Bränd räka

Nu svider det på hela kroppen. Jag har legat och solat tre dagar i rad nu, så nu ser jag ut som en kokt, vidbränd räka. Björn har börjat kalla min för "Räkan" nu.... I förrgår brände jag baksidan, låren och ryggen är knallröda och igår och idag har jag solat framsidan så nu är låren och magen vidbrända.
Och i tisdags, vet du vad som hände då? Jag badade för första gången för i år! Det var svinkallt i vattnet, runt 20 grader men jag hade legat i solen hela dagen så jag var jättevarm. Provade min nya bikini då också. Nice. It worked.

Badade idag också, med mamma och bror min. Skönt efter ett tag och sedan gick vi och åt på kinarestaurengen. Och senare idag, eller inatt var det kanske, klockan halv tolv på natten var jag ute och sprang med min mamma. Det var riktigt skönt då ute och det gick ganska bra, faktiskt. Det är därför jag sitter uppe nu och är pigg. Kan inte sova. Men sov så gott du.
Min gamla råtta Isa som tar sig ett bad. Saknar henne. Saknar de andra råttorna också. Mina små älsklingar.

Min midsommar 2009

Jag hade en helt sjukt rolig midsommar i år. Helt sinnesrubbad.


I torsdags kväll åkte jag och Björn upp/ner till Södertälje, där Hugo, Lina, Hensch, Micke, Johan och Niklas väntade. Vi var som sagt i en stuga i utkanten av Södertälje, tror jag. Vi fixade i ordning och roddade lite med mat där på kvällen. Spelade många och långa omgångar med Uno.


På fredag förmiddag skulle vi alla till ett  midsommarfirande ställe uppe på ett berg, inne i stan, där det fanns lotterier och karuseller och sånt. Lina ville promt se och dansa runt midsommarstången men på programmet var det traditionell dans klockan 3. Så vi åkte till affären och köpte lite mat och åkte och hämtade lite andra grejer då istället. Då började det givetvis att spöregna. Och det regnade länge då.
Vi åkte tillbaka till stugan sen för att förbereda lunchen som vi skulle äta på midsommarstångsstället. Sillunch. Då kom solen fram. Så vi åkte tillbaka med all mat. Då började det att regna igen, så ute kunde vi ju inte sitta. Vi hittade ett ställe under tak där vi kunde äta vår sill och vänta tills klockan blev 3.

Det regnade fortfarande när vi åkte till midsommarstången, men klockan blev så mycket och Lina ville verkligen dit i alla fall. När vi kom dit så hade de slutat med dansen och det duggade. Vi tog lite lotter. Vinst varje gång, sånt gillar jag.
Åkte hem till stugan sen och då började det att klarna upp igen. Vi spelade kubb, tog några fördrinkar och förberedde grillen. Mitt lag vann! Två gånger. Det kändes som att vi har suttit i en bil hela dagen.
Till middagen blev det nubbe och många sånger. Många sånger. Hensch var en hejdare på att sjunga. Han sjöng så ofta han kunde. Flera nubbar, vin, grillspett, majskolvar, kex, ost, bröd, sill, potatis, öl m.m. blev det sen. Framåt kvällen gick vi ut för att spela kubb igen men alla var nog lite för okoncentrerade för det så det blev musik, dans och hoppa omkring istället. Glada, fulla och helt cp sprang vi omkring som små tonåringar utan gränser. Mer tänker jag inte berätta men det var så jävla roligt.
Det började dugga lite så alla blev blöta och skitiga. Men promt skulle vi vara ute. Det var ju midsommar.
Morgonen efter var nästan alla bakfulla. Sega och trötta i alla fall. Vi städade lite och diskade på förmiddan och till lunch åt vi jordgubbar och grädde ute i solen. Segade lite mera och spelade kortspel. Framåt kvällen åkte vi in till stan och åt middag, en fet hamburgare, bra bakfyllemat. På kvällen sen såg vi på filmer och åt popcorn till klockan blev 1 på natten.


Nu, söndag, har vi bara städat och diskat där i stugan. Det såg ju ganska svinigt ut när vi hade firat midsommar så.... När vi körde ifrån stugan så började det självklart att spöregna. Men så fort vi hade lämnat Södertälje så sken solen. Snacka om lokala skurar. Hemma i Stockholm kunde jag ligge ute på gräsmattan under den underbara solen. Åh, svensk sommar.


Midsommar i bilder






Idag var detsommarsolståndet och solen sken så underbart. Den svenska sommaren är på väg.


Midsommar!

Det är midsommar imorgon men då blir jag inte hemma så jag skriver ett inlägg idag istället. Jag ska till ett hus i utkanten av Södertälje med en massa goda, roliga och helt sjuka vänner. Det kommer att bli skitkul. Vi ska äta middagar och dricka gott och imorgon ska vi så klart fira midsommar. Det blir nubbe och grillat (tror jag).
Men nu ska jag iväg och träffa Björn och sen åker vi gemensamt ut, på nya äventur. Glad midsommar allehopa.
Kram kram

Uppehåll idag i alla fall

Snart är det midsommar. Jag längtar så. Hoppas bara att det blir fint väder. Jag vill verkligen det, jag vill, jag vill, snälla snälla. Uppehåll i alla fall(?)

