Halloween idag

Happy Halloween!

Björn är nere vid gravarna och tänder lite ljus. Jag är hemma och fortsätter min träning. Vi har nyss kommit hem från joggingturen runt sjön och jag har börjat med att styrketräna nu. Har konditionstest på måndag då mönstringen fortsätter. Måste hålla mig i form tills dess.  

Men ha en trevlig Alla Helgona Dag.

Första mönstringen

Vilken underbar dag jag har haft. Helt suverän. Jag är så glad så. Lite mycket väntandes blev det idag dock.

Jag har ju mönstrat idag, eller första delen i alla fall och på kallelsen stod det att man skulle vara där senast kl.12.30. Okej tänkte jag och åkte dit så att jag var 1 ½ timme innan. Först hittade jag inte dit, åkte för långt. På tidtabellen stod det att jag skulle gå av vid Frihamnen, vilket ingen busshållplats hette.....
Men i alla fall när jag kom dit sen så sa de i receptionen att jag skulle vara där kl.12.30 som det stod på pappret så jag fick sitta och vänta istället. Blev bjuden på lunch av pliktverket.

Vid rätt tidpunkt sedan hade vi ett litet informationsmöte och sedan var det dags för "logik-testet", även kallad IQ-testet. Det var sjukt svårt, sjukt svårt. Massa synonymer man skulle kunna och olika symboler och dess följder m.m. Värst var tidspressen, några sekunder på några frågor. Men allt tror jag gick bra och jag fick fortsätta med de "medecinska testerna". Först fick man börja med att sitta och vänta i typ 50 minuter. Skitkul. Nervös, svettig och varm satt man där med ett gäng killar och en ända tjej.

När det var min tur sen fick jag göra ryggkontroll, hörseltest, syntest, EKG-test och det tunga styrketestet. Och resultatet gick förvånadsvärt bättre än jag trodde. Perfekt rygg, perfekt hörsel, perfekt syn, normalt EKG och styrketestet var jag starkare än normalt, bättre än snittet. Hävstångsliknande stång som var verkligen skittung som man skulle lyfta så fort man kunde uppåt. Men bättre än snittet för tjejer så jag är jättenöjd.
Åkte hem sen med ett stort leende på läpparna. Åh så glad jag är idag. Har vart så nervös hela veckan, hela månaden men nu är allt bra igen. Ska göra sista mönstringen nästa måndag. Då är det cykeltestet och lite andra läkarundersökning.

Inte nog med det. När jag kom hem sen idag skulle Jag, Nalle och Rolle till IKEA och köpa nya bokhyllor. Jag som älskar IKEA. Åh så underbart. Nu har vi satt upp alla bokhyllor hemma men de är inte klara än och allt ser ut som en ända stor röra. Men sen, sen när allt är klart, då kommer det att bli jättefint.

Feeling so happy today! What a lovely day. Så himla nervös men allt gick så bra ändå.

 


Mönstrar imorgon

Hej
Jag ska mönstra imorgon. Är verkligen skitnervös. Jag hoppas att jag kan sova något i natt också så jag är utvilad tills imorgon. Jag har förberätt allt, kläder och tidtabeller och allt. Imorgon måste allt gå bra. Jag vet att det kommer att gå bra, men det är frågan om hur bra det kommer att gå. Mycket står på spel. Det är psykiska och fysiska tester som jag ska göra. Det jag fruktar mest för är nog ändå styrketeste, hävstångsvarianten. Men jag har försökt att träna så mycket som möjligt (och så mycket som jag har orkat) både styrka och kondition så jag hoppas verkligen att det slutar bra imorgon. Wish me luck!
((PAANIIIK!))

Bortbjuden på middag i helgen

Ja, det blev ju utgång i fredags. Jag, Nalle och Hugo drog iväg ut på krogen. Ett ställe som jag aldrig har vart på förut. Men ett schysst ställe ändå. 

Och i lördags sov jag nästan hela dagen. Det blev så sent innan jag gick och la mig i fredags så det blev en del sovandes på lördagen. Sen var det dags att bli bortbjuden på middag. Min far ville bjuda på middag så det gjorde jag och Nalle. Synd att han inte kunde anstränga sig för några år sen bara....

I dag (söndag) blev det också en hel del sovande. Men på eftermiddag gick jag och Nalle till centrum och shoppade upp lite penger. Jag köpte en ny tröja, lila för en gång skull. Sedan köpte vi lite annat så som krokar, tvålpump, ugnsform, reflexväst m.m. Och på kvällen var vi bortbjudna på middag igen. Denna gång hos Nalles släkt. En trevlig kväll där med.

Sitter nu jättetrött i lägenheten. För trött för att gå och lägga mig. Vill inte sova heller, men måste nog snart. Sov så gott.

