Träningsverk och ballonger

Sådär ja, då satt man här igen. Tänkte bara berätta lite vad jag har gjort den närmsta tiden. Uppdatering liksom.
I måndags var jag på miniorträff och då tränade vi på att gå fackeltåg. För på Valborg ska mina miniorer tända den stora majbrasan. Så vi gick fram och tillbaka under en timme med en stor pinne i handen. Måttligt roande...

Tisdagen sen så tränade jag lite. Först var ute och joggade med mamma och sen tränade jag benen. Fy fan, vilken träningsverk jag fick efter det. Så ont på baksida av lår och bak. Benen har jag tydligen inte tränat så ofta.
Träffade Björn sen på kvällen och sov över hos honom. Trevligt trevligt.

I onsdags så fick jag ta bussen hem från Björn. En 40-årig ("nysvensk") man började prata med mig. Frågade om jag bodde där eller om jag hade hälsat på mamma. Ja ingen av de alternativen stämde ju....
När jag väl kom hem ville Fredrik att jag skulle följa med honom att handla skor och kläder. Så det gjorde jag ju självklart. Vi gick runt i två timmar och velade fram och tillbaka på skor och skjortor och matchande slipsar och gud vet vad. När vi väl kom hem sen med påsar fulla av skor och skjortor fick jag reda på att jag kunde få provjobba på en nattklubb och hjälpa till på en studentskiva. Så ja, jag har jobbat natt idag. Tror att jag var hemma runt 4-tiden.

Idag, torsdag, är det som sagt Valborg. Valborg! Jag skulle hjälpa till på Fornudden med att sätta upp försäljningsstånd och blåsa upp ballonger m.m. idag på förmiddagen så någon lång nattsömn blev det inte direkt. Trött nu sitter jag här hemma och dricker lite kaffe för att hålla mig vaken. Ska sedan dit igen under kvällen och hjälpa till att tända brasan och sånt. Kom gärna dit.
Ska förmodligen ut sen, med Björn och några av mina andra kompisar. Ut till slottet. Nice. Vi hörs väl senare. Have it gött.

Kjolen blåste upp

Den här helgen har vart jättetrevlig. I fredags var jag med Björn och vi handlade mat och åt sen en mysig och god middag på kvällen. Lördag morgon åt vi en tidig frukost tillsammans med färskt bröd, ägg, juice, kaffe m.m. När jag hade kommit hem sen på förmiddagen satte jag mig i en solstol i solen och var ute i flera timmar. Så nu är jag knallröd i ansiktet och på armarna. Anyway... Jag gjorde lite trägårdsarbete och umgicks med min mamma också. Sedan på eftermiddan tog hon och jag även en cykeltur. Godismys på kvällen sen.

Idag, söndag, gick jag och mamma upp tidigt. Vi skulle åka till Farsta centrum och bränna lite pengar på kläder. Ljusblått/turkos tema blev det. Supersnyggt. Det blev ett par svarta jeans, en pikétröja, kavajbyxa, en turkos top med volang, en turkos/ljusblå kjol, 2 par vita leggings och 2 par rutiga piratbyxor. Väldigt attraktiva.... Lite tunnare och ljusare sommarkläder!
Vi käkade lunch på McDonalds också. Och då ville vi självklart sitta ute i det fina och varma vädret. Så när vi har beställt maten, händerna är fulla med brickor och sånt, och går ut för att ta bord så blåser det så extremt mycket så sugrör och servetter på brickorna blåser iväg och även min kjol. Ja, min kjol blåste rakt upp så jag lär väl ha visat mina underkläder inför X antal människor (X antal ointresserande-och-titta-bort-människor i alla fall, som tur var). Händerna var ju fulla så vad skulle jag göra liksom? Jag började skratta, ställde ner brickan och skrattade lite till. Fy vad det blåste där. Jag fick sitta och hålla i allt, muggen, hamburgaren, pomfritten, allt under hela måltiden. Kul va?!
Träning sen på eftermiddan. Det var så skönt, det var första gången på det här året som man kunde springa i bara shorts och linne. Vilken skillnad, vilken lättnad det var.
Jag och mamma käkade på kinarestaurangen på kvällen också. Jättegott. Man får så mycket mat när man äter där. Portionerna är verkligen stora på kinarestauranger. Jag åt förrätt, varmrätt och efterrätt. Fast huvudrätten var jättestark. Ovanligt stark. Försämrade lite rätten, men majoritetiskt sätt så var allt gott.
Nu sitter jag och tittar på Van Veeteren (fan va heter'en, hihi) på 4:an. Repris men hyffsat bra. Svenska kriminalserier brukar vara bra. Faktiskt. Vad gör du för nåt nu?