Men först ska jag på två möten med min jobbcoach och handledare imorgon. Tänkte cykla dit som vanligt, nu när jag har vart så duktig och joggat två dar i rad. Så jag hoppas att det inte regnar då. (Det verkar som att det gör det varje gång jag bestämmer mig för att cykla dit, av någon konstig anledning).
Sen bär det av till  Södertälje med Nalle och en massa andra vänner. Blir nog skoj.

Sov som en dagsslända..

Usch vilken hemsk natt det har varit inatt. Jag har inte vart med om nåt värre på riktigt länge. En av de jobbigaste nätterna i hela mitt liv. Det kan ha vart kaffet som jag drack vid tio tiden samma kväll.
Men när jag väl gick och la mig i sängen, klockan var strax innan ett, vilket var tidigt för mig då, då jag brukar lägga mig runt två tiden när jag är hemma, så jag var lite stolt ändå. Men när jag hade lagt mig tillrätta så kunde jag inte somna. Jag hade "pigga" ögon, var täpt i näsan och hade sprängande huvudvärk.
Jag vände och vred på mig. Försökte med alla små knep för att falla i sömn, men ingen sömn kom. Jag låg med armarna utanför täcket, innanför täcket, utanför täcket.... Jag låg med fötterna utanför täcket, innanför täcket, utanför täcket.... Jag svettades, jag frös, svettades, frös. Usch det var jobbigt.
Jag låg vaken i flera timmar. Jag skojar inte. Jag tror att jag somnade först efter klockan sex på morgonen. Då hade jag legat vaken i fem timmar. Jag lovar. Det var jättejobbigt, för jag hade ställt klockan på elva sen för att jag skulle på ett möte klockan 13. Så min natt bestod av fem sömnlösa timmar och fem sov timmar.
Kul att cykla trött i regnet sen till mötet idag. Jag kunde i alla fall le åt regnvädret som Gud hade gett mig denna dag. Livet är underbart ibland. (Nä, jag är inte bitter idag).

Ingen Hugo

Hepp, det bliv ingen fika med Hugo. Han fick förhinder. Men vi skulle ta det en annan gång sa han. Så idag har det bara blivit en slapp dag. Men imorgon ska jag till arbetsförmedlingen igen på möte och då blir det träning. Ska nämligen cykla dit, som vanligt. Tar typ 40 min enkel väg.
Har haft ont i huvudet idag hela dagen... förmodligen vätskebrist eller så är det på grund av förkylningen som håller på att blomma upp. Hur som helst....
Höres

Kap 3

Tror att jag ska ta en fika med Hugo på eftermiddagen idag. Om han inte har glömt bort det, eller mig... Men jag ska påminna honom snart.



Igår gick jag på promenad med Kicki också, mitt i natten typ. Det var nytt. Efter min sega joggrunda. Har inte tränat något sen i torsdag.
I helgen läste jag klart kap 3 i teoriboken så nu har jag ungefär bara halva boken kvar. Sen ska man ju kunna allt utantill också. Det blir värre.
Tror att jag håller på att bli förkyld också, appropå ingenting. Snuvig och nyser på tok för mycket. Nä, ska försöka äta något nu och ta det lugnt resten av dagen.
Hare (+Kanin)

Möten hit och dit

Jag har faktiskt inte orkat skriva hära på ett tag. Jag har haft så mycket att göra de närmsta dagarna att jag knappt har vart hemma. Och det har vart jätteskönt. Att vara arbetssökande dygnet runt, 24-7, tar musten ut en. Om man inte springer till arbetsförmedlingen varannan dag så springer man på arbetsintervjuer eller andra möten hela tiden.


Det var så skönt också att det var soligt hela helgen. Flera, många dagar i rad. Helt underbart. Jag brände mig lite i solen då. Nu håller jag på att bli vit igen. Mmm, för brun blir jag iaf inte. Bara knallröd eller kritvit. Anyway.

Jag har vart med pojkvännen hela långhelgen. Nästan att jag har flyttat in där, känns det som. Jag är där så ofta nu. (Väldigt skönt) Vi käkade goda middagar, drack gott vin, solade och shoppade. Eller först letade jag efter en ny bikini i typ tre dagar, sen i måndags köpte en (till slut). Beslutångest, you know.

Och idag har det varit väldigt rörigt. Först ett möte med min jobbcoach. Jag cyklade dit med ett paraply i ena handen. Det måste ha sett jätteroligt ut. Givetvis så har jag glömt två av mina jackor hos killen då. Både sommarjackan och regnjackan. 
Fast han var magsjuk så det blev inställt. (Och jag som hade ställt klockan och gått upp jättetidigt..) Men väl där fick jag prata med min handledare istället, som tipsade mig om ett jobb som jag skulle ringa. Så när jag hade cyklat hem igen, från mötet, i regnet (igen) så ringde jag direkt dit. Blev då direkt inkallad till en snabb arbetsintervju borta i Huddinge C som gick väl sådär.
Mötet tog ca 30 min, resan tog sammanlagt 2 timmar. Mmm, återigen i regnet. Usch, jag börjar bli för bekväm av mig. Attans, så kan jag ju inte vara. Men lite jobbigt är det att köpa bussremsor hela tiden för pengar som jag inte har.
Är väl lite bitter idag. Men det har nog med det regniga vädret och för lite sömn att göra med. Ska titta lite på Scrubs nu. Det var flera dagar sen sist jag såg det.
Sov så gött

RSS 2.0