Utgång

Utgång ikväll! Höres en annan kväll! Ha det gött


Uppror och damp

Liljeholmsmötet idag var lite av en katastrof. Nästan alla i gruppen har fått nog av de ständigt dåliga veckomöterna och att vår coach inte är så bra som vi hade hoppats på. Hon pratar väldigt lugnt och pedagogiskt som om vi "unga vuxna" inte skulle förstå. En tjej i gruppen sa idag (och jag håller med), att det är som en lekskola för henne att åka dit varje vecka. Att den ända anledningan till att vi åker dit är för att få ersättning. Jag håller verkligen med henne. Vi gör inget roligt på timmarna när vi är där, vissa mår dåligt av att åka dit och det vi gör har de flesta redan gjort. Skriva CV, veta att man ska läsa mejlen varje dag, att man ska söka jobb varje dag, att man ska svara i mobilen när den ringer m.m. De låter oss sitta vid skolbänken som om vi var femton år igen. Vi blev ganska många som gick emot henne och hennes jobb idag. Vi skällde på henne, många samtidigt liksom men hon skällde tillbaka på oss. Jag fick lite dåligt samvete men faktiskt så tror jag att företaget (och hon) förtjänade det. Det är inga bra möten. Det är inget givande. Det är inte roligt.

Idag fick jag damp på coachen också. Vi skulle skriva CV idag och få de "godkända". Mitt är redan godkänt så jag hade liksom inget mer att göra. Då ville hon att jag skulle surfa runt lite på deras hemsida och hitta en massa "nyttig" information om jobbsökning och jobb i störtsa allmänhet, som jag absolut inte redan visste.... Åh.... så då frågade jag om jag kunde få sluta lite tidigare, eftersom jag hade inget mer att göra där. Då sa hon: Nä, timmen är inte slut än. Så då fick jag sitta kvar där och typ inte göra någonting alls i ungefär trettio minuter. Måttligt roande....


Men nu mår jag mycket bättre. Börjar bli orolig för mönstringen nästa vecka bara. Om exakt en vecka. Då gäller det, då smäller det. Håller på att träna så mycket som möjligt nu för att det ska bli bra på fysiktestet på mönstringen. Tränar 2-3 gånger i veckan nu. Nervööös! Paniiiik!

Trollfejd 09

Hej hopp allehopa. Hoppas allt är bra(?)!

I helgen var jag på kårens årliga Trollfejd. En tävling som annordnas av våra nyblivna seniorscouter. Jag åkte dit som juniorledare och vi hade en hajk under hela helgen. Det var tänkt att vi skulle sova i tält under natten men under dagen blev våra juniorers sovsäckar och extrakläder blöta av det ständiga regnet så vi beslöt att sova inomhus istället. Attans, jag som ville och hade verkligen planerat att sova i tält och frysa hela natten... Ja ja, men hajken gick bra (fast det regnade) och det var stenhårt att sova inomhus istället. Men barnen mådde bra i alla fall, vilket är det viktigaste.

Kårens patrullscouter skulle vandra ifrån Alby till Raksta under lördagen. De hade räknat med att det skulle ta typ två timmar att gå. Mmmm, de gick vilse och det tog typ åtta timmar istället. Bra planerat.... Men även de överlevde och de vann även på Trollfejden (tävlingen) söndagen efter. Riktigt roligt faktiskt. Vi brukar tävla mot Krusbodas scoutkår och de brukar ofta vinna över oss, men inte denna gång. Weii.

Vår middag i helgen. Ser gott ut va? Kokosmjölk, bara några få burkar bara.
Stentrött var jag när jag kom hem igår eftermiddag. Omotiverad till allt..... men men. Sömn har jag hört botar mot trötthet. Eller motverkar det i alla fall. Ska chilla lite nu. Kram kram och ha det så bra.

Tv:n idag

Såg nyss på "Svenska Hollywoodfruar". Alltså de fake-blonda fruntimerna är ju helt dumma i huvudet. Snacka om att va bombad i hela kolan där uppe. Korkade, bortskämda och lata.
Marias inredningstips då, hon som ville köpa en (skitful) kruka till att ha på fjortis-disco-bordet. Hon ljög för sin man och tog viktiga pengar från matkassan istället och köpte en alldeles för dyr (och ful) kruka för att hon bara ville det. Dumma idiot. Bra tips va? Ljug för din man och sno pengar, som inte ens är sina egna. Bra.....

Jag blir bara så förbannad när jag ser sånna människor. Dumma, korkade idioter som inte behöver lyfta ett finger för att få som de vill. Det är en skam för Sverige att sånna människor existerar. Anna Anka, Maria och någon till, typ Anne Nicole elller nåt. En skam för Sverige.

Äh, sitter nu och kollar på "Roast på Berns". Svenska komiker som försöker vara roliga, fast är mer dryga och elaka. Nja, jag vet inte riktigt. Ibland lyckas de att vara roliga faktiskt, men inte alltid. Inte så ofta så som de borde. Har svenska komiker tappat gnistan? Är de inte lika roliga längre? Eller är det bara jag som har tröttnat?

RSS 2.0