Dagen har gått

"Dagen har gått  och nåt sitt slut. Mörkret har fallit och månen tvingas ut"

Jag vaknade vid 10-tiden idag, alldeles för tidigt, när man är ledig. Har väl inte gjort så mycket vettigt idag. Dock har jag pluggat teori. Övningskörde igår och det gick jättebra. Lite start i backa och backning och sedan körde jag ut på de trafikerade vägarna. Körde även en 70km/h sträcka. Det du, känn på den.

Idag har det även vart en del bitterhet här hemma. Bitterhet i hög grad från flera.... Men jag lever vidare. Åt pizza till middag idag, sånt där onyttigt men otroligt gott. Tänkte att det skulle vara nåt bra på tv:n ikväll också, jag ville verkligen det, men icke sa nicke, så fel man kunde ha. Som tur var hade bror min köpt nya filmer idag, så vi tittade på Evan Almighty. En bra film, väldigt förutsägbar bara. Det är sällan man kan umgås med nån i den här familjen, på ett sånt där riktigt sätt. Men det var skönt att få umgås med en familjemedlem. Bara sitta tillsammans och titta på en film och kunna få skratta åt all den dåliga humorn som fanns. Skratta åt dåliga saker. Bara vara sig själv och slappna av.

Orkar inte skriva mer nu. En annan gång. Ska väl gå och lägga mig snart också. Ha det så bra så hörs vi en annan gång.

Jag är less

Jag vet inte vad jag ska skriva idag egentligen, men jag kände att jag behövde få skriva av mig lite. Just nu känns allt jättejobbigt. Nyss höll jag på att få ett jobb, det sket sig. Nyss var allt bra här hemma, det gick åt helvete. Nyss var jag med Björn, nu sitter jag ensam. Allt kan vara så varierande. Dagarna kan vara så olika varandra fast ändå så lika varandra. Mitt liv står stilla nu. Jag är less på det. Samma liv nu som för ett halvår sen. Ska det vara så?


Jag är trött nu. Har säkert tråkat ut dig med. Men jag var bara tvungen att skriva nåt. Finns ingen här att snacka med just nu heller. Hoppas solen lyser imorgon och att det blir varmt.


Shoppat

Denna helg har jag shoppat lite. Jag och mamma var ute lite i T-centrumet och kastade pengar på schyssta kläder. Jag köpte att par jeans, en blus, piratträningsbyxor, en jeansväst, ljusblå leggings samt lite underkläder och turqosa hårspännen. Väldigt matchande och supersnyggt. Allting!

Idag har jag blivit bortbjuden på kalas/fika hos Björns syster. Hon fyllde 25 i påskas så idag hade hon en liten tillställning. Största delen av deras släkt var där också, vissa som jag inte ens har träffat tidigare. Eftrer det övningskörde jag med Björn. Körde också en del igår, men idag var det starta i brant uppförsbacke som gällde. F*n vad det kan vara svårt ibland. Trafik, motorstopp, barn som springer, smal väg, grus, ja allt möjligt som ska försvåra situationen. Men men så småningom så sitter väl även det.

Påsken är slut..

Mmm, påsken är slut sen några dagar tillbaka. Jag har en del godis kvar som jag måste äta upp nu. Moha ha ha. Fan vad onyttigt men ack så gott. Fick en påskägg av mamma när jag kom hem från Åland. Så nu äter jag när jag pallar. Mums.
Och idag var min bror Fredrik väldigt chokladsugen så han ville köpa min choklad. Vi dealade lite och det började med 10kr. Tillslut fick han sin lilla Ploppchoklad och jag fick 30kr, en klubba och en halv påse med annat godis. Så jag tycker att jag lyckades med en bra deal. En dyr choklad såld som jag hade fått från första början. Tack tack säger jag bara.

