & Svettis för första gången på 2 år. Köpte ju månadskort där. Har bokat en skitjobbig Skivstångs-spinnings-kombo-pass. Låter jobbigt. Undrar om jag pallar?
Ska vara där klockan 18 och kämpa i 85 minuter. 85 minuter! Har aldrig testat det förut så det ska bli intressant. Jag kommer att dö.

Trött dag

Efter 5 timmars sömn och en lång arbetsdag med trötta barn mår jag inte direkt som prinsessan på ärten. Jag har frusit av och till hela dagen så det är väl dags att bli sjuk nu igen, nu när jag äntligen har blivit frisk.

Åkte direkt till Rolle och Petra efter jobbet för att bli bjuden på middag och för att möta upp Nalle, som senare skulle fixa med deras segelbåten, med Rolle. Lekte lite med barnen också. Och fikade efter maten.

Nu sitter jag hemma själv och tittar på "Uppdrag granskning" för första gången. Handlar omtvå föräldrar som har blivit oskyldigt dömda till sexuella övergrepp på deras egna barn. Sjukt.

Vilse på riktigt

När jag äntligen kom hem idag vilade jag upp mig i en timme ungefär och sedan begav jag mig ut i friska luften. På en joggingrunda. Alltså.

För en gång skull sprang jag åt ett helt nytt håll, nytt område och på vägar som jag aldrig har sprungit på förut. Efter ungefär 20 minuter på ganska halft okända vägar var jag helt vilsen. På riktigt. Det var mörkt, vägen var hal av alla blöta löv och jag sprang omkring på ställen jag aldrig i hela mitt liv har vart på innan. Och varför skulle jag läsa alla nya vägskyltar jag sprang på när jag tränade och flåsade som ett halt rådjur? Jag gör ju aldrig det. Vet inte ens namnet på gatorna utanför mitt hus(!).  

Jag försökte vända om efter ett långt tag. Men jag kunde inte ens hitta tillbaka till samma väg som jag sprang nyss på. Allt var mörkt och förvirrande. Sprang jag höger nyss i korsningen? Eller sprang jag rakt fram? Nästa korsning då? Jag känner inte igen mig?

Jag var vilse på riktigt. Började bli lite orolig. Men trots denna förvirring så slutade jag inte att springa. Jag fortsatte att springa på, både hit och dit och försökte finna min väg tillbaka. Tillslut började jag känna igen mig lite, och lite mer. Tillslut visste jag vart jag var och kunde springa hem till mitt välkända hus. 55 hela minuter tog det att träna idag tydligen. Slutet gott, allting gott, men jag tänker ju inte ta den vägen någon mer gång.

En påminnelse om barndomen

Har vart aptrött hela dagen idag. Dåligt med sömn när jag jobbar. Anywho.

Efter jobbet åkte jag till gamla kära Tyresö, för att köpa träningskort på Friskis. Så fort jag klev av bussen kände jag den där klassiska pepparkaksdoften som brukar sprida sig vintertid runt hela Tyresö. Den där gamla pepparkaksfabriken som tydligen fortfarande är i bruk.

När jag bodde i Tyresö hatade jag den doften, men idag blev jag som påmind om hur mycket jag kan sakna Tyresö ibland. Gamal inhemskt kultur som jag hade glömt bort. Kära hemska Tyresö.


Fattig på nytt

Sådär, nu har jag blivit av med flera tusen kronor, och då inte på shopping eller dricka. Nä, utan jag ska stängas in innanför Friskis & Svettis plåtdörr och gallerfönster under en månad. Skrikandes på förändring inombords och glansig av svett. Jag ska träna innanför fyra väggar.

Har även införskaffat mig ett "påfyllt" busskort. Tänk vad fort det kan gå att bli av med flera hundra utan att det märks, eller syns. Inte lika roligt som att shoppa kläder eller skor, men dock nödvändigt.

ZzZnark

Väl värt att få 30 minuters sovmorgon imorse när jag ändå vaknade 20 minuter innan väckarklockan ringde, utan anledning. High five för 10 minuters sovmorgon.

RSS 2.0