Påsklovet på Åland

Hej hej igen alla.
Nu har jag kommit hem från Åland, eller egentligen så kom jag hem sent igår kväll och var då jättetrött, hade ont i huvudet och mådde illa efter den långa bilfärden, åksjuk eller nåt. Men jag åkte ju som sagt i torsdag, till Bergö, där min pappa har ärvt en tomt som han nu håller på att bygga en sommarstuga på. Vi hade åkt över med VikingLine och fick köra bil sen i kolsvart mörker och dimma. Klockan var runt halv tolv på natten, Ålänskt tid.
Morgonen efter skulle jag hjälpa pappa lite med husbygget. Så det var snickarbrallor i herrmodell, borren i ena handen och sågen i den andra handen som gälde den dagen. Jag sågade bort en innevägg i huset. Fick göra det med fogsvansen så det tog väl typ några många timmar det. Men fint blev det tillslut och även pappa gillade det. Vi började att såga med maskinen först, men det blev inge bra, bara snett och krokigt. Så jag tog över manuellt istället. Vilken skillnad det blev.

Samma kväll gick vi över till näst-nästa granne, där min farbror med familj har en sommarstuga och grillade och drack gott. Just nu var det bara han och hans fru Leena där. Vi satt hela kvällen och umgicks och pratade med de. Pratade om allt möjligt. De hade även en jättecool fuktborttagarmaskin (eller nåt sånt?). Såg ut som ett litet ufo ungefär. Ett genomskinligt fat som stod på tre fötter med något blått sken i mitten där det också strömmade ut rök. Skitcool. Har aldrig sett något liknande.
Läggdags sen, trött som en gnu var jag. Sov som en stock, i den hårda sängen i vår husvagn som står på tomten.
Dagen efter, på lördag, blev det städdags. Dammigt och skitigt var det både i husvagnen och i huset. Så det var dammsugare i ena handen och dammtrasa i den andra handen som gällde den dagen. På kvällen sen var vi bortbjudna på påsk/födelsedagsmiddaga hos mina kusiner och deras familj. Bada bastu fick jag göra också. Superskönt. Nästan hela släkten var där, eller en stor del av pappas släktsida var där iaf. Kusiner, farbröder, faster, farmor m.m. Kul att träffa släkten ibland. Det blir ju så sällan man åker över till Åland, men de flesta bor ju där.

På söndagen sen var vi trötta. Jag var det i alla fall. Men jag hjälpte pappa i alla fall med huset igen. Skruvning och städning. Farmor och hennes sambo Åke kom över och hälsade på. De tittade på den nya väggen, eller det nya hålet som jag hade gjort. Fikade lite. När de sen hade åkt kom det lite mer gäster förbi och hälsade på och tittade på det nya hålet i väggen. Det var kusin, fasters man och farbror som kom över. Lite mer fika och snack. När de drog hem igen så började vi jobba med huset igen. Vi drack lite, drack lite mera, jobbade lite till och jag och min pappa umgicks lite faktiskt. Det har vi typ aldrig gjort. Vi har inte den bästa relationen. Vi har aldrig haft det. Aldrig haft någon bra relation alls. Min pappa är inte som alla andra pappor.

Måndag morgon var det städning och packning som gällde. Jag diskade också och fick det rent och snyggt omkring mig. Vi skulle sedan åka och säga hejdå till släkten så vi åkte över till lite olika släktingar och fikade och snackade och umgicks och fikade lite mera och åkte vidare och vidare till nästa släkting. Till slut hade hela dagen gått och vi fick bråttom till färjan hem till Sverige. Jalla jalla!
Under den sista bilfärden på två timmar blev jag jättesjuk. Ont i huvudet, sådär ont att det snurrar i huvudet så fort man vrider lite på det. Illamående och skittrött var jag också. Tog mycket alvedon och när jag kom hem sen mådde jag lite bättre.
Sådär ja, det var mitt påsklov. Dagarna bara flög förbi. Fem dagar kan gå så fort ibland. Det är verkligen en stor skillnad att vara på Åland. Miljön och människorna är inte som här i Sverige. De tänker på ett annat sätt, de pratar på ett annat sätt och allt är ute på landet liksom. Tiden står stilla där. Vad gjorde du själv på lovet? Eller påsken?

Åland

Sådär, då drar jag till Åland nu. Ska bara packa ner det sista. Sen så åker jag och pappa iväg och blir borta till på måndag. Provade min cykel idag också för första gången på typ 1 ½ år. Fick pumpa båda däcken och rengöra den först. Men både den och jag på den fungerar fortfarand. Man känner sig lsom ung på nytt, som ett litet barn när man cyklar. Superkul. Nu har jag dock däremot väldigt ont i rumpan efter allt cyklande. Men ni får ha en trevlig påsk och en underbar långhelg.

Jobbig dag

Hej hej
Idag så har det vart en jobbig dag. Haft lite privata problem idag. Inom familjen. Vill inte säga mer men det var skitjobbigt en stund idag. Mycket väntande och mycket stress.
Imorgon ska jag åka till Åland med min far och träffa släkten. Sjukt länge sen jag gjorde det. Så jag kommer att vara borta hela påskhelgen, kommer hem först på måndag. Jag hoppas att det blir fint väder i helgen så att man slipper sitta inomhus hela dagarna.
Ska även på jobbcoachmöte kl.9 imorgon också. Det sista mötet i grupp, sedan blir det bara individuella möten om utveckling och ansökningar.

Idag har jag stressat som sagt, packat, duschat, cyklat i regnet, mailat en hel del m.m. Jag känner mig lite deppad idag, lite grå. Och ensam. Skulle behöva en kram eller nåt, lite omtanke för en gång skull. Nu snart tänkte jag gå och lägga mig, eller jag måste det i alla fall. Har så mycket att göra att det känns som att jag inte hinner att sova längre. Men jag ska försöka. Godnatt så hörs vi en annan gång.

Provjobba

Hejsan allehopa. Allt bra eller?
Jag mår jättebra för en gångs skull. Energin flödar och solen strålar. Jag mår faktiskt riktigt bra. Idag har jag vart på jobbcoachmöte och fått ännu mer stöd och pusch i mitt jobbsökande. Min handledare tycker faktiskt att jag har jättebra ansökningshandlingar och hon tror verkligen på mig. Hon tycker att jag har många styrkor, insikt, målmedvetenhet och mycket att komma med, sa hon idag. Tack så mycket. 
Dessutom har jag faktiskt fått provjobba (i 3 timmar) i en liten inredningsbutik här i närheten (!!!). Äntligen händer det nått. Jag sökte jobb där förut, för jättelänge sen. Då sa ägaren att hon inte riktigt behövde anställa någon just nu, men hon ville gärna träffa mig iaf. Efter det mötet sa hon att hon skulle ringa mig efter några dagar så skulle jag få provjobba lite. Det lät jättebra och positivt, men man vet ju vad det betyder: ring inte oss, vi ringer dig och bla bla blaa och så händer inget. Men jag höll hoppet uppe  och väntade ivrigt iaf. Det lät verkligen som att hon skulle ringa mig, men inte da... En vecka gick, två gick och efter den tredje veckan hade jag tappat hoppet totalt och spillde ingen mer energi på det. Gick vidare liksom.
Men så nu i helgen ringe hon upp mig (yes) och bad mig att komma dit ock provjobba lite. Fan va kul. Självklart. Så när jag kom dit idag då, vid typ 3-tiden, så pratade vi lite. Sedan gick vi igenom kassasystemet m.m. Helt plötsligt skulle hon iväg och handla en grej och jag blev lämnad ensam kvar i butiken. Skitnervös var jag då. Visste inte vad jag skulle göra. Tänk om det kom någon? Jag kunde ju inget. Men allt gick bra och hon kom snart tillbaka. Vi prata lite mer och sen fick jag hjälpa henna att måla en ny hylla medan hon spacklade en annan. Så där stod jag, i mina finkläder, pressad mot skyltfönstret över en hylla med en roller i ena handen.

Men allt slutade bra och hon var jättetrevlig. Så jag ska dit igen sen. Weii. Fan vad glad jag blir.
Nu sitter man här hemma, med kaffe i ena handen och knappar med den andra på tangentbordet. Smärta i ryggen, trött som en gnu och behöver gå på toaletten men fan så glad i alla fall. Äntligen

Sandras inflyttningsfest i Vbg

Lördag morgon och det är stress som gäller som vanligt. Äta frukost, fixa i ordning sig, packa det sista och fylla bilen med allt. Varför ska man alltid behöva stressa? Jag planerar allt med stor tidsmarginal och ändå blir det inte som man tänkt sig och allt tar mycket längre tid än vad man tror.
Vi hämtade upp Karin, som skulle med oss till Sandras inflyttningsfest i Vänersborg. (Alla de andra som jag nämnde i förra inläggen bangade och skulle helt plötsligt inte med...) Nu väntar bara en bilfärd på 5 timmar.

Vi möts av Sandra när vi nästan är framme. Åh så glad jag blev av att se henne. Det var i Augusti sist jag träffade henne. Gamla goda skolkamraten. My friend. Några andra av Sandras och hennes tjejkompis Stinas (som hon bor med) kompisar är redan där. De åkte redan i fredags kväll. Anyway, vi kom dit och hälsade på alla. Pratade lite och sedan gick jag, Björn och Karin och käkade pizza. Alltså pizzabagaren var ju inte riktigt klok. Det tog minst 30 minuter innan vi alla tre hade bara beställt. Först beställde Karin sin pizza, då började pizzasnubben att baka den och ställa in den i ugnen innan han tog Björns beställning. Tog något samtal imellan, hade ingen växel i kassan, jobbade helt själv och kunde ingen svenska. Efter 30 minuter då fick jag tillslut beställa min pizza och samtidigt fick Karin sin serverad och kunde äta sin. Alltså det var helt sjukt. Service var inte hans starka sida iaf. Brukar de inte ta allas beställning typ samtidigt om man kommer in samtidigt i grupp? Brukar de inte fråga om man ska ta med eller äta där? Brukar de inte vilja ta betalt i god tid innan? Inget stämde in på den snubben iaf.

Tillbaka sen hemma hos Sandra började vi partaja lite. Tog några glas, snackade skit, spelade "drick-lek", var trevligt dryga mot varandra. Jag tyckte att det var skitkul där. Glad, lullig, översocial, vilket jag aldrig annars brukar vara. Jag snackade som jag aldrig har gjort förut. Munnen gick hela tiden. Jag som annars sitter tyst och lyssnar på alla andra. Men inte den här gången. Så himla skoj det var under hela kvällen. Alla hade det bra. Någon som hade lite ont och sen när det gick över fick någon annan ont på något annat ställe bara. Vi var uppe hela kvällen.... halva natten. Men oj så kul det var.

Dagen efter är alltid jobbig. Man vaknar upp sent bakis. Uttorkad, seg, ont i magen och jättevarm. Alla är lika ruffsiga i håret, trötta, osminkade och i mjukiskläder. Frukosten väntar och det är lika bra att försöka få i sig något så att man får lite energi.
Vi tittar igenom lilla staden sen. Lilla Vänersborg, Lilla Paris som det så även kallas för. Gångavstånd och man kan gå runt hela staden på nån timme kanske, eller se/göra det viktigaste i alla fall. Det blåser mycket men solen skiner varmt på ändå. Det är jättefint i Vbg. Lugnt och skönt. Ingen stress. Mañana, mañana som Sandra brukar säga.


Till och med träden ser konstiga ut där. Inte som hemma i Stockholm. Det märks att man inte är hemma. Pizzabagarna är konstiga, vädret verkar vara finare och luften friskare. Inte alls som i Stockholm.

Sedan bar det av hemmåt. 5 timmars bilfärd var det som väntades. Så ont i ryggen jag fick av att åka bil så långt. Skitont. Har fortfarande ont i ryggen nu när jag sitter hemma några timmar senare.
Och lille Kremer som fyller 20 år idag (söndag). Grattis stora lilla killen. Kram kram

Andra teorikapitlet klart

Ja alltså det blir ju aldrig som man har tänkt sig. Alltid något annat som händer istället för planeringen eller det bestämda. Anyway....

I torsdags så övningskörde jag igen och det gick riktigt bra. Jag körde i mörkret och startade i backe och tränade på att fickparkera. Sedan fick jag även prova att köra ute på de trafikerade vägarna(!). Wow, skitläskigt, men det var bara en kortstund och även det gick jättebra.
Hemma sen var vi jättetrötta och åt en sen middag. Seg hela kvällen var jag sen.

I fredags pluggade jag lite mer teori. Jag blev klar med det andra kapitlet, landsvägskörning! Weeiii! Oj så duktigt. Tack tack. En sån skön känlsa att verkligen komma vidare. Nu gäller det bara att kunna allt utantill. När Björn kom hem från jobbet sen så åkte vi och handlade och fixade bilen inför den långa resan till Gtb, Vänersborg, på lördagen. Tankade, kollade alla j*vla oljor bilen har... lufttrycket m.m. Så nu är den färdig för 5 timmars bilfärd på lördag.

Vårvädret är här idag och det känns underbart. Sol och värme. Jag har till och med gjort som alla andra, tagit fram solglasögonen. Vart man än vänder blicken utomhus så finns det alltid någon som bär solglasögon. Gärna när det är molning också. Så nu har jag också det, fast bara i stark sol.
Grattis till Hasse också som fyllde år i fredags. Hipp hipp hurraa!

Muffins!

Inatt så drömde jag en massa konstiga drömmar, t.ex. att jag var gravid, bråkade med min pappa, pratade min min farmor, bråttades med mera. Jag det var lite gott och blandat. Sen vaknade jag av att klockan ringde och det var dags att gå upp. Idag skulle jag till jobbcoachen, vi skulle ha ett gruppmöte i tre timmar och prata lite om arbetsintervjuer och olika sökvägar. Vid bensträckar pausen träffade jag Stefan också. Han var där och skrivde in sig. Tänk vad världen kan vara liten ibland.

Igår som sagt så bakade jag lite muffins också. Stenhårda blev de men riktigt goda, faktiskt. Tänkte bjuda på lite bilder:
Nu ska jag träffa Björn. Det var några dagar sen sist. Sen på lördag ska jag till Sandra! Weeiiii! Hon har inflyttningsfest nere i Göteborg, så vi blir ett helt gäng som ska över. Det blir jag, Björn, Kicki, Danne och Karin i vår bil och sen tror jag att Stefan, Nattis och Jonas ska åka i en annan bil. Så det ska bli skitkul. Vi kommer hem på söndag kväll sen så vi hörs kanske då. Ha det så trevligt nu och gör något riktigt kul på påsklovet sen. Kraaaam

1 April

Det är den första April idag och till och med jag har blivit lurad idag. Min pappa lurade mig idag och sa att han hade köpt en ny bil. Bytte in den gamla och fick en nyare. Han drog skämtet för alla i familjen och alla gick på den. Blåögd som man är. Men det är ju ganska "vanligt" att luras och bli lurad dagar som denna. Dagar som första April.
Jag är så himla värdelös på att skämta själv och hitta på en massa konstiga saker. Jag suger verkligen på det. Jag försökte tänka på några skämt som jag skulle säga idag, men jag kom inte på någon bra. Inga vettiga alls faktiskt.

Idag har energin flödat som solstrålarna utanför huset har gjort. Snacka om fint väder det har vart idag. Wow. Jag har städat, bakat muffins, klippt topparna på håret, joggat m.m. Tänkte visa lite bilder av mina muffinsmästerverk imorgon efter jobbcoachingen. De blev jättegoda. Mums mums.

Och nej, jag såg inga hjortar när jag var ute och tränade idag. Det var bara ett skämt. April April! Inte finns det hjortar här i Tyresö, heller. De finns i Nacka däremot. Men inte här. Här finns det knappt några skogar kvar. Bye bye sill.

Hjortar?!

Gissa vad jag såg idag när jag var ute och tränade i skogen.......!? Hjortar! Det var typ 3 dovhjortar eller kronhjortar eller nåt som stod i Sofiebergs Mulleskog (jag vet inte vad skogen heter egentligen). Jag blev lite chockad. Hjortar brukar man ju inte se ofta och absolut inte här i Stockholm heller. Är de dumma som rådjur eller attackerar de som älgar kan göra? Eller som björnan? Har hjortar dödat någon? Anfaller de? Bör man slänga sig på marken och spela död? Jag vet inte i alla fall. Jag sänkte joggningsfarten och gick försiktigt förbi dem. Synd att jag inte tog någon bild, men jag var ganska skraj då så det tänkte ju inte jag på.

RSS 2.0